עבור לתוכן

שימוש ב- PCI-X*16/8 שלא למטרת כרטיס גרפי יחד עם כרטיס גרפי בסלוט השני

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

התחלתי לחקור לגבי כרטיסי הרחבה של USB3 SATA6 G ונתקלתי בכמה כרטיסים משולבים דוגמת זה

http://www.testfreaks.com/blog/review/review-of-asus-u3s6-usb-3-0sata-3-6gbps-pcie-card/

בהם בין אם כדי לא להגביל את המהירות או מסיבות אחרות ממליצים (או מחייבים) התקנה ב PCI-E *4 (בחלק ראיתי שהיה מצויין בביקרות שאין מניעה להתקין גם ב- * 8 ). הדבר אולי פשוט יותר בלוחות כמו חלק מאלה שאסוס מציעה בהם יש בנוסף סלוט PCI-E*4. אבל על פניו גם לא אמורה להיות בעיה להשתמש בהם עם אחד מהלוחות מבוססי ציפ 790 של GIGABYTE בהם ישנם שני סלוטים PCI-E.אחד *16 ושני *8.

שאלותי:

1. האם באמת אין כל מניעה להתקין בלוחות כאלו בסלוט אחד (*16) כרטיס מסך ובשני את כרטיס ההרחבה? האם התקנה מסוג כזה (ובלוחות בהם התקנה של כרטיס שני אינה משפיעה על שאר הסלוטים) אינה אמורה לפגוע במשהו (למשל בשימושים בכרטיס המסך)?

2. האם התקנה של כרטיס תוריד את מהירות כרטיס המסך (המותקן בסלוט *16) למהירות *8 כפי שקורה במצב של קרוספייר, או שהיות ואין מדובר פה בקרוספייר אין סיבה שדבר כזה יקרה?

3. יש משהו נוסף שכדאי לשאול / לדעת בקשר להתקנות מסוג כזה?

תודה לעוזרים וסופש נהדר לכולכם

פורסם

ברגע שמוסיפים כרטיס הרחבה שיעבוד בX4 והחריץ הראשון יורד לX8 זה באמת לא משנה באיזה כרטיס הרחבה מדובר

ככה הצ'יפסט עובד.

זה לא פוגע בעבודה של כרטיס המסך ואין קשר לCROSSFIREX או SLI.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, dj-ElectriC

:xyxthumbs:

פורסם

זה לא ככה בכל לוח, זה תלוי בערכת השבבים ובישום בלוח של היצרן. אז תשאלי על לוח מסוים, אי אפשר לשאול בצורה כללית.

דוגמא:

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3032#sp

בלוח זה יש לך שני חריצי PCI-E x16 2.0, שלושה חריצי PCI-E x1 2.0 ואף לא חריץ PCI-E x4 2.0 אחד. אולם, שני ה-x16 יתפקדו תמיד כ-x16 ולא ירדו ל-x8 בשום מצב. (יתרון של 790FX שהשבבים 790X ו-790GX לא נהנים ממנו)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, ניק.

1. אני מדברת על הלוחות:

GA-890XA-UD3, GA-890PA-UD3H, GA-790XTA-UD4P, GA-790XT-UD4

כן, טרם הכרעתי לגמרי אבל אני בשלביים מתקדמים יחסית.

בכולם אם הבנתי נכון מערך דיי דומה של PCI-E*16, PCI-E*8, 2-3 PCI-E*1, 2-3 PCI

ואם כבר אתה עונה, מה בנוגע להכנסת כרטיס שאינו כרטיס מסך אולם הדורש PCI-E*4 לסלוט של *8 (או אף *16)

2. האם יעבוד כהלכה? האם אכן ייתכן את המהירות שאמור לתת בזכות החיבור המהיר בהרבה?

3. האם יפריע במשהו לכרטיס המסך?

4. האם כמו ש-dj-ElectriC ציין תהה גם ירידה במהירות כרטיס המסך והאם הדבר אמור להפריע לי בשימוש בכרטיס המסך?

פורסם

יש תאימות מלאה, את גם יכולה לחבר x1 לחריץ x16, זה לא משנה. מן הסתם שהכרטיס יעבוד ב-x1. אם תחברי x4 ל-x8/x16 זה יעבוד ב-x4.

ושוב- הלוחות הללו הם אוברקיל לשימושים שלך. ממש הגזמה. :P

פורסם
  • מחבר

תודה דניאל

יש תאימות מלאה, את גם יכולה לחבר x1 לחריץ x16, זה לא משנה. מן הסתם שהכרטיס יעבוד ב-x1. אם תחברי x4 ל-x8/x16 זה יעבוד ב-x4.

1. אוקי, נראה לי שלמרות שלא כתבת בפרוש התשובות ל2-4 זה שלא צפוייה בעיה

ושוב- הלוחות הללו הם אוברקיל לשימושים שלך. ממש הגזמה. :P

טוב, חשבתי קודם להיסגר (כלומר לקבל ממשהו תשובה מעט יותר סופית) בנושא היציאה הקואקסית אבל ממש משכת לי בצמה :P

אז בבקשה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=462664.msg3951503#msg3951503

אתה יותר ממוזמן. יתרה מזאת שמך כבר מוזכר שם ;)

להתראות?

וכמובן, לא רק דניאל, כ ו ל ם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים