עבור לתוכן

לא מצליח לעשות BOOT

Featured Replies

פורסם

היי,

למען האמת אני כבר דיי מיואש..

מדובר על הארד דיסק שיש עליו עותק דפוק של WIN7 ואני מנסה לפרמט אותו בדרך כלשהיא.

הבעיה היא שאני לא מצליח לעשות BOOT בשום מצב. נסיתי גם לעשות דרך דיסק ולא עבד.. נסיתי גם דרך הDOK ולא עבד (נסיתי על מחשב אחר ועבד).

כל פעם שאי מנסה לעלות אותו בדרך כלשהיא הוא נותן לי שגיעה אחרת..

עכשיו לדוגמא אני מנסה לעלות אותו דרך הDOK והוא עושה לי כבר שעה VERIFYING DMI POOL DATA......

אם אני מנסה דרך הדיסק הוא כותב "אין דיסק מערכת, הכנס דיסק ולחץ אנטר". (כמובן שהדיסק עובד).

יש למישהו כל רעיון :-\???

אגב, פתחתי פה את הדיון כי זה נתקע בתהליך של הפוסט.. (לפני שהWINDOWS עולה)

פורסם

לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה במלואה.

הכונן תקין ורק "תקול" תוכנתית? (הוא מזוהה ב-BIOS ומתפקד בצורה תקינה מבחינה חומרתית רק שמערכת ההפעלה לא עולה). אתה רוצה למחוק את התוכן הקיים בו?

אם כן תשתמש בכלי כמו GParted. זהו LiveCD. פשוט תכין תקליטור, תטען את הכלי ממנו ומשם תמשיך במחיקת המחיצות הקיימות על הכונן הקשיח, יצירתן מחדש (ותפרמט אותן למערכת קבצים כלשהי) וזהו.

פורסם
  • מחבר

הBIOS מזהה את הכונן וכפי שזה נראה הכונן עצמו מעולה.

הכונן מכיל בתוכו מערכת תקולה, אבל זאת לא הבעיה.

כעיקרון אני מנסה לעלות את ההתקנה של הWINDOWS 7 ולפרמט את ההארד דיסק.

הבעיה היא שאני לא מצליח לעשות BOOT בשום דרך! נסיתי גם דרך דיסק וגם דרך DOK (במחשבים אחרים הם עלו).

מאותה סיבה יכול להיות שגם הלינק שהבאת לא יעבוד לי..

פורסם

תעלה מ cd של לינוקס

תפתח קונסול תתחבר ל root (אם ההוראה sudo bash באובונטו או su בלינוקס אחר)

תכתוב dd if=/dev/zero of=/dev/sda

תחכה כמה שניות

ריסט

תתקין וינדוס

פורסם

הבעיה היא שאני לא מצליח לעשות BOOT בשום דרך!

סדר התקני האתחול ב-BIOS מוגדר כך שהכונן הקשיח הוא האחרון (אחרי CD, התקן USB)?

פורסם
  • מחבר

ההרד דיסק בכלל לא ב"רשימה" כי הוא מכיל מערכת פגומה.

11010010110 אם אני לא יצליח משהו אחר אני ינסה מה שהצעת כי יקח לי הרבה זמן להוריד לינוקס.

פורסם

תסביר בבקשה מה זאת אומרת לא מופיע ברשימה.

סדר התקני האתחול הוא כללי, לא ספציפי להתקנים שיש לך, כך שלסוג ותקינות הכונן הקשיח אין חשיבות במקרה הזה.

פורסם

תנסה לאפס את הביוס

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון שברשימת הBOOT בביוס ביטלתי את הדיסק הקשיח.

אני מתכוון שהראשון ברשימה זה נגיד CDROM השני זה הDOK ואת השלישי ביטלתי.

11010010110, נסיתי להעלות אותו דרך DOK ולא עולה (כותב לי את השורה שכתבתי בהודעה הראשונה) אז יקח לי קצת זמן לחפש מישהו שיצרוב לי על דיסק.

פורסם

במקרה כזה הייתי מנסה קודם לאפס את ה-BIOS כמו שהציע yp3.

אם לא עוזר, את תמשיך כמו שהציע 11010010110.

פורסם
  • מחבר

נסיתי לעשות LOAD FAIL-SAFE בביוס ולא עזר.

פורסם

תנסה לבחור ב-Load Optimal settings או משהו בשם דומה.

במקרה שגם לא עוד יש צורך אולי באיפוס פיסי - Clear CMOS או הוצאת הסוללה של לוח האם ל-5 דקות. הוראות איך לעשות את שתי הפעולות ניתן למצוא בלוח האם.

עוד אפשרות, פחות "מסובכת" אך גם עם אחוזי הצלחה תיאורטיים נמוכים יותר, שאולי תרצה לנסות לפני איפוס פיסי היא:

1) כבה את המחשב.

2) נתק את כבל החשמל משקע החשמל בקיר ואת כל שאר הכבלים שמחוברים למחשב.

3) כשכבל החשמל מנותק לחץ כ-3-4 שניות על כפתור ההפעלה/כיבוי של המחשב כדי לרוקן את שארית המתח מהמערכת.

4) המתן 5-10 דקות.

5) חבר את המחשב בחזרה, טען הגדרות אופטימאליות ב-BIOS (אם לא עשית זאת קודם לכן) ובדוק אם משהו השתנה.

פורסם

בקיצור לך לבסיס העיניין קןדם

תיראה בביוס בלשונית של מאפייני הדיסקים (בדרך כלל ראשון) אם מופיע ההרדיסק ברשימה ואם בראשי או מישני אם לא תעמוד על כל שורה

ןתציב אותו על אוטומט שיזהה באיתחול ,כדאי שתעשה שמירה והפעלה מחדש ותיכנס מייד לביוס ותיראה אם זה שמר וזיהה את ההרדיסק

לאחר מכן תסדר שב boot יהיה הסדר ראשון> cd והשני > hdd וזהו תכניס דיסק מע' הפעלה ותפעיל מחדש

אם בביוס לא מזוהה ההרדיסק אתה חייב לפתור את זה כי אחרת לא יעזור שום דבר אפס או עדכן ביוס בזהירות חוץ מזה נסה לנתק כל הכוננים ותראה אם ההרדיסק מזוהה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים