עבור לתוכן

SATA3 ESATA3 SATA6 AHCI עזרו לי בבקשה לסדר את הבלגן

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

התחלתי לקרא, בין היתר לא מעט פה באתר, אודות ענייני SATA ונוצר אצלי מעט הרבה בלגן שאודה לכם אם תועילו לעזור לי לסדר

1. SATA3Gb/s הוא חיבור (בעיקר?) מלוח האם למתקני איחסון

2. בצורתו הבסיסית, החיבור קבוע ופנימי ונדרש בנוסף חיבור של המתקן לספק כוח לשם קבלת חשמל.

3. יחסית לאחרונה יצא חיבור SATA6Gb/s שמהירותו תהה גדולה בהרבה (?) בינתיים אינו קיים ברוב הקשיחים וגם לא ברור הלוחות. כרגע, אם רוצים לחבר קשיח בעל חיבור SATA6Gb/s ללוח בעל חיבור SATA3Gb/s יצטרכו כנראה לשים לקשיח ג'מפר. אם להפך (קשיח SATA3Gb/s ללוח SATA6Gb/s ) כנראה שלא היות והחיבור יתמוך אחורה ללא בעיה (תקנות אותי אם אני טועה).

תהיה: האם לבד ממהירות גבוהה יהיו לSATA6Gb/s יתרונות ותכונות נוספים?

4. ישנה אפשרות לחבר התקנים חיצונים למחשב דרך חיבור ESATA ובכך לגרום שיפעלו במהירות של SATA. כאן דברים מתחילים להסתבך לי

4א. האם בהנחה שאחבר התקן חיצוני שמראש יוצא ממנו חיבור ESATA, אזי להתקן יהיה מקור כוח בנוסף (למשל חיבור ל-USB), אולי חיבור אחר לחשמל?

4.ב. ראיתי באיזה מארז שאותו חיבור ESATA חיצוני בעצם מחובר לחיבור SATA פנימי בלוח האם. כלומר על פניו איני רואה הבדל בין יצאת ESATA מובנית במארז לברקייט ESATA שניתן לרכוש בנפרד ולחבר מאחור. האם אני צודקת? אם כן, האם גם גם אותן יציאות מובנות במארז אינן מחוברות בצורה כלשהי למקור כוח, ואת חשמל יקבל ההתקן המחובר ב- ESATA ממקום אחר ובנוסף?

4ג. אם אין הבדל, מה לגבי לוחות אם שמראש מכילים חיבור ESATA מובנה בהם? האם ההבדל היחיד הוא למעשה החיסכון בכבל SATA-ESATA פנימי או שיש הבדל נוסף?

4ד. ראיתי ברקטיים המכילים בנוסף ליציאת ESATA חיבור למקור כוח. אני מניחה שהדבר נועד לאפשר חיבור ישירות לספק שבמחשב וזאת בלא עזרת מקור כוח נוסף. אולם, חלק מאותם ברקייטים הופיעו עם שתי יציאות ESATA ויציאת חשמל אחת. אני מניחה שהדבר נועד כדי שיוכלו לחבר שני התקנים, אחד המקבל חשמל דרך הברקייט ואחד באופן עצמאי. אם כך, מדוע (אם הבנתי נכון), נכתב שיש שם איזה מתג ויש לכבותו כאשר ההתקן אינו זקוק לחשמל. הרי את החשמל מקבלים מכבל נוסף שאם אינו מחובר אז אינו מחובר. מה באמת קרה בברקייטים כאלה במקרה שרוצים לחבר שני התקנים בחיבור ESATA? האם להתקן שלא מתחבר לחשמל (וכנראה מקבל את החשמל באופן אחר) עלולה להיות בעיה?

האם הבנתי נכון ולפני ההיגיון הזה ניתן לחבר לאותו התקן (ואם כבר לכל יציאת ESATA אחרת) התקן פנימי רגיל בחיבור SATA-ESATA זאת כמובן בהנחה שאת החשמל אעביר אליו מהספק דרך איזה חור במארז?

5. אם הבנתי נכון, היה ומתקינים את הדרייבים הנכונים + מגדירים בביוס AHCI (ובהנחה כמובן שהלוח תומך בכך) ניתן להשתמש בפונקציית Hot-Swap ולנתק ולחבר התקנים בעת שהמחשב עובד. בעצם כמו שניתן לעשות ב-DOK. אני תהה:

1.5א. האם ניתן לעשות זאת רק בהתקנים שמראש מחוברים ב-ESASA כגון HDD'S חיצוניים וכאלה שבעזרת מארז נוסף הפכו חיצוניים, או שניתן לעשות זאת גם נניח עם אותוHDD פנימי שע"י כבלים חובר לברקייט? ואם כן, האם יש מניעה לעשות זאת גם במארז פתוח ל-HDD'S (או אופטיים) שבאופן רגיל (לא ברייד כלשהו) מחוברים?

6 דבר נוסף, נדמה לי שקראתי פה באתר (סיכוי סביר שפה בפורום) שמישהו כתב שיש תמיכה ל- Hot-Swap רק מ-ESATA בדור היותר חדש (נדמה לי משהו שקשור ל- SATA3Gb/s או משהו בסגנון). יכול להיות שזה נכון או שסתם הבנתי לא נכון / עשיתי סלט? או בצורה יותר ברורה ומסודרת, האם בלוחות בעלי ביוס התומך ב-AHCI , ניתן להשתמש בפונקציית Hot-Swap גם עם התקנים המחוברים ב- SATA3Gb/s?

7. ואם כבר מדברים על AHCI .

7א. כדי לא להסתבך או להכנס לכל מיני בעיות, אם אני רוצה להתקין מחדש את המחשב ולגרום לו לפעול ב- AHCI ,מה הדרך הטובה, הפשוטה והבטוחה ביותר לעשות זאת?

7ב. איך בכלל מתקינים את הקבצים האלה?

7ג. אם היה ואתקין בצורה כזו עדיין אצטרך להכניס שינויים בביוס או שבהתקנה נכונה הם מראש יסתדרו?

7ד. האם ניתן לגרום לרג'סטרי מראש להסתדר כמו שהוא צריך בלי שאני אצטרך להכניב בו שינויים?

7ה. האם יהיה צורך בפלופי כמו שקראתי באיזה מקום (אותו כמובן אחבר ללוח כאשר המארז יהיה פתוח) או שניתן להשתמש בהתקנים יותר רגילים כמו USB.

7ו. ואם כבר, האם בלוחות GIGABYTE מצ'יפ 785 ומעלה בהכרח תהה תמיכה ב- AHCI או שעלי לבדוק את המנואל של כל לוח שאחשוב לקנות? אם כבר, מאיזה ציפ אני יכולה להיות דיי טוחה שיהיה ואיזה נניח שלא (האם למשל גם ב- 770 דיי בטוח שתהה תמיכה?)

אם הדבר ניתן אשמח להסבר או לינק למדריך הכי פשוט וברור שניתן.

מקווה שיהיה כאלה שישרדו עד הסוף ועוד ישאר להם כוח וחשק לענות לי לפחות לחלק מהשאלות

תודה מראש לעוזרים

פורסם

ע"מ לקצר תהליכים - תעייני בבקשה בסטיקי (שם יש תשובה לרוב שאלותיך) ותשאלי את השאלות הנותרות כאן.

פורסם

3.

לא. תאימות לאחור- מבוסס על אותו ממשק, בדיוק כמו המעבר מהתקן הראשון אל השני- היתרון היחיד הוא בביצועים. זה הכל.

4.

א. נכון, eSATA להבדיל מ-USB אינו מעביר חשמל (ישנה גרסה אשר עושה זאת אבל עדיין בתוך המארז יש לחבר לספק הכח).

ב+ג. נכון, אין שום הבדל. eSATA זהה ל-SATA מבחינת הממשק, ההבדל הוא בחיבור הפיזי. אם יש חיבור eSATA במארז המערכת- הוא מתחבר לחריץ SATA בלוח, בדיוק כמו bracket. אם יש חריץ eSATA ישירות על הלוח - הוא מגיע מאותו בקר שמספק את חריצי ה-SATA. מן הסתם שב-bracket מבזבזים חריץ SATA בלוח.

ד. את מתכוונת לזה, למשל?

http://www.amazon.com/Port-eSATA-Bracket-Power-Cable/dp/B000YI7M3G

אם תתני דוגמא לאחד עם מתג אז יהיה פשוט יותר לענות לך.

לגבי השאלה האחרונה- כן. כפי שציינתי קודם אין שום הבדל. אלו בסה"כ מתאמים.

5. זה על אותו עיקרון של השאלות הקודמות. המארז החיצוני הוא בסה"כ קופסה ובה מתאמים/בקר כך שמערכת ההפעלה תתייחס לכונן חיצוני (נניח של Seagate) בדיוק כמו אל כונן שיושב במארז ומחובר ישירות ללוח בחיבור SATA. כלומר גם בכונן הזה של Seagate יש להגדיר AHCI (וכל הנלווה לכך) על מנת לבצע "ניתוק חם".

על השאלה האחרונה- לא, אין מניעה. בקיצור וכמו שאמרתי קודם, החיבורים זהים והם מתפקדים באותה צורה.

6. זה לא משנה. 1.5/3/6 גיגהביט לשנייה.

7. קובעים AHCI ומתקינים מערכת הפעלה, פשוט וקל. במידה וכבר מותקנת מערכת הפעלה אז בסטיקי בהסבר על AHCI יש קישורים לפתרונות לכל מערכת הפעלה. בויסטה/7 מן הסתם שזה יותר פשוט אבל אפשרי גם ב-XP.

אם תצייני עם איזו מערכת הפעלה את עובדת אז יהיה יותר פשוט לכוון אותך ל"מדריך" שמסביר את השינויים שיש לבצע.

ובכל לוח אם בשנים האחרונות יש תמיכה של AHCI.

וכמו שהציע יוחנן- אני גם מציע לעיין בדיונים הדביקים שבראש הפורום. יש שם הרבה מידע שאני מאמין שיענה על רוב השאלות שלך. ואם יצוצו שאלות חדשות אז את מוזמנת לשאול כאן (:

פורסם
  • מחבר

ע"מ לקצר תהליכים - תעייני בבקשה בסטיקי (שם יש תשובה לרוב שאלותיך) ותשאלי את השאלות הנותרות כאן.

תודה על התשובה, יוחנן.

העניין היה שקראתי לפני זה (ייתכן ופספסתי משהו בסטיקי, כבר איני זוכרת) ואיכשהו נוצרו אי בהירויות כאלה ואחרות. בכל מקרה, שמחה שדניאל אימת לי חלק מהדברים ועזר לי לעשות מעט סדר בבלגן.

תודה רבה על התשובה דניאל

4א - כתבת שיש גרסאות של ESATA שעושות את זה (כלומר גם מעבירות חשמל)- רק שיש להעביר כבל כוח בתוך המארז. האם במקרים אלו החיבורים נראים זהים מבחוץ? היה וכן, כיצד אוכל לזהותם והאם הדרך (לבד מקריאת המנואל) היא פשוט לדעת שחובר כבל כוח למארז (או לברקייט) ורק שבשונה מהברקייט שהבאת כדוגמא מאמזון, בברקייטים שכאלה יהיה חיבור כוח מאחור אולם ללא יציאה קדמית שלו?

תוכל אולי במקרה להביא דוגמה של חיבור ESATA שכזה?

אפרופו הברקייט שהבאת מאמזון (ברקייט הנראה דיי דומה לזה המסופק עם לוח GA-MA790XT-UD4P), אם הבנתי נכון כתבת שבמקרה זה למרות שהוא תופס שני חיבורי SATA פנימיים, בפועל עקב ספק הכוח הבודד ניתן לחבר אליו רק התקן חיצוני אחד. האם אני טועה או שאכן ניתן לחבר שניים, בתנאי כמובן שאחד מהם מקבל את הכוח שלו ממקור אחר.

באשר לדוגמה עם המתג, נראה לי שטעיתי.

7. לגבי ה- AHCI: אני רוצה לקבעו על כמה מערכות שתתבססנה על WINDOWS7 בין אם 32 או 64.

71. אשמח להסבר כיצד לבצע זאת לפני הרכבת המערכת ובצורה הכי פשוטה וקלה. זה בהחלט יפשט לי את הדברים. אגב, היות ומדובר בין היתר על דרייברים מעט שונים, וודאי שמדובר במצב שטרם הותקנה המערכת כיצד מתקינים אותם? האם דרך DOK? (אם הבנתי נכון ממה שקראתי, עם WINDOWS7 כבר אין צורך לחבר פלופי).

72. ייתכן שבחלק מהמקרים לא אוכל להמנע אלה לקבעו במחשב בו כבר מותקנת מערכת (גם במקרה זה היה מדובר על WINDOWS7) ייתכן שגם דרייברים ומעט תוכנות. העניין הוא שנכנסתי לאחר מהקישורים שהיו בסטיקי ויש שם הסבר שמערב שינויים ברג'סטרי וכל מיני דברים אחרים שלפחות במבט ראשוני נראו לי לא הכי פשוטים. אני תוהה אם גם במקרה כזה יש דרך פשוטה יותר?

73. תהיה נוספת, אם הבנתי נכון, גם בהנחה שאקבע במחשב מסויים AHCI, לא אמורה להיות בעיה לעבוד איתה בו זמנית עם התקני SATA שיתמכו ב Hot Plug/Swap ו- HDD'S ישנים המחוברים ב- ATA (כן עדיין יש לי כמה כאלה ופעם אחרונה שבדקתי הם אפילו פעלו) הרי על פניו הם פשוט אמורים לא להיות מסוגלים לתמוך בתכונות. או שאני טועה ופשוט לא ניתן יהיה לעבוד איתם?

כמובן, אשמח למדריך הכי פשוט וברור כי אלו שיצא לי לקרא די מערבים פקודות רג'סטרי דבר שאם בהתקנה מסוג אחר ניתן להמנע ממנו (כך שמראש יוגדר נכון) הייתי שמחה. אם לא ואין ברירה אז אעשה מה שצריך כדי שזה אכן יפעל (עוד סיבה לרצות מדריך פשוט ובהיר ככל הניתן).

שוב תודה

אגב, היה ותעלנה שאלות נוספות, אנצל את הזמנתכם לשאול.

פורסם

אין בעיה לחבר 2 התקני SATA לברקט המוזכר, לדעתי אפשר גם לחבר מפצל מתח ולהשתמש בחיבור המתח הבודד לשני ההתקנים.

71 - דרייברי הAHCI מובנים בWIN7 אין שום צורך להוסיפם. פשוט מתקינים כרגיל. (הדרייברים המובנים בWIN7 אף עדיפים ע"פ הדרייברים

של אינטל).

72 - כשנגיע לגשר נחצה אותו. בכלליות - ישצורך במעט התערבות בתוך מערכת ההפעלה ע"מ להעבירה לתצורת AHCI. בד"כ מדובר בפעולה

לא כ"כ מסובכת כמו שאת מתארת.

73 - AHCI נוגע אך ורק לחיבורי הSATA במחשב, חיבורי הIDE (או הATA) לא יושפעו.

פורסם

לדעתי אפשר גם לחבר מפצל מתח ולהשתמש בחיבור המתח הבודד לשני ההתקנים.

yep :xyxthumbs:

אם כי לא נתקלתי במפצל ארוך ונח לכזה פיתרון. יש מפצלים פשוטים של 10CM שיהיו מאוד לא נוחים אבל אני מניח שאפשר למצוא מפצל ארוך ב-eBay או ב-DX.

ssib

כנסי ל-FAQ ובסוף הקטע שמדבר על AHCI יש קישור לגבי כל מערכת הפעלה. ראי את הקישור ל-Windows 7. זה פשוט מאוד, את פועלת לפי ההוראות, לאחר מכן מפעילה AHCI ב-BIOS ובזה תם הסיפור.

אין לך שום סיבה להמנע או לחשוש מזה, הקישור שיש שם מפנה לאתר של Microsoft ומדובר בהסבר שלהם.

לגבי הדוגמא ל-eSATA עם חשמל, זה לא ממש פופולארי. דוגמא למוצר: (את יכולה גם לחפש באיביי כמובן..)

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10452378-1.html

פורסם
  • מחבר

אין בעיה לחבר 2 התקני SATA לברקט המוזכר, לדעתי אפשר גם לחבר מפצל מתח ולהשתמש בחיבור המתח הבודד לשני ההתקנים.

71 - דרייברי הAHCI מובנים בWIN7 אין שום צורך להוסיפם. פשוט מתקינים כרגיל. (הדרייברים המובנים בWIN7 אף עדיפים ע"פ הדרייברים

של אינטל).

72 - כשנגיע לגשר נחצה אותו. בכלליות - ישצורך במעט התערבות בתוך מערכת ההפעלה ע"מ להעבירה לתצורת AHCI. בד"כ מדובר בפעולה

לא כ"כ מסובכת כמו שאת מתארת.

73 - AHCI נוגע אך ורק לחיבורי הSATA במחשב, חיבורי הIDE (או הATA) לא יושפעו.

תודה רבה יוחנן

71. אם כך היות והדרייברים גם כך מובנים במערכת, אין (ואני מבינה שגם אין ולא יהיה) טעם להוריד את הדרייברים AMD ו- GIGABYTE, טוב שכך היות ודיי הסתבכתי עם הדרייברים ההם כאשר ניסיתי להתקינם (עוד לפני שבכלל היה לי מושג מה מטרתם).

72, רגע אז לא הבנתי משהו, הלינק שאליו, לפחות אם הבנתי נכון הפנה אותי דניאל http://support.microsoft.com/kb/922976 רלוונטי למערכת שכבר רצה ואז יש צורך לעשות שינויים ברג'סטרי? כלומר האם יש משהו פשוט יותר למערכת שטרם רצה? כי איני מבינה משהו, אתה מדבר על דרייברים מוטמעים בתוך WINDOWS7 ז"א שלשם כך יש להתקין את ה- 7. ואם התקנתי אותה באופן רגיל (וכבר התקנתי כמה פעמים את ה- 32 כך שאני דיי יודעת על מה אני מדברת) ובזמן ההתקנה לא יכולתי לבחור האם להפעיל את הדרייבר או לא, ז"א שערכי הרג'סטרי נוצרו ללא תאימות ל-AHCI, כלומר נראה שיש לשנותם ועל פניו זה דיי מסביר את מה שמוסבר באותו לינק. בקיצור נראה שמשהו פה לא הבנתי או מעט הסתבכתי, אשמח להסבר.

שוב תודה[br]פורסם בתאריך: 26.05.2010 בשעה 19:21:11

yep :xyxthumbs:

אם כי לא נתקלתי במפצל ארוך ונח לכזה פיתרון. יש מפצלים פשוטים של 10CM שיהיו מאוד לא נוחים אבל אני מניח שאפשר למצוא מפצל ארוך ב-eBay או ב-DX.

ssib

כנסי ל-FAQ ובסוף הקטע שמדבר על AHCI יש קישור לגבי כל מערכת הפעלה. ראי את הקישור ל-Windows 7. זה פשוט מאוד, את פועלת לפי ההוראות, לאחר מכן מפעילה AHCI ב-BIOS ובזה תם הסיפור.

אין לך שום סיבה להמנע או לחשוש מזה, הקישור שיש שם מפנה לאתר של Microsoft ומדובר בהסבר שלהם.

לגבי הדוגמא ל-eSATA עם חשמל, זה לא ממש פופולארי. דוגמא למוצר: (את יכולה גם לחפש באיביי כמובן..)

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10452378-1.html

תודה רבה דניאל

לגבי מפצל אני מניחה שפשוט צריך לבדוק. בתקווה:)

הלינק אליו הפנת אותי הוא זה, נכון? http://support.microsoft.com/kb/922976

נראה שמדובר על שינוי ערכים במערכת שכבר רצה ומותקנות עליה אפליקציות, כלומר אין בעיה לעשות זאת לאחר התקנת הדרייברים ואולי גם כמה תוכנות. נכון? זאת ועוד, אני מניה שזו הדרך הכי טובה שקיימת תוך הסתמכות על הדרייברים המובנים במערכת (בכל אופן מיירוסופט אמורים להכיר את המוצר שלהם) ואין דרך פשוטה יותר, נניח בזמן מוקדם יותר של ההתקנה. או שיש?

שוב תודה על כל העזרה שאתה מגיש לי ולא רק פה.

פורסם

72 -ההתקנה של הWIN7 מזהה באופן אוטומטי באיזה מצב הכוננים מחוברים (לפי איך שהגדרת בביוס). אם ההתקנה בוצעה במצב מסויים

(נניח IDE) ואת רוצה לשנות (לAHCI) תצטרכי לעשות מה שכתוב בלינקים שNIKE הביא.

פורסם
  • מחבר

72 -ההתקנה של הWIN7 מזהה באופן אוטומטי באיזה מצב הכוננים מחוברים (לפי איך שהגדרת בביוס). אם ההתקנה בוצעה במצב מסויים

(נניח IDE) ואת רוצה לשנות (לAHCI) תצטרכי לעשות מה שכתוב בלינקים שNIKE הביא.

אז כל מה שעלי לעשות זה טרם התקנת המערכת להגדיר נכון את ה- AHCI בביוס? באמת?

COOL! :)

תודה :xyxthumbs:

פורסם

רק סיוג קטן - מה שכתבתי נכון ל99% מהמקרים. אם תהיה בעיה תשאלי.

פורסם
  • מחבר

רק סיוג קטן - מה שכתבתי נכון ל99% מהמקרים. אם תהיה בעיה תשאלי.

אחלה יוחנן, תודה!

מקווה שלא תהה בעיה והשאלות הבאות תהנה בנושאים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים