עבור לתוכן

כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה

כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה 864 הצבעות

  1. 1. כמה טיפ אתם נותנים לשליח הפיצה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

חוץ מזה, עפ"י חוק, אם מצויין ע"י בעל העסק (בתעשיית המסעדנות בלבד) שהמחיר לא כולל שירות - אתה חייב לשלם.

לא אתה לא. אתה חייב לשלם את המחיר שיש בחשבון שלך. אם המחיר הזה כבר מגלם את הטיפ (שירות) בתוכו,

אתה לא צריך להשאיר טיפ (לפי שום קנה מידה מוסרי, אם כי, אני בטוח שלא יגידו לך שהם לא מוכנים לקבל אם תשאיר).

אם כתוב שהחשבון לא כולל טיפ (שירות), או שלא כתוב כלום, אתה רשאי ויכול להשאיר טיפ, אבל אי אפשר,

בשום דרך (חוקית), להכריח אותך להשאיר טיפ.

אישית,

אני משאיר טיפ של 15-20 אחוז במסעדות ובארים, אבל גם זה כמעט רק בגלל שזה כל כך נהוג.

כמו שאני לא משאיר טיפ למנקה שולחנות, לטבח או לברמן, אני לא חושב שצריך להשאיר טיפים באופן עקרוני.

כנ"ל, אני לא נותן טיפ לשליחי פיצה וכד' (אלא אם כן יש לי קצת עודף בכיס שבא לי להפרד ממנו).

ואם כבר, וזה יותר מעניין לדעתי,

מי מכם משלם את השקל (בדר"כ, לפעמים קצת יותר) לבן אדם עבור אבטחה במסעדות/בארים (שגובים את התוספת הזאת, כמובן)?

ולמי שלא יודע,

אם אינכם רוצים לשלם את התוספת הזאת (בטחון) אינכם חייבים - על פי חוק.

  • תגובות 114
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

טיפים אני נותן קבוע, מלצריות או ברמנים כי ככה נהוג ומצד שני כשנותנים לך שירות טוב אז למה לא?

אבל שליחי פיצה אני נותן 5-10 גג...על מה בדיוק על זה שהם עשו את העבודה והביאו לי את הפיצה? זה לא שהוא ישב והכין לי את זה, מילא איזה אלכוהול שביקשתי מברמן..

אבל הבעיה עם זה זה גם הטבחים, הם עושים את כל מה שאנחנו אוכלים ואף פעם לא מקבלים את הטיפ

:P

פורסם

לא יודע מה איתכם , אבל אני תמיד נותן טיפ ממי שאני מזמין כדרך קבע , מהסיבה הפשוטה שאותו שליח יכול לקבל עצבים ופשוט ירק לכם לאוכל

מעוות משו... :screwy:

אם כבר פתחת את זה, מה גורם לך לחשוב שגם אם תיתן לו טיפ, הוא לא יעשה את זה?... :lol:

פורסם

אני לא מבין את אלה ששוב פעם טוחנים ואומרים "נתן לך שירות טוב " =דרוש טיפ.

עובד צריך לתת שירות טוב בלי/עם טיפ,כי זה התפקיד שלו "לשרת אותי" ,כל דבר שנעשה מעבר לשירות,אולי איזה מסאג' אחרי האוכל אולי יצדיק את הטיפ שאתן למלצרית/מלצר.

כאילו מזה לתת טיפ לברמן?מה העבודה שלו אם לא להכין את הקוקטיל שאתה מבקש,זה שהוא מחייך אני אתן טיפ?

תצאו כבר מהחשיבה הרובטית של "נורמה לתת טיפ" תנו טיפ שתחשבו שיש לכם אפשרות ונוח לכם ,לתת טיפ מהכרח "כי מקובל" הוא סתמי בהחלט.

פורסם

מעוות משו... :screwy:

אם כבר פתחת את זה' date=' מה גורם לך לחשוב שגם אם תיתן לו טיפ, הוא לא יעשה את זה?... :lol:

[/quote']

ראיתי פעם איזה תוכנית שאני לא זוכר באיזה ערוץ שאני לא זוכר על זה ששמו מצלמות בתוך מסעדות ואכן אכן לא כדאי לעצבן את מי שמביא לך אוכל .

למה שהוא לא יעשה את זה גם עם טיפ ? למה שאתן לו תמריץ לזה ?

פורסם

לכל האנשים שלא נותנים טיפ,זכותכם ובמידה כזאת או אחרת אין שום סיבה לתת טיפ לשליח ולא לתת טיפ למי שמכין את הפיצה...

ועכשיו לשאלה:

בדרך כלל אנחנו מזמינים ב110-140 שקל

אם הפיצה מגיע בזמן והזמנתי עם חברים אז 15 שקל+- כל אחד 2-3 שקל+עיגול.

עם המשפחה אז 10 שקל...

אגב אם השליח מאחר אני נותן 50% ממה שתכננתי+הפצצה של 10 אגורות אם יש.

ערן.

פורסם

כמובן שאם הפיצה לא מגיעה חמה אני שולח את השליח חזרה לפיצרייה להחליף. כמובן שאין טיפ במקרה הזה.

פורסם

במסעדות לרוב, נותן טיפ 10%... אם השירות ממש גרוע או לא לטעמי, או שאני לא נותן טיפ בכלל או שאני שם שקל/שנקל ...

פורסם

האמת? נראה לי מי שעב'ד בתור שליח או עובד יגיד שצריך לתת טיפ

אבל תאחלס? חבל על הכסף

פעם נתתי והפסקתי, אז שלא יגידו לי בתאבון, הם עובדים בשיבל משכורת, למה שאני יוסיף להם עוד כסף? גם לאינסטלטור מגיע?

סתם מנהג מטופש

פורסם

אני לא נותן טיפים לאף אחד. מה שאני כן עושה זה מותיר לאותו אדם להשאיר את העודף משלוש סיבות-

1.IM A HEARTLESS BASTARD

2. אני מקבל משכורת של עובד זר. אם יהיה לי כסף מיותר אז כניראה אני אחשוב על לתת טיפ בצורה אחרת. ברגע הנתון בו אני משלם את מחיר הארוחה למלצר/מלצרית אני יודע שאת העשר שקל עודף אני צריך, אבל אם זה איזה 5-6 שקל מתוך שטר אז אני אוותר על זה ואלך על לחסוך זמן.

3. נוחות- אני מעדיף פחות מטבעות בארנק, זה גורם לו לטפוח בצורה מושכת צומי

פורסם

האמת? נראה לי מי שעב'ד בתור שליח או עובד יגיד שצריך לתת טיפ

אבל תאחלס? חבל על הכסף

פעם נתתי והפסקתי, אז שלא יגידו לי בתאבון, הם עובדים בשיבל משכורת, למה שאני יוסיף להם עוד כסף? גם לאינסטלטור מגיע?

סתם מנהג מטופש

אם קראת את התגובה שלי בעמוד הקודם אתה כבר יודע שיצא לי למלצר ולהציע שרות מסוגים שונים, ואני אגיד לך משהו - מאז שהתחלתי למלצר הטיפים שאני משאיר במסעדות רק ירדו, וזה כי העיניים שלי נפתחו וקלטתי עד כמה חרא של שרות אני מקבל לפעמים, או להיפך עד כמה מעולה היה השרות שאני/חלק מחבריי למקום העבודה היינו נותנים ללקוחות, גם כאלה שלא ציפינו מהם לשקל אקסטרה.

עם זאת יש מעט צדק בדבריך, כשאני מקבל באמת שרות נדיב ואיכותי ממלצר, ברמן או כל עובד אחר אני אגמול לו על כך בטיפ נדיב, כי מבחינתי אותו השרות הנדיב והאיכותי הוא מעל השרות הממוצע עליו אני אמור לשלם את החשבון ואף לא שקל יותר. מלצרית שמחייכת אליי ואני כמלצר לשעבר מיד רואה שהיא באופן מכוון משקיעה בשביל לקבל את אותו הטיפ ממני תקבל לא 10ש"ח וגם לא 20ש"ח. בפעם האחרונה מלצרית כזו קיבלה ממני טיפ של 60ש"ח ולא כאב לי הלב על זה, למרות שהארוחה עם חברה שלי גם ככה עלתה לי כבר 240.

כעקרון מדיניות הטיפים שלי באופן אישי באה ישירות מהאמרה "תן ללקוח שלך את השרות שאתה היית רוצה לקבל בעצמך", וכשאני מקבל את השרות שאני בזמני נתתי ללקוח שלי - אני ההיפך הגמור מקמצן כמו שOP קרא לנו כאן.

פורסם

3. נוחות- אני מעדיף פחות מטבעות בארנק, זה גורם לו לטפוח בצורה מושכת צומי

יש לזה פתרון פשוט מאוד. לפרוט כסף קטן במכולת לשטרות.

עשיתי את זה לא מזמן, והם קיבלו אותי בשמחה וברצון רב.

פורסם

אין לי בעיה להשאיר טיפ, יש לי בעיה עם זה שגובה הטיפ אינו ביחס לקושי העבודה. לא ראיתי מלצרית שהרוויחה בצדק טיפ בגובה 10% משווי הארוחה. בשטיפת רכב על עבודה של חצי שעה בשמש הקופחת בקיץ מקובל להשאיר בין 5 - 10 שקלים טיפ. אבא שלי משאיר קצת יותר בגלל גודל הרכב. לפעמים לקוחות לא משאירים כלום גם אחרי עבודה מצויינת. מלצרית מוציאה כמה צלחות מהמטבח, מחייכת ומקבלת סכום נכבד. מלצרות עבודה לא קלה במיוחד מול הלקוח הישראלי, אבל קושי העבודה פשוט לא מצדיק את גובה הטיפ.

בארץ התפתחה תופעה של חזירות טיפים. טיפ בהגדרה זה בונוס על עבודה יוצאת מן הכלל, אבל בארץ מתייחסים לטיפ כתשלום מובן מאליו, משהו שכל לקוח חייב להשאיר גם על עבודה סטנדרטית לחלוטין. לא פעם שמעתי על אלימות מילולית ואפילו פיזית של נותני השירות כלפי לקוחות על כך שהם העזו לא להשאיר טיפ או להשאיר טיפ מתחת ל-10% הקדושים. לדעתי זו חזירות, חוצפה ופשוט עבריינות. לקוחות לא אשמים בכך שאותם מלצרים בחרו לעבוד אצל מעסיק עבריין שלא משלם שכר ומונע מעובדיו תנאים סוציאליים שכל עובד במדינה מקבל מתוקף חוק. המדינה אשמה בכך שאינה אוכפת את חוקיה (כמה כבר קשה לעשות ביקורת פתע במסעדה?) והעובדים אשמים בכך שמעודדים עבריינות.

פורסם

נושא האי תשלום שכר בנוסף לטיפים הוא חוקי בתנאי שהטיפים מכסים לפחות את שכר המינימום, ואם לא על המעסיק להשלים.

כמעט בכל מסעדה הטיפים עוברים את שכר המינימום. אין שום קשר לתנאים סוציאלים.

ערן.

פורסם
נושא האי תשלום שכר בנוסף לטיפים הוא חוקי בתנאי שהטיפים מכסים לפחות את שכר המינימום, ואם לא על המעסיק להשלים.

כמעט בכל מסעדה הטיפים עוברים את שכר המינימום. אין שום קשר לתנאים סוציאלים.

ערן.

שינו את החוק הזה

היום לעשות את זה בדרך שאתה מדבר הטיפים צריכים לירשם כהכנסות למסעדה שזה אומר גם מיסוי

ומשם אפשר לנצל את הכסף למשכורות

אבל אסור לבעל המסעדה לקחת את הטיפים לשלם משכורות בלי רישום לפי הבנתי

ובלי רישום או חייב לשלם לפחות מינימום שהטיפים הם בעצם בונוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים