עבור לתוכן

האם Acronis True Image 11 Home לא מתאימה עבור ווינדוס 7?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אינני מנסה כרגע, מכיוון שיש אצלי מספר תהליכים שפועלים, ולא הייתי רוצה להפסיק אותם לצורך אתחול מחשב.

רק רציתי לוודא שדיסק שאני מחזיק בידי זה אכן בוט דרוש של אכרוניס.

אגב, אם אני זוכר נכון, נאמר לי ש CD בוט כזה ניתן ליצור פעם אחת בלבד מתוך התוכנה.

אם זה באמת ככה, אז כדאי לי לשכפל את הדיסק הזה, כי נכון לעכשיו זאת תהיה הדרך היחידה שלי להפעיל את התוכנה ולבצע גיבוי מחיצה או שחזור...

• תגובות 59
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוא נעשה קצת סדר.

לפי צילום המסך אכן מדובר בדיסק המתאים. כדאי ומאוד מומלץ לנסות ולהפעילו בהזדמנות הראשונה שמתאפשרת לך כדי לוודא שהוא תקין.

כדי להפעילו אתה לא לוחץ על הקובץ bootmenu.exe. אתה מכניס את הדסיק לכונן ומאתחל את המחשב. אם הגדרת את סדר התקני האתחול כנדרש תופיע לך במהלך האתחול (לפני השלב בו בדרך כלל מופיע מסך הטעינה של Windows) ההודעה To load from CD/DVD press any key... בשלב הזה אתה לוחץ על מקש כלשהו והתוכנה עולה מהדיסק.

את דיסק האתחול הזה (שנקרא אגב Acronis Rescue Disk אם אני לא טועה) ניתן ליצור מספר בלתי מוגבל של פעמים למיטב ידעתי. אין ממש צורך לשכפלו מראש למקרה צרה.

גרסה 11 של התוכנה כן ניתנת להתקנה על Windows 7 (כך אומרים), פשוט פעולות הגיבוי והשחזור לא ממש עובדות לרוב האנשים בצורה תקינה. יש סיכוי שתוכל ליצור את דיסק האתחול גם מתוך Windows 7 ובמקרה הכי גרוע תוכל ליצור אותו ממחשב של חבר או דרך מצב XP בWindows 7 (אפשר להריץ במכונה ווירטואלית גם אם יש לך רק את גרסת ה-Home Premium).

פורסם
  • מחבר

תודה, About:blank

אני בהחלט מתכוון לבדוק את העניין הזה, עוד לפני שאקבל לידי את המחשב החדש

כעת לאחר שאני שומע ממך שניתן ליצור מספר בלתי מוגבל של דיסקים אתחול כאלה, אז אני כבר פחות לחוץ.

מעבר לכך, אין לי גם צורך להתאמץ יותר מדי כדי למצוא חבר, כי יש לי בבית מחשב נוסף עם ויסטה שעליו מותקן ארכוניס עם רישיון 8)

פורסם
  • מחבר

טוב חבר'ה מסתבר שנתקלתי בבעיה רצינית.

אני מקווה שתצליחו לעזור לי בכך, אחרת אצטרך כנראה לחפש תוכנת גיבוי חלופית.

בקיצור, קיבלתי היום את המחשב החדש. לאחר שבדקתי שהכול תקין מבחינת הכוננים, ניגשתי ליצור את הגיבוי הראשוני.

הכנסתי לכונן את הבוט CD (במעבדה סידרו לי כבר ככה שה-CD הוא זה שעולה ראשון לפני ווינדוס)

והגעתי לממשק הגרפי המוכר של ארכוניס. אלא שכאשר התחלתי בתהליך, מתברר שהתוכנה מזהה רק את הדיסק החיצוני (שחיברתי בכדי לשמור עליו את הגיבוי), אבל לא את הדיסק הקשיח הפנימי.

אתמול עשיתי בדיקה כזו עם המחשב הישן (שעליו כזכור מותקן ויסטה), והתוכנה זיהתה ללא בעיה את כל הכוננים, גם הפנימיים וגם החיצוניים.

לצורך בדיקה, הכנסתי שוב את הבוט CD למחשב הישן, ושוב הוא זיהה את כל הדיסקים.

אני כבר לא יודע מה ההסבר לכך. או שבכל זאת יש חשיבות למערכת ההפעלה, או שהתוכנה "מוכנה" לזהות את כל הדיסקים רק במחשב הישן, מכיוון שהבוט CD נוצר ממחשב זה.

ואולי יש לכם רעיון אחר?

אשמח לכך סיוע,

תודה

פורסם

תגדיר בביוס את שיטת חיבור הדיסקים כIDE או LEGACY או משהו בסגנון ותנסה שוב.

פורסם
  • מחבר

תודה ag43

אני מעדיף שלא להתעסק עם הביוס. האמת גם לא נראה לי שזו הבעיה.

בפורום של אכרוניס אמרו לי שדבר כזה עלול לקרות עם הבוט CD שיצרתי בעצמי, ולכן הפנו אותי ליצור בוט CD נוסף, הפעם לפי קובץ שסיפקה היצרנית:

http://forum.acronis.com/forum/10450

ניסיתי לעשות זאת, אבל כאשר הכנסתי את הדיסק לכונן, הוא קרא אותו למשך שניה, אבל מיד אחר כך פנה אל הדיסק הקשיח כדי להתחיל את ווינדוס.

מאחר ולא היה לי בבית CD-R וגם לא DVDR, השתמשתי ב DVD-RW.

אחד המשתמשים שם טען שכנראה זו הבעיה.

מחר אנסה לעשות זאת שוב עם CD-R, אבל אשמח לשמוע רעיונות נוספים לפתרון הבעיה...

פורסם

אין מה לחשוש מלשנות הגדרות ב-BIOS, במקרה הכי גרוע אתה תמיד יכול להחזיר את ההגדרה לערכה הנוכחי או פשוט לאפס את ה-BIOS. במקרה הזה התועלת שעשויה לצאת מזה (שהכוננים יזוהו) עולה על הסיכון (שמלכתחילה הוא נמוך מאוד עד לא קיים).

לגופו של עניין, יתכן שדיסק האתחול חסר מנהלי התקן שבגללם הוא אינו מזהה את הכוננים במחשב החדש (לפי העובדה שאמרת כוננים אני מניח שמדובר במחשב נייח ולא נייד) ולכן שינוי ההגדרה ב-BIOS יכול להועיל. קיים סיכוי סביר שקובץ ה-ISO שהורדת וצרבת מהאתר של Acronis יפתור את הבעיה גם מבלי לשנות את ההגדרה ב-BIOS. בקשר לזה שאתה לא מצליח לאתחל ממנו, שתי שאלות:

1) באיזו תוכנה השתשמת כדי לצרוב אותו?

2) איזה סוג דיסק יצרת (DATA או צרבת אותו כ-Image) בתוכנת הצריבה?

לגבי העובדה שהשתמשת בדיסק מסוג DVD-RW אני לא ממש משוכנע שזה מקור הבעיה, אך בגלל שדברים "מוזרים" כאלה קורים כל הזמן בהחלט שווה לנסות גם עם דיסק מסוג אחר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לכם.

מסתבר שבכל זאת המדיה היא זו שהייתה בעייתית.

רכשתי CD-R צרבתי עליו את קובץ הבוט (הפעם השתמשתי בגרסה שהורדתי מאתר היצרן) ואכן התוכנה זיהתה את כל הכוננים.

עשיתי את האימאג', והפעולה הסתיימה בהצלחה.

אבל כעת שאלת מליון הדולר- איך בכלל אפשר לדעת אם האימאג' שיצרתי אכן יעבוד? האם יש דרך לברר זאת, או שרק בעת הצורך בשחזור האימאג', אוכל בעצם לדעת אם זה הצליח או לא?

ושאלת המשך-

מאחר ואני בכל זאת לחוץ בקטע הזה של יצירת גיבוי, כי ממש אין לי את כל הזמן והידע לפרמט מחשב, להתקין את חלונות ואת כל הדרייברים , התוכנות והמקודדים- האם בכל זאת לא כדאי לי לרכוש את הנורטון גוסט, ולעשות איתו גיבוי נוסף, כדי שאהיה בטוח שאני מכוסה מכל הצדדים, למקרה שהאימאג' שיצרתי עם אכרוניס לא יעבוד?

פורסם

אני קודם כל שמח שהבעיה נפתרה.

לא ניתן לדעת אם האימאג' הצליח או לא עד שלא מנסים בעקרון (אפשר לנסות במכונה וירטואלית). יש אפשרות לסייר (Explore image), לעשות לה mount (Mount Image) ולצפות בתוך תוכן קובץ הגיבוי דרך התוכנה, אני מניח שהאפשרות קיימת גם בדיסק אתחול שיצרת, כך לפחות תוכל לראות מה מכיל הקובץ ולוודא בצורה כללית שאכן הוא "בסדר". יש גם אפשרות לוודא תקינות (Verify image) מתוך התוכנה עצמה. בלי קשר הייתי ממליץ לשמור על לפחות 2 עותקים של הקובץ שיצרת (בשני מקומות שונים) כי אין ממש סיבה שיצירת האימאג' תכשל, אבל הוא עלול להיפגם במהלך האחסון כתוצאה מכשל של המדיה בה הוא מאוחסן. אני באופן כללי תמיד שומר 3 עותקים של כל מידע חשוב (כי אני שומר על דיסקים קשיחים ותקליטורים שהם לא בדיוק המדיות הכי אמינות בעולם).

אין טעם לקנות את Ghost או כל תוכנה אחרת לדעתי. אם אתה רוצה ליצור עותק נוסף בתוכנה אחרת כדי להיות רגוע, תשתמש פשוט ב-Clonezilla החינמית.

בקשר לזמן וכוח להתקנה מחדש של מערכת ההפעלה אני מסכים איתך, בקשר לידע פחות. זה ממש לא מסובך ותמיד תוכל למצוא בפורום הזה עזרה, אז אין לך ממש ממה לחשוש גם אם הדברים יגיעו לידי כך, ואין שום סיבה שזה יגיע לידי כך עקב כשל ביצירת האימאג' או משהו דומה.

פורסם

אקרוניס עושה לי עבודה של שיחזור בלי בעיה. הרבה מאד פעמים.

אף פעם validation לא מצא בעיה, אבל אני לריץ אותו בכל זאת.

אם יש רשת החי פשוט ובטוח לשמור העתקה של גבוי גם על מחשב אחר ברשת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לשניכם. הדברים שלכם בהחלט מרגיעים :xyxthumbs:

האמת שאני תמיד נוהג להעתיק את הגיבוי לדיסק חיצוני נוסף, כך שאם אחד מהם נופל, אז עדיין יהיה לי את השני.

נראה לי קצת חסר טעם לצפות בתוך תוכן קובץ הגיבוי, כי מדובר רק בקבצי מערכת שלא יגידו לי כלום. חוץ מזה, ממילא המבחן האמיתי יהיה רק ברגע השחזור.

דבר אחד מוזר שהשמטתי בהודעה הקודמת שלי. במחשב החדש יש לי כונן של 1 טרה המחולק לשתי מחיצות: אחת קטנה יותר (בערך 150GB) שאותה ייעדתי עבור מערכת ההפעלה והתוכנות המותקנות, והמחיצה הגדולה עבור כל התכנים האחרים.

משום מה אכרוניס הציגה שלושה מחיצות: C השמורה לקבצי מערכת, עוד מחיצה קטנה ולבסוף המחיצה הגדולה. ליתר בטחון צירפתי לגיבוי גם את המחיצה הקטנה, יחד עם-C.

האם זה קורה שאכרוניס מציגה סדר מחיצות שונה, ממה שבעצם קיים פיסית?

לגבי Clonezilla, אני רואה שקיימים שתי גרסאות LIVE, ו-CE. נראה לי שגרסת LIVE תתאים עבורי יותר. נכון?

אגב, האם קיים מדריך כלשהו שמסביר ממש בפרוטרוט (צעד אחרי צעד) איך לבצע את הגיבוי והשחזור?

פורסם

אקרוניס תמיד מציג סדר נכון.

בהתקנה של 7 יש קונן קטן של 100 מגה שחלונות מסתיר אותו.

מזה קונן מערכת עושה בוט וטוב שגם אותו שמרתה.

פורסם

אתה אכן זקוק ל-LiveCD. לקובץ ה-ISO הזה.

מדריך צעד אחד צעד ליצירת גיבוי ושחזור ניתן למצוא כאן. הממשק אמנם טקסטואלי בעיקרו אך אין צורך לכתוב פקודות. רק לבחור באפשרות התפריט המתאימה וללחוץ Enter.

בקשר למחיצה הקטנה שזיהית. מדובר בלאפטופ או מחשב נייח? תוכל להעלות לפה צילום מסך ממנהל הדיסק של Windows?

(כדי להגיע למנהל הדיסק כפתור ימני על "מחשב" (בשולחן העבודה) > ניהול > מנהל הדיסק (מהתפריט שבצד שמאל)).

עריכה: אם אתה משתמש ב-Windows 7 אז Ivan כבר סיפק את התשובה בנושא המחיצה הקטנה שזוהתה.

פורסם
  • מחבר

About:blank

מחשב נייח, ואני אכן משתמש בווינדוס 7 במחשב החדש (לא המחשב הזה)

זה בסדר אין צורך לעלות תמונה.

בדקתי במנהל הדיסק ואכן מופיעים שם שלושה מחיצות: C,D ועוד מחיצה של 100MB שמור ע"י המערכת .

כפי שאמר Ivan כנראה מחיצה זו מוסתרת.

תודה על הלינקים. אני מבין שזה פועל בעקרון דומה לבוט של אכרוניס. צורבים על CD-R ומכניסים לכונן בכדי שיעלה לפני חלונות, נכון?

אז לפני שאני מנסה ליצור את הגיבוי, רק עוד שאלה אחת:

בדקתי בדביק של התוכנות, ושם למעשה האלטרנטיבה החינמית לאכרוניס היא DriveImage XML

אז מדוע ממליצים דווקא על תוכנה זו? האם היא טובה יותר מ- Clonezilla?

או שההמלצה על Clonezilla היא בגלל שמדובר בתוכנה קלה יותר לשימוש?

פורסם

העקרון זהה. אתה מאתחל מהדיסק והתוכנה עולה ומשם אתה מגבה/משחזר.

אני לא יודע למה דווקא ממליצים על DriveImage XML (לא שהיא תוכנה לא טובה או משהו) אבל אני מצאתי את Clonezilla יותר גמישה ועוצמתית, ולדעתי האישית גם פשוטה יותר להפעלה - הכל נעשה מתוך דיסק האתחול, גם הגיבוי וגם השחזור ללא שלבים ותהליכים מיותרים כמו שלפחות היה פעם ב-DriveImage XML (אולי זה השתנה מאז, מזמן כבר לא בדקתי מה התעדכן שם).

בגלל שאין לי ניסיון עכשווי אני לא רוצה להגיד יותר כי אולי אני לא מודע להתפתחויות. הכי פשוט זה להיכנס לאתר של התוכנה ולקרוא איך משחזרים במקרה צרה וכך תוכל להחליט בדיוק מה יותר נוח עבורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים