עבור לתוכן

האם Acronis True Image 11 Home לא מתאימה עבור ווינדוס 7?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני כשנה רכשתי רישיונות לתוכנת הגיבוי Acronis True Image 11 Home עבור שני מחשבים שלי בבית העובדים תחת ווינדוס ויסטה 32 ביט.

כעת רכשתי מחשב חדש עם ווינדוס 7 64 ביט, שאמור להחליף את אחד המחשבים.

בחיפוש שעשיתי בגוגל, מצאתי את האשכול הבא:

http://forum.acronis.com/forum/6221

מדבריו של Dmitry הנציג הרשמי של היצרנית, ניתן להבין שגרסה 11 של התוכנה לא מתאימה עבור ווינדוס 7.

הוא ממליץ לשדרג את התוכנה לגרסת Home 2010, אבל אין לי שום כוונה לעשות זאת. קודם כל, כי אני לא מוכן לשלם כסף פעם נוספת, ושנית עד כמה שהצלחתי להבין מהדיווחים של החבר'ה בפורום ההוא (האנגלית שלי די חלשה), גם גרסת Home 2010 בעייתית!

השאלה, האם מישהו פה נתקל בבעיה הזו, ומה ניתן לעשות בנדון?

תודה רבה

• תגובות 59
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על פי מה שכתוב שם, התוכנה שברשותך לא נתמכת על ידי WIN 7 (מה שמאוד מפליא אותי כי המערכת שלה ושל ויסטה מאוד דומות).

יש רק 3 תוכנות נתמכות על ידי WIN 7 מהחברה הזאת:

* Acronis True Image Home 2010

* Acronis Backup & Recovery 10 Editions

* Acronis Snap Deploy 3

הם מציעים לך לשדרג את המוצר שברשותך למוצר שנתמך על ידי WIN 7, מוצר הנקרא Acronis True Image Home 2010 בעבור 29.99$ באמצעות החנות הוירטואלית שלהם.

לדעתי, אם הם הוציאו את התוכנה שברשותך זמן קצר לפני יציאת WIN 7 ואז במיידית אחריו תוכנה שנתמכת על ידי מערכת הפעלה זו, הרי שמדובר כאן במרמה בכוונת תחילה ויש לך עילה מאוד טובה לתביעה, רק לקחת בחשבון שהחוקים שחלים הם במקום שבו יושב השרת של החברה הזאת.

פורסם

אתה נתקל בבעיה בהתקנת התוכנה או רק במהלך גיבוי/שחזור?

אתה משתמש בה לגיבוי מידע שגרתי או ליצירת Image של מחיצה/כונן?

פורסם

11 שעטשה בוט מ CD שלו עובד פרפקט ב W7 .

אני חושב לא צריך בכלל להתקין אקרוניס על חלונות רק בשביל לקחת אימאג

של קשיח בשביל גבוי.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה לכולכם על התגובות.

aviran9111

למען ההגינות, יש לציין שתקופה מסויימת לאחר רכישת הרשיונות, הם שלחו לי מייל ובו הצעה לשדרג ל- True Image Home 2010, ללא תשלום.

אני בחרתי שלא לשדרג, היות ונהגתי לפי הכלל- " אם משהו עובד בסדר, אז מדוע לשנות....."

אבל נעזוב לרגע את העניין הכספי (למרות שגם הוא חשוב), על פי הדיווחים של המשתמשים באותו פורום של אכרוניס, גם הגרסה של 2010 היא בעייתית עם ווינדוס 7.

About:blank

עדיין לא קיבלתי את המחשב החדש, אבל דבר ראשון שתכננתי לעשות זה לבצע גיבוי ראשוני למצב שבו אקבל את המחשב (דהיינו התקנה נקייה של ווינדוס והדרייברים העדכניים), ורק בשלב מאוחר יותר ליצור גיבוי נוסף, לאחר שכבר אתקין את כל התוכנות שלי והמקודדים הנחוצים, ואוודא שהכול עובד כשורה.

בתכל'ס אני משתמש בתוכנה רק ליצירת Image למחיצה שבה נמצאת מערכת ההפעלה. את כל המידע האחר אני ממילא נוהג לשמור על דיסקים חיצוניים, כך שאין לי צורך להכיל גם את המידע הזה ב- Image

אני לא נוהג להשתמש בכל הפיצ'רים המתקדמים יותר של התוכנה, כגון גיבוי אוטומטי לפי זמנים מתוכננים מראש וכדומה.

כך שאם יצירת Image פשוטה תעבוד כהלכה, זה יספיק לי בהחלט. העיקר שבעת כל שיבוש במחשב, אוכל להשתמש ב- Image בכדי לחזור במהירות למצב תקין, מבלי צורך לפרמט את הדיסק, וכן להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, הדרייברים, התוכנות והמקודדים...

Ivan

סליחה, אבל לא הבנתי כל כך את תשובתך :)

האם יש דרך אחרת לעשות אימאג למחיצה שבה יושבת מערכת ההפעלה וכל התוכנות המותקנים?

קח בחשבון שאני לא משתמש מיומן שיודע לעבוד עם כל מיני תוכנות מתקדמות דרך דוס וכדומה...

פורסם

IVAN הקדים אותי אבל לכך כיוונתי את השאלה שלי.

אם אתה משתמש בתוכנה רק ליצירת (ושחזור) אימאג' תוכל להפעיל אותה פשוט מ-LiveCD.

את ה-LiveCD יוצרים מתוך התוכנה עצמה, כך שלמעשה אתה כן צריך להתקין אותה קודם על Windows 7 או פשוט ליצור אותו מתוך עותק תוכנה שמותקן כבר על מחשב קיים. דרך ה-LiveCD התוכנה נטענת מה-CD לפני עליית מערכת ההפעלה, כך שלמעשה אין שום תלות במערכת הפעלה כלשהי, ומאפשרת לך לבצע את הפעולות השגרתיות אותן ניתן לבצע בעזרת התוכנה. תוכל ליצור ולשחזר אימאג'ים.

אם אתה רוצה לבחון פתרון חינמי (ומצוין) שגם הוא עובד בצורת LiveCD/USB ואינו תלוי במערכת הפעלה כלשהי תוכל לבדוק את CloneZilla. הממשק שלה פחות גראפי ולמעשה עובד מתוך שורת הפקודה, אך כל מה שיש לעשות זה לקרוא את השאלה, את האפשרויות ולהזין את מספר האפשרות בה אתה מעוניין - ממש פשוט ופועל על פי עקרונות הממשק הגראפי - ואין צורך להזין תחביר מסויים כדי ליצור את האימאג'.

פורסם
  • מחבר

תודה About:blank

למעשה יש לי Bootable CD , שאותו יצרתי עם המחשב הנוכחי הפועל תחת ויסטה. יתכן אפילו שיש לי עותק נוסף, היות שקיבלתי מאכרוניס שני דיסקים בדואר, ומעולם לא עשיתי בהם שימוש.

אם הבנתי אותך נכון, אז מה שאצטרך לעשות כאשר אקבל את המחשב החדש, זה להכניס את הדיסק הזה לכונן ולעלות את התוכנה מבלי להתקין אותה.

לאחר מכן ליצור את האימאג' בדיוק באותה דרך בה עשיתי זאת עד עתה, ולשמור על דיסק חיצוני.

ואז במקרה הצורך, כאשר משהו אצלי במחשב ישתבש- אצטרך שוב להכניס את הדיסק לכונן, להעלות את התוכנה, לטעון את האימאג' ששמרתי על דיסק חיצוני וזה הכול.

וכל זה אמור לעבוד ללא שום דופי, ובלי תלות באיזה מערכת הפעלה מדובר?

אנא תקנו אותי אם טעיתי במשהו...

פורסם

הבנת נכון. התוכנה טוענת את עצמה מהדיסק ובסיום מוצג לך הממשק הגראפי המוכר ממנו תוכל לבחור בפעולת הגיבוי או השחזור ולהמשיך כרגיל. הדיסק מכיל את כל מה שהתוכנה צריכה כדי לפעול ולכן אין שום תלות במערכת ההפעלה שמותקנת במחשב עליו היא פועלת. מבחית ההתוכנה סוג המידע שמגובה הוא שקוף לחלוטין, כך שאין הבדל בין גיבוי של מחיצת מערכת הפעלה כזאת או אחרת, או אולי בכלל תוכן מסוג אחר.

פורסם
  • מחבר

יפה מאוד, About:blank באמת תודה :xyxthumbs:

אם כך, אשמח אם מישהו יוכל רק להדריך אותי באופן מדויק כיצד להגדיר בביוס שבעת הפעלת המחשב, ה- CD ROM יהיה זה שיעלה ראשון, לפני הדיסק הקשיח.

פורסם

המיקום של פריט התפריט משתנה בין סוגי BIOS שונים. פרטים מדויקים תמצא בחוברת שמצורפת ללוח האם/מחשב נייד (ואם לא קיבלת כזאת תוכל להוריד מאתר היצרן).

אתה צריך לחפש משהו בסגנון של BOOT, BOOT ORDER או BOOT CONFIGURATION. שם תהיה רשימה בה תוכל לקבוע את סדר האתחול, עלייך פשוט להגדיר את הכונן האופטי כהתקן הראשון ואת הכונן הקשיח כהתקן השני.

אם לא תמצא או אם תזדקק לפרטים מדויקים יותר תפרסם בבקשה את דגם לוח האם/מחשב נייד שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה. מקווה שאסתדר, ואם לא אז תמיד אוכל לבקש את עזרתכם :xyxthumbs:

בכל אופן, אני עדיין מתקשה להבין שני דברים:

1. מדוע הטענה דרך LiveCD (בצורה שעוקפת את מערכת ההםעלה) לא מאפשרת ביצוע פיצ'רים אחרים של התוכנה. הרי אם אכן לאחר ההטענה מגיעים לממשק הגראפי המוכר של התוכנה, אז מה בעצם מונע מאיתנו להפעיל את כל התכונות האחרות, מעבר ליצירת האימאג' של מחיצה?

2. אני לא מטיל לרגע ספק במה שאתם אומרים, אבל קצת מוזר שבאשכול שהצגתי מהפורום של משתמשי ארכוניס , אף אחד לא מזכיר את האופציה של הטענת התוכנה דרך LiveCD. גם אם הדרך העוקפת הזו מאפשרת רק יצירת אימאג' למחיצה, הרי בתכל'ס זאת המטרה העיקרית של Acronis True Image, לא ? :s05:

פורסם

איזה LIVE CD ?

CD שהגיע צריך שיהיה ממנו בוט.

אם לא עובד בוט - תתקין על XP (של חבר) ובתוכנה אפשר לעשות

CD שלה שעושים בוט ממנו. אחרי עשית זה - תמחוק התוכנה מה XP .

פורסם

1. מדוע הטענה דרך LiveCD (בצורה שעוקפת את מערכת ההםעלה) לא מאפשרת ביצוע פיצ'רים אחרים של התוכנה. הרי אם אכן לאחר ההטענה מגיעים לממשק הגראפי המוכר של התוכנה, אז מה בעצם מונע מאיתנו להפעיל את כל התכונות האחרות, מעבר ליצירת האימאג' של מחיצה?

אולי היא גם מאפשרת גיבוי רגיל (אני לא זוכר), אבל בפונקציות אחרות התכוונתי לביצוע פעולות מתוזמנות. כדי לתזמן את הפעולות צריך שהתוכנה תהיה מותקנת במחשב וששירות מתזמן המשימות שלה יפעל ברקע. הפעלה מ-LiveCD לא מאפשרת להריץ משימות מתוזמנות. מעבר לכך, יש סיכוי שניתן לבצע גיבוי ידני דרך ה-LiveCD בלי שום בעיה.

2. אני לא מטיל לרגע ספק במה שאתם אומרים, אבל קצת מוזר שבאשכול שהצגתי מהפורום של משתמשי ארכוניס , אף אחד לא מזכיר את האופציה של הטענת התוכנה דרך LiveCD. גם אם הדרך העוקפת הזו מאפשרת רק יצירת אימאג' למחיצה, הרי בתכל'ס זאת המטרה העיקרית של Acronis True Image, לא ? :s05:

לא יודע אם אפשר להגדיר זאת כמטרה העיקרית של התוכנה, זה מאוד תלוי במשתמש. בעקרון זאת תוכנה לגיבוי ויצירת ופריסת אימאג'.

למה לא הזכירו את הפתרון? באמת שאני לא יודע וחבל שלא הזכירו. אולי כי זאת נתפשת כדרך מסורבלת יותר, ואנשים מעדיפים לעבוד עם התוכנה כשהיא מותקנת במחשב ולא "להסתבך" או לקטוע את רצף העבודה שלהם כדי להעלות את התוכנה מ-LiveCD. אני באופן אישי גם ככה משתמש בעיקר ב-LiveCD (בטח ובטח לשחזור, כבר נתקלתי בשחזורים לא מוצלחים כאשר בוצעו בזמן שמערכת ההפעלה פעילה ולא דרך ה-LiveCD).

פורסם
  • מחבר

Ivan

כפי שציינתי קודם, יש לי CD בוט כזה אותו יצרתי בעצמי מתוך התוכנה לפני מספר חודשים.

About:blank

עכשיו זה יותר מובן:)

רק כדי להיות בטוח שה-CD בוט שאני מחזיק בידי, זה באמת הדבר הנכון, אני רוצה להראות כאן את תוכנו, כי כאשר כבר אקבל את המחשב החדש, לא יהיה מרחב תמרון לניסיונות:

mwv4li.jpg

האם כך זה אמור להיראות?

במידה וכן- כל מה שאצטרך לעשות זה להפעיל את קובץ bootmenu.exe ואז יעלה לי הממשק המוכר של התוכנה?

פורסם

אם הוא מתוך תוכנה - לא צריך כלום.

עושים בוט ואקרוניס עולה.

למה אתה לא מנסה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים