עבור לתוכן

[בעיה] פירמטתי מחשב והכוננים הקשיחים התערבבו... S:

Featured Replies

פורסם

אהלן.

היום פירמטתי מחשב אשר מכיל שני כוננים קשיחים.

לכונן הראשון, לו נקרא כונן 0, היו שני מחיצות, C ו-E.

ולכונן השני, לו נקרא כונן 1, הייתה מחיצה (D) אחת ועוד 94GB שלא הוקצה לפני.

ככל הנראה, היה ווינדוס בעבר אשר מותקן בכונן D אבל כשהמחשב שומש בתקופה האחרונה הווינדוס היה מותקן על כונן C.

היום כאשר פרמטתי את המחשב הזה, התקנתי את ווינדוס 7 על כונן C. בסיום ההתקנה כשהייתה אמורה לעלות מערכת ההפעלה ווינדוס 7 בפעם הראשונה במחשב זה אחרי הפרמוט, הופתעתי לגלות שפתאום המחשב אומר לי שיש לי יותר ממערכת הפעלה אחת על המחשב הלא היא המערכת של כונן D שפתאום הופיעה (שאגב לפני כן, לא אופשר לי לבחור בה וזה העלה אוטומטית את של כונן C.

בחרתי להפעיל את המערכת של כונן C, כמובן, ווינדוס 7.

כאשר ניסיתי למחוק את מערכת ההפעלה אשר שוכנת לה בכונן D, בסוף ההסרה הסטנדרטית הקבצים חזרו למקומם (של מערכת ההפעלה המשנית).

ניסיתי להיכנס לניהול אמצעי אחסון ולאתחל את הכונן - אך באותו הרגע הבנתי שהמחשב חושב שבכונן D נמצאת מערכת ההפעלה הראשית ואף החשיב את הכונן ככונן מערכת בעוד כונן C, עם המערכת המשומשת מוגדר ככונן משני לאחסון (אך עליו רצה מערכת ההפעלה אשר אני משתמש בה בעת זו).

כעת אינני יודע מה עליי לעשות, לפי טענת המחשב יש לי שני מערכות הפעלה על המחשב אך לפני הפרמוט המערכת של כונן D לא הופיעה וזה ישר העלה את של C.

ברצוני להגדיר את כונן C, ככונן המערכת ולהסיר את מערכת ההפעלה אשר שוכנת בכונן D ולהשתמש בו לאחסון נתוניי האישיים.

אשמח לקבלת עזרה ממביני הפורום,

תודה רבה.

פורסם

בהנחה שה7 מותקנת על כונן C - תפרמט את D. אם בעת העלאת המחשב המערכת לא תיטען - תעשה בוט מדיסק ההתקנה של WIN7 ושם

תבחר בSTARTUP REPAIR.

פורסם
  • מחבר

אין לי האפשרות לפרמט את כונן D, המערכת חושבת ששם מותקנת מערכת ההפעלה הראשית שלי, מה שאומר שהכונן מוגן מפני פירמוט (כל עוד מדובר באשף ניהול הכוננים הקשיחים של ווינדוס).

פורסם

אז רוב הסיכויים ששם באמת היא מותקנת. אם אתה בטוח במאת האחוזים - תפרמט דרך תוכנות צד שלישי (כמו GPARTED). אני חושב שמיותר

להסביר לך מה יקרה אם אתה טועה.

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שהמערכת של ווינדוס 7 נמצאת בכונן C במאה אחוזים, וממספר סיבות:

- כשאני בווינדוס 7, זה מסמן את הכונן עם הסימן של חלונות.

- בתיקיית משתמשים של כונן C, יש רק משתמש אחד של הווינדוס בשם "Bar", שזה שם המשתמש שאני בחרתי בהתקנה של ווינדוס 7, ובתיקייה של כונן D יש משתמש בשם "בר2" שאכן קשור למערכת הפעלה קודמת.

תוכנת צד שלישי לא תהווה בעיות במידה ותגלה שמותקנת שם מערכת הפעלה?

והאם ידועות לך תוכנות חינמיות אשר ניתנות להורדה?

פורסם

W7 תמיד תגיד שהיא על C - לא חשוב איפו היא באמת.

אותיות נותן חלונות אבל זה לא אומר כלום על מיקום.

בשביל לפרמט עם תוכנה חיצוני את צריך לדעת בדיוק איפו מי.

"ניהול דיסקים" תגיד לך איפו היא באמת.

לריץ diskmgmt.msc ולשים תמונה בפורום.

פורסם
  • מחבר

אני כבר יודע איפה יושבת W7, ביררתי את זה לפי תיקיית המשתמשים של המערכת בה היה את המשתמש "Bar" בו אני משתמש כעת.

זה כונן 0 מחיצה 0 - C, מופיע תמיד ראשון כיוון שזו היא המחיצה הראשונה שקיבלה את השם C שיושבת בכונן הראשון.

אני רק צריך להבין איך אני גורם למחשב להריץ ישירות את W7 בהפעלת המחשב והגדרת המערכת כמערכת ראשית, ולאתחל את מחיצה D דרך תוכנת צד שלישי על מנת להוציא את W-XP לגמרי מהמחשב.

פורסם

עיין בסטיקי במדריך ניהול מחיצות. תמחק את המחיצה עפ"י ההוראות ובהפעלה הבאה תריץ STARTUP REPAIR מדיסק ההתקנה של WIN7 (אם

תצטרך).

פורסם
  • מחבר

אוקי אני אנסה לעשות את זה ע"פ הסטיקי.

באמת תודה על כל העזרה (:

אני מבקש לא לנעול את הנושא בינתיים, כך שאם יהיו לי שאלות ו/או בעיות בתהליך אוכל לפנות לכאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים