עבור לתוכן

יש לי VDROP בספק של 600W

Featured Replies

פורסם

שלום! יש לי ספק Cooler Master Extreme Power Plus 600W ואני יודע שהוא לא ממש איכותי.

המפרט שלי הוא:

מעבד: E7500 @ 3.8GHZ

ראם: Corsair 2X2 GB 800MHZ @ 830MHZ

כרטיס מסך: HD 4870

לוח אם: EP43 UD3L

ספק: CM extreme power plus 600W

אז הבעיה שיש לי VDROP רציני. כששמתי את המעבד בביוס על מתח של 1.375 V (בשביל OC) התוכנה HWMONITOR מראה לי מתח של 1.34-1.33 (משתנה כל הזמן). לוח האם שלי לא תומך בתיקון VDROP. השאלה שלי היא האם כדי להחליף ספק? האם הוא מספק מתח יציב לחומרה? האם ה-VDROP נגרם בגלל הספק? תודה מראש!

פורסם

המתח vcore של המעבד מיוצר אל ידיי הלוח מה 12 V ולא הספק עצמו. יתכן שהלוח לא מחזיק את המעבד במצב הזה

אם יש אל הלוח אבק תנקה אותו. יתכן שהאבק מקצר ועושה הזיות למעגל בלוח שמייצר ועוקב אחריי המתח vcore

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי ואתה ממליץ גם לשים קירור על בקר המתח של המעבד?

פורסם

תיגע ותבדוק מה הטמפ' שלו

מוספטים - אם אתה יכול לגעת בהם זה לא חם מדיי

קבלים - רצוי שלא יהיו חמים אבל יש לוחות שהם דיי חמים וזה תקין. בכל מקרה הם אמורים להיות כאלה שניתן לגעת בהם ולא בצורה גבולית

אם זה לא חם מדיי לא נראה לי שקירור ישפיע

פורסם
  • מחבר

נגעתי במוספט שלמעלה מעל המעבד אבל הוא לא חם בכלל. בחיישן אני לא יכול לגעת כיוון שהקירור למעבד מסתיר אותו וגם את המוספט השמאלי.

תגיד ה-VDROP הזה זה משהו חריג או שיש את זה להרבה אנשים? וברמה כזאת? ואתה בטוח שזה לא קשור לספק?

פורסם

לא נראה לי תקין - אבל אין לי שמץ איך זה אמור להיות

הספק נותן מתחים 3.3V 5V 12V. אם ה 3 האלה בסדר אז ה vdrop לא אמור להיות בעיה של הספק (יכול להיות איכשהוא מה ripple ב 12V של הספק אבל לא נראה לי מציאותי)

לדעתי זה לוח שלא מחזיק את העומס של המעבד ב OC או אבק וכו שמפריע למעגל בקרה לקבוע נכון את המתחים

פורסם
  • מחבר

אה אוקי הבנתי טוב אני אראה מה אפשר לעשות אולי לנקות שם אבק קצת יעזור..

ודרך אגב יש בשוק קירור לבקר החשמל? וזה קשור גם למוספט? זה יכול להיות בגלל שבקר החשמל מתחמם יותר מידי?

פורסם

כל מה שאני אמרתי זה ניחושים

אם אתה יכול לגעת במוספט זמן ארוך בלי להישרף הוא לא חם מדיי

פורסם
  • מחבר

אוקי ועוד שאלה זה לא יכול להיות בגלל שהמתח ל-FSB עומד על ה-NORMAL ולא העלתי אותו? וגם ה-CPU REFERENCE עומד על המתח הרגיל.

דרך אגב את ה-NORTHBRIDGE העלתי ב-0.2V אם זה חשוב

וגם למשהו ה-RAIL של 12V כתוב לי ב-HWMONITOR שהוא 2V אבל מ-EVEREST זה בסדר

תמונה: m5ajmmyomty1.png

פורסם

לא נראה לי קשור למתחים אחרים. וגם אם כן עדיין המתח שאתה מקבל (מה שלא יהיה) אמור להיות יציב ואתה אומר שהוא לא

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת יציב? אתה מתכוון שהוא משתנה? כן אבל זה תמיד ככה לא? ואם כן אז זה בגלל שה-VRM מתחמם? או שזה בגלל הספק?

פורסם

הניחוש שלי הוא שה VRM לא עומד בעומס הגדול יותר של המעבד ב OC + OV או שמשהוא כמו אבק גורם לגליצ'ים במעגל בקרה של ה VRM

רוב הסיכויים שלא קשור לספק (לפחות לא ישירות)

כל זה ניחושים. אין לי משהוא לאמר יותר מזה

פורסם
  • מחבר

אוקי אבל בכל אופן אם אני מסתמך על מה שכותב HWMONITOR אז ה-VDROP לא מזיק נכון? זאת אומרת אפשר להמשיך לפעול ככה לא?

ודרך אגב ב-CPUZ המתח של המעבד כל הזמן משתנה. לפעמים הוא 1.344V ולפעמים הוא 1.328 זה משתנה רק בין שני הערכים האלה או שזה או שזה זאת אומרת אין במצע. כשאני מפעיל מבחן מאמץ אז המתח עומד כל הזמן על 1.328 ופעם אחת הוא השתנה ממש לשבריר שנייה לקצת פחות ואז מיד חזר ל-1.328 וככה הוא נשאר במאמץ

פורסם

לא בטוח. אתה יכול לדפוק את המעבד והלוח - תלוי מה הסיבה ל drop

מעבד - יתכן שהמתח ה 'נמוך' אינו קבוע אלא יש מתח אם ripple (עליות וירודות מהירות של המתח) גבוה. העליות והירידות של המתח מביאות לעומס יתר במוליכים של ה vcore בלוח ובתוך המעבד ובמעגלים בתוך המעבד בכללי

לוח - אם נפילת המתח היא אל התנגדות של מוליך או רכיב כלשהוא בלוח אז הרכיב הזה יישרף (כי כל מה שהולך לאיבוד ברכיב הזה הופך לחום)

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה מציע לעשות? כדאי להוריד את האוברקלוק? ודרך אגב המעבד והלוח עברו בדיקת מאמץ של שעה ב-OCCT. זה לא אומר שהכל יציב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים