עבור לתוכן

לשים את המחשב כל יום על SLEEP או לכבות?

Featured Replies

פורסם

שלום אני לא ידעתי איפה לפתוח את הת'רד אז פתחתי פה. הטכנאי שלי אמר לי שזה יותר טוב למחשב שאני אעשה לו כל ערב

STAND BY או SLEEP במקום לכבות אותו ולכבות אותו רק פעם בשבוע על מנת לאפס את הזיכרון. רציתי לשאול אם זה באמת נכון

ומה אתם אומרים על זה? עדיף בכל זאת כל יום בסיום השימוש לכבות או שלשים על SLEEP וביום למחרת WAKE UP?

פורסם

אתה צריך להבחין בין שתי מטרות שונות שיש בכיבוי מחשב.

1. חיסכון בחשמל ומניעת שחיקת החומרה - כן, מחשב צורך די הרבה אנרגיה, בודאי שיותר מנורת ליבון שמרביתנו מעדיפים לכבות כשאינה בשימוש

2. איפוס הזכרון והעלאה של המערכת מחדש (הבט תוכנתי) - לדעתי כמעט כבר לא קיים הצורך היום במערכת הפעלה מודרנית ובטח שלא על בסיס קבוע.

- מצבי SLEEP למינהם יעזרו למימוש הסעיף הראשון אבל תוכן הזיכרון לא ישתנה וכך לא יהיה "איפוס" של המערכת.

- מצב כיבוי מלא shutdown בלילה יענה על שני הסעיפים

- ביצוע Restart יענה רק על הסעיף השני.

אפשר לנהל ויכוח עם דיעות לכאן ולכאן אם כדאי לכבות מחשב או לא, אם הוא נשחק יותר בעבודה קבועה או בכיבוי והדלקה וכבר נשפך הרבה דיו וירטואלי באינטרנט על דיונים כאלה. לדעתי זה ענין אישי ותלוי בשימוש (שיתוף קבצים, שרתים) וברצונות שלך בזמינות המידית של המחשב (בא לי אינטרנט עכשיו!).

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי אתה מתכוון שיש בעניין חילוקי דעות ולא ברור בדיוק מה יותר טוב למחשב, וגם אמרת שיש לזה עוד כל מיני מטרות.

תודה רבה על התשובה המקיפה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים