עבור לתוכן

מבחינת אופק שדרוג מקסימלי: Athlon II X4 או i5 750 ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני כותב אליכם ממחשב פנטיום 4 בתושבת 478, שקניתי בדיוק בשלב שהיא גססה (אז לא ידעתי לשאול את מה שאני יודע לשאול היום), ועד שהבנתי מי נגד מי, היא כבר נכחדה. ככה יצא שנתקעתי בלי אפשרות שדרוג, בהתחלה עם מחשב בן 4, ואחר כך בן 5 והיום אפילו +6

עכשיו באמת הגיע הזמן לקנות חדש - ואני מנסה לא לחזור על טעויות העבר.

נזניח לרגע שיקולים אחרים - החלטתי שמערכת מבוססת AMD Athlon II X4 630 באובר קלוק תספק את צרכי (עיבוד תמונה ועיצוב, לא באופן מקצועי)

אבל - תמורת תוספת של כ-500 ש"ח, שאני מוכן לספוג אותה, אני יכול לקנות מערכת דומה מבוססת i5 750 + P55 - והשאלה שאני שואל היא למי משתי התצורות יש אופק שדרוג רחוק יותר? ל-AM3 או ל-1156?

אשמח לעצתכם,

פורסם

- על פי מפות הדרכים ל-AM3 צפוי להיות אופק שדרוג עדיף

- אני לא רואה סיבה להוסיף 500 ש"ח (לדעתי זה יהיה יותר) למערכת i5-750 כאשר בהוספת סכום נמוך יותר תוכל לקנות מעבד phenom II X4 965 ולקבל ביצועים שווים, או עדיפים במעט ועדיין להשאר עם AM3

- מה שבחרת, ה630 יענה על הצרכים שלך גם ללא אוברקלוק.

- אם אתה בכ"ז עושה אוברקלוק אז למה לא לבחור Athlon II X4 620? ממילא אחרי OC מגיעים לתדר דומה. תוכל לחסוך עוד קצת.

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובתך, ולשאלותיך:

- אני לא רואה סיבה להוסיף 500 ש"ח (לדעתי זה יהיה יותר) למערכת i5-750 כאשר בהוספת סכום נמוך יותר תוכל לקנות מעבד phenom II X4 965 ולקבל ביצועים שווים, או עדיפים במעט ועדיין להשאר עם AM3

השיקול שלי הוא שאם אני כבר מוסיף כמה מאות - אני מעדיף לקחת מעבד עם מעטפת חום נמוכה יותר ורעש וצריכת חשמל בהתאם, בייחוד במצב idle - כי אני כמעט אף פעם לא מכבה את המחשב שלי.

מעבר לזה - לשימושי פוטושופ ובכלל תוכנות של אדובי - לפי מה שידוע לי יש עדיפות (אם כי לא מאד משמעותית) למעבדי אינטל

- מה שבחרת, ה630 יענה על הצרכים שלך גם ללא אוברקלוק.

- אם אתה בכ"ז עושה אוברקלוק אז למה לא לבחור Athlon II X4 620? ממילא אחרי OC מגיעים לתדר דומה. תוכל לחסוך עוד קצת.

בעצם מאותה הסיבה - אני מעדיף אובר-קלוק מתון יותר ולכן פחות תובעני משיקולי חשמל, חום ורעש, מאשר לחסוך 50-100 ש"ח בקנייה (מדובר בעבודה לאורך כמה שנים)

פורסם
אני מעדיף אובר-קלוק מתון יותר ולכן פחות תובעני משיקולי חשמל, חום ורעש, מאשר לחסוך 50-100 ש"ח בקנייה (מדובר בעבודה לאורך כמה שנים)

אה? בוא לא נגזים, ההבדל ביניהם הוא רק 200Mhz. אוברקלוק עם קירור טוב בכ-150 שקלים יתן לך עוד 800Mhz-1000Mhz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים