עבור לתוכן

מחשב מאתחל את עצמו עם עליית חלונות

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ אתכם לגבי תקלה שיש לי.

מדובר על מחשב בן 3 בערך, עם לוח אם עם צ'יפסט 945 ומעבד Pentium D. מערכת ההפעלה היא חלונות XP.

בכל פעם שמדליקים את המחשב, צריך לבחור איך להתחיל את חלונות, safe mode או התצורה האחרונה שעבדה, ... (כי הוא לא נכבה כמו שצריך, אז הוא שואל כל פעם). אם בוחרים safe mode, הוא נתקע. אם בוחרים להעולת את חלונות רגיל, הוא עושה לעצמו ריסטרט מיד עם הגעתו למסך השחור עם הלוגו של חלונות.

החלפתי את ההארד דיסק לדיסק של מחשב אחר, שאני יודע בוודאות שעובד (כלומר שההתקנה של חלונות תקינה), והמחשב עושה ריסטרט פחות או יותר באותו שלב, כלומר עם הגעת המסך השחור עם הלוגו של חלונות.

איזה רכיב אינו תקין ? האם ההימור שלי כי מדובר בלוח האם נכון ? אופציה נוספת היא הזיכרון, אבל הוא חדש יחסית, ואם הוא לא תקין, סימן שהלוח שורף אותם, ואז הלוח לא תקין בכל מקרה. יש מצב שרכיב אחר הוא הסורר ? איך בודקים ?

תודה !

פורסם

הייתה לי פעם אותה בעיה, בסוף התברר שזאת היתה בעיית טמפרטורה, או יותר מדויק, המאוורר של הCPU לא ישב טוב.

תבדוק את זה. אם לא כנס לביוס ותבדוק מה הטמפרטורות של המעבד.

פורסם

זב בגלל מחשב שלך "הוא לא נכבה כמו שצריך".

שזה מה אומר ?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שאחרי תקלה, או אחרי כיבוי לא טוב של המחשב, לפני עליית חלונות יש תפריט בו צריך לבחור איזו תצורה של חלונות להפעיל.

אני לא בטוח שמדובר בטמפ', כי לפי הביוס הטמפ' של המעבד היתה בערך 20 מעלות (נשמע לי קצת נמוך למען האמת). המחשב לא זז ממקומו, הייתכן שהמאוורר השתחרר ועכשיו לא מורכב כראוי ?

פורסם

קודם כל , הכל יכול להיות...

עכשיו אני חושב שזאת לא הבעיה שלך כי אצלי שהמאוורר לא ישב טוב הטמפרטורה הייתה על מינוס (זה באמת נמוך...).

תעשה חיפוש פה בפורום ואולי תמצא את השירשור עם הבעיה שלי או מישהו עם בעיה דומה לשלך. לי הציעו לאפס את הביוס, אבל זה קצת מסובך כי זה כולל שינוי מקום של הג'אמפר והוצאת הבטריה (אם אני זוכר טוב).

אתה מקבל הודעה שקשורה לאוברקלוק?

פורסם
  • מחבר

לא, אין הודעה שקשורה ל - OC, לא שידוע לי. גם אף אחד במחשב הזה לא ביצע OC. ברגע שהמחשב מגיע לשלב טעינת חלונות (המסך השחור עם הלוגו), הוא עושה לעצמו restart, כאמור, עם שני דיסקים שונים.

פורסם

קודם כל, אתה לא יכול לשים הרד דיסק אחר עם התקנה של ווינדווס ולצפות שזה יעבוד. חייבים להתקין ווינדווס מחדש.

תנסה לבצע סריקה לקשיח דרך הדוס לגילוי שגיאות. אם אתה יכול תפרמט\תתקין ווינדווס חדש.

פורסם
  • מחבר

למה אי אפשר ? עשיתי את זה כבר כמה פעמים, אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד. חוץ מזה, המחשב נתקע בדיוק באותו שלב, אז מה שאני מנסה להגיד זה שהבעיה ככל הנראה לא קשורה להתקנה של חלונות או לדיסק הקשיח.

פורסם

אי אפשר להעביר דיסק קשיח ממחשב אחד לאחר ושהווינדווס יעלה, זה פשוט לא עובד. בד"כ זה גורם לריסטרטים עם או בלי מסכים כחולים

פורסם

^^^ נכון ! ברוב המקרים הווינדוס לא יעלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים