עבור לתוכן

עזרה-דרכים להתמודד עם ADHD

Featured Replies

פורסם

לא אמרתי ספציפית שאמרת עליי, אמרתי שאם הוא מרגיש שהוא צודק אז לדעתי הוא צודק, שיקרא את הדוגמאות מלא פעמים ויחליט עם עצמו, הוא לא ילך מחר ויתחיל לירות באנשים

בקשר ללימודים - שוב, אני לא מדבר על הדוגמה של לא למדתי טוב כי היה לי רק קשה להתרכז ורציתי לעשות דברים אחרים, זה לא התבטא רק בלימודים אלא בכל דבר שמשתמש בהגיון בריא, לא הבנתי צחוקים של תלמידים אחרים בכיתה, של דברים שהם מדברים, שבגיל צעיר הבנים כבר ידעו איך באים ילדים לא יחסתי לזה חשיבות אפילו כי לא הבנתי מה זה בכלל כי לא היה צורך בתוך הראש להבין, זה כמו שאדם יהיה נטול הצורך לאכול ואז הוא ימות כי לא רצה לאכול מטבעו

אתה יודע מה אני עושה עכשיו שאני כותב את השורות האלה? לומד תאוריה של נהיגה, כי כשבגיל 16 ניגשתי כמו כולם, לא יכולתי פשוט לעבור את זה כי לא היה לי מספיק הגיון בריא בראש (מה קוראים אותו common sense) ובלי זה אתה לא יכול לדעת שהשוטר שהוא אחראי מטעם המשטרה בעל סמכות מעל הרמזור שהוא מעל התמרור והתמרור מעל סימון הכביש

היום אני מרגיש שאני מסוגל ללמוד ולעבור את זה ובגלל זה אני לומד עכשיו והולך לי מצויין

אני יכול רק להגיד לך דבר אחד, בוקר אחד אחרי גיל 18 קמתי והרגשתי כאילו קפצתי איזה 5-10 שנים למעלה במנטליות, כאילו השתחרר משהו, ומאז גיליתי שיש לי שאיפות, שאני רוצה ללמוד להיות מנהל רשת, שאני יודע איך לדבר עם אנשים ולהבין אם הם אוהבים אותי או שונאים אותי ואם הם כנים או ערמומיים

מוזר לא?

דרך אגב

אתם בטח תגידו "נו באמת כל אחד היה ככה כמה שנים לפני ועכשיו הוא התבגר יותר"

אבל תעברו על ההודעות שלי ותלכו ממש להתחלה לאיזה 2006 ותסתכלו על צורת הדיבור שלי ואיך שאני כותב שם

זה יתן לכם קצת רקע

אתה ממש ממש מזכיר לי מישהו שאני מכיר שיש לו תסמונת אסברגר

• תגובות 65
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בואנה, מפחיד!!!!!

אם אמרתי שמקריאה אתה יכול לאבחן את עצמך אז בקשר לתסמונת הזאת זה כבר שובר שיאים

אבל נגיד וזה נכון, למה לא כתוב כלום על זה שזה עובר יום אחד?

פורסם

אוטיזם (ואסברגר) לא "עוברים" יום אחד

אפשר לטפל בזה בעזרת איש מקצוע וכנראה אתה יחיד סגולה והצלחת להתמודד עם זה בעצמך

שוב אני לא !בטוח! שזה אסברגר... אני לא בטוח אם זה בכלל איזשהו סוג של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז כי אני לא רופא ואת הדברים האלה אי אפשר בכלל להתחיל לאבחן דרך שיחה בפורום

פורסם

כמובן

אני גם לא בטוח, זה נראה לי מוזר שאחרי 20 שנה יבוא מישהו בפורום ויתן לי תשובה מוחצת

יש לי פגישות קבועות כל חודש עם קפסית בבסיס שהם קובעים על דעת עצמם (לא אני ביקשתי) אני הולך להעלות את הנושא, למרות שהיא פעם אחרונה טענה שהיא לא שמה לב לשום בעיות אצלי וטענה שאני מנסח דברים בצורה אינטליגנטית ביותר

בכל מקרה תודה רבה thereaper יש מצב שעזרת לי לעלות על הבעיה ובזכות זה אני אוכל לעזור לאחותי להתגבר על שלה לעומתי שלי לא היה את מי שיכל לעזור לי

פורסם

כמובן

אני גם לא בטוח, זה נראה לי מוזר שאחרי 20 שנה יבוא מישהו בפורום ויתן לי תשובה מוחצת

יש לי פגישות קבועות כל חודש עם קפסית בבסיס שהם קובעים על דעת עצמם (לא אני ביקשתי) אני הולך להעלות את הנושא, למרות שהיא פעם אחרונה טענה שהיא לא שמה לב לשום בעיות אצלי וטענה שאני מנסח דברים בצורה אינטליגנטית ביותר

בכל מקרה תודה רבה thereaper יש מצב שעזרת לי לעלות על הבעיה ובזכות זה אני אוכל לעזור לאחותי להתגבר על שלה לעומתי שלי לא היה את מי שיכל לעזור לי

מה הבעיות שלך?

(והפעם, לשם שינוי, אני אומר את זה ברצינות מלאה ובלי כוונה לפגוע או משהו, אני פשוט מתעניין לדעת אילו בעיות יש לך כרגע בתחום שעליו אנחנו מדברים)

פורסם

רוב הבעיות נפתרו עם הגיל

עדיין יש לי קצת בעיה עם ללמוד אבל היום הרבה יותר פשוט מפעם

הבעיה הכי גדולה שלי זה להסביר לאנשים למה אני שונה מהם ובעל תפיסת עולם אחרת, כי זה ברוב המקרים חפירה וגם יש לי בעיה לבטא את עצמי, אני מתקשה לפגוע בנקודה כמו ששמת לב

הבעיה הרצינית זה לא אני כרגע אלא אחותי שנראה שיש לה בדיוק מה שהיה לי ואני רוצה למצוא איך אפשר לעזור לה כדי שהיא לא תגיע גם כן למצב שיהיה לה פער חברתי וחוסר בתעודת בגרות

thereaper

אני פשוט לא מאמין

אתה, מנהל פורום בHWZONE, דרך כמה פוסטים, הצלחת לפגוע בול בבעיה. מה שקפסים עתירי ניסיון בצה"ל לא מצאו! אני פשוט בהלם!

קראתי באתרים בעברית ובאנגלית והסיפורים של אנשים על הילדים שלהם פשוט נשמעו כאילו אמא שלי כתבה אותם בעצמה!

צפיתי בקטעי וידאו של ילדים עם התסמונת הזאת ופתאום הבנתי שאני לא לבד, אחד לאחד איך שאני הייתי רואה דברים באותו גיל

אני מרגיש שפתאום אני לא לבד וזה לא משהו שאני אשם בו או שאני גרמת לו! אבל עכשיו אני גם לא יודע מה לעשות עם זה, זה משמח ומדכא בו זמנית

מחר אני אקריא קצת לאמא שלי ואז אראה לה קטע וידאו עם התנהגות שמזכירה אותי מאוד בגיל קטן, תסמכו עלי היא תחטוף שוק

מצטער שחטפתי לכם את הדיון, אתם יכולים להמשיך לדון בתסמונת הפחות חמורה

פורסם

אתה ממש ממש מזכיר לי מישהו שאני מכיר שיש לו תסמונת אסברגר

בתור אחד שממש ממש ממש ממש ממש מכיר בכל נושא האוטיזם, ההשוואה שהםכת פה דמיונית מאין כמוה.

אוטיזם ואפילו הקל ביותר, מתבטא בצורה כל כך מושפעת וחזקה.

פורסם

thereaper

אני פשוט לא מאמין

אתה, מנהל פורום בHWZONE, דרך כמה פוסטים, הצלחת לפגוע בול בבעיה. מה שקפסים עתירי ניסיון בצה"ל לא מצאו! אני פשוט בהלם!

קראתי באתרים בעברית ובאנגלית והסיפורים של אנשים על הילדים שלהם פשוט נשמעו כאילו אמא שלי כתבה אותם בעצמה!

צפיתי בקטעי וידאו של ילדים עם התסמונת הזאת ופתאום הבנתי שאני לא לבד, אחד לאחד איך שאני הייתי רואה דברים באותו גיל

אני מרגיש שפתאום אני לא לבד וזה לא משהו שאני אשם בו או שאני גרמת לו! אבל עכשיו אני גם לא יודע מה לעשות עם זה, זה משמח ומדכא בו זמנית

מחר אני אקריא קצת לאמא שלי ואז אראה לה קטע וידאו עם התנהגות שמזכירה אותי מאוד בגיל קטן, תסמכו עלי היא תחטוף שוק

מצטער שחטפתי לכם את הדיון, אתם יכולים להמשיך לדון בתסמונת הפחות חמורה

דבר ראשון, בעברית זה נקרא תסמונת אספרגר ולא אסברגר.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%92%D7%A8

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=612

ספר דיי מעניין:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%94_%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8_%D7%A9%D7%9C_%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%91_%D7%91%D7%A9%D7%A2%D7%AA_%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94

ודבר שני, אל תמהר להדביק לעצמך כל מיני "תוויות" של ADHD, אספרגר וכד'... זה רק יוכל להזיק לך יותר מאשר להועיל.

כמו שהציעו לך, אם העניין ממש מטריד אותך ומפריע לך לנהל חיים תקינים. תפנה כמה שיותר מהר לייעוץ פסיכולוגי. ואני לא מדבר על קבנ"ית שבמקרה הטוב היא עובדת-סוציאלית. ולרוב אין להם הכשרה של פסיכולוגים.

אני מתאר לעצמי, שאם "באמת" היה לך תסמונת אספרגר, הילדות שלך הייתה צריכה להיות ממש קשה. אבל אין לי שמץ של מושג, מה באמת קרה או היה איתך בילדות.

אני גם יכול להעיד על עצמי, שעשיתי אבחון ויש לי בעיות קשב וריכוז וכו'. אוליי באמת יש לי במידה מאוד מסויימת, אבל בשורה התחתונה בולשיט!

אם הייתי יושב על התחת, טוחן את החומר ולומד כמו שצריך. הייתי מגיע להישגים גבוהים, ההפרעת קשב וריכוז שיש לי, היא לא יותר מעצלנות ותו-לא.

מעטים האנשים, ולמיטב הבנתי מדובר באחוזים בודדים לאנשים, שמגיעים להישגים גבוהים בתיכיון או בלימודים גבוהים מהקשבה בשיעורים בלבד ובלמידה מועטת ביותר.

אני לא מזלזל חלילה, באנשים שבאמת יש להם הפרעה כזו. אבל היום כל בן אדם שני מאובחן ככזה. אבל עצם הדבקת "התווית" הזו, לפעמים גורמת לבן אדם לזלזל בעצמו ולוותר.

"אה? יש לי ADHD , אז אין לי סיבה להתאמץ גם ככה אני לא אצליח, קשה לי להתרכז..."

פורסם
  • מחבר

לא כ"כ נכון המשפט האחרון הזה (לפחות לגביי).

אצלי זה ההפך:

"יש לי ADHD אז עכשיו אני אראה לכולם כמה אני פי 8 יותר מוצלח מהם, שכן הם חושבים שמי שיש לו ADHD הוא טיפש."

פורסם

כן benor

היתה לי ילדות כזאת, לא הצלחתי לתקשר עם אף אחד מבני הגיל שלי כמו שצריך ולהבין מחוות גוף, שפתיים וכלה שיט

קורדינציה על הפנים, לא הצלחתי אף פעם לשחק דברים כמו כדורגל או כדורסל

וזה היה נראה כאילו הייתי תקוע בגוף אוטיסטי כזה

איך זה שהיום פחות? ואללה לא יודע

פורסם

היי חברה

מצטער אם אתם רואים את זה בתור הקפצה אבל זה חשוב

זוכרים שדיברנו על "אתה לא יכול לקרוא משהו ואז לקבוע שאתה כזה?"

אז thereaper, לא רק שפגע בול, אלא עשה חור בקיר שמאחורי המטרה מרוב שהוא פגע בול

כל הסיפורים והעדויות והבלוגים בארץ ובחו"ל ולא משנה מה, משותפים לי בזה שכל מה שצויין על התסמונת, קרה גם לי ועדיין קורה לי ורק מלקרוא השתנתה לי כל צורת החשיבה

כרגע אני פועל מול הקפ"סית כדי לשכנע אותה שאני צריך אבחון, לפני 5 דקות הצלחתי סוף סוף להיזכר שהאבחון שהיה לי פעם קודמת היה בכלל בגלל מצב נפשי ולא היה מיועד לאבחון תסמונות

עשיתי מבחן באתר של אס"י וציון שניתן לי היה 34, שזה כבר בטווח של אלה שנמצאים על הקשת האוטיסטית, אבל כמובן שזה סך הכל מדד ושום דבר לא קבע עדיין שום דבר

הנה המבחן

http://aci.selfip.org/aqtest.php

התשובות שעניתי היו תשובות מדוייקות לפי המצב עכשיו ולא המצב של פעם

מאז ההודעה של thereaper לאט לאט נזכרתי במלא דברים מהעבר ובמקרים והצלחתי להבין כל מיני דברים שקרו לי עם אנשים אחרים

וreaper, אשמח אם תוכל לספר לי בפרטי קצת יותר על האדם ההוא שאתה מכיר

פורסם

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך בפרטית את הפרטים של המאבחן

פורסם

בכיף

פורסם

דיון מרתק... באמת :)

פורסם

חבל שאין טכנולוגיה שמאפשרת לי להראות לכם את החיים שלי בוידאו הישר מהזיכרון, זה היה יכול ללמד אותכם הרבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים