עבור לתוכן

caviar black מרעיש , אצל כולם. הייתי שמח אם תרשמו את דעתכם באשכול.

Featured Replies

פורסם

שלום

כל הסיפור שלי התחיל מרכישה של wd6401aals (caviar black) ,

ההארד דיסק הזה עשה לי רעש מעיק , בזמן שאחרים טענו שיש להם אותו הוא שקט ובלתי ניתן לשמיעה.

אני שמעתי על אנשים שהחליפו את ה caviar black שלהם בגלל הרעש וקיבלו caviar black אחר עם בדיוק אותו רעש (נלקח מביקורת באתרי קניות בארץ ובחול).

אין שום סיבה שהארד דיסק יעשה רעש יותר חזק מהמאוורים ,במיוחד אם הוא מיועד למחשב ביתי.

מה דעתכם על הנושא? לא לקנות WD? יש למישהו caviar black והוא חושב שהוא בלתי ניתן לשמיעה?

• תגובות 34
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי זה מלפני שנה

‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS‎

וזה תמיד עושה רעש בזמן חילוץ קובץ וינראר גדול , אני חושב שזה נורמלי לי WD

פורסם

יש לי את ההארדיסק כמו של הבחור פה מלמעלה 5000AAKS.... כל פעם שהוא "חושב \ מתאמץ" הוא עושה רעש מעצבן ומעיק... כל המחשב שקט רק הוא מרעיש עם ציק צוקים כאלה.

שבניתי את המפרט למחשב החדש, במטרה שיצא מחשב שקט, קלעתי בול בכל החלקים, אבל בבחירת הארדיסק נפלתי! ללא ספק הייתי צריך לקחת SEGATE.

פורסם

ללא ספק הייתי צריך לקחת SEGATE.

הכללה טיפשית וחסרת כל בסיס.

אתה מוזמן לבדוק ב-SPCR ולראות למשל שבכל הגדלים, כמעט תמיד אחד מהדגמים המומלצים ביותר הוא דווקא של WD (כמובן תלוי דגם).

פורסם

כמו שכתוב בסטיקי, סדרת הBLACK של WD מוכוונת ביצועים ורמת הרעש שלה גבוהה יותר מהרדדיסקים מדגמים אחרים בקטגוריה. כמה רועש?

זו כבר שאלה של אוזן. רמת הרעש שאתה מתאר קצת מוזרה לי, יכול להיות שכדאי לנסות להחליף בכל זאת.

בכ"מ - כרגע ההרדיסק השקט ביותר (יחד עם עוד כמה) ובעל הביצועים הגבוהים בקטגוריה הוא דווקא הסמסונג HD103SJ כך שאין סיבה כרגע

להמליץ על WD מעבר לאחריות ארוכה יותר (5 שנים לעומת 3 בסמסונג). כשיתחילו להגיע מבחני ביצועים על הסדרות החדשות של WD עם

הADVANCED FORMAT ופלטות של 500 ג"ב אולי יהיה מקום לשנות קביעה זו.

פורסם
בכ"מ - כרגע ההרדיסק השקט ביותר (יחד עם עוד כמה) ובעל הביצועים הגבוהים בקטגוריה הוא דווקא הסמסונג HD103SJ כך שאין סיבה כרגע

להמליץ על WD מעבר לאחריות ארוכה יותר (5 שנים לעומת 3 בסמסונג). כשיתחילו להגיע מבחני ביצועים על הסדרות החדשות של WD עם

הADVANCED FORMAT ופלטות של 500 ג"ב אולי יהיה מקום לשנות קביעה זו.

לא מדוייק.

אתה מתבסס על דעות קדומות או ביקורות לא מעודכנות, כמו למשל זו:

http://www.silentpcreview.com/article843-page3.html

The Samsung F1 750GB and 1000GB drives are the quietest 7200 RPM drives currently available, by a small margin

WD will soon produce a 1TB 3-platter model version to compete with the Samsung 1TB F1.

והנה ביקורות שיצאו אחריה:

בנפחים עד 1TB הכונן של WD הוא הטוב ביותר:

"It's the quietest desktop drive we've ever tested. It's the most efficient drive we've ever tested. And it comes in capacities up to 1 TB. What more do you want? As far as SPCR is concerned, this could be the perfect drive — at least until flash media takes over."

קישור: http://www.silentpcreview.com/article786-page4.html

בנפח 1.5TB הכונן של WD הוא הטוב ביותר וגם המשתלם ביותר:

"one of the most impressive drives to pass through our labs in a long time"

קישור: http://www.silentpcreview.com/article1004-page7.html

בנפח 2TB הכונן של WD הוא הטוב ביותר:

"the quietest 3.5" drives we've tested in our anechoic chamber"

קישור: http://www.silentpcreview.com/article927-page6.html

אגב, יש לי גם את הסמסונג 1TB המדובר וגם את ה-2TB של WD. שניהם נשמעים בדיוק אותו דבר.

בכל ההשוואות האלה מדובר על הבדלי מעבדה של 1-2 דציבלים לפה או לשם, בעולם האמיתי לא ניתן להבחין בהבדלים האלה בכלל.

פורסם

א. לא בודקים רק באתר אחד ביקורת אחת. בודקים הרבה ביקורות מהרבה אתרים.

ב. אתה שם לב בכלל מה אתה קורא ומה נמצא בקישורים שאתה מביא?

"ביקורות שיצאו אחריה"- הקישור הראשון יותר חדש מהקישור השני. 2008 לעומת 2007.

בקישור השני- WD7500AACS, ממש לא WD10EADS. בקישור הראשון- HD103UJ, לא HD103SJ.

כפי שאמר ag43, כרגע אין הרבה השוואות שכוללות את ה-HD103SJ אז אתה לא יכול להגיע לכאן לשום מסקנה. בגדול שניהם אמורים להיות שקטים באותה מידה. יש את ה-EARS עם יתרון משלו וזו נקודה אחרת.

לגבי רמת הרעש של ה-WD10EADS.. הוא לא הכי שקט בסביבה:

http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-caviar,2261-10.html

http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-energy,2371-12.html

ג. אני בכלל לא רוצה להתייחס לשטויות שכתבת על ה-1.5TB ועל ה-2.0TB. (בקצרה: הם לא משווים לכוננים באותם נפחים, הם נותנים ביקורות כלליות, זה חסר כל משמעות. חוץ מה-1.5TB שאותו הם משווים לכונן ישן של סיגייט במהירות סיבוב אחרת שכלל לא אמור להתחרות בו.)

2TB - http://techreport.com/articles.x/17708/7

פורסם

אם אתה לא מכיר את SPCR וכל המהות של האתר הזה אז עדיף שלא תגיב בכלל...

כאשר רוצים לבדוק משהו בתחום הרעש, האתר הזה הוא המקור #1 ואין שום טעם לחפש/להתייחס לביקורות של מקורות אחרים.

אם SPCR כותבים על ה-2TB של WB שהוא "the quietest 3.5" drives we've tested" אז חד משמעית הוא הכונן השקט ביותר שקיים.

אתה קורא לזה "שטויות" רק בגלל שהם עשו השוואה מעניינת והראו שהכונן 2TB שקט אפילו יותר מכונן 500GB?

אתה רק מוציא את עצמך באור מגוחך כלפי כל מי שמכיר את SPCR...

פורסם

אני מכיר את SPCR שנים ואני לא קורא להם fanboys, אני קורא לך fanboy.

אם הם אומרים שהוא הכונן הכי שקט שהם בדקו אז אני מאמין להם, ועובדה, במבחנים לא רואים כונני 2TB של חברות אחרות. אם היו כאלו אז הם היו כותבים דברים אחרים.

תגובה מאוד מקצועית מצידך. אני מראה לך בנצ'מרקים ועובדות והתגובה שלך היא "עדיף שלא תגיב".

פורסם

כן אני רואה את ההשוואות האלה. 40dB. חחחחחחחחחח.. אם זה לא היה מגוחך זה היה יכול להיות משעשע.

פורסם

:lol:

המקצועיות נוטפת מכל עבר. ברצינות.. טרול גנב לך את היוזר והססמא?

פורסם

אתה יכול להמשיך לצחוק עד מחר, ברגע שאתה שולח אותי לביקורות שמראות תוצאה של 40-50 דציבלים ב-idle להרדיסק, זה רק מראה כמה ההבנה שלהם במדידת רעש עלובה/מגוחכת ולא שווה התייחסות.

אגב אני לא מבין למה בדיוק אתה טוען שאני "fanboy".

אתה טוען שאני fanboy של WD? איך הגעת לזה?

הרי כתבתי שחור על גבי לבן שיש לי גם את ה-WD 2TB וגם את הסמסונג 1TB, ושניהם בדיוק אותו דבר.

למעשה הסמסונג הוא הכונן הראשי שלי, כאשר ה-WD משמש רק לאכסון. אז אם כבר, אני נותן עדיפות לסמסונג.... ::)

כל מה שאמרתי זה שהקביעה החד משמעית שרק הסמסונג שווה קניה וכל השאר לא רלוונטים זו קביעה לא מדוייקת בעליל, שכבר לא נכונה וגם כאשר היא היתה נכונה ההבדלים במילא היו "הבדלי מעבדה" זניחים.

פורסם

כל מה שאמרתי זה שהקביעה החד משמעית שרק הסמסונג שווה קניה וכל השאר לא רלוונטים זו קביעה לא מדוייקת בעליל, שכבר לא נכונה וגם כאשר היא היתה נכונה ההבדלים במילא היו "הבדלי מעבדה" זניחים.

אם הייתה כזו קביעה והדבר הזה היה כ"כ ברור מאליו - הדיון כבר היה ננעל. מן הסתם שהוא לא, כי כל סיטואציה נבחנת בנפרד וכל מקרה לגופו. אני לא אמרתי רק סמסונג או רק דגם ספציפי. אתה יכול לראות בדיונים אחרים שהמלצתי על ה-WD10EARS ועל ה-WD15EARS.

לגבי הדציבלים- אי הבנה שלך. כל ערכת ציוד שונה באופיה וגם צורת המבחנים אינה נערכת בידיוק אותו הדבר. זה בידיוק כמו שלא משווים Mhz של AMD ל-Mhz של Intel, בידיוק כמו שלא משווים CFM/DB של Scythe ל-AC ל-Noctua. האתר TechReport הוא אתר רציני ובמיוחד בתחום אמצעי האחסון, באותה מידה ולא פחות מ-SPCR ואין שום עדות לכך שאחד מן השניים יותר טוב (אלא אם כן אתה מסתכל על פאן אישי של צורת כתיבה של כתבים שזה לא מעניין אותי).

חוץ מזה שאני הבאתי כמה וכמה קישורים ולא רק לאתר אחד, אתה לעומת זאת הבאת קישור שלא משווה בין הכוננים המדוברים ולכן לא רלוונטי לנושא שהועלה כאן. לסיכום, דציבלים זה משהו שניתן למדוד אבל זה תלוי כיצד מודדים (מרחק/ציוד/שאר תנאים): אני לא אומר שב-SPCR מדברים על רמת דציבלים נמוכה מידי כי זה ברור שהם משתמשים בציוד שונה. מצידי שכונן יעשה 5 דציבלים, זה לא מעניין, מה שמעניין זה אותם דציבלים ביחס לכוננים אחרים.

לגבי ה-fanboy- מצטער אם פגעתי בך, אני סתם ירדתי לרמת ההודעות שלך, לא התכוונתי לזה (וגם לא לשאר הדברים הלא-רציניים שאמרתי). עכשיו רשמת תגובה מקצועית והולמת ואני יותר משמח להגיב באותה צורה.

פורסם

קצת מאוחר אבל- מילפורד להזכירך הWD שלך הוא 5400 RPM והסמסונג 7200 (תקן אותי אם אני טועה)

פורסם

אז מה? את מי זה מעניין?

ביצועים מודדים במהירות קריאה/כתיבה (רציפה/אקראית), לא במהירות סיבוב.

אני מבטיח לך שאיטי הוא לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים