עבור לתוכן

שאלה בקשר למתחים ספק 12 , 5 , 3.3

Featured Replies

פורסם

קראתי את התרד שלכם באתר ורשום 12V = הסוללה הכי חשובה זה מיועד לחלקים בזבזניים כמו מעבד , כרטיס מסך השאלה אם זה רק PCIE או גם OB ? ואם חוץ מכרטיס מסך ומעבד יש עוד חלק שמשתמש ב 12V ? ומי משתמש ב 5V ? וב 3.3 ? את זה לא רשום בתרד' זה חשוב לי לדעת ועוד משהו אם זיכרון DDR2 לוקח 1.8V כמה הוא לוקח מ W מהספק כח ? איך אפשר לדעת מה ה A שלו ? וראיתי שיש ספקים שרשום 5+ 3.3 ביחד ויש כאלה שרשום 3.3 + 12 , 5+12 בנפרד מה ההבדל ? בדרך כלל במדבקה רשום 3.3 + 5 ביחד ו 12V לחוד בספק כח של CORSAIR 1000W רשום 3.3+5 = 500W , ו 12V 500W אף חברה לא מחלקת ככה את ה W נותנים ל 5, 3.3 גג 180 - 300 .

--- עריכה ----

עוד משהו קטן , אין אתר בעברית או קצת יותר מסודר שמראה את כל הכרטיסים ( מסך ) וכמה W הם צורכים ?

פורסם

היום רוב הרכיבים צורכים מה12V. ז''א מעבד, כ.מסך, לוח אם, כוננים קשיחים. אבל פעם היו יותר רכיבים שלקחו מה5 וה3.

אם אני לא טועה, הזכרונות לוקחים מה3.3, כיום.

פורסם
  • מחבר

V + A = W אז איך אפשר לדעת למשל כמה זיכרון לוקח מהספק כח ?

פורסם

לפי כמה הוא מתחמם - יתן לך הערכה כללית (לא אומר מאיזה קו מתח ההספק הזה מגיע)

אני לא חושב שהזיכרון לוקח משהוא משמעותי

פורסם
  • מחבר

כל החלקים במחשב זה 12V ? חוץ מזיכרון ? 3.3V אז למה 5V ?

פורסם

לא כל החלקים, אבל רובם, בפרט אלו שצורכים הרבה חשמל. לכן לרוב מתיחסים בעיקר ל12V.

מהם כל הרכיבים שלוקחים מה3 וה5, אני לא יודע.

פורסם
  • מחבר

יש מישהו שיודע ?

פורסם

קראתי את התרד שלכם באתר ורשום 12V = הסוללה הכי חשובה זה מיועד לחלקים בזבזניים כמו מעבד , כרטיס מסך השאלה אם זה רק PCIE או גם OB

כרטיס הOB לוקח אכן ממסילת ה12V (לא סוללה אלא מסילה).

? ואם חוץ מכרטיס מסך ומעבד יש עוד חלק שמשתמש ב 12V ? ומי משתמש ב 5V ? וב 3.3 ? את זה לא רשום בתרד' זה חשוב לי לדעת ועוד משהו אם זיכרון

באופן כללי לוח האם משתמש במסילה הזאת, מה שאומר זכרונות, ערכת שבבים וכל הסמתוכה על הלוח מלבד חריצי ההרחבה

DDR2 לוקח 1.8V כמה הוא לוקח מ W מהספק כח ? איך אפשר לדעת מה ה A שלו ? וראיתי שיש ספקים שרשום 5+ 3.3 ביחד ויש כאלה שרשום 3.3 + 12 , 5+12 בנפרד מה ההבדל ? בדרך כלל במדבקה רשום 3.3 + 5 ביחד ו 12V לחוד בספק כח של CORSAIR 1000W רשום 3.3+5 = 500W , ו 12V 500W אף חברה לא מחלקת ככה את ה W נותנים ל 5, 3.3 גג 180 - 300 .

3.3\5V הם מתחים שבאים מאותה המסילה.

--- עריכה ----

עוד משהו קטן , אין אתר בעברית או קצת יותר מסודר שמראה את כל הכרטיסים ( מסך ) וכמה W הם צורכים ?

לא צריך טבלא שתראה שרשום ג'יטיאקס מאתיים שישים במקום GTX260, בשביל זה יש לך אתרים כמו TECHPOWERUP שמראים יפה כמה הכרטיסים צורכים בפעולות שונות.

אסור לשכוח שיש חומרה שצורכת חשמל מ2 סוגי המסילות כמו כוננים קשיחים, שכן גם ערכת השבבים משתמשים ומספקת את התעבורה להם.

על כל כונן קשיח רשום כמה A הוא צורך ממסילת ה12V וגם כמה מ3.3\5V!

הסיפור דומה עם כרטיסי PCI.

פורסם

לפי מה שאתה אומר, אז למי שיש מערכת מינימלית, אבל הרבה כרטיסי הרחבה, הוא יצטרך ספק עם דגש על המסילות 3 ו5.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת כל רכיב שבעצם דורש 12V גם דורש 5 , 3.3 בגלל הציספט :sleep:

פורסם

ומי אמר כל הרכיבים? אמרתי רכיבים מסויימים.

לפי מה שאתה אומר, אז למי שיש מערכת מינימלית, אבל הרבה כרטיסי הרחבה, הוא יצטרך ספק עם דגש על המסילות 3 ו5.

כרטיסי הרחבה בלבד לא ירוקנו את החשמל מהמסילה הזאת, ועם כוננים גם אתה לא יכול לעשות את זה, יגמרו לך החיבורים לפני שיגמר לך החשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים