עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד 13" בעלות של כ - 5K ש"ח לקנייה בארץ

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום,

מחפש מחשב נייד לשימושים בסיסיים (אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים) עם מסך 13", משקל מתחת ל 2ק"ג שנמכר בארץ ומקבל תמיכה מלאה בארץ.

באופן אידיאלי הייתי קונה ASUS UL30A, אבל הוא נופל בגלל שאינו משווק בארץ ואני לא רואה מתי הוא הולך להיות מיובא ונתמך באופן רשמי בארץ.

כרגע קיימים בארץ HP Pavilion DM3-1100ej ו - Toshiba Satellite T130-10G שאני מתלבט בינהם אבל נוטה לכיוון ה HP.

חשבתי גם על LENOVO U350 אבל הדגמים של הסדרה הזו שנמכרים בארץ חלשים משמעותית (מעבד/סוללה) מהשניים שהזכרתי למעלה.

הייתי שמח לדעות לכאן או לכאן או אולי כיוון חדש (חייב להיות דגם שנמכר ונתמך בארץ, מחשב שנמכר עם WIN7 וניידות מנצחת כוח עיבוד).

פורסם

מה דעתך על הלנובו T400s ?

אמנם 14" אבל דק ושוקל כמו נייד 13" מהקלים יותר (מאלו עם הכונן האופטי).

הוא בנוי טוב כמו שרק thinkpad בנוי, בא עם ווינדוס 7, יש לו כח עיבוד מעולה (לא מעבדי ULV למיניהם) ותמיכה מלאה בארץ.

וגם ראיתי אחד כזה ב 5K !

עריכה:

עכשיו שמתי לב שרשמת ניידות עדיפה על כח עיבוד. חשבתי שאתה רוצה ניידות וגם כח עיבוד....אז אולי כן עדיף לך מחשב עם מעבדי ULV כמו ה U350

פורסם

וגם ראיתי אחד כזה ב 5K !

T400s ב-5K חדש בארץ? אני חייב לראות.

פורסם

אני גם מתכנן לקנות מחשב עם אותן דרישות בדיוק.

כרגע אני בכיוון של UL30, וגם לי אין איך להביא אותו פיזית.

אבל קיימת אפשרות שאני שוקל והיא להזמין מאמאזון באמצעות מאסטופ (mustop.co.il) וזה יוצא כ-900$ דולר כולל מע"מ ומשלוח.

הרבה יותר משתלם מלקנות dm3 בארץ, שהוא האפשרות השניה שלי.

פורסם

T400s ב-5K חדש בארץ? אני חייב לראות.

בארץ חדש עולה 9000 בחנויות...

ראיתי ביד 2 מחשב כזה שנמכר ב 5000. למען האמת, אני מעדיף לקנות מחשב שנקנה בארה"ב מלנובו מאשר בארץ מחנות מקוונת כלשהי.

פורסם
  • מחבר

מה דעתך על הלנובו T400s ?

אמנם 14" אבל דק ושוקל כמו נייד 13" מהקלים יותר (מאלו עם הכונן האופטי).

הוא בנוי טוב כמו שרק thinkpad בנוי, בא עם ווינדוס 7, יש לו כח עיבוד מעולה (לא מעבדי ULV למיניהם) ותמיכה מלאה בארץ.

וגם ראיתי אחד כזה ב 5K !

עריכה:

עכשיו שמתי לב שרשמת ניידות עדיפה על כח עיבוד. חשבתי שאתה רוצה ניידות וגם כח עיבוד....אז אולי כן עדיף לך מחשב עם מעבדי ULV כמו ה U350

סדרת T400 אולי מעט עסקית לצרכיי (אין יציאת HDMI), קשה להגיד שאפשר להשוות בין T400 לבין הדגמים שהצגתי בפרמטר כלשהו. אלה מחשבים שמיועדים לצרכים שונים.

דגמי ה U350 שנמכרים בארץ חלשים משמעותית לעומת אלה שקיימים בארה"ב. הם מגיעים עם סוללה של 4 תאים לעומת 8, מעבדי CORE2 SOLO לעומת מעבדים כפולי ליבה אחרים. מעבר לזה, הם עונים לשאר הדרישות, אבל זה לא תמיד מפסיק.[br]פורסם בתאריך: 24.01.2010 בשעה 08:52:16

אני גם מתכנן לקנות מחשב עם אותן דרישות בדיוק.

כרגע אני בכיוון של UL30, וגם לי אין איך להביא אותו פיזית.

אבל קיימת אפשרות שאני שוקל והיא להזמין מאמאזון באמצעות מאסטופ (mustop.co.il) וזה יוצא כ-900$ דולר כולל מע"מ ומשלוח.

הרבה יותר משתלם מלקנות dm3 בארץ, שהוא האפשרות השניה שלי.

כמו שכבר ציינתי - אני מחפש דגם שנמכר בארץ ומקבל תמיכה ושירות מלא באחריות בארץ. אם ה UL30 היה נמכר בארץ, כנראה שלא הייתי צריך לפנות לפורום.

פורסם

באופן אידיאלי הייתי קונה ASUS UL30A, אבל הוא נופל בגלל שאינו משווק בארץ ואני לא רואה מתי הוא הולך להיות מיובא ונתמך באופן רשמי בארץ.

הוא אכן עדיין לא משווק, והוא עשוי להיות מיובא בחודש או החודשיים הקרובים.

כמו שכבר ציינתי - אני מחפש דגם שנמכר בארץ ומקבל תמיכה ושירות מלא באחריות בארץ. אם ה UL30 היה נמכר בארץ, כנראה שלא הייתי צריך לפנות לפורום.

הוא נמכר בארץ ומקבל אחריות בינ"ל מלאה מהיצרן (ולכן גם בארץ) - רק קח בחשבון שחלקי חילוף עלולים להתעכב 3 חודשים (לכל היותר). את זאת אני אומר על סמך תשובה רשמית שקיבלתי מהיבואן (רונלייט). אם לא הייתי ברור מספיק, רונלייט הם אלו שמספקים את האחריות, אך היא מוענקת ע"י היצרן ישירות, כך שגם אם היית קונה אותו בארה"ב (כמוני) היית יכול להינות מאחריות בארץ, על אחת כמה וכמה אם אתה קונה בארץ.

בהתחלה ביקשת משהו שמשווק ומיובא לארץ, אחר כך טענת שאתה בסך הכל רוצה משהו שנמכר ומקבל תמיכה.

יש הבדל בין מכירת מוצר לשיווקו (באופן רשמי). לכן, אני ממליץ לך לרכוש את ה-UL30A מהחנות שמוכרת אותו - QSYS, ולהינות משנתיים אחריות.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי בתחילת השרשור,

אני מחפש מחשב דגם שנמכר בארץ, משווק באופן רשמי על ידי יבואן רשמי, ומקבל תמיכה ושירות בארץ ע"י בזמן סביר.

הדגם של אסוס, למרות שהוא באופן בסיסי מחשב נפלא, אינו נופל בקריטריון הזה.

הוא נמכר בארץ החנות כלשהי QSYS, אבל זה לא דגם שמשווק לישראל, לכן, המקלדת שלו אינה מקבלת עברית, התמיכה והשירות, גם אם יינתנו ע"י רונלייט (ויש כאן אם מאוד גדול) מותנים בזה שחלקים יגיעו אחרי 3 חודשים. זה הופך את המחשב הזה ללא רלוונטי מבחינתי.

התשובה שלך שקולה לזה שאתלבט בין פג'ו לפיאט ואתה תענה לי "עזוב אותך, קנה רק פרארי".

בכל אופן, תודה על העצה.

פורסם

HP probook 4310s גם יכול להיות אופציה עבורך.

אם אתה מחפש מחשב קליל יותר יש לך את ה-ACER AS3810T במחיר של פחות מ-4000 שח

מדובר בדגם דומה לאסוס מאוד, זמן סוללה של 8 שעות ומעבד חזק מהאסוס.

אופציה אחרונה שגם דומה לאסוס, ולפי דעתי עדיפה עליו הוא ה-Dell Vostro V13 שעולה 4480 ומגיע עם 3 שנים אחריות.

מעבד דומה לזה באסוס, והעובי של המחשב הוא פחות מ-20 מ"מ!!! זה 6 מ"מ פחות מהאסוס שזה מטורף

פורסם

הוא נמכר בארץ החנות כלשהי QSYS, אבל זה לא דגם שמשווק לישראל, לכן, המקלדת שלו אינה מקבלת עברית, התמיכה והשירות, גם אם יינתנו ע"י רונלייט (ויש כאן אם מאוד גדול) מותנים בזה שחלקים יגיעו אחרי 3 חודשים. זה הופך את המחשב הזה ללא רלוונטי מבחינתי.

מי אתה חושב צורב עברית למקלדות האלה? אסוס? תמיד אפשר לצרוב עברית תמורת סכום סמלי (ויש אפילו מישהו בפורום שעשה בדיוק את זה בדיוק לדגם הספציפי הזה של אסוס)

מעבר לכך, לא כל בעיה זקוקה לחלקי חילוף, לא את כולם אין להם - וגם אלה שאין להם לא יגיעו *בהכרח* אחרי 3 חודשים אלא זה הזמן המקסימלי שהם מצהירים עליו (זה לא זמן "משוער").

אבל - suit yourself

:xyxthumbs:

פורסם

בא לך להסביר במה האסוס הזה עדיף על ה-AS3810T של אייסר?

יש לו אולי דיסק גדול יותר, אבל מעבד חלש יותר.. והוא יקר ב-700 שח מהאייסר

ה-12 מול 8 שעות יעשו הבדל?

פורסם

אני לא מכיר את האייסר אז אין ביכולתי לערוך השוואה ביניהם, אני יכול רק להמליץ על מה שאני מכיר.

לכל אדם חשובים דברים אחרים - לי לדוגמא חשוב זמן הסוללה הרבה יותר מאשר כח העיבוד, בין היתר כי איני מבחין בהבדל משמעותי בין ביצועים של מעבדים חזקים יותר או פחות (לפחות בהתבסס על חווית השימוש שלי). ההבדל היחידי ששמתי לב אליו ב-"ביצועים" הוא כאשר הוגדלה כמות הזיכרון או כאשר הוחלף כרטיס מסך. מעולם לא הבחנתי בשיפור כלשהו בחויית השימוש שחל כתוצאה משדרוג מעבד. כמובן שאני מדבר על הנסיון הסובייקטיבי שלי.

חוץ מזה, עוד פרמטר שחשוב לי אישית - הוא שהמחשב יהיה נוח במיוחד ושעיצובו ימצא חן בעיניי. לשני אלה נותן ה-UL30A מענה מעולה. המקלדת שלו נוחה יותר אפילו מהמקלדת הרגילה שלי (אני גם מצליח להקליד עליה יותר מהר).

היות והבחור הביע מלכתחילה עניין באסוס, ניסיתי לשכנע אותו שלא כדאי לו לוותר עליו כל כך מהר, אבל הוא מן הסתם יעשה בסוף את הבחירה שלו.

זה הכל :hi:

פורסם

כל מה שאתה אומר הוא סובייקטיבי, אבל יש כל הסקירות ברשת מראות בדיוק הפוך,

שלכמות זיכרון כמעט ואין השפעה על הביצועים ולמעבד יש את הטון..

מוזר שכל פעם שאתה מפרסם את המחשב הזה אתה דואג לכל מה שלא מתאים לך להתגמד

בעוד שפתאום נפח הזכרון תופס משמעות אלוהית כמעט

אני לא מנסה לשכנע את הבחור, רק להגיד לו שצריך לקחת גם המלצות ממשהו כמוך בערבון מוגבל

אני עובד עם מחשב בעל זמן סוללה של 4.5 שעות, וזה מחזיק איתי יום שלם ללא מטען..

ורק לידע כללי מחשב עם זמן ארוך מ-6 יספיק לכל מה שבנאדם צריך,

ההבדל בין 8 ל-12 שעות הוא עקר במקרה הזה, כי גם ככה אין בנאדם שמחזיק מחשב פתוח ועובד 12 שעות ללא חיבור לחשמל

אתה לא חייל בשטח ולא טס נונסטופ לארה"ב כל יומיים!

אני ממליץ לפותח הדיון לקרוא קצת סקירות ברשת על המחשבים, האייסר קיבל ביקורות מחמיאות מאוד

וכל זה כמובן במחיר זול בהרבה מהאסוס! ההפרש הוא כ-20 אחוז במחיר..

פורסם

מה שטענת לגבי הסוללה - הוא שיא הסובייקטיביות. יש אנשים שכל היום רצים מפגישה לפגישה (יש לי חבר כזה) והם רוב הזמן בבתי קפה או באיזה לובי או סלון איפשהו. נכון -- אפשר להסתדר גם עם שעתיים סוללה. אבל הרבה יותר נוח כשאתה יודע שהמחשב שלך יחזיק כמה שיותר, בלי שתצטרך בכלל לדאוג לנושא של אספקת חשמל או לחשוב עליו. לצאת בהצהרות ש-"כל אדם צריך 6 שעות מקסימום" מזכיר לי קצת את ההצהרות הבומבסטיות של אחד שמו ביל גייטס שאמר כמדומני איזה משהו לגבי 640 קילו בייט.

בכל מקרה, לא מגמד כלום - ושום דבר לא "אלוהי" - תפסיק להגזים.

בכל אופן, באותה מידה זה מוזר שאתה קופץ להציע אלטרנטיבות למחשב הזה בכל פעם שמישהו מזכיר אותו. לי אין שום דבר נגד שום מחשב, שכל אחד יבחר "מה בא לו", אני רק ממליץ על מה שיש לי - כי אני יודע שלולא הייתי נתקל במחשב הזה - הייתי קונה משהו שהייתי מרוצה ממנו הרבה פחות. לכן חשוב לי לחשוף אנשים לבחירה שלי בזמנו לא הייתה. that's all.

פורסם

כל מה שאתה אומר הוא סובייקטיבי, אבל יש כל הסקירות ברשת מראות בדיוק הפוך,

שלכמות זיכרון כמעט ואין השפעה על הביצועים ולמעבד יש את הטון..

תלוי למה אתה מתכוון ב"ביצועים".

ברוב המשימות הטיפוסיות של רוב האנשים (גלישה, אופיס) המעבד רוב הזמן נמצא בתדר נמוך ובIDLE. אם יש משהו שמאמץ אותו זה אתרים גרועים רוויי פלאש. למעט פלאש, בתסריט זה השפעתו של המעבד על חוויית השימוש היא שולית.

לעומת זאת, אנשים רבים נוהגים לפתוח איזה 20 טאבים במקביל ואולי עוד איזו תוכנת מסנג'ר, וזה עוד לפני שפתחו אופיס או איזו סביבת פיתוח. שלא נדבר על התהליכים שרצים ברקע על בסיס קבוע. כל אלה צורכים בעיקר זיכרון.

כמובן השאלה היא כמה צריך, ולדעתי 2GB יספיק היום לרוב השימושים הרגילים.

ומצד שני, אם רוב העבודה שלך על המחשב היא קמפול או חישובים מתמטיים, למעבד יש השפעות מכרעת, יותר מזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים