עבור לתוכן

שומע רק מ2 רמקולים קדמיים במערכת 5.1 בוינדוס 7

Featured Replies

פורסם

ברשותי מערכת של מיקרו לאב X23 שהיא 5.1

אחרי שהתקנתי וינדוס 7 שומעים רק ב 2 רמקולים קדמיים והסאב כלומר רק ב2.1

בדרייבר יש אופציה לבדוק אם שומעים מכל הרמקולים ואכן שומעים צליל מכל רמקול (דרייבר של REALTEK)

לוח אם - DFI LANPARTY ULTRA-D

רק כשאני מפעיל שירים בוינאמפ או בכל תוכנה אחרת שומעים רק ב 2.1

בבקשה עזרההה תודה

פורסם

זה תקין...

זה אומר שהתוכן שאתה מנגן הוא לא ב5 ערוצים

כנראה שבמערכת הפעלה הישנה היה לך איזשהו פלאגאין או תוכנה כלשהי שעשתה פריסה של הסטריאו ל5 רמקולים...

אם ככה נראה הדרייבר שלך:

1573d1194218791-latest-realtek-hd-audio-driver-version-hd_manager.jpg

תבחר ב SPEAKER FILL

זה אמור לעשות את מה שאתה מבקש..להבנתי.

פורסם
  • מחבר

מזאת אומרת התוכן שאני מנגן? אתה מתכוון לפורמט של השיר?? אם כן אז נגנתי עכשיו גם קובץ FLAC ושוב רק 2.1

ב- XP הייתי פשוט מוריד כל קובץ MP3 רגיל או כל פורמט אחר וזה היה מתנגן ב5.1 בוינאמפ ובכל תוכנה אחרת.....

לא לא ככה נראה הדרייבר שלי... מחקתי תדרייבר הקודם ניסיתי להתקין מחדש את החדש יותר אבל איכשהו נעלם לי ה- Realtek Sound Manager

הקיצר בלאגןן

פורסם

אתה רק מחזק את מה שאני טוען ...

שזה משהו שנגרם ע"י מילוי שאר הרמקולים (ערוצים) ..

גם FLAC זה עדיין סטריאו אבל זה פורמט LOSELESS בעוד שMP3 וכל השאר דוחסים את המידע בצורה ניכרת..בגלל זה FLAC נשמע פי כמה יותר טוב מכל MP3 ..בכל אופן זה לא העניין

העניין הוא שמה שאתה מנגן זה סטריאו...ולא סראונד.

זה ששמעת את זה בכל הרמקולים זה בגלל תוכנה/תוסף שעשה מילוי רמקולים .

אם תוריד קובץ מוזיקה בפורמט AC3 או DTS אתה תשמע בכל הערוצים כמו שצריך בלי לעשות כלום.

ואם אתה רוצה לשמוע את הסטריאו בכל הרמקולים אז תבדוק את מה שהצעתי לך לגבי הדרייבר עם הFILL SPEAKER

אם אין לך את זה..אז תגיד ואני אמצא לך חלופה .

תנסה להגיע לזה מפה

original.aspx

תגיע לזה ע"י לחיצה מקש ימני על הרמקול בTRAY תבחר ב PLAYBACK DEVICES

תבחר בהתקן שלך ותעשה PORPERTIES

ובפנים אמור להיות לך החוצץ הזה כמו בתמונה ותגיע לשורה הזו של SPEAKER FILL ותעשה V ליד

פורסם
  • מחבר

וואיי תודה רבההה גבר הצלת אותיי

באמת סימנתי וי בספיקר פיל ועכשיו זה עובד על 5.1

:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

בכיף :xyxthumbs:

אבל זה סתם השלייה אני מקווה שהבנת אתזה ?

זה לא באמת 5.1... כי ב5.1 אתה מקבל בכל רמקול/ערוץ משהו אחר

ופה זה פשוט פריסה של 2 רמקולים ל5 ...בכל הרמקולים יש בדיוק אותו דבר .

פורסם
  • מחבר

אז איך אני שומע ב 5.1 אמיתי?? מוריד קבצי AC3 ו- DTS ??

פורסם

אין (כמעט) מוזיקה ב-5.1, מוזיקה לא נועדה להיות בסראונד.

סראונד זה למשחקים ושירים. גם מה שאתה עושה עכשיו זה לא משהו שנהוג לעשות, תבין שלא "תיקנת" פה איזושהי "בעיה" אלא סתם הפעלת אפקט שרוב האנשים חושבים בכלל שהוא רק פוגע..

פורסם

לא לכל דבר יש 5.1 "אמיתי"...יש אלבומים שעברו עריכה מחדש כמו נניח LOVE של הביטלס שעבר לפני איזה שנתיים עיבוד מחדש והוצא בפורמט של 5 ערוצים.

הופעות LIVE נניח יבואו ב5 או יותר ערוצים בשביל לתת לך את האווירה של ההופעה ...הרעשי רקע של הקהל וכל זה.

אודיופילים אמיתיים שומעים סטריאו ב2 רמקולים בדיוק כמו שמי שיצר את התוכן התכוון..

5 זה נפוץ יותר לסרטים/משחקים.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע ש 5.1 מיועד יותר לסרטים ומשחקים אבל עדיין במערכת שלי כיף יותר לשמוע 5.1 מאשר 2.1

שמתי לב שסרטונים שאני מפעיל ביוטיוב שומעים בכל הרמקולים מה שלא היה בוינדוס הקודם...

אני רוצה להיות בטוח שה- וי שסימנתי שם לא גורם לאישזהי ירידה באיכות השמע... זה מה שהייתי צריך בתכלס לעשות?

פורסם

לא זה לא מוריד כלום.(זה רק עניין של העדפה אישית)

מה שמנוגן ב5.1 בפועל ולא צריך את הפיצ'ר של מילויי שאר הרמקולים , לא יעשה בו שימוש (אם זה מה שאתה מתכוון)

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי תמשפט השני שלך ::)

פורסם

התכוונתי שאם אתה רואה סרט או שומע מוזיקה שהיא במקור 5.1 או יותר ... אז זה לא פוגע באיכות

כי הפיצ'ר יודע לזהות שהתוכן הוא כבר ב5 (או יותר) ערוצים ולא צריך לעשות את ה"מילוי"

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אותך

תודה רבה לך

פורסם
  • מחבר

אחרי שמיעה של כמה שעותת שמתי לב שהאיכות היא לא אותה איכות כמו שהייתה בוינדוס הקודם- אני מדבר על הרמקולים האחוריים,

שומעים מהם חלש בצורה ניכרת ובנוסף יש גם רשרוש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים