עבור לתוכן

בזק משיקה פתרון להעברת תקשורת ביתית על גבי רשת החשמל (HomePlug)

Featured Replies

פורסם

כנראה שהאסימון נפל אצל בזק, ולמרות הבליץ השיווקי המקדם את הרשת האלחוטית כפתרון לכל, גברה אצלה ההכרה שפתרון אלחוטי אינו יכול להתאים לבתים מרובי מפלסים או ממ"דים. עד לאחרונה שווק על ידי בזק פתרון ה-HPNA3 שנסקר כאן בהרחבה (http://www.netcheif.com/Reviews/PAR-720G/PAR-720G.htm) שנתן אפשרות להעברת תקשורת על גבי חוטי טלפון, אך הוא היה מסורבל להתקנה ומאוד יקר. עתה בזק מרחיבה את ההצע הקווי שלה ומשיקה פתרון להעברת נתונים על גבי רשת החשמל (Home Plug) במהירות נומינלית של 200Mbps.

חשוב לזכור שהנתון של 200Mbps הוא נומינלי ובפועל המהירות האפקטיבית תהיה נמוכה הרבה יותר. רשת על גבי חשמל רגישה מאוד למרחק ולרעשים על גבי קווי החשמל. סקירה על מוצר דומה שעובד רק ב-85Mbps בוצעה על ידי בעבר וניתן לקרוא עליה כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/HL105E/HL105E.htm

היתרון של שימוש ברשת החשמל כרשת תקשורת, הוא הפריסה הרחבה שיש לה בכל בית והתקנה פשוטה שאינה כרוכה בתשלום או בהזמנת טכנאי.

בזק מציעה את המוצר בתשלום חודשי של 14.90 שקל למשך 24 חודשים. סה"כ עלות המוצר כ-357 שקל. במחיר זה מתקבלים שני מתאמים.

פורסם

יפה יפה זה צעד חכם מאוד!!!

פורסם

יש למישהו הערכה מה יהיו הביצועים בפועל?

האם מ- 200Mbps ניתן לצפות לביצועים של רשת LAN של 100Mbps?

כלומר רק 50% יעילות?

צ'יף, סתם שאלה, בתור אחד כל כך מבין ונמצא עמוק בתחום הרשת והאינטרנט, איך זה שאתה גולש ב- IE8, מנהג מגונה שכזה?

פורסם

האם ה"רכיבה על הגל" שמתבצעת יכולה להפריע לציוד רגיש (מגברים וכו')?

פורסם
  • מחבר

יש למישהו הערכה מה יהיו הביצועים בפועל?

האם מ- 200Mbps ניתן לצפות לביצועים של רשת LAN של 100Mbps?

כלומר רק 50% יעילות?

צ'יף, סתם שאלה, בתור אחד כל כך מבין ונמצא עמוק בתחום הרשת והאינטרנט, איך זה שאתה גולש ב- IE8, מנהג מגונה שכזה?

100Mbps זה גם תאורתי לדעתי. במתאמים של ה-85Mbps קבלתי בפועל במקרה הטוב ביותר כ-15Mbps -- אני מאמין שאותו יחס ואולי טיפה יותר טוב יתקיים גם במתאמים של 200Mbps. כלומר מהירות מקסימאלית של 30 עד 40 Mbps זה המקסימום שאתה יכול לצפות כאן.

לגבי IE8 -- יש לו את החסרונות שלו (הוא בעיקר הרבה יותר איטי), אבל הרבה מאוד אתרים ישראלים פשוט אינם תואמים ל-FF ובעיקר ל-CHROME אז אני נשאר איתו. למזלי המחשב שלי מספיק מהיר (ראה מפרט) כך שאני לא סובל עם זה יותר מדי. על ה-NETBOOK שלי אני לא מעיז להריץ IE -- שם רק CHROME. [br]פורסם בתאריך: 20.01.2010 בשעה 17:03:11

האם ה"רכיבה על הגל" שמתבצעת יכולה להפריע לציוד רגיש (מגברים וכו')?

הפתרון של HOMEPLUG מאוד רגיש לסוג הציוד שמחובר לקו והביצועים מושפעים מכך בהתאם. לדוגמא לחיבור של מייבש שיער או של מנורת הלוגן עם דיימר יש השפעה שלילית של אחוזים רבים על הביצועים. השפעה הפוכה, של ציוד ה-HOMEPLUG על מכשירים אחרים, אינה מוכרת.

פורסם

תודה על המידע.

20% יעילות זה לא מקובל בעליל, מעשית זה אפילו קרוב להגביל מהירויות של אינטרנט מהיר (NGN ודומיו).

לגבי ה- IE8, מה אומר לך.

אני כבר לא נתקלתי המון זמן באתרים כאלו.

הבעיה שאם אתה משתמש ב- IE8 אתה גם לא דוחף את האתרים הללו להשתנות.

פורסם

לגבי פיירפוקס ואי תאימות לאתרים

יש לפיירפוקס פלאגאין שאתה יכול להפוך את המנוע שלו לשל IE ואז האתרים האלה יכולים לעבוד

אני אישית מעדיף לעבוד עם הפיירפוקס , לפי דעתי הרבה יותר טובה מהIE

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

האם תומך בחשמל תלת פאזי <?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שתי שאלות:

1. האם ה-Home Plug יכול בצד המרוחק (הצד שאינו מחובר לראוטר) להיות מחובר לסויטש שאליו יחוברו שני מחשבים?

ברור שבמקרה כזה שניהם יחלקו את רוחב הפס של ה-Home Plug

2. האם ניתן לחבר שני Home Plugs על מפצל חשמלי המחובר לשקע בודד בקיר? האם במצב זה יושג סך רוחב פס בשניהם שיהיה יותר גבוה מהחיבור המתואר בשאלה הראשונה?

תודה.

פורסם

אם כבר הקפיצו את הדיון הזה, למישהו יש ניסיון עם הHomePNA/MoCA (אני לא בטוח מה ההבדלים) שיס נותנים בחינם למי שמזמין ממיר MaxHD וVOD? אצלהם זה לא עובר על החשמל אלא על הכבלים שמגיעים מהצלחת, לא בדקתי אבל תאורטית לדעתי הביצועים צריכים להיות גבוהים יותר.

פורסם

שתי שאלות:

1. האם ה-Home Plug יכול בצד המרוחק (הצד שאינו מחובר לראוטר) להיות מחובר לסויטש שאליו יחוברו שני מחשבים?

ברור שבמקרה כזה שניהם יחלקו את רוחב הפס של ה-Home Plug

בהחלט כן, הHomePlug הוא למעשה כבל רשת לכל דבר

2. האם ניתן לחבר שני Home Plugs על מפצל חשמלי המחובר לשקע בודד בקיר? האם במצב זה יושג סך רוחב פס בשניהם שיהיה יותר גבוה מהחיבור המתואר בשאלה הראשונה?

האם ניתן -כן. האם זה יועיל - לא.

למרות שלא ניסיתי זאת ,כנראה וסכום המהירויות תהיינה אפילואיטית יותר ממתאם בודד בגלל OverHead

תודה.

פורסם

אם כבר הקפיצו את הדיון הזה, למישהו יש ניסיון עם הHomePNA/MoCA (אני לא בטוח מה ההבדלים) שיס נותנים בחינם למי שמזמין ממיר MaxHD וVOD? אצלהם זה לא עובר על החשמל אלא על הכבלים שמגיעים מהצלחת, לא בדקתי אבל תאורטית לדעתי הביצועים צריכים להיות גבוהים יותר.

hpna- זה רשת על גבי הכבל של הטלפון , RJ11 ,

וMOCA - זה (כפי שהבנתי) רשת על גבי הכבל של היס- COAXIAL CABLE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים