עבור לתוכן

עזרה ויעוץ בחירת UPS למיני שרת הביתי שלי.

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם.

יש ברשותי מיני שרת ביתי שמספק למספר מחשבים שירות ושיתוף. מדי פעם נופל החשמל בביתי בגלל חברת חשמל או סיבות אחרות והמערכת נפגעת כמו שידוע לנו..

בגלל חוזר ידע בנושא UPS היתי שמח שתסבירו לי בכמה מילים על תפקידו בגדול ואיך זה עובד.ותעזר לי לבחור UPS טוב שיתאים למשימה הנל ;D שלא היה יקר וגם לא פשוט. (חשוב מהחנות KSP למרות שאם יש חנות אחרת קרובה זה גם טוב)

לינק לחנות:

http://www.ksp.co.il/hmain.php

מפרט:

Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz 1066MHz @ OC 15% 3Ghz

Gigabyte GA-EP31-DS3L

2x1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Chanel 1066Mhz @ 1134Mhz

Point Of View Geforce 8400GS 256MB GDDR2 DVI

Seagate 1.5 TB, 7200 RPM, SATA-II

Seagate 1 TB, 7200 RPM, SATA-II

Seagate 1 TB, 7200 RPM, SATA-II

Seagate 750 GB, 7200 RPM, SATA-II

Seagate 750 GB, 7200 RPM, SATA-II

External Box Seagate 500 GB SATA

Samsung S223B DVD±RW x22 Black

2X12cm Case Fan

Gold 500W 12cm Fan

Via VT6421A SATA x3 Raid, IDE x1

19" Chi Mei LCD DVI

Windows Home Server En 32bit

תודה לעונים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

:-(

HELP

פורסם
  • מחבר

מה אף אחד לא מבין בUPS :s05:

שיכול להביא לי עצה? :nixweiss:

פורסם

UPS , או בשמו העברי, "אל-פסק" היא מערכת שנועדה להתמודד עם הפסקה פתאומית ובלתי-מתוכננת של החשמל למכשירים הצורכים אותו באופן שוטף.

מלבד זאת, ה-UPS גם מבצע NORMALIZATION של המתח החשמלי כדי לוודא שאין נפילות או קפיצות מתח שעלולות לפגוע ברכיבים אלקטרוניים רגישים.

בהקשר של מחשבים ביתיים (או משרדיים) - ה-UPS נועד על להגן על מערכות קריטיות, שקריסה שלהן יכולה להביא לתוצאות בלתי רצויות , כגון אובדן מידע או פגיעה בחומרה. ה-UPS פועל ע"י כך שהוא "מתווך" בין המחשב לבין אספקת החשמל החיצונית (מחברת החשמל).

ה-UPS מכיל בתוכו סוללה שמסוגלת לספק די חשמל כדי להפעיל מחשב ממוצע ומסך - למשך מספר דקות. כמות הזמן שתעמוד לרשות המחשב תלויות הן בצריכה שלו (לדוגמא, כמה כוננים קשיחים יש לו, איזה מעבד ואיזה כרטיס גרפי יש לו, וכו') והן בסוג ה-UPS (כלומר, בקיבולת הסוללה).

כאשר נפסק זרם החשמל - ה-UPS "נכנס לפעולה" - ומאותו רגע כל החשמל שהוא "מעביר" למחשב מגיע למעשה מהסוללה. רוב מכשירי ה-UPS יצפצפו או יעבירו מידע למחשב המדווח לו כי פסקה אספקת החשמל החיצונית.

הדבר מאפשר להמשיך בעבודה רציפה ללא הפרעה כאשר מדובר בהפסקות או נפילות מתח קצרות --- או - לכיבוי מסודר ולשמירת מידע - כאשר מדובר בהפסקות ארוכות יותר.

אינני בקיא מספיק בשוק ה-UPS כדי להמליץ על דגם כזה או אחר -- אבל הדרך לבחור אחד היא לפי כמות החשמל שהוא מסוגל לספק (הזמן, כאמור, תלוי לחלוטין בצריכה של המחשב. אם ה-UPS מחובר גם למסך הזמן יהיה קטן באופן משמעותי מאשר ללא מסך).

אני יכול להעיד על עצמי שהיה לי אל-פסק של חברת ADVICE (שאם אני לא טועה היא ישראלית), ולאחר מכן רכשתי UPS של חברת APC (לדעתי חברה אמריקאית) שהוא בעל FEATURES טובים יותר (חיבור DATA למחשב שמאפשר לפקח על מצב החשמל וכו', וגם לבצע כיבוי אוטומטי במידת הצורך).

קח את המפרט שנתת ונסה למדוד את כמות ה-WATTAGE שהוא צורך. לאחר מכן, לך לאתר של APC או אתר אחר באינטרנט שמאפשר לך להתאים את ה-VA (אם אני לא טועה, VA = VOLT-AMPER וזו יחידת המידה שבדרך כלל משתמשים בה כדי לתאר את כמות החשמל שמספקת הסוללה של ה-UPS) ל-WATTAGE.

היות והמפרט שלך יחסית כבד מהרגיל (הרבה מכשירים) ייתכן ותזדקק לסוללה מעט גדולה מהממוצע.

רק לשם השוואה, במחשב שלי שמחובר לאל-פסק --- יש שני כוננים קשיחים ומסך יחסית קטן -- והאל פסק של 650VA מספיק ל-5 עד 10 דקות.

פורסם
  • מחבר

ראשית! שאפו על ההסבר..ותודה רבה!

אז ככה רוב ההסבר היה לי דיי ברור למרות שסגרתה לי כמה פינות שרציתי להגיע.

1.איך אני יכול למדוד את כמות הWATTAGE שהמחשב צורך בשביל שאני ידע איזה UPS לקחת? (מהיכן אני מתחיל? איך אני יודע כמה כל רכיב צורך?)

2.לא ממש חשוב לי כמה זמן המחשב יחזיק דלוק! יותר חשוב לי שברגע של הפסקת חשמל המחשב יקבל פקודה ויתכבה בצורה מסודרת... מקסימום שימתין דקה עד לפקודה!

כך שאפשר גם להסתפק בספק חלש מין הרצוי לא?

פורסם

1. למרות שאתה יכול למדוד את ה-WATTAGE במדוייק ע"י ציוד מתאים, אין בכך צורך. מספיק לבצע אומדן - ולשם כך יש "מחשבונים" באינטרנט. אם תחפש COMPUTER WATTAGE CALCULATOR או משהו בסגנון אתה בטוח תגיע אליהם. המחשבונים האלה מאפשרים לך למנות את כמות המכשירים שיש לך מכל סוג.

2. למרות שייתכן ורוב הפעמים תספיק לך אפילו חצי דקה לכיבוי המחשב, לפעמים המצב שהמחשב נמצא בו (תוכנות פתוחות, תוכנות תקועות, מצב זיכרון, וכו') מחייב מעט יותר זמן. לכן לרוב הולכים על "בטוח" ומאפשרים כמה דקות "אקסטרה". אתה כמובן לא חייב לעשות זאת, זו רק המלצה.

פורסם

השאלה היא לכמה זמן אתה רוצה שהוא יחזיק את המערכת ללא חשמל, האם רק דקה-5 דקות רק ע"מ לתת למערכת לבצע כיבוי מסודר או 10 דקות ויותר?

פורסם
  • מחבר

ברמת העיקרון היתי רוצה ל10 ~ 15 דק.

הרבה זה תלוי במחיר ובהפרש בינהם! בגדול...

אבל אם זה היה בהרבה יותר יקר אז גם לדקה בשביל כיבוי מסודר זה בסדר.

פורסם

קח 750VA של אדוויס.

אם התקציב יספיק הייתי מעלה קצת ולוקח את ה-1KVA שלהם.

אם יש לך כניסת RS232 בלוח, אתה יכול להסתפק בדגמים הישנים הזולים טיפה, אם לא, לך עם הדגמים החדשים שתממשקים ב-USB.

פורסם
  • מחבר

קח 750VA של אדוויס.

אם התקציב יספיק הייתי מעלה קצת ולוקח את ה-1KVA שלהם.

אם יש לך כניסת RS232 בלוח, אתה יכול להסתפק בדגמים הישנים הזולים טיפה, אם לא, לך עם הדגמים החדשים שתממשקים ב-USB.

קצת סדר!

1.מהיכן מצאתה את הדגמים האלו? זה לא מהחנות KSP

2.לאחר בדיקה באתר הנל:

http://educations.newegg.com/tool/psucalc/index.html

יצא לי אחרי שהגזמתי 650W.

3.נכנסתי לאתר של KSP והתחלתי קצת לברר ויש משהו שקצת בילבל אותי!

לאן אני בדיוק צריך להסתכל?

יש את הINPUT ושם יש Capacity וזה מסומן בVA זה הנתון שאני צריך להתאים?

כמו פה?

http://www.advice.co.il/data/files/specifications%20partnerpc%20he.pdf

פורסם

א. לא הסתכלתי באתר KSP, המלצתי על מה שאתה צריך ע"פ הדרישות שלך.

ב. אתה צריך להסתכל על ה-Capacity.

ג. 1 VA שווה לבערך 0.8W.

פורסם
  • מחבר

OK :xyxthumbs:

ומה זה PRV?

מה את יכול להמליץ לי מפה?

http://www.ksp.co.il

פורסם
  • מחבר

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים