עבור לתוכן

Splash - נגן HD חינמי שכדאי להכיר

Featured Replies

פורסם

חברת Mirillis הפולנית עובדת כבר זמן מה על נגן איכותי עם יכולות שלא נופלות מנגנים מוכרים בשוק.

היום שוחררה גרסא 1.1 של הגרסא החינמית Splash Lite, המשתמשת בקודקים מובנים לפענוח MPEG-2, AVC/H.264 ו-VC-1

הגרסא החינמית תומכת בהאצת חומרה (ל-H.264 בלבד), כתוביות, אופטימיזציות לריבוי ליבות CPU, כרטיסי טלויזיה, power management לנידים, כיווני Lipsync , ממשק נוח ופשוט למשתמש, בנוסף ל-2 פיצ'רים של מנוע ה-Picture² שלהם, Deinterlacing והמרה מ- 1080i ל-1080p, ללא כל תלות ביכולות\תמיכת כרטיס המסך עצמו - המנוע משתמש ב-CPU וב-GPU יחדיו ע"מ להגיע לתוצאות מרשימות.

בדקתי את התוכנה והיא עובדת יפה מאוד, רוב קבצי ה-MKV שלי פוענחו עם האצת חומרה, למעט כמה בפרופילים גבוהים (L5.1) בשילוב

reference frames גבוה, לעומת CoreAVC 2.0 שכן סיפק לי האצת חומרה במקרים אילו. (תוקן בגרסא 1.2) יאמר לזכות הנגן הזה שקבצי 1080p ב-60fps שצולמו עם Sanyo Camcoder קיבלו האצת חומרה ורצו ממש יפה לעומת CoreAVC 2.0 שעם CUDA הריץ לי אותם רק ב-40fps במן הילוך איטי שכזה...

2 סיבות מדוע אני מעדכן אותכם לגבי התוכנה:

1. המלצה לתוכנה חינמית, קלילה ומאוד נוחה, ללא הגדרות מסובכות, עם האצת חומרה ל-AMD/NVIDIA/INTEL, תמונה איכותית ועתיד מבטיח.

2. גירסאת ה-PRO הולכת ומתקרבת, זאת תתמוך בהאצת חומרה ליותר תכנים, ותכיל פיצ'רים מאוד מעניינים, ביניהם 2 נוספים של מנוע Picture²

SD2HD Superscaling - בדומה ל-SimHD Plug-in של Arcsoft

וגולת הכותרת - Motion² - 24p to 60p conversion - זאת תחדיר לסרטים (24fps) פריימים "משלימים" לקבלת תנועה חלקה ב-60fps.

אני יודע שחלקכם חושבים ש-24fps זה מספיק, אבל לי, כגיימר שרגיל לקצבים גבוהים, זה די מפריע כשאני צופה בסרטים, אפילו שיש motion blur. למשל תראו דוגמא של סרטון 1080p ב-60fps אמיתי. ממש יפה. עם זאת שהחדרת פריימים ביניים לא תביא לתוצאות של סרט שבאמת צולם ב-60fps, יש לי ציפיות גבוהות מהפיצ'ר הזה.

לעוד מידע והורדה של הגרסא החינמית: http://mirillis.com/index.html

בהזדמנות זאת, שנה טובה לכולכם !

• תגובות 47
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה מעניין כל העסק. כיוונון lip sync אתה אומר..?

פורסם
  • מחבר

האמת אני לא בטוח למה זה טוב, עדיין לא נתקלתי בסרט שהסאונד לא היה מסונכרן עם הוידאו. אולי הכוונה לכתוביות ?

פורסם

איפה אופציית הmotion2 הזאת? אני לא מוצא

טוב, אני רואה שזה זמין רק בפרו

ההתרשמות שלי עד כה מגרסאת הלייט:

איכות תמונה אכן טובה יותר בהשוואה לDX של VLC

כמובן שזה לייט אז שפא לשכוח מלנגן MKV לצערי, חסרון גדול בגרסא הזאת.

ככה או ככה תכננתי את השימוש לוידאו ב512X512 למיניהם.

פורסם
  • מחבר

motion2 (של ה-60fps) יהיה רק ב-PRO שתשוחרר בסביבות מרץ :'(

פורסם

הנגן הזה טוב יותר מהVLC? אני בדיוק מתחיל להיכנס לכל עניין הFHD אחרי שרכשתי LG סקארלט 37

ואני מנגן סרטים דרך הלפטופ שלי שהוא בעל כרטיס מסך ג'י פורס 8400 MG ויש לי מעבד כפול ליבה 2 ג'יגה הרץ

לטלוויזיה אני מתחבר עם כבל DVI ל HDMI של מונסטר הקטע זה שהסרטים לא נראים כאלה מטורפים לדעתי אפשר להוציא עוד מהם

יש עוד נגנים ממולצים?

פורסם
  • מחבר

ל-VLC אין האצת חומרה אם אני לא טועה. זה בעיקר אומר שהעומס על ה-CPU, אם זה משנה לך...

ההבדלים באיכות התמונה עצמה בדרך כלל לא ממש מורגשים במעבר בין נגנים. אולי אתה מחפש פילטרים לחידוד תמונה \ סינון רעשים וכו' ?

יש לך כמה מובנים בדריבר מתחת ל-video בלוח הבקרה של אנוידיה (הם משפיעים בזמן אמת אז אפשר לבדוק אותם בזמן שהוידאו רץ)

MPC-HC גם נגן חינמי מומלץ (עם או בלי המפענח החיצוני CoreAVC). יש לו מבחר פילטרים מובנים לעיבוד כרטיס מסך.

פורסם

יש איזה מקום שמרכז מידע בצורה נוחה על כל מיני דברים? אני למשל רוצה למקסם את חווית הצפיה שלי אבל אני ללא ממש מבין איך לקנפג את התמונה

הטלוויזיה לכשלעצמה היא סוג של מחשב יש לי למשל אופציית TRUE MOTION שמנתון יבש זה אומר שהטלוויזיה מרעננת ב100MHZ

למה זה טוב? למה זה רע? כיאלו איך אני יודע מה אני רוצה? האופציות ענקיות ואפשרויות יותר לא ממש אפשר להתחיל לעשות ניסוי וטעיה

פשוט כרגע שמתי הכל על סטנדרט והכל מאוזן וזה נראה כיאלו יש לי מסך טלוויזיה ממש ממש ממש גדול

אני מרגיש שאני מחמיץ משהו :\

פורסם

ל-VLC אין האצת חומרה אם אני לא טועה

DIRECTX בהגדרות של הVLC, והכל טס לגמריי.

רק קצת עצוב שבסרטון 60FPS כמו שהבאת מעבד כמו QX9650 4GHZ צריך לרוץ על 27%.

בספלאש לייט אגב מדובר בניצול משאבים זהה במקרה הזה.

פורסם

לא מצאתי איפה אני מאשר את הדיירקט איקס :\

פורסם
  • מחבר

DIRECTX בהגדרות של הVLC, והכל טס לגמריי.

רק קצת עצוב שבסרטון 60FPS כמו שהבאת מעבד כמו QX9650 4GHZ צריך לרוץ על 27%.

בספלאש לייט אגב מדובר בניצול משאבים זהה במקרה הזה.

ואללה לא שמתי לב.. אבל עדיין... בחרתי DirectX output שם בהגדרות, לא רק שהוא מחייב overlay (מבטל aero),

הסרטון 60fps גם מקרטע לי לגמרי. ניסיתי גם opengl / directx 3D וגם בלי האצה בכלל וזה אותו דבר (ז"א האצה לא עבדה לסרטון הזה)

ניצול CPU גם בסביבות 30%+ ככה שריבוי ליבות לא משהו, ליבה אחת כמעט עושה את כל העבודה (וזה לא מספיק)

coreavc לפחות מנגן לי 60fps על ה-CPU, ו-splash נותן 60fps על ה-GPU (ועל ה-CPU קצת פחות לפי העיין, אבל עדיין סביר)

אבל זה כבר עניין עקרוני להמחיש את הבדלי האופטימיזציות של הנגנים, אנחנו לא באמת צופים בסרטים של 60fps ביום יום :)

פורסם

מה בקשר לנגן החדש הזה XBMC?

http://xbmc.org/

נראה דיי מבטיח... דעות?

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להפעיל החדרה של פריימים משלימים בזמן אמת לסרטים בעזרת ffdshow וסקריפט של avisynth !

למשל במקום 24fps הסרטים רצים ב-48fps (או 60 במקום 30). עובד לי על כל \ רוב סוגי הקידודים (H.264 / Divx / MPEG2 וכו')

כמובן אין האצת חומרה, אז כל העומס על ה-CPU (וזה מעמיס!), אבל יש אופטימיזציה לריבוי ליבות.

לפעמים יש קצת ארטיפקטים למשל בתזוזה מהירה מאוד אבל אני מוכן לספוג את זה לטובת אנימציה חלקה, לפחות בינתיים עד שיצא Splash Pro

comparison_img01.jpg

מדריך למי שמעוניין לנסות:

הטריק עובד עם MPC-HC, עם BSPlayer, ועקרונית אמור לעבוד עם כל נגן שעובד עם ffdshow.

* מורידים FFDShow (גרסאת 32 או 64 ביט)

מתקינים כשכל האפשרויות של avisynth מסומנות בהתקנה.

* מורידים ומתקינים Avisynth בגרסא אחרונה.

* מורידים MVTools

מעתיקים את mvtools2.dll לתוך ספריית plugins של avisynth.

* מורידים MT 0.7 (פלאגין לריבוי ליבות ב-avisynth)

מעתיקים את MT.dll לספריית plugins של avisynth.

מעתיקים את Avisynth.dll לספרייה c:\windows\system32 (עם overwrite)

- למע' הפעלה 64bit, מעתיקים את Avisynth.dll לספרייה c:\windows\syswow64

בנוסף, מורידים את הקובץ הזה וזורקים את 2 ה-dlls בספרייה c:\windows\syswow64

* מריצים את ה-ffdshow video decoder settings, מסמנים את העמודה של avisynth.

- מסמנים את האופציה buffer back/ahead ומזינים את הספרות 0/10 בהתאמה

- מסירים את הסימון מ-'add ffdshow video source'

- מסמנים את YV12 ומסירים את הסימון מכל אילו שמימין לו (YUY2, RGB24, RGB32)

- זורקים את הסקריפט הבא ל-avisynth:

SetMTMode(2,8)
multinum=2
multiden=1
mode=2
spar=0
pel=1
blkh=16
blkv=16
ffdShow_source()
super=MSuper(pel=pel,hpad=0, vpad=0, levels=4)
backward_vec1=MAnalyse(super, isb=true, blksize=blkh, blksizev=blkv, searchparam=spar, plevel=2, levels=4)
forward_vec1=MAnalyse(super, isb=false, blksize=blkh, blksizev=blkv, searchparam=spar, plevel=2, levels=4)
MBlockFps(super, backward_vec1, forward_vec1, num=FramerateNumerator(last)*multinum, den=FramerateDenominator(last)*multiden, mode=mode)
distributor()

תמונה להמחשה:

2h81tab.jpg

זהו, קצת מורכב אבל עובד !

כדאי לציין שב-MPC-HC הייתי צריך לוודא ש -matroska מסומן ב-internal filters.

ב-external filters הוספתי את ffdshow video decoder ושמתי אותו על prefer. ככה אפשר לחסום אותו בקלות אם לא רוצים להשתמש בו.

ב-ffdshow video decoder settings תחת codecs מגדירים את כל הקודקים שברצונכם להשתמש, כרגיל.

(נראה לי שעדיף לבחור ffmpeg-mt ל-H.264 - מנצל יותר טוב ריבוי ליבות)

קרדיט למשתמשים בפורומים guru3d ו-avsforum. לקחתי משם את כל המידע הרלוונטי\עדכני.

zu5aua.jpg

פורסם

משום מה...

נסיתי את זה

ואני נתקע קצת בהגדרות

כשג'ם אני מנסה להגדיר בFFD הזה אני לא מוצא את התוכנה של הנגן, איפה אני חוזר להגדרות?

ברור לך שעקבתי אחרי כל ההוראות שלך כן?... טוב... תקרא בין השורות...

פורסם
  • מחבר

^ אני לא מספק אחריות על מערכות 64bit :P למרות שזה אמור לעבוד...

יש פה רשימה של סיבות אפשריות לקריסה:

\\\\ It's crashing when I check the avisynth box in the ffdshow video decoder.

You have the add ffdshow video source" box unchecked?

\\\\\ It's crashing on me.

Install the "Microsoft Visual C++ 2008, 2005 Redistributables"

In the ffdshow video tab is there only yv12 checked with the other input colorspaces unchecked?

In the queue output samples tab, uncheck everything so this option is disabled.

\\\\\ It's crashing on me and I'm using a windows 32 bit os.

In the system32 folder is there the msvcp71 and msvcr71.dll?

\\\\\ It's crashing on me and I'm using a windows 64 bit os.

In the syswow64 folder is there the msvcp71 and msvcr71.dll?

In the syswow64folder is there a avisynth.dll?

\\\\\ The frame doubler configuration is crashing on me.

This is mainly because of incorrect buffer size in the avisynth tab of ffdshow video configuration.

\\\\\ Media Player Classic crashes as soon as I open it.

Delete the all the Media Player Classic you have, and redownload a new one. The old one you deleted was corrupt.

If that doesn't work. Delete all the software you got from the links in this guide, redownload them and start over.

It may be your using the wrong version of repair and removegrain as well.

בכל מקרה מסתבר שאפשר גם לשים את הקודק של h.264 על disable ב-ffdshow video decoder settigs,

ואז אפשר להשתמש ב-CoreAVC עם CUDA במקום (חשוב לבטל את ה-matroska ב-internal filters של MPC-HC)

מבדיקה זריזה עם CoreAVC CUDA ירדו לי איזה 10% ממוצע מניצול ה-CPU בסרט 1920x800...

ז"א עדיין המעבד עובד קשה יחסית אבל CUDA איכשהו עוזר. אולם, בלי CUDA הקומבינה עם CoreAVC רק מחמירה את המצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים