עבור לתוכן

המלצה לרכישת כרטיס מסך לשימוש בצפיה של תכני בלו ריי מלא

Featured Replies

פורסם

bariko המדריך שהבאת מסובך סתם ולא נחוץ.

תעשה פשוט כמו ש-SyndromE טרח להראות - לזה בדיוק התכוונתי, עובד יופי.

• תגובות 43
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברים, האפשרות של prefer CUDA בכלל לא זמינה אצלי.

האם יתכן שכרטיס המסך שלי Nvidia GeForce 8500GT לא תומך בכלל ב- CUDA ואם הוא כן תומך, אז מדוע האפשרות לא זמינה :s05:

הגרסה שבה אני משתמש היא אכן 1.9.5

כפי שהזכרתי קודם, עשיתי UPGRADE לגרסה החדשה ממש לא מזמן, ורק היום הם שלחו את הלינק להורדה. אני מקווה לבצע את השדרוג מאוחר יותר.

אני נוהג להשתמש בכל הפורמטים האפשריים של סרטי HD.

מן הסתם, קבצי MKV הקלים יותר, מתנגנים בד"כ ללא בעיות.

פורסם

ניסית לעדכן דרייבר?

אין סיבה שזה לא יעבוד, בדקתי כדי להיות בטוח, הכרטיס שלך תומך בהאצת חומרה של H.264 שזה מה שצריך לתכני HD.

לחלונות XP

http://downloads.guru3d.com/Forceware-195.94-XP-%2832-bit%29-Beta-download-2452.html

לחלונות ויסטה/7

http://downloads.guru3d.com/ForceWare-195.81-Win-7-|-Vista-32-bit-download-2443.html

או מהאתר הרשמי:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

פורסם

תודה על העזרה Dimka

הקישור השני של ויסטה לא קיים, אבל לא נורא, מצאתי את הדרייבר המתאים דרך אתר היצרן.

הורדתי אבל עדיין לא התקנתי, כי בינתיים בסרט הספציפי הזה, המקודד בהחלט משפר את הנגינה. וכמו שנהוג לומר- אם זה עובד, עדיף לא לשנות כלום.

נראה איך זה יפעל בפורמטים אחרים שאצליח להשיג.

בכל אופן, לא ברור לי מדוע זה כל כך חשוב ש- prefer CUDA יהיה מסומן.

הרי בעת הפעלת הנגן, האייקון של CoreAVC מופיע למטה בשורת המשימות, כלומר זה מצביע על כך שהמקודד עושה את עבודתו. אז מה צריך יותר מזה?

ועוד שאלה ברשותכם, הפעם לגבי מחשב המדיה סנטר, שבו מותקן כרטיס המסך :

Sapphire ATI Radeon 2600XT

האם גם שם צריך לסמן את האופציה של prefer CUDA, או שזה תקף רק לגבי כרטיסים של NVIDIA?

פורסם

כשהאייקון של CoreAVC למטה בצבע כחול ז"א שהכרטיס מסך לא לוקח חלק בעיבוד\פענוח הוידאו.

כשאתה מסמן Prefer CUDA ומריץ סרט - האייקון יהיה בצבע ירוק - ז"א כרטיס המסך מבצע את הפענוח, ואז כל הסרטים ירוצו חלק.

תמיד עדיף לסמן CUDA לכרטיסי nvidia (ע"מ להוריד עומס מהמעבד), אבל רק כרטיסים מביתם תומכים בזה.

עם כרטיס ATI אתה לא יכול להשתמש בהאצת חומרה של CoreAVC -CUDA, אבל ישנם פתרונות אחרים לצפייה עם האצת חומרה.

נגנים חינמים:

MPC-HC עם המפענחים המובנים של DXVA יכול לספק האצת חומרה גם ל-nvidia וגם ל-ATI.

התוכנה Splash Lite גם תומכת בשניהם ולא מצריכה שום הגדרות. תוכמה פשוטה וטובה!

אפילו נגן המדיה של Win7 תומך האצת חומרה. הוא לא מקבל MKV בברירת מחדל אבל אם משנים את סיומת הקובץ ל-MP4 אז הוא ינגן.

ישנם גם נגנים בתשלום כמו PowerDVD.

פורסם

אוקיי, לאחר ששוכנעתי, התקנתי את הדרייבר העדכני של כרטיס המסך, וכעת באמת הייתי יכול לסמן את האפשרות של prefer CUDA.

הרצתי שוב את אותו הסרט, וכעת אכן האייקון הפך לירוק.

כל הכבוד לכם :xyxthumbs:

עכשיו השאלה היא כזו-

האם לפי ידיעתכם וניסיונכם, החומרה של המחשב הנוכחי שלי - מעבד CORE 2 4400 וכרטיס מסך Nvidia GeForce 8500GT (בתוספת ל- coreAVC) הינה מספיק חזקה בכדי להריץ כל פורמט HD שקיים כיום, או שבכל זאת יתכנו מקרים שבהם הסרט יקרטע?

למען האמת, עדיין לא זנחתי את הכוונה שלי לרכוש מחשב חדש (את המחשב הנוכחי הבטחתי לאחייני), אבל אם תגידו לי שהחומרה מספיק חזקה, אז השדרוג יהיה כבר פחות דחוף.

במקרה כזה, אוכל להמתין בסבלנות עד אשר הדגמים החדשים של HP (מבוססים על I5-I7 וחלונות 7) יגיעו לארץ.

SyndromE

לא הבנתי משהו בהסבריך לגבי המחשב השני.

האם נגן ה-ZOOM PLAYER שעושה שימוש ב-FFDSHOW לא יפעיל את COREAVC בצורתו האופטימאלית, ואילו MPC המשתמש במפענחים שלו, כן יעשה זאת?

אגב, במדיה סנטר יש לי גם את התוכנה TMT3, אבל עד כמה שידוע לי, היא מפעילה מקודדים עצמאיים משלה, בדומה ל- PowerDVD

פורסם

המערכת שלך אמורה להסתדר עם רוב תכני FHD כל עוד אתה משתמש בנגן\מפענחים עם תמיכה בהאצת חומרה.

PowerDVD ו-Total Media Theater 3 מכילים מפענחים מובנים התומכים בהאצת חומרה.

בדרך כלל האפשרות מופיעה בהגדרות בשם enable hardware acceleration או PureVideo (של nvidia) או AVIVO של ATI

האם נגן ה-ZOOM PLAYER שעושה שימוש ב-FFDSHOW לא יפעיל את COREAVC בצורתו האופטימאלית, ואילו MPC המשתמש במפענחים שלו, כן יעשה זאת?

ל-ffdshow יש מפענחים משלו שלא תומכים האצת חומרה, אולם ניתן להגדיר ש-CoreAVC יופעל בניגון H.264 במקום המפענח של ffdshow.

בוא נאמר שכל עוד אתה רואה את האייקון הירוק של CoreAVC למטה בניגון MKV, לא צריכה להיות שום בעייה.

MPC-HC גם יכול לעבוד עם מפענחים חיצונים כמו ffdshow או CoreAVC, אבל כבר יש לו מפענח H.264 מובנה שמספק האצת חומרה.

אולם, CoreAVC 2.0 נחשב הכי מתקדם להאצת חומרה מאחר והוא מסוגל לפענח יותר סוגי קידודים של H.264 מכל נגן אחר.

* בקרוב Splash Lite החינמית תשוחרר בגרסאת 1.2 שגם היא תספק האצת חומרה לכל סוגי הקידודים של H.264, בדומה ל-CoreAVC.

אגב השדרוג יתרום לכרטיסי nvidia ואינטל בלבד, מאחר ו-ATI לא תומכים בהאצת קידודים שמחוץ לספסיפיקציות של תקן Blueray.

פורסם

רגע אחד. בוא נגיד שבמחשב ה-HP המצב ברור. פה יש לי כרטיס NIVIDIA, האייקון של COREAVC הוא בצבע ירוק, יותר מזה לא נראה שיש מה לעשות.

אז ברשותך נתרכז לרגע במחשב המדיה סנטר. כאן העניין הרבה יותר חשוב, כי אחרי הכול,זהו הכלי העיקרי שמשמש אותי לצפייה בסרטים ( עם ה-HP אני רק בודק את הקבצים ומכין אותם לקראת העברתם למדיה סנטר)

באיזה נגן לדעתך מומלץ לי להשתמש בכדי להגיע להאצת חומרה בצורה היעילה ביותר?

FFDSHOW כבר מוגדר אצלי בצורה כזו CoreAVC יהיה זה שיופעל בניגון H.264 (עשיתי זאת כבר מזמן על פי המדריכון שהצגתי קודם)

אני לא זוכר מה צבע האייקון בעת ניגון סרט באמצעות ZOOMPLAYER. אוכל לבדוק זאת מאוחר יותר ולדווח לכם כאן בפורום.

לגבי MPC כיצד אפשר לקנפג אותו בצורה כזו שהוא יפעיל את CoreAVC ולא את המפענחים המובנים שלו? כי עשיתי את השדרוג ל- CoreAVC 2.0 ואם אתה טוען שזה נחשב למתקדם ביותר מבחינת האצת חומרה, אז חבל שלא יהיה לכך שימוש.

אותה שאלה לגבי TMT3 שזהו הנגן הייעודי שלי עבור סרטי בלו-ריי בפורמט מלא.

מתנצל על השאלות הרבות, מקווה שזה בסדר :silly:

פורסם

אמרת שבמחשב ה-Media Center מותקן כרטיס ATI, במקרה הזה לא כדאי לך להשתמש בכלל ב-CoreAVC כי הוא מספק האצת חומרה

לכרטיסי nvidia בלבד... חשבתי שכבר עברנו על העניין הזה.

פורסם

אבל סינדרום, לא אומרים שגם ככה אם או בלי האצה, COREAVC זה הקודק ההכי טוב ל264?

פורסם

אבל סינדרום, לא אומרים שגם ככה אם או בלי האצה, COREAVC זה הקודק ההכי טוב ל264?

אפשר לומר, אבל אם המעבד שלך לא מסוגל לסחוב את הסרטים בעצמו, ואתה עם כרטיס ATI, עדיף לך פתרון אחר שיספק האצת חומרה.

פורסם

אמרת שבמחשב ה-Media Center מותקן כרטיס ATI, במקרה הזה לא כדאי לך להשתמש בכלל ב-CoreAVC כי הוא מספק האצת חומרה

לכרטיסי nvidia בלבד... חשבתי שכבר עברנו על העניין הזה.

אז מסתבר שלא הבנתי אותך היטב.

אני הבנתי שניתן להשתמש ב- CoreAVC, רק שהתכונה של CUDA לא תהיה זמינה, משום שהיא זו שייחודית אך ורק לכרטיסי NIVIDIA

אם כך לסיכום, באיזה נגן היית ממליץ שאשתמש במדיה סנטר, בכדי להוציא את המירב מהחומרה של מחשב זה, וכיצד לקנפג את הנגן בצורה האופטימאלית?

פורסם

הבנת נכון, CoreAVC בלי התכונה של CUDA הוא עדיין לדעתי המפענח הכי טוב בשוק מבחינת האצת תוכנה (CPU), והוא יעבוד על כל מערכת.

מה שאני אומר זה שאם ה-CPU שלך לא מספיק חזק להריץ HD, ואין לך כרטיס nvidia במערכת אז לא כדאי להשתמש ב-CoreAVC.

כי תוכנות אחרות כן יכולות להשתמש בהאצת חומרה של כרטיסי ATI, לעומת CoreAVC שלא יכול.

אמרת שיש לך TMT3, הוא אמור לעשות את העבודה.

מבחינת תוכנות חינמיות, יש את Flash Lite שלא צריך להגדיר כלום.

ול-MPC-HC זה המדריך הכי מפורט ואיכותי שאני מכיר:

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/

פורסם

אוקיי, מובן.

לגבי TMT3, אין ספק שמדובר בנגן חזק מאוד, רק יש קצת בעיתיות עם הכתוביות.

לכן אני מעדיף לעשות בה שימוש רק בפורמטים של בלו-ריי מלא.

האנגלית שלי קצת חלשה, אך אנסה להיעזר במדריך במידת הצורך

תודה רבה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים