עבור לתוכן

המלצה לרכישת כרטיס מסך לשימוש בצפיה של תכני בלו ריי מלא

Featured Replies

פורסם

עלה והצלח אם כך.

• תגובות 43
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרשיתי לעצמי להצטרף לנושא מאחר שגם אני מעוניין בצפייה בסרטי בלו-ריי מלאים, אך בניגוד אולי לפותח האשכול, חשוב לי גם שתהיה תמיכה בפורמטים האחרים של HD כגון MKV

האם הכרטיסים שלהלן יעשו את העבודה, או שהם חלשים מדי:

NVIDIA GeForce 9600GT 1024MB

NVIDIA GeForce 9800GT 512MB

המעבד שאמור לשתף פעולה עם כרטיס המסך הוא Core 2 Quad Q6600

תודה רבה

פורסם

אפשר גם להסתפק בפחות, הכרטיסים האילו הם מעל ומעבר לצרכי צפייה ב-HD...

פורסם

תודה SyndromE

אז נניח שאני בכל זאת מתפרע, ובוחר באחד מהשניים. לפי הסקירה שקראתי בדביק, כרטיסים אלו דורשים ספק כוח של 400W לפחות, נכון?

ומה קורה אם במחשב יש ספק של 300W בלבד? האם זה יכול להיות בעייתי, או שאין לכך הרבה משמעות?

לחילופין, מה לגבי NVIDIA® GeForce™ 9600 GS ?

יהיה מספיק חזק לצפייה בסרטים כבדים מהסוג שציינתי?

פורסם

בנתונים של 9600GT רשום בפירוש 400W. ההנחה שלי שאם מדובר בעומס גבוה על מערכת, כלומר מעבד זללן, הרבה כוננים וכו'.

NVIDIA GeForce 9600GT 1024MB + ספק 300W (אמיתיים) יכול (כנראה) היה לעבוד, אם לא היה לך מעבד Quad core שיחסית צורך אנרגיה.

לדעתי מה שיקרה זה שתחת עומס יהיו בעיות.

פורסם

האמת דווקא יש במחשב הזה Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz

אבל אם אתה אומר שהכרטיס דורש 400W, זה באמת עלול להיות בעייתי, כי במדובר במחשב ששקלתי לבצע בו שדרוג. ואז אם אני מכניס את הכרטיס הזה במקום הכרטיס המקורי, בחברת HP עלולים להתנער מהאחריות בטענה שהכנסתי רכיב שלא יכול לעבוד בהרמוניה עם הרכיבים האחרים המקוריים. יש מצב כזה?

ושוב, מה לגבי NVIDIA® GeForce™ 9600 GS בשילוב עם Core 2 Quad Q9300 ?

יתמודד בקלות עם תכני בלו-ריי כבדים מכל הפורמטים, או שעלול לקרטע?

(כאן אין צורך לדאוג להתאמה עם ספק הכוח, היות ומדובר ברכיבים מקוריים, ללא צורך בשידרוג)

פורסם

המעבד Q6600 לבד יוכל להתמודד עם כל סרט HD מכל סוג. גם אם הכרטיס מסך על הלוח הכי פרימיטיבי שיש...

אל תמעיט בערכו, זה כמו 2 מעבדי Conroe מודבקים יחד ;)

היתרון של כרטיסי מסך כמו שרצית זה שהוא יכול לקחת את העומס מהמעבד וככה המעבד עובד פחות ולא מתחמם וכו'.

מה שכן, בלי כרטיס מסך נורמלי לא תוכל לשחק משחקים...

במקומך הייתי משדרג את הספק ל--450W-400W וזהו.

פורסם

תודה Dimka

תראה, גם להחליף כרטיס מסך וגם ספק כוח, זה כבר יותר מדי.

צריך להבין שמדובר במחשב חדש שאני מתכוון לקנות, ולהתאים אותו לצרכיי.

מצד שני אם NVIDIA® GeForce™ 9600 GS בשילוב עם Core 2 Quad Q9300 יעשו היטב את העבודה, וזה מה שאני מבין מדבריך, אז יש לי כבר מחשב מוכן קומפלט, מבלי צורך לשדרג אותו

פורסם

אני לא בדיוק הבנתי מה אתה רוצה לעשות, חשבתי שיש לך Q6600 ביד?

פורסם

אוקיי, אז אני מתנצל אם לא הסברתי את עצמי כראוי.

כרגע יש לי ביד HP עם מעבד CORE 2 4400 וכרטיס מסך Nvidia GeForce 8500GT

אני רוצה לרכוש במקומו מחשב חדש, היות והוא מקרטע בתכני FHD כבדים, וגם הדיסק שלו קטן .

תחילה חשבתי ללכת על הדגם שכולל את המעבד Q6600, אבל כרטיס המסך שם הוא חלש מדי, ומסתבר ששדרוג שלו יהיה בעייתי

לכן מצאתי את הדגם השני שכולל את ה- Quad Q9300 ו- NVIDIA® GeForce™ 9600 GS

זה כבר נראה לי מתאים יותר למטרותיי, אלא אם תגידו לי אחרת

(מעדיף שלא להיכנס שוב לוויכוח למה אני מתעקש דווקא על מחשב מותג. כבר הסברתי כמה פעמים, שזה יותר נוח עבורי :) )

פורסם

יש תוכנה שזו בעצם קודק שנקרא, CoreAVC יכול לתת לך מענה ותוכל להפעיל סרטי FHD עם החומרה שלך בלי בעיה.

http://corecodec.com/products/coreavc

עולה 10$, לעומת חומרה חדשה שתעלה לך סביבות 1000 ש"ח.

חסכתי לך כסף רב...

פורסם

אז זהו שלא הצלחת להתקיל אותי ;D

מעבר למחשב הHP יש לי בבית מחשב נוסף בסלון, שהוא כבר מדיה סנטר ייעודי, עם חומרה חזקה יותר.

בשני המחשבים מותקנים בדיוק אותם המקודדים, כולל ה- CoreAVC ,והנה כמעט בכל המקרים שבהם סרט מסוים מקרטע על מחשב ה-HP, הוא רץ כמו נמר על מחשב המדיה סנטר

(אני אומר רוב המקרים, כי היו מצבים בודדים שסרטים קרטעו גם על המדיה סנטר, אבל אז יתכן שהקובץ עצמו היה פגום)

פורסם

bariko ידידי, תוודא ש-CoreAVC עובד כראוי, וצליח לנגן את הסרטים בלי שהמחשב יזיע.

היה לי 8600GT עם פנטיום 4 שהצליח, אצלך מחשב ליבה כפולה עם כרטיס מסך דומה, גם יצליח...

אתה רק צריך לוודא ש-CoreAVC מדליק האצת חומרה ואין סיבה שלא יעבוד.

פורסם

גמרנו , כבר אין לי כוח להתעסק עם זה.

אני לא משתמש מיומן ששוחה במושגים האלה.

רק לפני שבועיים, היצרנית של המקודד שלחו לי הצעה לשדרג את הגרסה שיש לי, תמורת כ- 5 דולר בלבד.

בלי היסוס בכלל שילמתי להם את הכסף, ועכשיו אני כבר כמה ימים רודף אחריהם במיילים שיסבירו לי מאיפה בדיוק להוריד את ה-UPGRADE ואיך להתקין אותו.

נמאס לי מזה. אין לי את הפריבילגיה לשבת כל היום מול המחשב ולשבור את הראש.

עכשיו אולי אתם מבינים, למה אנשים כמוני זקוקים למחשב מותג.

פחות כאב ראש.

[br]פורסם בתאריך: 8.01.2010 בשעה 01:11:23

אוקיי, עשיתי קצת מאמץ והורדתי שוב את הגרסה הישנה יותר של COREAVC, לפי הלינק שקיבלתי יחד עם הרישיון לפני יותר משנתיים.

ביצעתי התקנה מחודשת, ופעלתי לפי המדריכון שלהלן:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=752800#752800

בסופו של דבר אכן יש שיפור, אבל עד כמה הוא דרסטי אין באפשרותי לדעת, כי עברתי רק על מספר קטעים בסרט.

בכל אופן, אני משוכנע שעליי לשדרג את המחשב, כי כבר כמה מומחים אמרו לי שהחומרה הנוכחית שלי, חלשה מדי עבור תכנים מאוד כבדים...

פורסם

אתה צריך לסמן ב-CoreAVC את ה-prefer CUDA (במדריך שקישרת הם לא עושים את זה) ע"מ להשתמש בכרטיס המסך לעיבוד הסרטים.

אחרת כל העומס נופל על המעבד (CPU) והוא כנראה זה שעוצר אותך...

1xyrv6.jpg

ואגב עדיף להשתמש בגרסאות חדשות יותר כמו 1.9.5 או 2.0 שהיא הכי מומלצת.

תגיד, איזה סוג של סרטים אתה מנסה להריץ בכלל ? קבצים עם סיומת MKV למשל או דיסקים Blueray מקוריים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים