עבור לתוכן

בית ספר תיכון/פנימייה צבאית לחיל האוויר

Featured Replies

פורסם

היי,

אני בן 15 בכיתה י' ומחפש בית ספר או פנימייה לטיס. אני לא מעוניין במשהו של טכנאיי והנדסיי טיסה, אלא של טייסים (זה מה שאני רוצה לעשות בצבא ובחיים).

מישהו מכיר משהו בארץ? ובארה"ב?

• תגובות 35
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בארץ אין דבר כזה. חו"ל מה הקשר?

בארץ יש את הטכני של חיל האוויר, ולקורס טיס אתה מגיע לאחר סדרת מיונים ומבחנים ללא כל קשר לבית הספר בו אתה לומד\למדת.

פורסם
  • מחבר

נולדתי בניו יורק וגרתי שם עד גיל 6.5, כך שיש לי אזרחות וזכויות. גם אבא שלי גר שם. אם יש משהו טוב אני מוכן לוותר פה ולעבור.

פורסם

אין דבר כזה.

אף אחד לא יבטיח לך להיות טייס רק כי אתה לומד בפנימייה כזאת או אחרת.

רק מיונים לטיס ובהצלחה.

פורסם
  • מחבר

1) אחרי פנימייה כזאת המיונים יעברו בקלות ביחס לאחרים.

2) בטוח יש להם עדיפות ליוצאי פנימייה, כמו שיש עדיפות ליוצאי פנימייה בחי"ר ובחיל הים.

פורסם

אין כזה דבר בישראל , אין שום קורס שמכין אותך למיונים של טייסים ו/או לקורס עצמו , בחו"ל אולי יש אני לא יודע...

מה שבטוח בישראל אתה צריך לקבל פרופיל 97 ללא סעיפים פוסלים וקב"א של 54 מתוך 56 , אתה תקבל זימון ותגיע למיונים , אם תעבור אותם תקבל הזמנה לגיבוש שלאחר הגיבוש מחכות לך 3 שנים של לימודים לקראת הטיסה עצמה .

פורסם

אם אתה מתכנן לעזוב אז כדאי לבדוק כמה דברים בקשר לצה"ל, אני די בטוח שמי שעוזב אחרי גיל 16 חייב לעשות שירות צבאי כשהוא חוזר. (גם אם מקוצר)

פורסם

אני מאמין שזה שהוא ישרת בצבא זר יוריד ממנו את החובה משירות בצה"ל.

פורסם

אין כזה דבר בישראל , אין שום קורס שמכין אותך למיונים של טייסים ו/או לקורס עצמו , בחו"ל אולי יש אני לא יודע...

מה שבטוח בישראל אתה צריך לקבל פרופיל 97 ללא סעיפים פוסלים וקב"א של 54 מתוך 56 , אתה תקבל זימון ותגיע למיונים , אם תעבור אותם תקבל הזמנה לגיבוש שלאחר הגיבוש מחכות לך 3 שנים של לימודים לקראת הטיסה עצמה .

בקורס עצמו גם טסים.

פורסם

בהחלט אין בית ספר כזה , אך לימודים בבית ספר צבאי של חיל האוויר אכן יכניסו אותך לאווירה המתאימה וכן יתנו לך רקע טכני במטוסים - דבר שיגדיל את הנתונים האישיים שלך כשתנסה להתקבל לקורס טייס.

פורסם

^^

יגדיל לו את הסיכויים להגיע לטכני לאחר גיוס זה בטוח, לגבי הטיס - לא קשור.

פורסם

לא נראה לי שזה משהו שיכול לקדם אותך בשביל להגיע להיות טייס בחיל האוויר, אבל שווה לבדוק את זה.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=682207

פורסם
  • מחבר

^^

יגדיל לו את הסיכויים להגיע לטכני לאחר גיוס זה בטוח, לגבי הטיס - לא קשור.

למה לא קשור? נשמע הגיוני. זה יכול לשפר לי הידע הטכני הכללי, ולתת לי דגש על חשיבה ראלית יותר (עכשיו אני די הומאני, זה יכול לשפר לי את הריאליות ולהעלות לי את הסיכוי בבחינות הקבלה, לא?).

פורסם

מה ידע טכני יעזור לך, אתה רוצה להיות טייס ולא טכנאי מטוסים. וזה לא ישפר את הריאליות ולא קשור לזה

פורסם

להבין הספקי מנוע של מטוס לא בדיוק יעשה אותך טיס טוב יותר ::)

אם כבר משהו שישפר לך את ההבנה הריאלית היא מתמטיקה 5 יח"ל וכן פיזיקה 5 יח"ל.

רצוי כמובן ללמוד מעבר לחומר הנלמד בבית הספר שכן רובו לא משפר את החשיבה, אלא בד"כ את הידע בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים