עבור לתוכן

ייעוץ בקניית מסך - 22" - תקציב 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

רציתי להתייעץ איתכם לגבי רכישת מסך מחשב חדש...

התקציב שלי הוא 1000 ש"ח ללא חריגה (1020 זה בסדר)

רצוי שהמסך יתמוך בHD (יש לי כרטיס מסך עם יציאת DVI וHDMI)

ורצוי שיהיה ללא כפתורי נגיעה (לא חובה פשוט אני שונא אותם נורא!)

אישית אני שמתי עיין על מסך של BEBQ דגם E2200HD - הוא עומד בכל הקריטריונים שלי למעט הגודל (21.5") שזה לא כזה נורא נראה לי....

מה אתם אומרים?

יש מסכים יותא טובים אולי בקטגוריה זו?

הייתם ממליצים על משהו אחר אולי?

תודה מראש!

פורסם

תשקיע עוד 250-300 שקל וקח את ה DELL 2209W

מסך אתה קונה פעם ב 3-4 שנים, אז אל תתקמצן על ה 300 שקל האלו ולך על מסך איכותי באמת.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כ"כ איך זה עוזר לי?

אין לו חיבור HDMI ...

היחס ניגודיות שלו יותר קטן...

הרזולוציה שלו יותר קטנה...

וגודל הנקודה שלו גדול יותר...

תכלס הוא לא נראה יותר טוב... אבל שוב - אני לא כ"כ מבין בדברים האלה אז אם תוכלו לא להתעצבן על התגובה ולהגיד לי בעצם למה הוא יותר טוב ואם באמת כדאי לי להשקיע אני אשמח...

תודה מראש!

פורסם

נתנו לך תגובה נכונה אך אתה מעדיף להסתכל על נתונים יבשים:

1. אין לו חיבור HDMI - אתה בעצמך אומר שכרטיס המסך שלך מכיל חיבורי DVI ו-HDMI. מכיוון שמדובר באותו סוג חיבור בדיוק (המסך שלך לא יכול להעביר סאונד ב-HDMI כך שזה לא רלוונטי עבורך), אין שום סיבה להתעקש על חיבור HDMI.

2. יחס ניגודיות קטן יותר - על הנייר זה נראה ככה אבל רוב יצרני המסכים מפרסמים נתונים שקריים שנמדדו במעבדות שלהם בלבד בתנאים שלעולם לא מתקיימים במציאות. בנוסף לכך, בחלק גדול מהמקרים מפורסם יחס ניגודיות דינמי שהוא אכן יחס גבוה אך הוא מושג לעיתים רחוקות מאוד במסך שלך.

3. רזולוציה קטנה יותר - נכון, למסך של DELL יש רזולוציה נמוכה יותר אך אם אתה מתכוון לשחק על המסך שלך, ה-Benq יחייב אותך לשדרג את כרטיס המסך לעיתים קרובות יותר.

4. גודל נקודה - מדובר בהעדפה אישית של כל בן אדם אך רצוי להסתכל על המסך בעיניים שלך ולא להסתכל על נתון כזה כנתון "שובר עסקה".

אני אישית לא יודע מה הדרישות שלך מהמסך שלך אך קח בחשבון את היתרונות של ה-DELL:

1. ארגונומיה טובה יותר - המסך של דל מציע כיוון גובה והטייה לצד ב-90 מעלות (Pivot) לעומת המסך של Benq שאינו מציע אופציות כאלו.

2. זוויות צפייה טובות יותר - יתרון משמעותי אם אתה לא יושב ממש מול המסך.

3. איכות צבע ותמונה טובות יותר - לא יודע מה איתך, אבל אני מעדיף שצבע שחור ייראה שחור ולא אפור כהה. כנ"ל צבעים אחרים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה!

עכשיו תכל'ס - אני באמת לא מבין בדברים האלה... אני צריך מסך חזק - שיחזיק משחקים כבדים עם גראפיקה מתקדמת ובנוסף אני עובד עם תוכנת שרטוט autocad 2010...

האם מסך כזה של DELL יעמוד בתנאים הנ"ל?

אני הבנתי שהוא לא FULLHD כמו BENQ אבל באמת שזה לא משנה כל עוד איכות התמונה היא טוב וללא מריחות....

מה זה PIVOT? מה זה אומר?

המסך של DELL אכן נראה כמו מסך טוב לפי המפרט והתגובות באתר DELL אבל אין לי מושג מהיא איכות התמונה שלו... ראיתי את BENQ אצל עמית לעבודה והוא עושה את העבודה בסדר (לא מצויין כמו שהייתי רוצה) ובגלל זה אני מתייעץ פה....

לא הבנתי את הקטע של הHDMI/DVI.... מה זאת אומרת אותם חיבורים - הם שניהם דיגיטאלים אני יודע אבל הבנתי שיש שוני ביניהם...

שוב תודה על התגובות המהירות והעיניינות!

בנתיים זה עוזר לי מאוד בהתלבטויות שלי!

פורסם

המסך של דל בהחלט יעמוד בתנאים הללו ואף יהיה עדיף על המסך של Benq, בעיקר במחשבה לטווח ארוך וזאת מכיוון שככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך קצב ההחלפה של כרטיסי המסך שלך יהיה גבוה יותר (על מנת שיעמדו בדרישת המסך ויציגו תמונה ברזולוציה טבעית, שהיא תמיד הרזולוציה המועדפת). עם זאת, המסך של Benq מציג זמן תגובה קצת יותר טוב מזה של ה-Dell.

Pivot היא תכונה במסך שמאפשרת לסובב אותו ב-90 מעלות, ראה הקישור הבא:

http://www.prad.de/en/monitore/review-dell-2007wfp-part3.html

אם אתה מעוניין לדעת מהי איכות התמונה של ה-Dell, רצוי שתתחיל בקריאת ביקורות אך מאוד מומלץ לחפש חנות שמחזיקה את המסך בתצוגה. הנה ביקורות על המסך באנגלית:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1248173915

http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-dell-2209wa.html

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1387587&highlight=dell

פורסם
  • מחבר

קראתי את הביקרות וזה עזר מאוד אבל משהו קטן שלא הבנתי שם... כתוב שם משהו על פאנל IPS - לפי מה שאני הבנתי הבנתי הוא יותר טוב מTN בהרבה...

האם נכון הדבר או שהוטעתי? ואם כן עד כמה זה יותר טוב?

האם אפשר לקבל סקירה קצרה על החיבורים הדיגיטאלים (HDMI/DVI)? ז"א - לא הבנתי בעצם איך זה אותו חיבור והאם עצם העבדה שאני מחבר את המסך עם חיבור DVI הופכת את התמונה לHD אם המסך לא תומך בHD? או שDELL כן תומך בHD? לא הבנתי את הנושא הזה...

ושאלה אחרונה אני מבטיח - האם ניתן לחבר 2 מחשבים לאותו מסך ולהחליף בינהם לפי הצורך? לא הבנתי מהביקורות האם אפשרי או לא?

ורק כדי להיות בטוחים - האם התכוונת למסך הזה?:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=720939

או למסך הזה?:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=740051

תודה מראש - ומקווה שזה לא יותר מידיי שאלות...

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני מתערב באשכול שלא שלי אבל שאלתי לגבי אותו מסך בדיוק באשכול אחר ואמרו לי שעדיף לי לקנות את המסך של DELL 2209WA?

האם באמת מסך הDELL יותר טוב או שהטעו אותי?

אם תוכל לענות לי פה או באשכול שלי אודה לך מאוד!

פורסם

בוודאי שהמסך 2209WA טוב יותר... (פאנל IPS)

פורסם
  • מחבר

כן אבל DELL הוא לא HD? האם הדבר פוגם האיכות התמונה?

האם העובדה שהוא 5MS ולא 2MS משנה משהו?

בקיצור, האם העובדה שהפאנל שלו הוא IPS בהכרח הופכת אותו לטוב יותר?

פורסם

כן אבל DELL הוא לא HD? האם הדבר פוגם האיכות התמונה?

הרזולוציה יותר נמוכה, וזה הכל. בספק אם זה משנה, אלא אם כן אתה זקוק לשטח עבודה גדול, או משוגע על סרטי FullHD (שגם ככה בקושי רואים הבדל בגדלים האלה בינם לבין HDready).

האם העובדה שהוא 5MS ולא 2MS משנה משהו?

בקיצור, האם העובדה שהפאנל שלו הוא IPS בהכרח הופכת אותו לטוב יותר?

בקיצור - כן. מסך יותר טוב - חד משמעית. אם מישהו חייב רזולוציה גבוהה יותר, או כניסת HDMI, או רמקולים מובנים, או כל דבר אחר שחסר בו, אולי זה לא המסך האידאלי בשבילו, אבל כמסך - הוא יותר טוב מכל אלטרנטיבה במחיר.

פורסם
  • מחבר

סליחה אם אני מציק פשוט אני מכיר חברים שלי שקנו ואחרי זה התאכזבו נורא וחבל לי על הכסף....

1. אישית אני לא משוגע על סרטי HD וכניסת HDMI לא משנה לי הרבה במיוחד.... יש לי גם DVI במחשב והבנתי שאין הבדל משמעותי בין השניים...

2.לגבי רמקולים - יש לי מערכת קולנוע שמחוברת למחשב ככה שזה ממש ממש לא הכרחי...

3.אני עובד עם autocad 2010 - האם הרזולוציה הנמוכה תפגע בעבודה שלי?

4. ושאלה אחרונה ברשותכם - אמרת שDELL הוא לא FULLHD אבל הוא כן HDREADY - האם הבנתי נכון? האם בחיבור DVI אני יוכל לראות באיכות HD?

פורסם

3.אני עובד עם autocad 2010 - האם הרזולוציה הנמוכה תפגע בעבודה שלי?

אם אתה לא יודע את זה - אז מי יודע? באיזו רזולוציה אתה עובד היום? סביר להניח שבמשהו הרבה יותר נמוך מהרזולוציה של ה-DELL.

4. ושאלה אחרונה ברשותכם - אמרת שDELL הוא לא FULLHD אבל הוא כן HDREADY - האם הבנתי נכון? האם בחיבור DVI אני יוכל לראות באיכות HD?

אין כזה דבר "איכות HD". זה פשוט שם שנתנו לסרטים ברזולוציה גבוהה.

ואגב, באמת לא מובן למה אתה מתערב באשכול שלא שלך, כשיש לך אשכול באותו נושא. כעת אני מעביר את כל ההודעות שלך לאשכול השני. להבא אל תעשה את זה בבקשה.

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא יודע את זה - אז מי יודע? באיזו רזולוציה אתה עובד היום? סביר להניח שבמשהו הרבה יותר נמוך מהרזולוציה של ה-DELL.

אין כזה דבר "איכות HD". זה פשוט שם שנתנו לסרטים ברזולוציה גבוהה.

ואגב, באמת לא מובן למה אתה מתערב באשכול שלא שלך, כשיש לך אשכול באותו נושא. כעת אני מעביר את כל ההודעות שלך לאשכול השני. להבא אל תעשה את זה בבקשה.

קודם כל סליחה - לא התכוונתי להפריע למהלכו התקין של הפורום - להבא אדע...

דבר שני היום אני משתמש ברזולוציה של 1600X1200... שזה פחות או יותר אותו דבר כמו מה שהDELL מציע....

ודבר אחרון שלא הבנתי זה את כל הקטע של הHD? בתכלס - האם המסך של DELL יראה את אותה איכות תמונה כמו שיראו במסך FULLHD למשל:BENQ 2200HD?

פורסם

מצטער שגם אני לא קשור לאשכול זה אבל גם אני רוצה לרכוש מסך של 22 אינץ באותו תקציב.

ורציתי לשאול גם כן מאיזו בחינות המסך של דל כזה טוב?

הרי אני מודע לכך שהוא תומך בפנל IPS שכיבכול אמור לספק איכות תמונה טובה יותר מזה של ה TN אם אני לא טועה.

אך הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1600*1200 והיא לא נמוכה?? כלומר לפי ההגיון שלי הרזולוציה היא מספר הפיקסלים המירבי שיש בתמונה. ואם יש שני מסכים שהם באותו הגודל ולאחד רזולוציה גבוהה יותר אזי התמונה שלו חדה יותר אין זה ככה?

לבסוף המליצו לי בקרביץ על המסך Samsung P2370 במחיר של 1188 רציתי לדעת איך המסך הזה גם כן בהשוואה למסך של דל.

אם אני מפריע לפותח האשכול בחיפוש אחר מבוקשו אנא אמור לי ואפתח אשכול משלי.

תודה רבה בכל מקרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים