עבור לתוכן

התיעצות לגבי נסיעה לצפון וכביש 6

Featured Replies

פורסם

ניכר שחלק מהאנשים כאן לא יודעים היכן ממוקם הצפון הרחוק...

אכן.

וכראיה, אנשים שכנראה לא יודעים בכלל איפה זה עפולה, וכמה שזה בכל מקרה רחוק מהצפון המדובר.

מחלף עירון נמצא כ-10 דקות מעפולה, ואפילו קצת דרומית אליה - כך שהייתי אופטימי.

מחלף עין תות כבר באמת מגיע לאליקים (שנמצא באותו קו עם עפולה, גם הוא כ-10 דקות משם עם כי דרך כביש אחר), אבל זה לא עוזר הרבה - מדובר בסך הכל בהתקדמות של עוד 15 ק"מ. על מנת להגיע ל"צפון" דרושים עוד כ-80 ק"מ (אם לא יותר, מדדתי בקו אוירי..).

פורסם

חחחחח

פורסם

ההגדרה של צפון משתנה מאדם לאדם, כתלות באיפה הוא עצמו גר. ;)

מי שאף פעם לא עובר את מחסום גוש-דן צפונה חושב שחיפה/עפולה זה שיא הצפון. :)

מי שגר בקריית שמונה מבחינתו עפולה זה כבר מרכז... :lol:

הצפון בראש שלי מתחיל בצומת גולני. :nixweiss:

פורסם

אני משער שפותח השרשור התכוון לצימרים אי-שם בגולן, באיזור אלוני הבשן/קצרין. כביש 6 מסתיים הרבה (הרבה) לפני-כן...

האגרה שאתה נאלץ לשלם כ"נוסע מזדמן" כשאתה עולה עליו מאיזור המרכז עד לעין-תות היא 30 ש"ח +... כפולה אם אתה גם מתכוון לחזור איתו. לא שווה את זה מבחינתי - אפילו IGO מאשרת ומציינת שאני חוסך קרוב ל 10 דקות.

פורסם

מה אני אגיד לך, אתה ממש בחור חכם.

קודם כל תודה.

שנית: זה היה בגדר המלצה בלבד, הכביש ייתן גם יתרון בנסיעה איטית יותר,

אך חבל שלא לנצל את איכות הבנייה של הכביש, המתאימה לנסיעה מהירה יותר.

ובמידה והתכוונת לכך שאדם עם נסיון בכביש לא ייסע מהר אתה טועה בהחלט, לאדם עם שליטה טובה על האוטו וריכוז אין שום סכנה בנסיעה מהירה.

פורסם

א. עמרי, עפולה נמצאת במרחק 31 ק"מ ממחלף עירון, שזה לא בהכרח 10 דק', בעיקר לא דרך כביש 65.

ב. מהרצליה, כביש 6 לא מקצר את הדרך בכלל ולא חוסך בשום צורה, בעיקר אם הנסיעה היא ביום שישי בבוקר.

פורסם

בתור חיפאי, סע בכביש החוף, עד זכרון אם אתה נוסע לגולן או עד עכו אם אתה נוסע לגליל ומשם תחתוך מזרחה.

עד שתגיע לחיבור לכביש 6 כבר תיהיה בזכרון אם תיסע מכביש החוף.

פורסם

א. עמרי, עפולה נמצאת במרחק 31 ק"מ ממחלף עירון, שזה לא בהכרח 10 דק', בעיקר לא דרך כביש 65.

תלוי מאיפה אתה מודד, אתה לא באמת חייב להיות בתוך עפולה בשביל להחשיב את הכניסה לכביש 6 כ"עפולה".

תשאל את כל תושבי הצפון (רמז: צומת גולני זה לא המקום הכי צפוני בישראל) איך עולים על כביש 6, והם יגידו לך "ליד עפולה".

עכשיו חלקם יגידו "ליד אליקים", תלוי מאיזה כיוון (מזרח/מערב) הם מגיעים, אבל עדיין מדובר פחות או יותר באותה נקודה - נקודה שהיא רחוקה כאילו אין מחר מנקודת היעד של פותח הדיון.

פורסם

אם הייתה שואל אותי איפה עולים על כביש 6 (בתור אחד שגר בקריית שמונה...) הייתי עונה מיד אחרי יוקנעם.

עד לפני שפתחו את הקטע החדש לא הייתה משתלם לנו לנסוע ל"עפולה" ושם לעלות על כביש 6 אלה אם פניך מועדות דרומה מת"א

או במקרה שלנו נתב"ג, אחרת זה לא היה חוסך זמן (בעצם אולי כמה דקות בודדות) לא משהו ששווה את הכסף שתשלם על הכביש.

בכל מקרה עכשיו זה מצוין בשבילנו. כי גם ככה אם אנחנו נוסעים למרכז נוסעים דרך יוקנעם אז למה לא להמשיך ישר לתוך כביש 6 ואז זה מקצר את הדרך

במידה ויש תנועה כמובן, במידה ואין והכבישים פנויים אין כל סיבה של ממש להיכנס לכביש 6, בטח שלא באמצע הלילה למשל.

פורסם

בתור אחד שנוסע כל יום פעמיים ביום מעין תות למחלף קסם (תל אביב) בהחלט יש מכמונות מהירות שמצלמות מעל 130 קמ"ש, המכמונות ממוקמות מטר לפניי כל עמדה שמצלמת את הלוחית רישוי לתשלום האגרה (מין גשר כזה שמאיר עלייך) משטרות נדיר שיש שם, אם כי לאחרונה התחילה נוכחות גבוהה יותר של משטרות..אבל לדעתי הם שם סתם ליופי..ולא יותר מזה

כביש 6 נועד לחסוך לך פקקים וזהו..אם שמעת ברדיו שיש תאונה בכביש 6 שכח מלסוע דרכו כי אתה תתקע שם שעות, אגב אתמול (רביעי) הייתה שם תאונה היום בבוקר חפץ חשוד והיום בערב עוד תאונה, ותאמין לי זה סיוטטטטט לעמוד שם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים