עבור לתוכן

מבקש המלצות ללוח-אם ומעבד לעבודה משרדית כבדה, בין 1200 ל-1500 ש"ח, ללא OC

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח אם משתלם לקחת כרטיס גראפי נפרד או לחפש לוח אם עם שבב גראפי מובנה. השאלה היא עד כמה פוטושופ וחלונות 7 גרסה 64 ביט יעשו שימוש נאות בכרטיס גראפי נפרד. רוב העבודה על המחשב תהיה באופיס 2007 וגלישה ברשת, אך מדי פעם גם עריכת תמונות וקטעי וידאו קצרים כנראה עם Sony Vegas. כמו כן יורץ חלונות XP ועליו אופיס ישן בסביבה וירטואלית.

חשבתי על: Intel Core 2 Quad Q8200 ו-Gigabyte GA-EQ45M-S2 אך לא עמדתי על טיב השבב הגראפי שם.

אני צריך IDE אחד על הלוח-אם.

תנקס!

פורסם

המעבד הזה מהווה אוברקיל לשימושים משרדיים.

בכלל - כדאי לך ללכת על שילוב של AMD. במיוחד אם תשקיע בשילוב של AM3 ו-DDR3, תזכה לאפשרויות שדרוג טובות במיוחד.

יש סיכוי טוב שב-2011 תוכל להשתמש עם לוח AM3 במעבד Zambezi (ליבות בולדוזר). עם AM2+ לא תוכל.

גם תוכל לשדרג למעבד Thuban של 6 ליבות בסביבות אמצע 2010, אבל כנראה שזה יהיה שדרוג פחות מעניין (גם כי זה לא רחוק מהיום וגם בגלל הרלוונטיות של מספר הליבות ביחס לשימושים שבמערכת).

desktoproadmap.jpg

לוח לדוגמא, בעל כרטיס מסך מובנה:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1158

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה! שכחתי לציין שהמחשב לא מיועד לי אלא לידידה שמתעקשת על מעבד אינטל (היא מוכנה אפילו לשרוף/לתרום 500 שקל לאינטל). גם אין סיכוי שהיא תשדרג ב-3 שנים הקרובות.

יש מעבד אינטל + לוח-אם כולל צ'יפסט גראפי בעלי ביצועים יותר טובים (יחסית למחיר) באיזור ה-1300 שקל? לדעתי היא תהנה מ-4 ליבות בעיקר להימנע מתקיעות של המחשב (יישום לקוי שתוקע ליבה או שתיים) ועבור המערכת הוירטואלית.

פורסם

ההודעה שלי עומדת בעינה, LGA775 כבר לא שווה.

אבל אם אתה מתעקש אז אין ברירה, לא? אפשר לקחת Q8200 עם לוח זול (250-300 שקלים) מבוסס G41, לא צריך יותר מזה לשימושים שצויינו.

פורסם
  • מחבר

תנקס. לצערי אי אפשר לשכנע אותה. המעבד חייב להיות אינטל.

מה שכן אני מאוד רוצה שהיא תשקיע בערך 1300 שקל על השילוש הקדוש. יש מצב שמדי פעם יורץ שם איזה משחק די כבד גראפית ויש סיכוי גדול מאוד שהיא תצפה בתכנים/סרטים באיכות גבוהה מאוד, אולי על מסך טיוי עתידי יותר טוב ממה שיש לה כרגע. כמו כן יש סיכוי טוב שהדיסק SATA יהפוך לחיצוני מתישהו אז יש עילה ל-eSATA.

לכן אני כרגע נוטה אל:

Intel Core 2 Quad Q8300 Tray 2.50Ghz

691 ש"ח

http://www.skypc.co.il/pl_product~IQ8300ay~3~0.htm

Gigabyte GA-73PVM-S2H w/ firewire and eSATA

396 ש"ח

http://www.skypc.co.il/pl_product~39360~10~0.htm

Gigabyte ATI Radeon HD4550 Silent 512MB DDR3 PCIe

250 ש"ח

http://www.skypc.co.il/pl_product~44070~8~0.htm

האם יש לוח-אם ומעבד בערך באותו מחיר שיתנו ביצועים יותר טובים (ללא כרטיס מסך)?

פורסם

בשביל eSATA יש מתאמים, זו לא סיבה לקנות את הלוח שבחרת. אפשר לקחת לוח זול יותר ב-100-150 שקלים (G41 כפי שציינתי קודם).

כרטיס מסך- בפורום כרטיסי מסך.

מעבד- לדעתי זה יותר מידי לשימושים הללו..

פורסם

א. אם אתה בוחר tray אז תיקח גם מאוורר למעבד. אני מציע לך לקחת BOX שמכיל מעבד ומאוורר בקופסה אחת.

ב. אם אתה מריץ XP תחת WIN7 בסביבה וירטואלית שבאה עם חלונות 7 (ולא למשל vmware או virtualbox) אתה חייב תמיכת VT-X במעבד ולא מובטח ש Q8300 תומך בזה

ג. תוריד במעבד, חבל ממש על הכסף קח מעבד שתי ליבות פנטיום דואל קור 6300/6500 כל מעבד אינטל אחר לשימושים האלה יהיה מיותר. הם תומכים בVT-X

ד. תגיד לה ששלושת מחשבי העל החזקים ביותר בעולם הם קלאסטרים של AMD Opteron :-)

פורסם
  • מחבר

בשביל eSATA יש מתאמים, זו לא סיבה לקנות את הלוח שבחרת. אפשר לקחת לוח זול יותר ב-100-150 שקלים (G41 כפי שציינתי קודם).

כרטיס מסך- בפורום כרטיסי מסך.

מעבד- לדעתי זה יותר מידי לשימושים הללו..

לגבי חוזק מעבד - עכשיו היא אומרת לי שהיא רוצה לשחק קצת עם MAYA, למרות שבטח לא יהפוך לעיסוק עיקרי, כך שמעבד חזק מאוד יהיה שימושי אצלה.

לגבי כרטיס מסך - אכן הלכתי לפי ההמלצות בפורום כרטיסי מסך ובחרתי את הכרטיס ההוא בגלל יכולתיו להציג סרטים באיכות גבוהה ואפילו להפעיל איזה משחק לעתים רחוקות ועדיין לא לסבול.

לא הבנתי לגבי ה-eSATA - איזה מתאם? אל USB? לפי מה שאני מבין USB 2 הרבה יותר איטי מ-eSATA

א. אם אתה בוחר tray אז תיקח גם מאוורר למעבד. אני מציע לך לקחת BOX שמכיל מעבד ומאוורר בקופסה אחת.

ב. אם אתה מריץ XP תחת WIN7 בסביבה וירטואלית שבאה עם חלונות 7 (ולא למשל vmware או virtualbox) אתה חייב תמיכת VT-X במעבד ולא מובטח ש Q8300 תומך בזה

ג. תוריד במעבד, חבל ממש על הכסף קח מעבד שתי ליבות פנטיום דואל קור 6300/6500 כל מעבד אינטל אחר לשימושים האלה יהיה מיותר. הם תומכים בVT-X

ד. תגיד לה ששלושת מחשבי העל החזקים ביותר בעולם הם קלאסטרים של AMD Opteron :-)

א. בבסיס הלכתי לפי מפרט משרדי High End מהמפרטים באתר. ממליצים שם על OCZ VENDETTA 2 שאלך עליו אלא אם זה כבר לא המלצה רלבנטית (כמו ההמלצה למעבד, שהיום כבר עדיף להוסיף 20 שקל ל-Q8300, וההרד דיסק עדיף Samsung F3, וכו').

ב. יהיה שם חלונות 7 הום פרימיום חוקי כך שנדמה לי שאין שם אפשרות לסביבה וירטואלית. כנראה היא תעבוד ב-VMWare.

ג. אני מתעקש על 4 ליבות בשבילה כי היא תנצל אותם במיוחד בחלונות 7 ובמצב האינטרנט היום בו אתר מזורגג תוקע דפדפן מזורגג (היא מתעקשת על אקספלורר אגב) בגלל פלאש לקוי. שיתקע ליבה אחת, כאשר אחרת מריצה סביבה וירטואלית, והשלישית-רביעית מטפלות בתוכנות האחרות שרצות ובאי-איבוד שליטה על המערכת עצמה. יש עילה ל-4 ליבות היום.

ד. היא עדיין מתעקשת על אינטל (סיפרתי לה את הטיעון שלך :-) ) בעיקר בגלל שאני הרכבתי לה AMD בפעם האחרונה והיו לה כמה בעיות עם המאווררים אחרי כמה שנים (דבר שהיה קורה בכל מחשב) והטענה שלה שהמעבדות באיזור שלה (רמת-גן) לא יודעים לעבוד עם AMD כי "הוא לא נפוץ בארץ". לא נשמע לי הגיוני ואני עדיין מנסה לשכנע אותה לבחור ב-AMD...

בוטום ליין: תחת האילוצים הקיימים כרגע: מעבד 4 ליבות של אינטל, סביבות 1300 שקל, יש קומבינציה יותר טובה מהשילוש שהזכרתי לדעתכם?

פורסם

ג. אני מתעקש על 4 ליבות בשבילה כי היא תנצל אותם במיוחד בחלונות 7 ובמצב האינטרנט היום בו אתר מזורגג תוקע דפדפן מזורגג (היא מתעקשת על אקספלורר אגב) בגלל פלאש לקוי. שיתקע ליבה אחת, כאשר אחרת מריצה סביבה וירטואלית, והשלישית-רביעית מטפלות בתוכנות האחרות שרצות ובאי-איבוד שליטה על המערכת עצמה. יש עילה ל-4 ליבות היום.

תראה, 1<2<3<4 גם בליבות אבל זה עולה יותר. ארבע ליבות לעבודה משרדית זה כמו לקנות חולצה עם ארבעה שרוולים כשיש לי רק שתי ידיים. תכל'ס אפילו ליבה אחת מספיקה.

אם הטיעון שלך על ריבוי ליבות כאמצעי להתגבר על תקיעת המחשב היה תופס אז לא היינו רואים שתיים ושלוש ליבות בחנויות. הטיעון הזה לא מחזיק מים. ובכלל, תקיעות רבות נגרמות בגלל I/O (רשת, דיסק וכו') ובמקרה כזה גם 100 ליבות לא היו עוזרות. מערכות הפעלה יודעות להתמודד עם תוכנית סוררת גם עם מעבד אחד.

כך או כך, מרגע שהחלטת על ארבע ליבות אינטל לעבודה משרדית אז לך על אחד מ-Q8X00. ה-8400 תומך בVT-X אבל אם אתה משתמש ב-vmware אתה לא חייב רק אותו ותוכל גם מעבדים ללא התמיכה הזאת. שלא תבין אותי לא נכון, המעבד מצויין אבל יש משתלמים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים