עבור לתוכן

שאלה לגבי הקמת רשת בבית...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין להקים רשת אלחוטית בבית, אני לא יודע אם אני צריך ללכת על נתב מתקן N או שמספיק לי ללכת על נתב מתקן G... בבית יש לי שני חדרים אחד מעל השני (זה כמו גלריה), והסלון בצד. הנתב ישב בחדר העליון ובסלון יש לי מחשב HTPC אותו אני רוצה לחבר לרשת... המרחק מהמחש לנתב הוא בערך 6 מטרים, ויש קיר שמפריד בינהם וכמובן הנתב גבוה מהמחשב בערך מטר וחצי.

תודה מראש לעונים.

פורסם

במצב שלך כדאי מאוד ללכת על נתב בתקן איכותי בתקן N. על איזה תקציב מדובר?

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא באזור ה300 לנתב כולל כרטיס רשת (שע"פ סקר שוק שעשיתי זה יהיה המחיר של מערכת מבוססת תקן G), אם אתה אומר לי שאין לי שום ברירה ואני חייב תקן N אני אגרד עוד 200 שקל בשביל זה.

ואם כבר אנו עוסקים בזה עוד שאלה... אם יש לי ראוטר בתקן N האם אני חייב שבמחשב יהיה לי כרטיס מתקן N? אם יהיה כרטיס מתקן G זה יעבוד טוב?

תודה מראש

:)

פורסם

לא מחויב כרטיס N אם הנתב הוא בתקן N, אבל נתב N טוב עולה קצת יותר מ-300 שקל.

פורסם
  • מחבר

או קיי

אז האם לדעתך השילוב הבא יהיה מספיק טוב בשבילי? - ‏Edimax EW-7128G + ‏Edimax Mimo nMax BR-6524n 802.11n יחד זה מסתכם בקצת יותר מ400 ש"ח, או שעדיף לי להוסיף עוד 60 ש"ח ולקחת את הכרטיס הזה - ‏Edimax EW-7717 ?

פורסם

השילוב הראשון שאתה מציין הוא בסדר אבל הוא כמובן לא ינצל במלואן את תכונות ה-N. אם אתה בכל מקרה מתכוון ללכת על כרטיס N אל תלך על זה עם ה-7 בסוף אלא על זה עם ה-8 בסוף כלומר 7718.

פורסם
  • מחבר

Chief

רציתי רק לומר לך תודה רבה על העזרה... נראה לי שאני אחסוך עוד קצת ואלך על נתב וכרטיס מתקן N כמו שאמרת... :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים