עבור לתוכן

עוד כונן של SEAGATE שהלך לעולמו - ניתן לשחזר?

Featured Replies

פורסם

כונן מקסטור חיצוני של חבר הפסיק לעבוד.

פרקתי את המעטפת ובפנים נמצא כונן סיגייט ST3500320AS עם Firmware:SD81.

בחיבור הכונן לחשמל הוא מזמזם קלות כל 2 שניות בערך ומעבר לזה לא עושה דבר (לא מזוהה בביוס).

מישהו מעוניין לתת דיאגנוזה?

החומר שבפנים חשוב לחבר הזה... :'(

פורסם

תנסה לחפש עיצה באתר של סיגייט

בינתיים תקפיא אותו ל15 דקות בפריזר ותנסה שוב בחיבור ישיר למחשב. אם יעבוד אז תגבה ** מיד ** כי סביר שלא תקין בעיקרון

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא לא תקין. :pissed:

בטריק של הפריזר משתמשים על כוננים שמטקטקים אם אני לא טועה. אני לא חושב שזה יעבוד על כונן שלא מזוהה בביוס.

השאלה היא אם החלפת ה-PCB לזה של כונן דומה יכולה לעזור (כונן עם קושחה SD15 במקום SD81 במקולקל).

פורסם

אני רק יודע שבכל מקרה אפשר לשחזר מידע מהארד דיסק פגום, ואפילו אחד שניזוק פיזית, כל עוד הפלטות שלמות (ואפילו כשהן לא לרוב אפשר לחלץ חלקים). אני מניח שהתהליך עבור פלטות שלא נפגעו מערב את הוצאתן מהדיסק הפגום והכנסתן ל"מעטפת" תקינה.

ועדיין, המעטפת כוללת הרבה יותר מאשר את הPSB בלבד. אף אחד לא מבטיח לך שהתקלה היא דווקא שם ולא בחלקים המכניים.

פורסם
  • מחבר

כל הדברים הללו נכונים, אבל החלפת הלוח היא ההליך היחידי שאני מוכן לנסות לבד.

השאלה שלי היא אם החלפת הלוח יכולה לגרום לשינוי במידע שעל הפלטות ובכך להפוך נסיונות שחזור אחרים לבלתי אפשריים.

פורסם

מקווה שאני לא טועה ומטעה, אבל קרה לי בול אותו הדבר בשבוע שעבר.

מכיוון שה- HDD היה מחולק לשני Primary Partitions הצלחתי לשחזר מידע מאחד מהם. בפעמים בהם כן זוהה בביוס.

אני מציע לך לנתק כל מה שלא הכרחי לעבודת המחשב על מנת לאפשר לספק לתת יותר כח בהתנעה של הדיסק.

ספציפית הבנתי שהבעיה לא פוגעת במידע אבל לשחזר אותו זה כבר עסק יקר.

הדיסק שלי הוחלף בדיסק חדש של WD

פורסם
  • מחבר

הכונן הזה היה חיצוני במקור, כך שהוא קיבל חשמל משנאי חיצוני.

אני לא מאמין שהספק שלי תורם לבעיה.

הכונן לא מזוהה בביוס בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים