עבור לתוכן

בזב"ל מציבה מכסת תעבורה חודשית לחבילות ה Private-NGN?... הייתכן?!

Featured Replies

פורסם

השתדרגתי היום ל 12/1 UFI ועל הדרך עדכנתי את בזב"ל. עם תום העדכון נשלח לי למייל מיני-חוזה המציין את נתוני החבילה ועוד מס' מצומצם ביותר של הבהרות משפטיות. בפיסקה הראשונה והבולטת ביותר מצויין - "בזק בינלאומי תהא רשאית, על פי שיקול דעתה הבלעדי, שלא לאפשר לך לעשות שימוש בשירותי הגישה לאינטרנט להעברת נתונים בהיקף העולה מסגרת החבילה."

א. אף אחד לא טרח לעדכן אותי שלחבילה הזו מכסת תעבורה חודשית.

ב. במידה וזה הוא אכן המצב, הגבלת המכסה לא מצויינת מספרית/מילולית בשום סעיף בחוזה. אין לי מושג מה מכסת התעבורה החלה עלי במסגרת החבילה הזו. ייתכן שהכוונה היא למצב בו ספק התשתית שלי מספק לי 100מגהביט הורדה / 10 העלאה ו"אם אני נתפס" אז הגישה נחסמת?... זה מגוחך, מאחר והספקית צריכה להגביל את מהירויות הגישה, לשם כך הונפצו החבילות השונות.

למישהו יש קצת יותר מידע בנושא?...

• תגובות 79
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה?! תגידו לי שזה לא נכון!

פורסם

בכלל לא אמרו לך שיש לך מכסה?

מאיזה סיבה לא ברורה אני לא ממש מופתע שיש שטות כזאת

פורסם
  • מחבר

אני אמנם לא סרבר שמוריד טרות בחודש, אבל אני מאוד אתאכזב לגלות שמגבילים אותי לתעבורה של 25 ג'יגה, לדוגמא.

פורסם

זה בזיון, גם עם נדבר על דברים שהם בתחום האפור כמו תוכניות טלוויזיה שלא משודרות בארץ, מספיק לעקוב אחרי 3-4 תוכניות שבועיות (HD) + קצת יוטיוב ועוברים בקלות את ה25 גיגה לחודש. גם מי שהוא לא "מוריד כבד" יכול בקלות לעקוף את ה-100 גיגה לחודש.

פורסם
  • מחבר

בדיוק.

פורסם

נכון מאוד

זה מפחיד אותי

אני לא משתמש כבד שמוריד הרבה וכו', אבל אני צופה פה ושם בHD ביוטיוב וכל זה ואני די בטוח שעברתי את ה25 ג'יגה!

פורסם

אם אני לא טועה, היה על זה פעם פה בפורום, וההגבלה על הנייר היא 100GB.

אבל ממה שכתבו פה בפורום, אנשים עברו את זה ולא קרה כלום.

זה כבר כמה חודשים אם לא שנים ככה.

פורסם
  • מחבר

משעשע, מאחר והסעיף/נקודה הזה/את לא זכור/ה לי מהיסטוריית החבילות הקודמות שלי עם בזק בינלאומי.

חוסר השקיפות של ספקיות השירות בישראל (מטעמי נוחות, כמובן) אל מול הלקוחות פשוט מקומם. לקוח, לפני שהוא הולך לעשות מעצמו צחוק בבית דין לתביעות קטנות, מן הראוי שהמידע הזה יהיה ברור וגלוי לו עוד במעמד השיחה (בין אם מדובר בעסקה טלפונית), ובין אם זה כתוב. בדיוק כמו שהוא מבין שהוא מוציא כסף על חבילה המאפשרת לו גלישה במהירות x.

אתם מגבילים - על הנייר, על המפית, על הלמפה - תציינו את זה.

פורסם

נראה לי שהם הכניסו את זה בתור כסת"ח במקרה והם יצטרכו תירוץ או יתקלו בבעיות עם משתמשים כבדים ולא במטרה להשתמש בזה בצורה ישירה.

פורסם

אני מפעיל את הגלגלי שיניים החורקים במוח...

יש כאן הטעיה של הצרכן - מכיוון שמדובר בתנאי מהותי בחוזה - תנסה לבטל את החוזה בטוענה שאם היה ידוע לך הפרט המהותי הזה לא היית נקשר בהסכם.

אם הם לא יסכימו - אפשר לעשות מזה מטעמים...

כל טוב,

גבריאל

פורסם

לדעתי זה דווקא דבר טוב, בהנחה שזה יעשה ויחשב בצורה נורמאלית ויהיה פרופורציאונלי לחבילה שאתה מנוי בה והכי חשוב שכל זה יהיה כתוב במפורש בחוזה. אני אסביר למה אני מתכוון לדוגמה אני מנוי 012 לחבילה 2.5 בכבלים נפח התעבורה שלי הוא 80-90 ג"ב בהורדות ו 45-55 ג"ב בהעלאה, אני לא משחק משחקים ולא מוריד סרטים באורך מלא ב-HD (כן מוריד סדרות), ז"א שאם בחוזה שלי היה רשום שאני מקבל רוחב פס של 2.5 מ"ב 24 שעות ביממה וכאשר אני עובר את 100 ג"ב להורדה ו 50 ג"ב להעלאה הם מתחילים לחסום או כל דבר אחר זה היה מספק אותי. אבל המצב בפועל שהם חוסמים בכל מקרה ולא מתחיבים לכלום חוץ מלקחת את הכסף שלך.

פורסם

לדעתי זה דווקא דבר טוב, בהנחה שזה יעשה ויחשב בצורה נורמאלית ויהיה פרופורציאונלי לחבילה שאתה מנוי בה והכי חשוב שכל זה יהיה כתוב במפורש בחוזה. אני אסביר למה אני מתכוון לדוגמה אני מנוי 012 לחבילה 2.5 בכבלים נפח התעבורה שלי הוא 80-90 ג"ב בהורדות ו 45-55 ג"ב בהעלאה, אני לא משחק משחקים ולא מוריד סרטים באורך מלא ב-HD (כן מוריד סדרות), ז"א שאם בחוזה שלי היה רשום שאני מקבל רוחב פס של 2.5 מ"ב 24 שעות ביממה וכאשר אני עובר את 100 ג"ב להורדה ו 50 ג"ב להעלאה הם מתחילים לחסום או כל דבר אחר זה היה מספק אותי. אבל המצב בפועל שהם חוסמים בכל מקרה ולא מתחיבים לכלום חוץ מלקחת את הכסף שלך.

עדיין לא הבנתי .. למה זה טוב? :bash:

פורסם

שתי שאלות כאן:

1. האם הם מפרסמים את הגבול באופן רשמי? הרי הם יכולים לקבוע אותו על 20 ג'יגה ולך תתווכח איתם אחר כך.

2. האם הם נותנים כלי להעריך כמה נפח הורד בכל חודש וכמה אנחנו קרובים לגבול?

פורסם

עדיין לא הבנתי .. למה זה טוב? :bash:

זה טוב כי צריך להעניש את המורידים הכבדים שטוחנים רוחב פס, מה שמאלץ את הספקים לבצע חסימות, מה שדופק את כולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים