עבור לתוכן

מבקש מידע ועצות בנוגע לשירות הצבאי שלי..

Featured Replies

פורסם

היי,

בקצרה עליי: תלמיד יא' שלומד פיזיקה, כימיה ומחשבים ברמה של 5 יחידות. כנ"ל לגבי אנגלית ומתמטיקה. נולדתי בחודש אב לכן אני אקבל את הצו ראשון רק בספטמבר שנה הבאה בערך. התכנון שלי כרגע(ומאז שאני זוכר את עצמי) הוא להתעסק בתכנות ואני די מתלבט מה לעשות בזמן הצבא. אני לא מנסה להתחמק מהשירות הצבאי אלא פשוט לנצל את הזמן הזה(אחרי הכל 3 שנים) בצורה הטובה ביותר.

עתודה-

יתרונות:

1.תואר(שניים במידה ואתחיל ללמוד בזמן השירות) שממומן ברובו ע"י הצבא.

2. 6 שנות ניסיון, ולפי מה שקראתי, הסיכוי שאני ישובץ בתפקיד לא מתאים די נמוך(וגם אם אשובץ בתפקיד לא מתאים זה אמור לבטל את ה-3 שנות קבע, לא? אני אחפש את המקור שראיתי את זה שם בהזדמנות)

3.קצונה.

חסרונות:

1. במידה ואתקבל לטכניון, אוכל להירשם רק למסלול התלת-שנתי שמעניק תואר B.Sc אבל לא תואר שווה ערך למהנדס(וכאן יש לי שאלה - עד כמה ההבדל גדול?)

2. עבודה בשביל משכורת זעומה כשבאזרחי סביר להניח שאמצא משרה יותר רווחית.

3. צבא וכיו"ב למשך 6 שנים.

מצד שני, גמ"א? לא ידוע לי הרבה על הפרויקט. אודה למי שיסביר לי מעט עליו ויראה את היתרונות והחסרונות. פרויקטים נוספים בנושא מדעי המחשב יתקבלו בברכה.

מצד שלישי, לשרת את שלושת השנים הללו(אולי גם כאן יש אפשרות לשרת ביחידה מסוימת שתעניק לי ניסיון/ידע כלשהו בנושא?) ואז כבר להמשיך הלאה בלימודים בכוחות עצמי.

תודה רבה לעוזרים ;D

פורסם

עתודה - לא. היה פה ת'רד על זה לא מזמן. החסרונות עולים על היתרונות (וממתי קצונה זה יתרון?)

המסלולים הכי מומלצים לדעתי הם גאמ"א וחמ"ן שחקים. אני ממליץ לך להיכנס לאתר האיתור של חמ"ן ולבקש שישלחו לך זימונים למיונים.

על גאמ"א לא ידוע לך הרבה מהסיבה הפשוטה שהרוב די סודי. אפשר רק לומר שמדובר בעבודה טכנולוגית, שירות בתנאים טובים מאוד, וחתימת קבע של שנה עד שנתיים (תלוי במסלול). היתרון העיקרי הוא שהמסלול הזה הוא פשוט מקפצה להייטק.

חמ"ן שחקים - מדובר במסלול איתור שמאגד כמה מסלולים שמאוד שונים זה מזה (חלק יותר טכנלוגיים, חלק יותר מודיעיניים). קבע בין חצי שנה לשנה וחצי, ובחלק מהמסלולים שבו יש קורס קדם צבאי (אזרחי, כלומר הוא לא נספר בפז"ם, אבל גם עושים אותו על ביגוד אזרחי ובלי תורנויות). גם כאן חלק מהמסלולים (הטכנולוגיים יותר) הם מקפצה להייטק.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון צטדה על התגובה המהיר :yelclap:

עתודה - לא. היה פה ת'רד על זה לא מזמן. החסרונות עולים על היתרונות (וממתי קצונה זה יתרון?)

אפשר קישור לת'רד? תודה.

למיטב הבנתי, קצונה היא בונוס לא קטן כאשר מחפשים עבודה, הלא כן?

המסלולים הכי מומלצים לדעתי הם גאמ"א וחמ"ן שחקים. אני ממליץ לך להיכנס לאתר האיתור של חמ"ן ולבקש שישלחו לך זימונים למיונים.

על גאמ"א לא ידוע לך הרבה מהסיבה הפשוטה שהרוב די סודי. אפשר רק לומר שמדובר בעבודה טכנולוגית, שירות בתנאים טובים מאוד, וחתימת קבע של שנה עד שנתיים (תלוי במסלול). היתרון העיקרי הוא שהמסלול הזה הוא פשוט מקפצה להייטק.

חמ"ן שחקים - מדובר במסלול איתור שמאגד כמה מסלולים שמאוד שונים זה מזה (חלק יותר טכנלוגיים, חלק יותר מודיעיניים). קבע בין חצי שנה לשנה וחצי, ובחלק מהמסלולים שבו יש קורס קדם צבאי (אזרחי, כלומר הוא לא נספר בפז"ם, אבל גם עושים אותו על ביגוד אזרחי ובלי תורנויות). גם כאן חלק מהמסלולים (הטכנולוגיים יותר) הם מקפצה להייטק.

כרגע גאמ"א נראה כמו המקום שהייתי רוצה לבלות בו את השירות הצבאי.

1. עד כמה הידע שנרכש שם יכול לעזור לי בהמשך ההתעסקות שלי בעסק? בהשוואה לתואר ראשון במדעי המחשב בטכניון(לדוגמא), השירות בגאמ"א מועיל יותר מאשר התואר בשוק האזרחי? זה הרי ניסיון על פני ידע.

2. השאלה הראשונה מובילה אותי לשאלה הבאה - בסוף השירות, אני יוצא עם תעודה כלשהי או שזה סעיף בקורות חיים שלי?

3. העבודה בזמן השירות הסדיר היא עם משכורת צבאית רגילה, למיטב הבנתי. מה לגבי השנה-שנתיים שירות חובה?

שוב תודה..

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=441533.0

הדבר הכי חשוב בחיפוש עבודה הוא נסיון מעשי, ולאחר מכן ידע פורמלי (תארים וכו'). דברים כמו קצונה הם סתם דברים קוסמטיים שמייפים לך את קורות החיים.

לגבי גאמ"א:

1. מאוד. ברוב המקרים מדובר בידע ששווה ערך לקורסים מסויימים באוניברסיטה, והנסיון שווה ערך לנסיון עבודה בכל חברת הייטק.

2. תעודה לא, אבל אתה רושם את זה בקורות החיים. זה גם נסיון וגם ידע, וזה בהחלט דבר שמרשים ופותח לך דלתות (זה עדיף בהרבה על תואר בטכניון ללא שום נסיון מעשי). הרבה מיוצאי היחידה הולכים לעבוד בהייטק בלי שום תואר, וממשיכים ככה שנים עד שהם הולכים ללמוד, אם בכלל.

3. משכורת קבע בסיסית (קצת יותר ממינימום, לא זוכר כמה בדיוק).

פורסם

עד כמה שאני יודע אנשים רבים בגאמא יוצאים בשלב זה או אחר לקק"צ בלי קשר, ובכל מקרה - אל תבנה על זה, אחוז אפסי מהמועמדים באמת מתקבל.

פורסם
  • מחבר

שניצל, תודה רבה. עזרת לי מאד.

בהתחשב בזה שעוד לא קבלתי צו ראשון וסביר להניח שאקבל אותו לפחות בספטמבר הבא ובהתחשב בזה שבאתר של חמ"ן רשום שרצוי לשלוח את בקשת המיון לפני סיום יא', מה עליי לעשות? לשלוח לקראת סוף יא' או להמתין לצו ראשון ורק אז(במידה ולא קבלתי זימון) לשלוח בקשה לזימון?

במידה והגאמ"א ירד מהפרק(ההודעה של יואב מאד עודדה אותי ;) ) לאיפה עוד כדאי לי לנסות להתקבל? אני מנחש שאם לא קבלתי זימון לגאמ"א אז גם ל"שחקים" סביר להניח שלא אקבל, אמת?

פורסם

נסה לברר על פרויקט אופק .

פורסם

במידה והגאמ"א ירד מהפרק(ההודעה של יואב מאד עודדה אותי ;) ) לאיפה עוד כדאי לי לנסות להתקבל? אני מנחש שאם לא קבלתי זימון לגאמ"א אז גם ל"שחקים" סביר להניח שלא אקבל, אמת?

קודם כל, אני מציע לך לא לוותר מראש - פרויקט גאמא הוא סופר יוקרתי וזה שרק מעטים מתקבלים לא אומר שאתה לא תהיה בין אותם יחידים (תשאף לכך, אבל אל תבנה על כך ואל תתאכזב יותר מידי אם לא תצליח).

דבר שני - זה לא אומר כלום על כך שלא תקבל זימון לשחקים.

מאחר ויש לך עוד יותר משנה עד הגיוס חכה בסבלנות, המיונים למודיעין מתחילים באוק'-נוב' של כיתה י"ב.

פורסם
  • מחבר
נסה לברר על פרויקט אופק .

והקשר של ערבית ופרסית למדעי המחשב הוא? תודה בכל זאת :xyxthumbs:

קודם כל, אני מציע לך לא לוותר מראש - פרויקט גאמא הוא סופר יוקרתי וזה שרק מעטים מתקבלים לא אומר שאתה לא תהיה בין אותם יחידים (תשאף לכך, אבל אל תבנה על כך ואל תתאכזב יותר מידי אם לא תצליח).

דבר שני - זה לא אומר כלום על כך שלא תקבל זימון לשחקים.

מאחר ויש לך עוד יותר משנה עד הגיוס חכה בסבלנות, המיונים למודיעין מתחילים באוק'-נוב' של כיתה י"ב.

אני לא מוותר מראש כמובן, אבל כבר חושב על אלטרנטיבות אחרות במידה ולא אתקבל.

בנוגע ל-'שחקים', עד כמה הידע שאני אקבל שם(במסלול הקשור למדעי המחשב) באמת עוזר בעתיד? זה נשמע כמו "גאמא לעניים" ואף פחות.

בעניין המיונים, באתר של חמ"ן נאמר שרצוי לשלוח בקשות למיון בסוף יא' ובהתחשב בזה שאני לא אקבל את הצו ראשון לפני, אני יכול בכלל לשלוח להם בקשה כזאת?

אילו אפשרויות נוספות בתחום מדעי המחשב והנדסת תכנה עומדות בפניי למעט גאמ"א, שחקים ועתודה? ממר"ם זו קריעת תחת(מ-8 בבוקר עד 10 וחצי בערב) עם קבע שלא מניבה הרבה למיטב הבנתי. 8200?

פורסם

שחקים זה לא גאמ"א לעניים, פשוט אין ממש קשר ביניהם. גאמ"א זה מסלול טכנולוגי. שחקים זה איגוד של חמישה מסלולים של מודיעין, שכאמור - חלקם יותר טכנולוגיים וחלקם יותר מודיעיניים. במסלולים שעוסקים במחשבים, בסופו של דבר במהלך השירות תצבור מספיק ידע ונסיון כדי להשתלב בהייטק באותה מידה כמו בוגר גאמ"א.

למה אתה חושב שממר"ם זה קריעת תחת יותר מגאמ"א ושחקים (כלומר, חוץ מהקבע)? אמנם גאמ"א ושחקים עדיפים על ממר"ם, אבל אין שום סיבה לבטל את המסלול לחלוטין.

פורסם

אם יש לך יכולות למידה גבוהות אני מציע לך לנסות להתמיין בין היתר למסלול פסגות תוכנה של העתודה.

הם עושים תואר ראשון בהנדסת תכנה ותואר שני (למעט תזה) במדעי המחשב ב 4 שנים, עם תנאים משופרים על פני העתודה הרגילה (אקסטרה כסף ל"ראש נקי לימודים"),

והבטחה לשיבוץ בתפקידי עילית בצה"ל. עם זאת חייבת להיות לך יכולת לשבת וללמוד הרבה, להוציא ציונים גבוהים, ויכולת בין אישית גבוהה.

אני מציע לך גם ללמוד בתכנות הרבה מעבר למה שאתה לומד בבית ספר, כי בגאמ"א מחפשים אנשים עם ידע מוקדם ורמה גבוה מבית הספר (לפחות בחלק מהמסלולים).

אגב, אני אישית התקבלתי לעתודה רגילה אבל ויתרתי עליה לטובת הסיכוי להתקבל לגאמא (שהתממש בסופו של דבר :), אבל אני ממליץ לך להשאיר את כל הדלתות פתוחות עד הרגע שבו תצטרך לבחור (אם תהיה לך בחירה בכלל). אז לך לכל הזימונים שנותנים לך ותעשה הכי טוב שאתה יכול.

פורסם
  • מחבר

שניצל, לא בטלתי את ממר"ם כאפשרות אבל הבנתי שלעומת שחקים או גאמ"א התמורה משתלמת פחות והשירות ארוך יותר. אולי נסחפתי עם ה"קריעת תחת". העניין הוא שאם כבר אני מתחייב ל-6 שנות צבא(קורס קד"צ חצי שנה + שלוש שנים סדיר + 2 וחצי קבע) אז עתודה נראית כמו אפשרות הרבה יותר משתלמת(בייחוד אם במהלך השירות הסדיר/קבע אתחיל ללמוד לתואר שני), אני טועה?

Jaman,

דבר ראשון, כל הכבוד על הקבלה לגאמ"א.

דבר שני, ההבטחה לשיבוץ בתפקיד עילי באמת שווה משהו? כשאתה אומר ציונים גבוהים, על איזה טווח ציוני סכם ופסיכומטרי אתה מדבר?

אני לומד תכנות הרבה לפני שהתחילו ללמד אותי בבית הספר. בתקופה האחרונה די הזנחתי את הנושא בעקבות הלימודים האחרים(פיזיקה, כימיה, מתמטיקה) אבל בכוונתי לחזור אוטוטו ולהמשיך ללמוד לבד.

בגאמ"א, סיפי הקבלה הם ציוני המבחנים שאני עובר בזמן המיון או יש צורך גם בציוני פסיכומטרי וסכם מסוימים? עד כמה שתוכל לפרט, מהם המסלולים העיקריים בפרויקט בנושא התכנות?

שוב תודה רבה לכל העוזרים :xyxthumbs:

פורסם

משיחה קצרה שלי עם מישהי מהשכבה שלי שהגיעה לממר"מ הבנתי ממנה שממר"מ ובסמ"ח זה לא אותו דבר כבר, ושהיא עוסקת שם בדברים ברמה נמוכה יותר בסגנון אפליקציות לאתרים של הצבא וכו', והיא לא חתמה קבע. אני מציע לך לחקור ולברר על זה, שלא תכין בסוף מצגות powerpoint וכד'.

יש לי חבר במחזור הראשון של פסגות תוכנה (מסלול חדש יחסית). הם עברו סדרת חיילות (אם אני זוכר נכון את השם) בהם מעבירים אותם בבסיסים שונים ומראים להם את התפקידים והפן הטכנולוגי בכל חיל. בסופו של דבר הם בוחרים איפה הם רוצים להשתבץ ממגוון תפקידים איכותיים שמצאו להם, ומתחשבים מאוד בבחירה שלהם (בניגוד למה שהבנתי שהולך בעתודה רגילה). תקרא על המסלול באינטרנט ובחוברת העתודה שתקבל עוד שנה בערך..

אם אני זוכר נכון על הנייר המינימום שלהם זה 675 בפסיכו, ולהתקבל למסלול בטכניון, אבל בפועל לפי חבר שלי לרוב שם יש פסיכו מעל 700 וסכם מעל 92.

בכל מקרה המסלול הזה מצריך השקעה מטורפת ויש לא מעט שנופלים. אגב, אם אתה עושה פסיכומטרי תלמד בקיץ שבין יא' ליב' ולא באמצע שנת הלימודים.

במיונים לגאמא ובכלל למודיעין כותבים את ציוני הבגרות, הפסיכומטרי ורקע אקדמי בחלק מהטפסים ובראיונות, אני לא יודע עד כמה זה משפיע.

במיונים ובכנסים שהייתי בהם היו הרבה עם תואר חלקי במתמטיקה או מחשבים, אבל אם למדת בעצמך יכול להיות שאתה ברמה שלהם, אני לא מכיר אותך.

אני בעצמי לא למדתי לתואר וגם לא בבית ספר, רק בעצמי מספרים ואינטרנט.

אני חושב שהמבחנים והראיונות הם הכי משפיעים על סיכויי הקבלה, לכן תהיה טוב ביום מבחנים הראשון כדי לקבל ראיונות, ואז תהיה טוב בהם ;).

יש כמה מסלולים בגאמא, תוכל למצוא את השם של חלק מהם באינטרנט, אבל לא יותר מזה (תאמין לי ניסיתי :P).

אני לא יכול לפרט על המסלולים כי עדיין לא התגייסתי ואני לא יודע בעצמי הרבה, וכשאדע כנראה לא אוכל לספר.

אגב, במודיעין לא תהיה לך בחירה, תלך לכל המיונים שיביאו לך, תגיד מה אתה מעדיף, ובסוף ישימו אותך במה שאתה הכי מתאים אליו.

ד"א אני הייתי במצב דומה לשלך מבחינת הגיל (יליד נובמבר), וקיבלתי זימונים למודיעין בלי לשלוח פקס בסוף יא', אבל אני מציע לך כן לשלוח שלא תיפול על שטות טכנית.

אני למשל לא קיבלתי מיונים לתלפיות כנראה בגלל שהמיונים שלהם התחילו לפני הצו הראשון שלי, ולא ניסיתי ליצור איתם קשר לפניכן.

פורסם

משיחה קצרה שלי עם מישהי מהשכבה שלי שהגיעה לממר"מ הבנתי ממנה שממר"מ ובסמ"ח זה לא אותו דבר כבר, ושהיא עוסקת שם בדברים ברמה נמוכה יותר בסגנון אפליקציות לאתרים של הצבא וכו', והיא לא חתמה קבע. אני מציע לך לחקור ולברר על זה, שלא תכין בסוף מצגות powerpoint וכד'.

בסמ"ח זה בי"ס למחשבים של חיל התקשוב. הם אחראים על הרבה קורסים שקשורים למחשבים, החל מקורס מפעילות מחשב (שזה בערך מה שאמרת) ועד קורס תוכניתנים (מה שבעבר היה קרוי קורס ממר"ם). כשמדברים על ממר"ם היום מתכוונים לרוב לקורס תוכניתנים.

פורסם

אני ככה קורא מדי פעם פוסטים של צבא ומתפלא שאנשים עוד שוקלים לאן ללכת כאילו שיקבלו אותם בכלל על תקן ח"ל (חייבים לעבור).

זימנו אתכם למיון? טוסו לשם ותדברו אח"כ. רוב הסיכויים ע"פ הסטטיסטיקה שלא תעברו וכל הבבל"ת היה לשווא. העיקר לנסות.

העדיפות לכל מסלול טכנולוגי של חיל המודיעין כי גם השירות יהיה בחיל המודיעין. מממר"מ על שלל מסלוליו אפשר ליפול בחורים מפנקים ולסבול.

במודיעין לפחות מובטח פחות או יותר שרמת האנשים בתפקידים הטכנולוגיים שתעבוד אתכם תהיה גבוהה במיוחד עם קב"א בשמיים.

זה הבסיס של "איך להסתכל על מיון"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים