עבור לתוכן

ייעוץ לפני קנייה- כרטיס רשת אלחוטי Edimax PCI vs USB רשת N

Featured Replies

פורסם

הכרטיס רשת יחובר למחשב שנמצא בחדר ממ"ד ובמרחק של כ6 מטרים מהנתב BR-6424n (אשמח לתגובות על בחירת הנתב, תקציב עבורו נופל על איזור ה200 ש"ח). הנתב נמצא בחדר אחר באותה הקומה..

הכרטיסים העומדים על פרק הרכישה:

EW-7727

EW-7717 usb

במידה וזה משנה- גב המחשב נמצא הפוך לפתח הדלת.

מבחינת מחיר שניהם באותו המחיר כך שהמחיר במקרה הזה הוא לא פונקציה מבחינתי.

עקב הימצאות המחשב בחדר ממ"ד איזה מבין המתאמים הנ"ל יתן תמורה הכי מספקת?

ומה ההבדלים ביכולת הקליטה שלהם?

שאלה נוספת היא האם השקעה של 50 ש"ח נוספים על מנת לרכוש את EW-7728 באמת יעשו הבדל במרחק שעליו אני מדבר?

שבוע טוב :xyxthumbs:

פורסם

אני לא מת על ה-6424. זה אמנם נתב בתקן N אבל הוא מאוד חלש. אחיו הגדול, ה-6524, אמנם יקר יותר אבל נותן יכולת N משופרת. באותה מידה הכרטיס המסתיים ב-8 הוא מהסדרה "הטובה" יותר מאשר אלה מסתיימים ב-"7". בכל מקרה, לך על כרטיס PCI ולא על USB.

פורסם
  • מחבר

חלש מאיזו בחינה?

השימוש העיקרי שיהיה לנתב יהיה לעבור לחדר ממ"ד שנמצא 6 מטר ממנו... אם מכשיר טלפון אלחוטי עושה את זה, הנתב לא?

פורסם

אין לך מה לדאוג. יש לי נתב וכרטיס בתקן N ישנים יחסים של אדימקס והוא עובר לי 20 מטר כולל ממ"ד (בעצם הרבה יותר, אני קולט קליטה כמעט מלאה גם בגינה, כ-30 מטרים מהנתב)

פורסם

אני מניח שיש לך את ה-6504. בסדרת ה-64XX יש בנתב רק שתי אנטנות בעוד שאצלך יש 3. התוספת של האנטנה היא חשובה בנושא ה-MIMO דבר שמשפר מאוד את הטווח ואת איכות הקליטה. הסבר מפורט על הנושא יש בפרק MIMO בסקירה הזו -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm

קשה להשוות בין טלפון אלחוטי לנתב, כי על הפרעות בשיחה טלפונית ניתן להתגבר אבל ב"שיחה מחשבית" אסור לאף ביט (כמעט) ללכת לאיבוד.

בהודעת הפתיחה שלך בקשת דעה לגבי ה-6424 ולגביו הערתי. למרחק של 6 מטר כאשר יש בסיפור ממ"ד, סביר שהנתב הזה יהיה בסדר. לפחות לגבי הכרטיס, לך על אחד שמסתיים בספרה 8 ולא 7.

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי ההבדל בין 7727 לבין 7728 הוא התמיכה של הראשון בMIMO.. לא כך?

פורסם

בדיוק להפך -- ה-7728 הוא זה שתומך ב-MIMO -- יש לו 3 אנטנות לעומת ה-2 של ה-7727.

פורסם
  • מחבר

מה שעייפות גורם לך לכתוב.. התכוונתי ל7728.

אז במידה ואני אקנה את הנתב 6424 אני בעצם לא צריך את ה7728 משום אין לנתב תמיכה במימו, לא?

פורסם

בשביל הבדל של 40 שקל, לך על ה-7728.

פורסם
  • מחבר

טוב אז בסוף נרכשו BR6424 ביחד עם EW7727 עקב תקציב מצומצם... חייב להגיד שההתקנה הייתה פשוטה וחסרת בעיות.

לשמחתי בחדר ממ"ד יש קליטה לא רעה בכלל בכלל... פחדתי שלא יעבור אפילו את ה50% כשהדלת שם סגורה אבל הופתעתי לטובה :xyxthumbs:

יש עידכוני קושחה לנתב שיכולים לשפר ביצועים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים