עבור לתוכן

מעוניינת לקנות דיסק של טרה- טרה וחצי. עזרתכ&#1

Featured Replies

פורסם

אכן, 1.5 טרה, פלטות של 500GB , בתוספת של 120 ש"ח + -

F2 טוב ומשתלם. צודק.

• תגובות 34
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קודם כל אציין- עוד לא ראיתי 1.5TB במחיר כזה. הוא בהחלט יכנס בקרוב לסטיקי מומלצים:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1328

זה לא נכון, בתקופה בה היו כוננים עם פלטות של 333GB לסמסונג לא היו בכלל כונני 1.5TB. ה-1.5TB הנ"ל הוא מסדרת F2 והוא עוד כונן חדש.

^ זו רק הבהרה. בשטח, זה לא ממש לא משנה. ה-HD103UJ (כונן 1TB מסדרת F1 של סמסונג) היה מתחרה בכוננים עם 2 פלטות של 500GB, וזה כונן דיי ישן של 333GB בפלטה. בשל המחיר והצורך ובאחסון אני בהחלט ממליץ על ה-HD154UI.

לגבי ה-F3 שהזכיר יעקב (HD103SJ), הוא כן נמצא בסטיקי והוא הדור החדש של ה-HD103UJ (סדרת F1).

תודה !_Nike_! ,

בדקתי ואכן עקב מגבלות חיבורי SATA על הלוח (יש 4 מתוכם 3 כבר בשימוש) אני יכולה להכניס רק קשיח אחד נוסף. עקב כך נראה שאכן עדיף לי לקנות 1.5 טרה ומדברייך אני למדה שאותו קשיח של סמסונג, למרות שכנראה פחות חדש מאחרים הוא עדיף (גם בהתייחס למחיר).

היות ואיני גרה ליד החנות הנ"ל, ואני נוטה פחות לחבב מישלוחים של מוצרים מהסוג הזה, אנסה לברר בחנות קרובה יותר (וגם מוכרת לי מנסיון עבר כ- SKYPC) לגבי המוצר והמחיר.

אגב, כאשר שוחחתי עם המוכר באותה חנות, הוא טען שייתכן ואני גבולית לגבי כוחו של הספק שלי לשאת את המערכת, זאת גם בהתייחס לעובדה שאני מתכננת להגדיל בקרוב את הזכרון, אבל אני מעריכה שלגבי זה אולי כדאי לי לשאול בפורום ספקים.

מה שכן, לפחות עזרתי לחשוף מוצר משתלם נוסף.

אגב, ראיתי שבאופיס דיפו מוכרים כרגע חיצוני 1.5 של ורבטים ב- 600 ש"ח. מבחינתי כמובן סביר שעדיף הסמסונג היות ולא ברור מה בדיוק הסיפור של הורבטים..

http://www.officedepot.co.il/speciallinks/il/ODP/source/p11.pdf

פורסם

אם המערכת שלך עבדה טוב עד עכשיו, הרדדיסק וזכרונות לא יזיזו לה.

פורסם
  • מחבר

בצורה כללית מאוד - ככל שיש יותר מידע על הפלטה, הביצועים עולים. היות שגודל הפלטות (פיזית) ומהירות הסיבוב של ההרדיסק שווים בין

הדיסקים האלו, יקרא יותר מידע בקריאה רציפה בכונן בעל הפלטה שבה יש יותר נתונים (הנתונים "צפופים" יותר על הפלטה). כמה זה משנה?

אני החלפתי השבוע כונן סמסונג טרה 3 פלטות למקבילו בעל 2 הפלטות (שכל הביקורות מהללות) והרגשתי שיפור קל בהעתקת קבצים גדולים,

לא יותר.

בקשר לכוננים מומלצים יש סטיקי.

עריכה:

NIKE אל תשכח לציין שכונן הסמסונג 1.5 שהבאת הוא 5400RPM, לא כ"כ קריטי לאחסון אבל כדאי להדגיש זאת.

ag43,

תודה על המיידע על הפלטות. אני תוהה, דיברתם פה על פלטות של 500, והרי מדובר על דיסק של 1.5 כך שתאורטית, שאם פלטות של 500 צריך 3 ואם 2 אז הן תצטרכנה להיות פלטות של 750. יש בכלל דברים כאלה ועוד במחירים משתלמים?

ומה העניין עם ה- 5400RPM? מדובר על מהירות או שאני טועה? אשמח אם תרחיב בעניין.

פורסם

גודל הפלטה המקסימלי היום הוא 500, ולכן לF2 1.5 יש 3 פלטות של 500

5400 זה המהירות סיבוב של הפלטות, וכמו שאמרתי זה קשיח ירוק. מהירות סיבוב נמוכה יותר = פחות צריכת חשמל = פחות רעש = מהירות העברת מידע איטית יותר

פורסם
  • מחבר

אם המערכת שלך עבדה טוב עד עכשיו, הרדדיסק וזכרונות לא יזיזו לה.

המערכת שלי עבדה. איני יודעת אם טוב -

.1 היו כמה לדעתי הקשורות לתוכנה (בין היתר עלי להתקין מחדש את ה- windows)

2. קצת יותר מידי רעש שלדעתי קשור לאבק שניקיתי אמש,

3. מידי פעם בעיות קלות עם הצורב אך איני יודעת אם קשור לדיסקים שלא נצרבו טוב, לדברים קשורים לתוכנה אחרים או לעניינים אחרים

4. בעיות זכרון קשות (לא קשור לעניין), ועודף עומס לא ברור על המעבד (שוב, לא קשור לדעתי)

מעבר לכך, לא משהו מיוחד, אבל לא עשיתי מבחני ביצועים או כל דבר בסגנון.

האם זה אומר שמהבחינה הזו המערכת שלי עובדת טוב?[br]פורסם בתאריך: 3.12.2009 בשעה 16:09:07

סדרת הF3 של סמסונג שכוללת היום כונני 0.5 ו1 נחשבת למומלצת ביותר, F3 הוא השם של הסדרה ולא הדגם... זה מה שמנע ממך למצוא אותו בעצם

לגבי דעתו של almonime, הוא טועה... חד וחלק, הF3 הוא הדור הבא של הF1 ולא הF2 שנוצרו מראש בשביל להיות סדרה ירוקה

במקרה שלך אני חושב שהF2 יעשה את העבודה בגלל של בשביל HTPC הוא מספיק מהיר ולא יעשה בעיות בשום צורה

כן, יעקב, תארתי לעצמי שמדובר על שם הסדרה ולכן קצת הסתבכתי עם זה - מודה שלא נכנסתי להתעמק בדף היצרן.

מה שכן, אני שמחה לשמוע שלדעתך (ואחרים שענו לי) הדיסק הזה שאמור להיות איכותי, שקט וחסכוני יהיה יעיל עבורי.[br]

פורסם בתאריך: 3.12.2009 בשעה 16:11:52

ובכל זאת עדיף לשלם עוד 100-130 שקלים ולקבל עוד 500GB.

אגב, ניק, (ושאר העוזרים)

ראיתי פה דיון

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=439708.0

שהעלה מישהו בקשר לדיסקים של ורבטים שנמכרו לפני כשבועיים באופיס דיפו במבצע ממש טוב (500 ש"ח ל- 1.5 טרה דיסק חיצוני)

ואמרו לו

אם אתה מחפש דיסק נוסף (לגיבוי למשל) המבצע באופיס דיפו שווה ביותר!

בתוך המארז של ורבטים תמצא בדרך כלל דיסק SATA 5400 של סמסונג מהסידרה הירוקה שלהם :

Samsung Ecogreen F2 HD154UIhttp://www.pcgameshardware.com/aid,679981/Samsung-Ecogreen-F2-HD154UI-15-Terabyte-hard-drive-reviewed/Reviews/

המארז סביר, הדיסק קצת רועש לטעמי ולא מאוד מהיר (אבל אמור להיות מאוד אמין) - במחיר מעולה!

כלומר שבדיקסים חיצוניים בגודל הזה של ורבטיים מופיע בדיוק הדיסק של סמסונג. ובהתחש בכך שכמו שכתבתי קודם, ראיתי היום מבצע של אופיס דיפו ל- 1.5 טרה ב- 600 (וגם יש לי אופיס דיפו ליד הבית), אני תוהה, האם זהו מיידע אמין? (כי באופיס דיפו לא ידעו לומר לי על איזה דיסק מדובר)

אגב, הוא כתב שמדובר על דיסק רועש מה שקצת שונה ממה שכתבו לי פה בדיוק שמדובר על דיסק שקט.

מה שכן, אני גם תוהה, האם דיסק חיצוני = דיקס פנימי עם אריזה ולכן אולי הוא יותר שווה לי לקניה מדיסק פנימי? אולי אפילו אפשר להפכו לדיסק פנימי ולהשתמש בכיסוי החיצוי שלו כדי להפוך דיסק פנימי ישן אחר שלי לחיצוני.

כן, מה קורה עם האחריות, האם היא זהה לזה שמקבלים עם דיסקים פנימיים?

בקיצור אם אתה, או מישהו יוכל להסביר לי את העניין זה יהיה נהדר.

שוב תודה.

אגב, את הדיסק הזה לא ראיתי מפורסם בארץ בגוגל בשום מקום אחר.

http://www.google.co.il/custom?hl=iw&client=pub-2893990828224656&channel=9850814673&cof=FORID%3A1%3BGL%3A1%3BS%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.agora.co.il%2F%3BL%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.agora.co.il%2Fmarketing%2Fbanners%2FagoraSignature100x36.png%3BLH%3A36%3BLW%3A100%3BLBGC%3AFFFFFF%3BLP%3A1%3BLC%3A%230000ff%3BVLC%3A%23663399%3BGFNT%3A%230000ff%3BGIMP%3A%230000ff%3BDIV%3A%23336699%3B&num=100&q=HD154UI&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=lr%3Dlang_iw

יכול להיות שזה יבוא אישי של החנות הספציפית הזו, ואם כן, האם כדאי לקנות או לחכות ליבואן קצת יותר גדול ורציני (איני מכירה את השוק, אבל אני מעריכה שיש לפחות יבואן אחד כזה לחומרה של סמסונג, לא?) כזה שגם יוכל לתת לי שירות היה ויהיה צורך באחריות?

עריכה: ביררתי עם SKYPC אצלהם רכשתי את רוב המחשב (ואיתם בינתיים יש לי נסיון טוב) והם יוכלו להזמין לי את הדיסק מהיבואן הרשמי באותו מחיר - כלומר, הדיסק קיים אצל היבואן הרשמי בארץ ולא תהה בעיה עם תקלות.

כעת נותר כנראה רק לוודא שהכל בסדר עם הספק וושהקשיח באופיס דיפו אינו עדיף.

פורסם

לגבי הכונן החיצוני - רוב הסיכויים שלא תהיה עוד אחריות לאחר שתפתחי את המארז.

האם המידע אמין? הוא אמר "לטעמי" אז אני מבין שהוא רכש את הכונן, לכן אין לי סיבה לא להאמין לו.

על פי ביקורות הכונן שקט מאוד. אולי משום שהוא חיצוני ואולי הכונן היה קרוב לאוזן שלו.. לא יודע :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

ניק,

כאשר שאלתי לגבי מיידע אמין, התכוונתי האם אכן מדובר על אותו דיסק HD154UI הנמצא בתוך המארז החיצוני. בינתיים גם ביקרתי באתר של ורבטיס,

http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_3-5-external-hard-drive-usb-2-0-1-5tb_16081.html

ונראה שלפחות לפיו לא ברור איזה דיסק מופיע בפנים ויש רק שנתיים אחריות, שסביר שכמו שאתה אומר תפוג ברגע אם אפרק את הדיסק.

בקיצור, עושה רושם שלפחות אלא אם יש מניעה להכניס למחשב שלי דיסק נוסף, אין סיבה לקנות את הדיסק של ורבטים במקום הדיסק הפנימי של סמסונג עליו דיברנו.

אגב, לדעתך מי מהבעיות אותן מניתי מעלה קשורה לספק או באופן כללי עלול להגרם לי עומס עליו אם אוסיף את הדיסק (של סמסונג) למערכת, ייתכן וגם זכרונות (אולי אף גבוהים היה ואכן אתקין מערכת 64 בתור מערכת שניה)?

כאמור כל פרטי המערכת שלי במפרט.

שוב תודה.

פורסם

^ מה גם שדיסק חיצוני שימושי ביותר להעברת קבצים. שווה!

פורסם

ניק,

כאשר שאלתי לגבי מיידע אמין, התכוונתי האם אכן מדובר על אותו דיסק HD154UI הנמצא בתוך המארז החיצוני.

אני יודע, הבנתי את הכוונה שלך- התשובה שסיפקתי עומדת בעינה.

ואת לא תמצאי איזה כונן באתר היצרן אלא רק מבעלי ניסיון. לכן אמרתי שאם הוא רכש את הכונן אז אין לי סיבה שלא להאמין לו.

לגבי מה שרשמת קודם- אני לא יודע, חוץ מאחוז ניצול גבוה של המעבד לא רשמת שום בעיה. (רשמת בעיות זיכרון/תוכנה/צריבה, לא רשמת מה הבעיה.. אולי כלל לא קיימת בעיה.)

פורסם
  • מחבר

^ מה גם שדיסק חיצוני שימושי ביותר להעברת קבצים. שווה!

אתה צודק, גיל דיסק חיצוני מעולה להעברת קבצים.

אבל במקרה הזה, רוב השימוש שלי פנימי. ואני תוהה אם הייתרונות של הדיסק הנייד אינם עולים על החסרונות שלו - פחות מוגן, פחות נוח לעבודה, מהירות נמוכה, אחריות מופחתת, וייתכן גם רועש יותר.

אני יודע, הבנתי את הכוונה שלך- התשובה שסיפקתי עומדת בעינה.

ואת לא תמצאי איזה כונן באתר היצרן אלא רק מבעלי ניסיון. לכן אמרתי שאם הוא רכש את הכונן אז אין לי סיבה שלא להאמין לו.

לגבי מה שרשמת קודם- אני לא יודע, חוץ מאחוז ניצול גבוה של המעבד לא רשמת שום בעיה. (רשמת בעיות זיכרון/תוכנה/צריבה, לא רשמת מה הבעיה.. אולי כלל לא קיימת בעיה.)

ניק, כן, סביר להניח שהוא רכש את הקשיח ולכן הוא יודע. אבל אני תוהה, האם הסיבה שוורבטים (וייתכן גם יצרנים אחרים) אינו מפרסם סדרת הקשיח זה בגלל שזה עלול כאילו לפגוע להם במותג ולהפך את הקשיח מ"קשיח של ורבטים" ללמשל "קשיח של סמסונג"? או שיש סיבה נוספת, למשל זה שכך נוח להם יותר להחליף יצרנים וסדרות בהתאם לנוחות שלהם, וכך למעשה זה שאדם אחד מצא שהקשיח שרכש שייך לסדרה אחרת אינו אומר שחברו יקבל את אותה סדרה בקשיח דומה?

באשר לבעיות שיש לי במחשב -

1. כאמור אחוז ניצול גבוה מידי של המעבד. גבוה מידי בהרבה מקרים נראה שעקב השועל וזאת למרות שלפחות בעבר אמרו לי שהשועל כמעט ולא צורך מעבד.

2. נראה שכאשר אני צורבת, איני יכולה לראות סרטים. וגם אם אולי בחלק מהזמן אני יכולה, עקב מספר דיסקים שצרבתי בעת צפיה בסרטים - דיסקים שיותר מאוחר התגלו בהם התגלו טעויות צריבה נדמה היה לי שאם ברצוני בפחות טעויות צריבה ויותר דיסקים שלא יזרקו, כדאי שאפילו לא אנסה לעשות זאת.

אני תוהה אם חלק מהבעיה היא בגלל שכעת אולי בגלל שלא קינפגתי כיאות, עיבוד התמונה נעשה בתוכנה ולא בחומרה ולכן למרות שהוא דו ליבתי (דו ליבתי בן שנתיים, אבל עדיין) המעבד לא מסתדר היטב עם העניין.

ייתכן גם שזה קשור באיזו צורה לצורב שלי שבכלל לאחרונה גרם לי לזרוק יותר מידי מדיות (איכותיות) עקב מה שנדמה כטעויות צריבה - כלומר לא רק טעיות צריבה שהתגלו בעת הבדיקה, אלה גם דיסקים שנראה שנצרבו היטב אבל בעת שניסיתי לנגן אותם תקעו את המחשב ורק סגירה ארגסיבית יחסית (ALT+CTRL+DELETEׂ) הוצאתם מהצורב פתרה את העניין.

3. עוד בעיות - תקיעות של תוכנות במחשב נראה עקב בעיות זכרון רציניות (אני נוטה להשתמש בלא מעט דברים בקביל כך שייתכן שזו גם אשמתי) דבר שגורם לי לרצות מאוד לשדרג את הזכרון וייתכן גם לעשות דואל בוט עם WINDOWS7 64.

4. בעיות אחריות שנדמה שקשורות לWINDOWS שלא הותקן מחדש מזמן - ייתכן גם תוכנות ישנות סביר שחלקן לא בשימוש שעושות צרות ולא מאפשרות התקנת נוספות מסויימות. אבל זה לא ממש קשור.

מעבר לזה, ולרעש היחסית רב - למרות ניקוי האבק, והמארז, הקולר והספק שאמורים להיות שקטים, לא משהו מיוחד.

על פניו מהמעט מאוד שאני יודעת איני חושבת שמשהו מהן קשור לענייני ספק. אבל אשמח אם תתקן אותי היה ואני טועה.

ושוב תודה.

פורסם

ניק, כן, סביר להניח שהוא רכש את הקשיח ולכן הוא יודע. אבל אני תוהה, האם הסיבה שוורבטים (וייתכן גם יצרנים אחרים) אינו מפרסם סדרת הקשיח זה בגלל שזה עלול כאילו לפגוע להם במותג ולהפך את הקשיח מ"קשיח של ורבטים" ללמשל "קשיח של סמסונג"? או שיש סיבה נוספת, למשל זה שכך נוח להם יותר להחליף יצרנים וסדרות בהתאם לנוחות שלהם, וכך למעשה זה שאדם אחד מצא שהקשיח שרכש שייך לסדרה אחרת אינו אומר שחברו יקבל את אותה סדרה בקשיח דומה?

לא נראה לי שזה יפגע להם במותג. וגם לא הסיבה השנייה שציינת. יותר סביר זה שהם לא רוצים לסבך את הקונים - שהרי הרבה אנשים (הכוונה לאנשים שלא מתעסקים בתחום) אפילו לא יודעים שיש כונן קשיח 3.5 אינצ'ים רגיל בתוך מארז פשוט עם בקר קטן. גם WD לא מציינת אילו קשיחים יש במארזים שלה, אפשר לקבל כונן מחורבן (pardon my french) ואפשר לקבל כונן טוב (למי אכפת אם זה מוגבל ל-USB2.0?). ואפילו ארחיק לכת, מניסיוני בכוננים של WD/Seagate החיצוניים לא ניתן לדעת איזה כונן יש מבלי לפתוח את המארז, כלומר שב-HDTune (למשל) אין זיהוי של הכונן. בכוננים של Lacie/Verbatim דווקא כן (לפחות מניסיוני)(לא שזה אומר משהו, זה לא אומר כלום, וגם השאלה שלך לא מובילה לשום מקום ;)) .

לגבי רשימת הבעיות-

תפני לפורום תוכנה, אפילו תעתיקי את מה שרשמת כאן לשם (דיון חדש). לא נשמע כמו ביג דיל ובהחלט שלא קשור לספק כח (לפחות לא במבט ראשון).

פורסם
  • מחבר

אוקי, ניק.

לגבי הקשיח יכול להיות שאתה צודק. יכול גם להיות שחלק מהחברות עושות את זה מסיבות אחרות, אבל זה באמת לא משנה היות ומעבר לסתם התעניינות לא יוביל את הדיון שלום מקום. מה שכן אני רושמת לעצמי שאם לקנות קשיח חיצוני, כנראה לא מהחברות האלה בהן ממש מקבלים חתול בשק.

מה שכן, אני תוהה. אתה אומר שבמותגים רבים לא ניתן לדעת איזה כונן נמצא הפנים מבלי לפתוח, זאת בעוד שב- Lacie/Verbatim דווקא כן. ואני שואלת אותך בתור אחת שטרם יצא לי לקנות קשיח חיצוני (וגם לא ממש התעמקתי באחד כזה של אחרים), כיצד ניתן לדעת ב- Lacie/Verbatim איזה כונן נמצא בפנים מבלי לפתוח אותו?

האם ע"י מבט בפרופיל החומרה של המערכת, או שזה פשוט רשום באיזה מקום שלא דורש התעסקות על הדיסק / הוראות / ווטאוור?

לגבי הבעיות במחשב, הגיוני שפורום שפורום תוכנה הוא הכתובת (והעלתי אותן פה בגלל עניין הספק, לא כדי שיפתרו לי אותן כאן). כלומר, אם לא פירמוט המחשב.

פורסם

לפני שאת קונה ארד דיסק חדש,תתקיני WINDOWS מחדש,לפי מפרט מחשב לפי דעתי,לא אמור להיות לך בעיה עם עוד ארד דיסק,בהצלחה.

מוסיף,תקני צורב חדש,כי שלך בעיתי,או בטוח מקולקל

+תוסיפי 2GB ,רק דעתי,שבת שלום

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, hgeuch

כמה שאלות ברשותך

1. מה הקשר בין התקנת WINDOWS מחדש להוספת דיסק למערכת ולמה כדאי לעשות את התקנת הWINDOWS קודם?

2. האם אתה אומר שהדברים בהם נתקלתי עם הצורב הן תקלות, ואם כן יש לך מושג כמה זמן אחיות אמור להיות עליו (משום מה לא רשום בקבלה ואיני זוכרת)

3. באשר לזכרון, אני מתכננת בהחלט להוסיף אולם אני מתכנת לעשות דואל בוט עם 7 וטרם החלטתי אם יהיה 64 ואם כן אצטרך זכרון רב יותר מעוד 2 גיגה.

ושבת שלום גם לך :)

עריכה - באשר לבעיה עם הצורב פתחתי פה בפורום ת'רד חדש עם תיאור מפורט יותר של הבעיה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=442385.msg3788640#msg3788640

מעבר לכך, אני שוב רוצה להודות לכל מי שהתייחס לדיון

ל: almonime, iakovl, ag43, !_Nike_!, kozimus, gil_28, hgeuch

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים