עבור לתוכן

מה הנתב המומלץ היום? זקוק למשהו חזק למדי...

Featured Replies

פורסם

לאחר כמעט עשור עם האלקטל הישן ש'הפכתי' לנתב בנעוריי, ושימוש בנתב חצי מת של נטגיר כהאב + AP, ובפרט בגלל שהאחרון התחיל לעשות בעיות והאינטרנט כבר לא אינטרנט אצל ההורים, הגיע הזמן לרכוש משהו חדש.

הצרכים: נתב עם 4 יציאות פיזיות, וכמובן אלחוטי (מחזיק שני לפטופים). חשוב לי שהנתב יהיה חזק מספיק בשביל לעמוד גם בעומסי הורדות העלאות של ביטורנט וכדומה, ובכלל שיעמוד בעומסים לאורך זמן ולא ידרוש אתחול כל שעתיים על מנת שה-DNS יחזור לעבודה.

בקיצור, נתב חזק. יעלה כמה שיעלה (אך בגבולות הסביר. אני לא צריך נתב לרשת מחשבים בעבודה, אלא נתב ביתי ל3-4 מחשבים).

פורסם

מה המרחק בין המחשבים הניידים לנתב? כמה קירות, ממ"ד, בטון יש בינהם? איזה NETGEAR היה לך? האם הוא סיפק אותך מבחינ אלחוטית? יש לך צורך ביציאות פיזיות של 1G?

פורסם
  • מחבר

אין ממ"ד או בטון. קירות בלוקים\גבס סטנדרטיים ודירה משפחתית בגודל של נניח כ-100 מ"ר. אין צורך באות אלחוטי חזק היות ולדעתי כל נתב הכי פשוט עונה על הצרכים מהבחינה האלחוטית. האיכות מבחינתי צריכה להיות בנושא הניתוב עצמו והעמידה בעומסים.

אני לא זוכר את הדגם המדויק של ה-NETGEAR והיות ואני לא בדירה כרגע (בית ההורים), אני לא יכול לבדוק. בכל מקרה הוא סיפק את הסחורה ויש לי ניסיון גם עם נתב אלחוטי זול של D-LINK שעושה עבודה נאמנה כשזה נוגע לחוזק האות. בשאר הפרמטרים הוא דרעק כמובן.

אין לי צורך ממשי ב-1G, אבל אם ההבדל במחיר לא גדול, אני מעדיף לרכוש נתב שכולל את האופציה הזו לעתיד.

תודה על העזרה.

פורסם

בנתונים שלך --

נתב 100M -- לך על ה-DLINK DIR-615 או ה-EDIMAX BR-6204WG (לא ה-WGL!) -- סדר גושל של פחות מ-200 שקל לכל אחד מהם.

נתב 1G -- יעלה לפחות פי 2.5 -- 500 שקל וצפונה לדגומא ה-DLINK דגם DIR-655 (שיש עליו סקירה שלי עליו כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm) או ה-6574 של EDIMAX (שניהם דרך אגב גם נתבי N ולא G).

פורסם
  • מחבר

אם זה ההבדל אז חבל ללכת על ג'יגה באמת.

הנתבים האלה יעמדו בעומסים? יש לי את הDIR 300 והוא די דרעק, ולא מעט אנשים (ביניהם גם מומחים באתר) טוענים שDLINK לא מומלץ.

אם זה מידע שגוי אני אשמח לשמוע, אבל אני פשוט מעדיף להשקיע קצת יותר ולדעת שהנתב יהיה מסוגל להחזיק לאורך זמן ללא ריסטרטים מיותרים, ואפילו יצליח להתמודד עם טורנטים וגלישה בו זמנית.

פורסם

אם כך, לך על ה-6204WG -- הוא יציב ועמיד ויש איתו ניסיון רב וב-160 שקל זו גם לא טעות גדולה מדי.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809

אם אתה חושב על קושחות צד שלישי כמו DD_WRT, ה-WRT54GL של LINKSYS ב-350 שקל הוא בהחלט גם פתרון.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים