עבור לתוכן

בעיות קליטה גם עם Linksys 610N

Featured Replies

פורסם

אהלן,

קצת רקע:

אני גר בבית 2 קומות, קירות עץ, מחובר ל Verizon Fios 25MB סימטרי (גר בארה"ב). מהחברה מקבלים מודם שהוא גם ראוטר אך לא טוב מספיק.

יש לי מחשב HTPC קומה מתחת לאיפה שהראוטר ממוקם, יש לו כרטיס רשת Linksys WMP600N הנראה כך:

http://www.newegg.com/Product/NewProduct.aspx?Item=N82E16833124342&cm_re=Linksys_Wireless-_-33-124-342-_-Product

כרטיס כלל לא זול ואמור להיות חזק ובעל פוטנציאל קליטה דיי גדול.

עם הראוטר המקורי קיבלתי בין 2 ל3 קווים כאשר הוינדוס הגדיר את הקליטה בין POOR ל FAIR, האינטרנט ממש לא זז לפעמים וכמו שאתם מבינים הקישור לפעמים נפל, ההורדה במקום 3MB~ לשנייה הוריד במזל על 300-500KB/S.

לאחר מכן חיברתי ראוטר לראוטר המקורי וביטלתי את הWIRELESS בראוטר שקיבלתי מ VERIZON , הראוטר שהלכתי עליו הוא

BELKIN F5D8235 התומך בפרוטוקל N+

http://www.newegg.com/Product/NewProduct.aspx?Item=N82E16833314041

הקליטה לא השתפרה אפילו לא במעט ונשארה זהה על 2-3 קווים גם בפרוטוקול N, ניסיתי לשחק עם כל הערוצים גם בפורטוקול G ושום דבר לא עזר.

לאחר מכן נמאס לי והחלטתי לרכוש את אחד המכשירים הטובים שיש היום בשוק והוא Linksys 610N, הגדרתי אותו באותו העיקרון, הפלא ופלא יש 4 קווים, המהירות שהוינדוס מזהה ב IDLE היא 270MBPS לכרטיס, אני יודע שהמקסימום לפרוטוקול N הוא 300MB, בכל מקרה התחלתי לשמוח וחשבתי שהכל נגמר.

כאשר אני מתחיל להוריד משהו או להעביר משהו ברשת אותם 270MBPS יורדים וקופצים בין 20MBPS ל 220MBPS לרוב בין 40-54MBPS, קצב העברה בין המחשבים (אחד מחובר בכבילה וה HTPC האלחוטי) בין 600 ל 900KB/S, לדעתי בפרוטוקול N ברשת זה אמור להעביר על יותר, לא? והאם הקפיצות הללו בין 270 ל 40MBPS אמורות להיות?

קצב ההורדה במחשב ה HTPC בין 500 ל800KB/S מראפידשר (פרמיום) כאשר במחשב כבילה מוריד לי על 3 לפעמים גם על 4MB לשנייה מאותם הלינקים בדיוק.

אשמח לדעת מה אפשר לעשות, רציתי להתקין קושחה של DD-WRT אך יש לי V2 והבנתי שזה עדיין לא נתמך וגם ב V1 יש דיי הרבה באגים.

תודה.

עריכה: עם 2 מחשבים נידיים קרה אותו הדבר, אחד תומך רק בפרוטוקול G השני גם ב N

פורסם

1. תשחק עם הערוצים -- יכול להיות שיש בסביבה שלך עוד נתבים שפועלים באותו ערוץ והם גורמים לבעיה.

2. תרחיק מהנתב טלפון אלחוטיים והתקני BLUETOOTH.

פורסם
  • מחבר

1. תשחק עם הערוצים -- יכול להיות שיש בסביבה שלך עוד נתבים שפועלים באותו ערוץ והם גורמים לבעיה.

2. תרחיק מהנתב טלפון אלחוטיים והתקני BLUETOOTH.

1.ניסיתי את כל הערוצים ב G ואת רוב הערוצים ב N, יש לך ערוץ מומלץ ב N? יש שם משהו עם 20MHZ ו 40MHZ והערוצים שם קצת שונים יש שם ערוצים אם 3 מספרים 140 ומשהו, אין טלפונים אלחוטיים וכדומה בסביבה, מה גם שהטלפון מחובר ב2.4GHZ בבית וכאן הדבר עובד על 5GHZ.

דרך אגב אם אני שם בנתב קליטה ב N בלבד וברשת השנייה (זה פועל ב DUAL) רק G, ה G נקלט ב 4 קווים ב N נקלט ב1-2 קווים, משהו ממש מוזר.

פורסם
  • מחבר

חשבתי וחשבתי עשיתי קצת בירורים ולדעתי אני אלך על זה:

http://cgi.ebay.com/9dBi-Dual-RP-TNC-Antennas-for-Linksys-WRT54G-WRT54GL_W0QQitemZ350273087488QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item518de72800

יחד עם LINKSYS 54GL, לדעתכם כדאי? האם הדבר יעזור על בטוח? (אני יודע שאף אחד לא יודע, אך למישהו היה ניסיון עם האנטנות הללו? 9DBI?)

קצת מתבאס על כך שזה רק פרוטוקול G, אני דיי רוצה סטרימינג של HD בבית...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים