עבור לתוכן

עזרה בהקמת רשת אלחוטית + המלצה לראוטר אלחוטי וכרטיס רשת עד 300 שח

Featured Replies

פורסם

היי

אני מכניס עוד מחשב לבית ואני רוצה שגם לו יהיה חיבור לאינטרנט. אני יודע שיש אפשרות של ICS השאלה האם זה אפשרי ליצור חיבור כזה אלחוטי והלקוח לא יהיה תלוי בהדלקה של השרת ?

במידה ולא אני מבין שאי צריך להקים רשת לכן אאל"ט אני זקוק לראוטר וכרטיס רשת אלחוטי (יתחבר בחיבור קוי במחשב אחד) עד 300 שח. מוכן לחרוד אם יש סיבה טובה לדעתכם. מדובר על דירה רגילה, מרחק שני המחשבים כ 8 מטר, הפרדה של 2 קירות.

בקשר להקמת הרשת, במדריך בסטיקי רוב ההתיחסות שראיתי נוגעת למחשב הלקוח, מה קורה עם הגדרה של הראוטר וכו' ?

תודה

נתי

פורסם

השימוש ב-ICS ממש לא מומלץ לצרכים שלך. רכישת נתב היא הרבה יותר נכונה במצב הזה. קרא את המדריך הזה על מנת לקבל רקע כללי -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה צ'יף

אז אני מבין שאני חייב ללכת על רשת

אם כך אני אשמח להמלצה לראוטר וכרטיס אלחוטי PCI לחיבור כבלים (האמת שתכננתי על USB אבל מהסקירה שלך שם נראה לי שעדיף)

תודה רבה

נתי

פורסם

בתקציב שלך יכנס ה-6204WG של EDIMAX וכרטיס רשת אלחוטי EW7128.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה

הציוד הזה גם יתאים למהירויות גבוהות יותר ? (12\16 mb )

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון למהירות החיבור שלך לאינטרנט. הציוד הזה מתאים, רק שאתה צריך לזכור את המגבלות של החיבור האלחוטי -- גם באופן אופטימלי חיבור אלחוטי לא יתן יותר מ-10-15Mbps כך שאם יש לך חיבור של 16 יתכן ולא תצליח לנצל את כולו בחיבור אלחוטי -- בחיבור קווי לא תהיה בעיה. אם אתה מתכוון לעבוד במהירויות בוהות מאוד, עדיף שתרכוש ציוד בתקן N שהוא יותר יקר -- נתב+כרטיס עולים סביב 500 שקל.

פורסם
  • מחבר

אם ככה אני מעדיף להגדיל את התקציב וללכות על תקן N

יש משהו מומלץ עד 500 שח ?

עריכה :

האם EW-7727IN ו BR-6424N יעשו את העבודה ?

תודה

נתי

פורסם

אני לא אוהב את השילוב הזה -- לטעמי ה-6524 עדיף יחד עם ה-7728 -- זה אמנם קצת יותר יקר מ-500 שקל אבל אתה מקבל ציוד יותר איכותי. אתה גם יכול לשקול את ה-DLINK DIR-615 שהוא גם בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על העזרה, רכשתי את הציוד התקנתי והכל עובד סבבה

גם אבטחתי את הרשת לפי המדריך שלך

כרגע החיבור מראה לי(במחשב עם הכרטיס האלחוטי) על מהירות חיבור של 54mbps, אני לא אמור לקבל מהירות גבוהה יותר בתקן N ?

פורסם

אכן צריך. קרב את המחשב לנתב -- האם אתה עדיין מקבל ק 54? ודא שהנתב מוגדר לפעול גם בתקן N. תאבטח ב-WPA או ב-WPA2 -- הגדרת WEP מפילה את הרשת ל-54 באופן אוטומטי.

פורסם
  • מחבר

אני מאובטח עם WPA pre-shared key

האחוז קליטה מאוד גבוה (>85) עדיין יכול להיות שזו בעיית של מרחק ? כי לקרב את המחשב זה קצת בעיה

עריכה:

אוקיי הבעיה הייתה בכרטיס

הוא היה מוגדר על B/G mix ולא על B/G/N

ניסיתי אתמול לשים אותו על N אבל משום מה הוא כל הזמן חזר ל G

מחובר ב 270mb, זה בסדר ?

אגב, אפשר לשנות את השם משתמש של הראוטר ?

פורסם

270 זה בסדר גמור. לא ניתן לשנות את שם המשתמש בראוטר (הוא תמיד ADMIN) אבל ניתן וגם רצוי לשנות את הסיסמא.

פורסם
  • מחבר

כן את הסיסמה שיניתי

שוב תודה על כל העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים