עבור לתוכן

לעוד מישהו עם ADSL היו אתמול בעיות פינג אחרי 19:00 בערב ?

Featured Replies

פורסם

לפני שבועיים בערך היתה לי בעיה עם התשתית של ADSL שהיתה מאופינת בפינגים גבוהים לכל האתרים כולל בארץ (לרוב בסביבות ה400-600 מילי בתוך הארץ ) .

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=437310.0

אתמול היתה לי שוב אותה בעיה של פינג לא יציב שקפץ בין 900-240 לחול אז בדקתי מה הgateway שלי (הקפיצה הראשונה אחרי המודם ) ועשיתי לו פינג ברצף. ראיתי נתונים בין 14 מילי (בסדר) ל240 (ממש לא בסדר) .

למי שלא מבין למה זאת בעית תשתית זה די פשוט. במקרה שלי בין המודם לספק שירות(בזק בינלאומי) יש את המרכזיה ואז את התשתית של בזק. כדי להגיע להופ הראשון אני צריך להגיע למרכזיה ושם נתוני ה signal to noise חשובים ואז אני צריך לעבור מהמרכזיה על התשתית של בזק עד לחיבור עם הספק שירות . בגלל שכבר היתה לי את הבעיה הזאת אני די בטוח שהאיכות של הקו שלי הוא לא הבעיה (אמרו לי שאני יכול לשדרג ל8 מגה בלי בעיות). הבעיה כנראה שוב בתשתית של בזק.

האפשרויות הן :

- שהתנתק להם קו ישיר למרכזיה והמידע עובר דרך קו גיבוי שיוצר עומס שכונתי

- שהתנתק להם קו ראשי והם מנתבים תעבורה דרך קו אחר שיוצר עומס באיזור גדול יותר (עיר,איזור, כל הארץ)

- שהם הקצו יותר רוחב פס למשתמשים מאשר מה שקיים בפועל וכולם מנסים לנצל את המקסימום. לדוגמה אם יש להם קו של 1Gbps והם חיברו אילו 1000 משתמשים ב5 מגה וכולם מנסים לנצל את המקסימום יווצר עומס על התשתית שיגרום לנפילות והשהיות .

בגדול כל המקרים האילו זהים יש גם אפשרות שהטבלת ניתוב שולחת את הפקט לטיולים.

אני חושב לעבור להוט אבל אשתי אמרה שהיא שמעה עליהם רק דברים רעים . אם החיבור אינטרנט יציב אני יכול לסבול הרבה רוע.

פורסם

היו לי בעיות ביומיים האחרונים, והאיטרנט בקושי מתפקד. לפני שבועיים היו לי בעיות של פינגים גבוההים במיוחד לאירופה, אבל מאז זה הסתדר. (הספק: בב"ל)

כרגע יש לי בעיות עם DNS שלא תמיד עונה...

בקיצור הכל בזבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים