עבור לתוכן

עזרה - מחשב לאולפן ביתי

Featured Replies

פורסם

לוח אם כדוגמת:

http://www.skypc.co.il/pl_product~31304~10~0.htm

אם אתה משתמש ב - מערכת הפעלה 64bit אז זיכרון עם מתח של 1.5V 6GB - אומנם אפשר לשים עם מתח יותר גבוהה אבל למחשב עבודה עדיף לשים זיכרונות סטנדרטים - jedec

אם אתה לא מתכוון להשתמש במערכת הפעלה 64bit - אין טעם ללכת על הפלטפורמה הזאות מכוון שהיתרון שיש לו על פני P55 מתבטל

לגבי מערך האיכסון (שים לפי נפח שאתה צריך):

1. כונן SSD (כמו intel X25-m G2 לפי הנפח שתצטרך)

2. כונן SSD בשביל קבצים/ספריות עבודה

3. כונן גיבוי מסדרה"ירוקה" (מכוון שהם שקטים וזה לגיבוי אז הביצועים לא ממש חשובים) כגון: SAMSUNG ECO F2, SEAGATE LP 7200.12

ספק כוח: פסיבי, סביבות 400W יספיק

מארז: כגון P183 ANTEC

פורסם

המלצתי? תקנה תחנת עבודה ב- http://pcpower.co.il/

הם מתמחים בבניית מחשבים לעבודות אודיו ווידאו, הם עושים אופטימיזציה למערכות ההפעלה בהתאם לתוכנה שאתה מתכוון לעבוד איתה, ויש להם שם מצויין בקהילת האודיו.

פורסם
  • מחבר

לוח אם כדוגמת:

http://www.skypc.co.il/pl_product~31304~10~0.htm

אם אתה משתמש ב - מערכת הפעלה 64bit אז זיכרון עם מתח של 1.5V 6GB - אומנם אפשר לשים עם מתח יותר גבוהה אבל למחשב עבודה עדיף לשים זיכרונות סטנדרטים - jedec

אם אתה לא מתכוון להשתמש במערכת הפעלה 64bit - אין טעם ללכת על הפלטפורמה הזאות מכוון שהיתרון שיש לו על פני P55 מתבטל

לגבי מערך האיכסון (שים לפי נפח שאתה צריך):

1. כונן SSD (כמו intel X25-m G2 לפי הנפח שתצטרך)

2. כונן SSD בשביל קבצים/ספריות עבודה

3. כונן גיבוי מסדרה"ירוקה" (מכוון שהם שקטים וזה לגיבוי אז הביצועים לא ממש חשובים) כגון: SAMSUNG ECO F2, SEAGATE LP 7200.12

ספק כוח: פסיבי, סביבות 400W יספיק

מארז: כגון P183 ANTEC

אוקיי תודה קודם כל.

עכשיו מה ההבדל בין הלוח אם שהצעת לי, לבין ההוא שרשמתי בהודעה הראשונה.. ?

תראה, בגדול הרעיון שלי מבחינת חומרה (גם תוכנה) זה לנצל את הפיצ'רים ואת כל הרכיבים הכי מתקדמים (לפחות בטופ 10 +-) כדי לקבל מחשב חזק ככל האפשר.

אז ברור שכשיש לי מע' הפעלה שתומכת ב64 ביט אני לא יתקין אחת שתומכת רק ב32..

אז עכשיו כשסגרנו שהמע' הפע' היא 64, לא בדיוק הבנתי מה הסברת שמה לגבי הזכרונות אם תוכל יותר טיפה לפרט, ואיזה זיכרון כדאי לי לשים (חברה, אם זה משנה בכלל... ?)

עכשיו לגבי כל האיכסוניידה - כונן SSD = ?.

ובוא אני אפרט לך +- מה הצרכים שלי וככה תוכל לענות לי.

אני רוצה הארד דיסק אחד בסביבות ה250 גיגה למע' הפעלה (ככל הנראה וינדוס 7). חשוב לי שההארד דיסק הזה יהיה מאד מהיר (לטובת מהירות המחשב כולו ומע' ההפעלה בפרט... אני צודק.... ? ) ובגדול שיהיה הארד דיסק עם ביצועים מרשימים בוא נגיד, לא מהסטנדרטיים...

אניי לא סגור ב100 % אז בוא תגיד לי גם מה עדיף פה..

בעיקרון הולך להיות על המחשב 2 תוכנות מרכזיות שזה וינדוס וקיובייס (אוכלת לא מעט סיפייו בלשון המעטה), הרבה מוזיקה (mp3, wave וכדומה ), פרוייקטים של קיובייס ופחות או יותר זהו.

מה שאני חשבתי זה לשים את הוינדוס על ההארד דיסק הראשון (250), עכשיו את בשאר החלוקה אני צריך קצת עזרה..

צא מנק' הנחה שהתוכנה ממש ממש כבדה על המחשב (מבחינת מקום) וכשהיא עובדת היא זוללת CPU אז איפה עדיף לי לשים אותה? ביחד עם הוינדוס או בנפרד ? בעיקרון התכנון שלי זה אחד של 250, עוד אחד של טרה ואולי בעתיד (או שלא) אחד נייד של חצי טרה לגיבויים ודיסק און קי גדול.

אז השאלה שלי איך נראה לך הכי נכון לחלק את כל העניין פה. ? (תעזוב בצד כרגע את הנייד)

בכל מקרה חשוב לי ששני ההארד דיסקים הפנימיים יהיו בוא נגיד עם היחס של מהירות-רעש הכי עדיף שיש.

סתם שאלה

מה ההבדל בין כל הספקי כוח וכל המארזים?

כולם מספקים חשמל למחשב שזה בשורה התחתונה אותו דבר, וכל המארזים +- אותו הדבר, אז בכ"ז מה הדברים שאתה מסתכל עליהם בבחירה של מארז, ספק כוח וכל שאר החומרה הנלווית (קירור, אם צריך אז איזה קירור מים, וכל השאר - חוץ ממקלדת עכבר ומסך).

פורסם
  • מחבר

anybody plz ??

פורסם
אז עכשיו כשסגרנו שהמע' הפע' היא 64, לא בדיוק הבנתי מה הסברת שמה לגבי הזכרונות אם תוכל יותר טיפה לפרט, ואיזה זיכרון כדאי לי לשים (חברה, אם זה משנה בכלל... ?)

החברה לא ממש משנה

בקר הזיכרון של המעבד תומך עד (כולל) 1.65V

לא ממליץ לשים זכרונות של 1.65V כי זה הגבול העליון (אפשר לעלות את המתח עוד יותר אבל זה לא מומלץ)

לכן עדיף לשים זכרונות 1.5V

אני רוצה הארד דיסק אחד בסביבות ה250 גיגה למע' הפעלה (ככל הנראה וינדוס 7).

זה הגבול העליון בכונני SSD

חשוב לי שההארד דיסק הזה יהיה מאד מהיר (לטובת מהירות המחשב כולו ומע' ההפעלה בפרט... אני צודק.... ? ) ובגדול שיהיה הארד דיסק עם ביצועים מרשימים בוא נגיד, לא מהסטנדרטיים...

שזה מבאי אותנו לכונן SSD איכותי

אניי לא סגור ב100 % אז בוא תגיד לי גם מה עדיף פה..

בתור מה?

יחסית למה?

לאיזה תקציב?

הרי אם כונן קשיח רגיל הוא = ביצועים סטנדרטים

אז

מערך RAID 0 של כוניים קשיחים - זה ביצועים מהירים

אז

כונן SSD - ביצועים מאוד מהירים

אז

זה מבאי אותי למסקנה שמערך RAID 0 של כונני SSD זה ביצועים מרשימים

מה שאני חשבתי זה לשים את הוינדוס על ההארד דיסק הראשון (250), עכשיו את בשאר החלוקה אני צריך קצת עזרה..

צא מנק' הנחה שהתוכנה ממש ממש כבדה על המחשב (מבחינת מקום) וכשהיא עובדת היא זוללת CPU אז איפה עדיף לי לשים אותה? ביחד עם הוינדוס או בנפרד ? בעיקרון התכנון שלי זה אחד של 250, עוד אחד של טרה ואולי בעתיד (או שלא) אחד נייד של חצי טרה לגיבויים ודיסק און קי גדול.

לדעתי סידור אפשרי:

1. windows + גיבוי

2. cubase

לגבי הנפח: תלוי איזה אמצאי איכסון תבחר

בכל מקרה חשוב לי ששני ההארד דיסקים הפנימיים יהיו בוא נגיד עם היחס של מהירות-רעש הכי עדיף שיש.

לפי השק אל הרועש:

1. SSD הכי שקטים עם ביצועים גבוהים (הדגמים האיכותים)

2. דיסקים קשיחים "ירוקים" - שקטים אך ביצועים נמוכים

3. שאר הדיסקים קשיחים נופלים בערך באותו רמת רעש + ביצועים יותר טובים מה"ירוקים"

דבר נוסף שאתה צריך לקחת עם עמצאי איכסון זה זמן הגישה לקבצים

מכוון שאתה תעבוד עם אלפי דגימות קול זמן הגישה מאוד חשוב וכאן לכונני ה - SSD יש יתרון עצום על פני הדיסקים הקשיחים הרגילים

מה ההבדל בין כל הספקי כוח וכל המארזים?

כולם מספקים חשמל למחשב שזה בשורה התחתונה אותו דבר, וכל המארזים +- אותו הדבר, אז בכ"ז מה הדברים שאתה מסתכל עליהם בבחירה של מארז, ספק כוח וכל שאר החומרה הנלווית

רמת השקט

ואיכות הבניה במיוחד בספק כוח, כי אם אתה תעבוד הרבה מול המחשב זה דבר מאוד חשוב שפתאום לא תהיה לך "נפילה" בגלל שגעונות של הספק כוח

קירור, אם צריך אז איזה קירור מים, וכל השאר

לא חושב שקירור מים הוא הפתרון

1. אתה צריך מחשב חרישי

2. אני מניח שאתה תאכסן אותו בארון אז תבדוק את העניין הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים