עבור לתוכן

סתם שאלה שמסקרנת אותי בתור סטודנט מתחיל שנה א' במדעי המחשב,יש מישהו שחדו"א היה

Featured Replies

פורסם

את האינטגרלים העבירו להשלמות חדו"א לפי מה שאמרו לנו

אממ... אתה יודע מה זה 'חדו"א', אני מקווה. אתה באמת חושב שמישהו הוציא משם את כל עניין האינטגרלים? עם מה נשארנו אז, 'חשבון'? אז בוא תחזור ליסודי ונגמור עניין...

• תגובות 71
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חדו"א = חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי. והדיפרנציאלי תופס חלק יותר משמעותי מהקורס מהאינטגרלי.

פורסם

דיפרנציאלי בלי אינגרלי זה כמעט כמו כפל בלי חילוק.

פורסם

שטויות. תעבור על הסילבוס של חדו"א 1, 2 ו-3 באוניברסיטת תל אביב, ותגיד לי כמה מהסעיפים שם קשורים לאינטגרלים.

(האמת, לדעתי השם "חשבון אינפינטסימלי" הרבה יותר מתאים לקורסים האלה, כי הם מלמדים הרבה דברים שלא קשורים ישירות לדיפרנציאלים או לאינטגרלים).

פורסם

זה נראה כאילו רק (או רוב) האנשים שלמדו מדעי המחשב, הנדסת חשמל, הנדסת מכונות ותחומים קרובים לזה יוכלו להרוויח משכורת שמנה בעבודתם.

כל מה שאין בו מתמטיקה או שיש אבל לא כמו התחומים הנ''ל, יצטרך להסתפק בשכר הרבה יותר נמוך.

העולם שייך לחנונים שאוהבים לתכנת ולהנדס. :P

פורסם

^ ככה זה כשחיים בעולם ההיטק.

אתה יכול להמציא משהו שימשוך את העולם לכיוון שונה.

מצד שני, כדי לפרוץ דרך צריך להיות מהנדס... אין מה לעשות, חייבים ללמוד איך העולם עובד.

מצד שלישי אתה יכול לפתוח שווארמה מצליחה ולעשות מיליונים. :nixweiss:

פורסם
זה נראה כאילו רק (או רוב) האנשים שלמדו מדעי המחשב, הנדסת חשמל, הנדסת מכונות ותחומים קרובים לזה יוכלו להרוויח משכורת שמנה בעבודתם.

זה לא נכון, זו פשוט הדרך הקלה ביותר. בכל אפיק אחר הרבה יותר קשה להגיע למשכורות של מהנדסים בהייטק בתוך פרק זמן כל כך קצר.

פורסם

זה לא נכון, זו פשוט הדרך הקלה ביותר. בכל אפיק אחר הרבה יותר קשה להגיע למשכורות של מהנדסים בהייטק בתוך פרק זמן כל כך קצר.

נקודה מעניינת.

רציתי להוסיף משהו...

שניים סיימו ללמוד לתואר ראשון. אחד הנדסת חשמל והשני פסיכולוגיה.

הראשון הולך לעבוד בהייטק ומרוויח 15 אלף ובמקביל לומד לתואר שניבמנהל עסקים בזמן שהבחור מפסיכולוגיה ממשיך למלצר ולומד לתואר שני.

לאחר שנתיים, המהנדס כבר עם תואר שני במנהל עסקים ועבר לתפקיד של ראש צוות ועכשיו הוא מרוויח כמה שראש צוות מרוויח (כמה ראש צוות מרוויח?).

הבחור השני כבר נהיה פסיכולוג לכל דבר והוא גובה 400 ש''ח לשעה והוא מצליח בתחומו, מקבל 10 אנשים כל יום בעבודה מהבית. (4000 ש''ח ביום).

בסופו דש דבר, מהמקרה הזה (שהוא די קיצוני ולא ממש הגיוני אבל בהנתם את הנקודה) מי ירוויח יותר בסוף שנה?

פורסם

אם אתה ממש טוב במקצוע כלשהו אתה תעשה ממנו כסף טוב , קרובת משפחה שלי מרוויחה 25000 שקל (נטו )

מפרסום והיא לא יודעת לפתור משוואה עם שני נעלמים.

פורסם

אם אתה ממש טוב במקצוע כלשהו אתה תעשה ממנו כסף טוב , קרובת משפחה שלי מרוויחה 25000 שקל (נטו )

מפרסום והיא לא יודעת לפתור משוואה עם שני נעלמים.

תסלח לי אבל זה לא הרבה כסף.

פורסם

זה גם לא ממש מעט...

פורסם

תסלח לי אבל זה לא הרבה כסף.

זה נטו. זה המון. מהנדס בכיר מרוויח את זה בברוטו, כלומר חצי מזה בנטו.

פורסם

זה מספיק כסף וזה כסף טוב , שתעשה 30,000 שקל בחודש וגם יהיה לך חיים שתוכל לראות

את הילדים שלך לגדל אותם ולא לשבת כל היום עד הלילה במשרד תוכל להגיד ביהירות רבה יש לציין

" זה לא הרבה כסף ".

פורסם

זה נטו. זה המון. מהנדס בכיר מרוויח את זה בברוטו, כלומר חצי מזה בנטו.

כמה מרוויח ראש צוות פיתוח תוכנה לאחר ניכויים וכל מה שהמדינה לוקחת לו?

פורסם

25 אלף נטו זה לא הרבה? אני מפספס משהו?

המפתח תוכנה מרוויח נטו חצי מזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים