עבור לתוכן

טריק מדליק לשיפור שידור/קליטה ברשתות אלחוטיות

Featured Replies

פורסם

.

פורסם
  • מחבר

מהירות תעבורת המידע, כלומר כמה מגה לשניה תעבורה בין הנתב לכרטיס הרשת. נכון המונח הנכון יותר הינו רוחב הסרט.

יש לציין שהנתב לינוקס הוא מאוד מקצועי, שמאפשר אפילו שידור בעוצמה שאינה מורשית בארץ 251 מילי וואט.

[br]פורסם בתאריך: 5.11.2009 בשעה 23:31:10

בעל נתב הלינוקס, תלמד לקנפג את הנתב ואז תסתור את התאוריה שלי.

נכון שהגדרת לתקן G, אבל במוד שידור הוא היה אוטומטי. אני רוצה שתגביל אותו בהגדרות מתקדמות ברובליקה TMX

האפשרות השלישית אם איני טועה

פורסם

מעקב

פורסם

אני כרגע משתמש בנתב של לינקסיס אבל עם tomato,

מישהו יודע אם יש פתרון לעבוד עם DD-WRT ביחד עם חייגן כבלים L2TP?

פורסם

נחמד אבל מה עם הקרינה?

פורסם

מה עם נתבים של אדימקס?

זה קיים גם שם?

פורסם
  • מחבר

לגבי הקרינה, ברור שעוצמת שידור גבוהה גורמת לסחרחורות. לכן זה מומלץ לבצע אך ורק הנתב נימצא בממ"ד, וכן מומלץ שהמחשב הייה קצת מרוחק מהנתב.

לגבי התאימות, הטריק הזה הינו לכולל הנתבים, ביחוד לאלו שאין אפשרות לשנות עוצמת שידור.

פורסם

אתה מוכן להפסיק להנפיץ דברים?

הדבר היחידי שברור פה זה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר...

פורסם

עזוב יגאל, התעייפתי ממנו.

פורסם
  • מחבר

ליגאל וידידו ארכימדס,

בנתב שלי אין שינוי עוצמת שידור, וכן איני יודע בדיוק באיזה הספק הנתב משדר, ובנוסף איני יודע מהן ההגבלות בתיאנלד.

אך דבר אחד אני אוכל להגיד לך בוודאות, שבמצב תיאלנד אני מרגיש סחרחורות ויש לי הרגשה שזאת העוצמה השידור הכי חזרה.

יש הבדל עצוםפ בין שידור ב70mW (ברירית מחדל) ל251mW עוצמה גדולה פי 3 .

הגולשים כאן אינם נתנו סאטיסטיקות לגבי קליטה, אך אתה תיראה מעל לכול ספק סביר, שמורגשת קליטה גם בגוף האדם

פורסם

תגיד, אתה דביל בכח?

פורסם

אם תרשו לי רגע להתערב, אני מאמין שניתן יהיה להגיע להבנה כלשהיא,

א. בעוצמות שידור של כ250mW ייתכנו כאביי ראש וסחרחורות (אני אחד מהסובלים בעוצמה שכזו)

התופעה לא מגיעה לידי ביטוי אצל כל בני האדם. הרגישות לשידור משתנה מאדם לאדם.כמו שרגישות לשפעת משתנה מאדם לאדם.

א2. במדינה ישראל עוצמת הקרינה המותרת ע"פ חוק ככל הידוע לי 19.35 וולט\מטר לחשיפה רציפה וממושכת. ובהספק של עד 1וואט\למטר מרובע. ולפי זה עובדים ולא לפי תאילנד או יפן או לצורך העניין - אבו דאבי.

ב. בכרטיסי רשת וראוטרים ישנים אכן היה דבר שנקרא איזור בית\שידור - בד"כ הכוונה הייתה המדינה שבה נמצא הראוטר,

בפירמוור היה קבוע תחום שידור מסויים לכל מדינה ע"פ המוסכמות של IEEE ומשרד התקשורת של המדינה בה הוא מצויי ,והייצרן, בערוצים כללים בלבד.

מי שמכיר את התחום טוב , יודע ששידור הוא לא לתחום תדר אחד בלבד אלא חצאית שידור של תדרים באיזור של תדר\אות הקרייאר.

ג. בראוטרים מתקדמים שכבר מלפני כ-4-5 שנים הייתה את היכולת לשנות עוצמות שידור.

ד. לא מומלץ לשנות איזור שידור , משני סיבות הראשונה - לא כל כרטיסי הרשת האלחוטיים ידעו איך לאכול את מה שמוציא הראוטר,

מכיוון שכלל כרטיסי הרשת שמוכרים בארץ מותאמים ע"י היצרן לקוד שידור מסויים ברשתות A,B : 1-12 , וברשת G : 1-7

ולא תמיד הראוטרים מוצאים שפה משותפת עם הכרטיס אפילו אם נועלים אותם על אותה רשת אותו קצב ואותו ערוץ שידור.

סיבה שניה היא ששינוי איזור שידור כמו שרובנו יודעים משנה את תדר השדר או את תדר הקרייאר של המשדר עצמו,

זה עלול לגרום לעלייה על תדרי שידור אחרים כגון מכשירי טלפון, מכשירי רדיו ישנים ואפילו להפריע ופעילות תקינה של מוצרים כגון מערכות HIFI מסוימות

טלוויזיות מסוימות רשתות תקשורת אלחוטיות מסויימות ואפילו קוצבי לב ומכשירי שמיעה, בנוסף לכך להפרעת שידור בתדרי ת"ג ת"גמ ותא"ג וכו' וכו'.

ה. נכון להיום לא בכל הראוטרים קיימת אפשרות שינויי ערוץ שידור או עוצמת שידור.

ו. במידה ולא מכירים לא שוללים מראש, כי תמיד יבוא מישהוא שעלול לדעת יותר ממך.

ז. במידה וחושבים שמכירים טוב גם לא שוללים את דבר האחר גם אם נראה שזו שטות גמורה, ייתכן שיש צדק\חכמה שאתה עדיין לא מכיר או מודע אלייה.

אגב באחד הפוסטים הישנים שלי מלפני שנה+ כבר דאז הצגתי את פירמוור טומאטו את יכולת שינוי העוצמה....ולי היה אותו כבר אז מעל שנתיים

ואגב לשואלים בשלומו הוא עדיין חי ומתקשר :) רק עם מוד משופצר של טומאטו - מאת בחור חביב בשם ויקטק.

סימוכין :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=339605.0

http://www.environment.gov.il/bin/en.jsp?enPage=big_pic2&bigPicName=saf_krina_t_1.gif&enDisplay=view&enDispWhat=object&enDispWho=Articals%5El3665&enZone=saf_krina&enVersion=0&pictitle=%E8%E1%EC%FA%20%F8%EE%E5%FA%20%E4%E7%F9%E9%F4%E4%20%EC%F7%F8%E9%F0%E4%20%E1%EC%FA%E9%20%EE%E9%E9%F0%F0%FA%20%E1%E4%FA%E0%ED%20%EC%FA%E3%F8%20(%EE%E0%E9%202005)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים