עבור לתוכן

המלצה לאל פסק - 400ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני צריך להמלצה לאל פסק או אפילו מייצב מתח (מספיק לי רק שהציוד יהיה מוגן ולא יגבה את הקבצים). התקציב הוא 400 עם אפשרות חריגה.

כעקרון אני רוצה לחבר את המחשב שהמפרט בצד(כרגע המחשב בתיקון בגלל קפיצת חשמל בבית אבל הוא יהיה פחות או יותר אותו הדבר) ואם אפשר את הטלוויזיה(sharp 32d44) במקום המסך שלי CRT mag 17' 770fs.

תודה לעוזרים.

פורסם

אני ממליץ לך לעשות מגן דירתי ולא רק מגן על המחשה זה יוצא אותו מחיר +\- תלוי בחיבור של החשמל אצלך (תלת פאזי/חד פאזי) אבל כך אתה מגן על כל הבית.

פורסם
  • מחבר

החיבור בבית תלת פאזי. אני לא מכיר את מה שאתה מדבר עליו אז אם אתה יכול להביא קישור למוצר דוגמא אני אשמח.

קראתי כמה הודעות שאנשים כותבים פה ואני רואה פה המלצות על advice prpc700 שעולה באזור 400, רציתי לדעת אם הוא יתאים לי?

נ.ב.

יש לי שאלה נוספת: האם הבדק בין אלפסק למייצב מתח זה שאל פסק נותן גם חשמל בהפסקת חשמל(רגילה לא של כמה מילישניות) או שיש עוד הבדלים?

פורסם

המטרה של האביזר הזה הוא לשלוח את הזרם שמגיע מח"ח (חברת חשמל) בין אם הוא נמוך או גבוה לארקה ובכך הוא מגן על כל הבית

ולא רק על המחשב צריך לזכור שבכל הבית יש אביזרים אלקטרונים כגון LCD מקררים מכונות כביסה וכ"ו שיוכולים להיפגע מקפיצות מתח

החיסרון שהוא לא אוגר מתח במקרה של הפסקת חשמל.

http://pdf.directindustry.com/pdf/obo-bettermann/lightning-and-surge-protection-systems/12326-23983-_30.html

פורסם

היחוד של המיצבב זה לשלוח את השטיות שלך מחוץ לפורום.

מיצב מתח תפקידו להשהות את חזרת המתח ,וכך מונע ספיקים בחשמל.

כלומר עיקר הנזק בחשמל ניגרם מהספיקים , קפיצות מתח.

תפקידו של המיצב , היה ויש קפיצה להנחית את המתח לכמה שניות.

במצב של נפילה ארוכה וחזרה של חשמל, המייצב משהה לכמה שניות את החזרת המתח להצרכן וכך מונע קפיצות מתח מסוכנות.

אל פסק זהו ההתקן הכי טוב לבעיות שכאלה,

אל פסק כבמצב של נפילת מתח, ההתקן כולל מהפך שממיר ממתח סוללות לרוב 12V ל220 פולסים, מבחינתך המחשב יקבל מתח ללא תלות לנפילות מתח.

ההבדלים בסוגי אל פסק הינם בקיבולים של הסוללות, שאילו קובעות את זמן הגיבוי .

לרוב, אל פסק של 600VA מספיק ל20 דקות למחשב חדיש עם מסך LCD

פורסם

לפני שאתה מוריד את רמת הפורום כדאי שתדע קצת מושגי חשמל וקצת חשמל ואחר כך תרשום שטויות בכדי להרשים מטרת הפורום הוא לעזור ולא לנסות להצחיק אף אחד.

אל-פסק - התקן המיועד להספקת אנרגיה חשמלית באופן רצוף גם במקרים של שיבושים ברשת האספקה הרגילה

נחשול מתח (גל מתח) - תנודות מתח בעלי עוצמה גבוהה במשך זמן קצר

דוגמאות לגל מתח:

גל מתח תלת פאזי מקורי 400 וולט ועליו מתאסף גל פריקת ברק או נחשול אחר של 500 וולט, נקבל עוצמת המתח הכולל של 900 וולט.

בחד פאזי מקורי 230 וולט ועליו מתאסף גל פריקת ברק או נחשול אחר של 500 וולט, נקבל עוצמת המתח הכולל של 730וולט.

עוצמות האלה עלולות להגיע לאלפי וולט משך הזמן עד 20 מילי שניות ויותר בכל מחזור. נחשולי מתח נוצרים:

1) מהתפרקות ברקים ומטענים אלקטרוסטטיים:

2) בפעולות מיתוג כמו קצר לאדמה, הפסקת מזגן או מכונת כביסה בבית, או מכשירי חשמל בעלי הספקים גבוהים הגורמים למתח וזרם יתר.

לוכד ברקים ונחשולי מתח קימים במספר דרכים:

דרך השקע - UPS או אביזר שמתחבר לשקע ומגן רק עליו.

דירתי - על כל הבית כפי שרשמתי באשכול שלי.

בדיקת מגן (לוכד) ברקים ונחשולי מתח נעשית בזרם 5/8/205 כלומר גל זרם עולה לרמה של 5 KA קילו אמפר תוך 10 מילי שנייה ויורד ל- 2.5 KA תוך 20 מילי שנייה.

בכל המקרים הכל עובד אותו דבר בתור הגנה השאלה היכן התוספת שמקבלים מה מפסידים ועל מה הוא מגן.

פורסם

אתה פלצפן ברמה, חושב שאם למדת קורס חשמלי הפכת למומחה.

לא הטעיתי אף אחד, זה שבינתך אינה מסוגלת להבין רמה מקצועית זאת בעייתך.

ההבדל בין UPS ומייצב זה להפסקות חשמל ארוכות מכמה אלפיות השניה.

UPS כולל בתוכו מהפך שמייצר גל ריבועי במתח יעיל של 220V .

חישוב מתח יעיל של גל ריבועי זה ריבוע האיטגרל של מחזור אחד, חלקי זמן מחזור

ON

אני להבדיל ממך בעל הכשרה של מהנדס אלקטרוניקה , לא סתם פקה פקה

פורסם

צדקתי אתה באמת מנסה להיות ליצן החצר

אם לא הבנתה את הכוונה של oronluko

ואני מצתת אני צריך להמלצה לאל פסק או אפילו מייצב מתח (מספיק לי רק שהציוד יהיה מוגן ולא יגבה את הקבצים).

מה עוד שהוא גם רוצה להגן על הטלויזיה.

לא איכפת על הקבצים הוא דואג לחומרה בלבד גם בחברות הכי גדולות קימים לוכדי ברקים בארונות חשמל תפקידו העיקרי של הUPS הוא לדאוג שלא יעלמו קבצים ושניתן לסגור את המחשב עד לחזרתו של החשמל.

רק לידע כללי הסכלתי היא הנדסאי חשמל 630*3 אמפר + בודק -2 ועכשיו אני מסיים תואר שני בפיזיקה

אז לך לישון על האף וליפני שאתה מנסה להרשים כאן בפורום תחשוב

פורסם

ראשית ידידי , השכלתי אם כבר.

לא ידעתי שהנדסאי חשמל ניקרא תואר ראשון, וישר אתה קופץ לתואר שני.

לפי בקיאותך אתה בקושי סיימת חשמל חובבני , אין זה המקום לפגוע בך מול כולם.

כמו כן, אני מרגיש בבקושי הינך יודע מזה תלת פאזי .

מזה משנה אם יש נחשול מתח לנקודת תלת פאזית , בכול מקרה בדר"כ לא משתמשים בשלושת הפאזות במכשיר אחד, אלה אם זה מנוע.

רוב הצרכנים משתמשים בפאזה אחת שמחולקת לצרכנים.

רק צרכנים כבדים ושכוללים מנועים/מדחסים מתקבל נצילות יותר טובה בחיבור שכזה.

[br]פורסם בתאריך: 6.11.2009 בשעה 22:16:04

פינתו של ד"ר אבשלום קור

אל לנו לאמר מצתת אלה מצטט, מלשון ציטוט קרי לקיחת משפט או אימרה ושיבוצה במקום שונה

לא יקום ולא הייה מהנדס בארץ ישראל שלא רק שלא מפגין בקיאות בתחום לימודו, בנוסף בור ועם הארץ גם בשפה העיברית וגם במבנה ההשכלה הגבוהה בישראל

פורסם

טוב טמבל אם אתה לא מבין בחשמל עדיף שתשתוק לתלת פאזי יש מנגנון של 4 נתיכים וזה לא משנה אם באיזה פאזה זה פוגע ברקים לא עושים אן דן דינו

ושוב אתה מנסה להיות ליצן מבלי לקרוא את מה שכותבים ככה זה טמבל נישאר טמבל תיקרא תבין תפנים.

מנהלים יקרים נא לנעול את האשכול חבל שטמבל כזה ידפוק את הפורום

פורסם

...

לתלת פאזי יש מנגנון של 4 נתיכים

...

תלת פאזי - 3 פאזות (תלת=שלוש בערבית).

על כל פאזה יש נתיך, סה"כ 3 נתיכים, איפה משתלב הנתיך הרביעי? (אתה הרי יודע שאין נתיכים על האפס ועל ההארקה?)

פורסם

זהו שיש כאן על האפס אם משהו היה טורח ורואה את הקישור הוא היה רואה

שיש גם על האפס נתיך וכמובן שרק חשמלאי בעל הסמכה מתאימה רשאי לחבר את האביזר

אפילו אם יש לא תעודת דיפלומה לאליקטרוניקה :bash::facepalm:

פורסם

נתיך על האפס יש רק במערכות מתח גבוה/על/עליון, לא במתח חלוקה.

במתח חלוקה (230V חד פאזי או 400V תלת פאזי) יש נתיך על כל פאזה והאפס מגושר ישירות.

עריכה:

במכשיר שקישרת אליו אכן יש נתיך על האפס.

חשבתי בטעות שהתכוונת לחיבור באופן כללי ע"פ חוק החשמל.

פורסם

magnom - אם לא תשמור על הפה לא תהיה פה.

Oren_elec - כנ"ל. אפשר לתקוף את העניין במקום לתקוף אנשים.

שתי ההודעות האחרונות נמחקו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

1. לא צריך לריב.

2. אני אשמח לדעת איפה ניתן לקנות מגן דירתי לתלת פאזה.

3. בלי קשר אני רוצה לקנות אל פסק או מייצב מתח. מכיוון שהספק הישן שלי נהרס בגלל החשמל ביחד עם לוח אם החלפתי לספק כח של טרמלטק litepower 500w והוא עם Active PFC הבנתי שאל פסק פשוט לא יתאים וצריך את הגל סינוס טהור שעולה הרבה כסף.

התלבטות היא לנסות אל פסק לדוגמא advice PRPC750

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=131_731&products_id=8886

או לקנות רק מייצב מתח לדוגמא AVR PRO 1200N

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=131_731&products_id=9241

אני רק רוצה לוודא שהחומרה לא תנזק(בינתיים אני יחבר רק את המחשב) המסמכים ברובם לא חשובים בכלל והשאר במילא אני תמיד מגבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים