עבור לתוכן

בעיה עם נתב אדימקס BR-6524n ומתאם אדימקס EW-7718Un

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי לשדרג את הנתב שלי וקניתי נתב של אדימקס דגם BR-6524n.

אני מאוד מרוצה ממנו. עובד בצורה חלקה.

יש לי 3 מחשבים בבית. 2 נייחים ו-1 נייד. מחשב אחד נייח מחובר לנתב עם כבל רשת ושני המחשבים האחרים מחוברים אל חוטית.

הכל עובד בצורה חלקה.

יום שישי קניתי כרטיס רשת אלחוטי USB גם של חברת אדימקס דגם EW-7718Un כדי להנות מתקן N.

במחשב הנייד התקנתי את הדרייברים, חיברתי את המתאם ושם התחילה הבעיה.

אין קליטה !!!! הקליטה עומדת על 10%-20% ולפעמים מתנתק לגמרי. בדקתי גם במחשב השני וגם שם אותה הבעיה.

הנתב מוגדר לעבוד עם תקנים B/G/N.

הנתב עומד בממ"ד. אבל זה לא אמור להפריע כי הרי עם כרטיסי רשת תקן G הקליטה עומדת על 60%-50% ואם אני פותח את דלת הממ"ד זה עולה

ל-70%-80% בערך.

לפי ההיגיון כאשר אני משתמש בתקן N הקליטה צריכה להיות טובה יותר או לפחות לא יותר גרועה.

עברתי על ההגדרות בנתב ולא מצאתי משהו חריג אבל אולי אני מפספס משהו.

אשמח לעזרה.

תודה מראש,

מיכאל.

פורסם

שלב ראשון -- לפני הכל -- תתעדכן קושחה לנתב ו-DRIVER-ים לכרטיס הרשת. את ה-DRIVER לכרטיס הרשת תוריד ישר מהאתר של RALINK -- שורה רשונה כאן -- http://www.ralinktech.com/support.php?s=1. קושחה לנתב תוריד מהאתר של EDIMAX העולמית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

מה זה הדרייברים האלה של RALINK ??

בקשר לעדכון הקשוחה של הנתב...

אצלי כרגע מותקנת גרסה 1.58 ובאתר של EDIMAX הגירסה להורדה היא 1.55 (מה 15/01/2009).

זה לא ממש עדכון.

הדבר השני שמאוד מעניין זה מאיפה הגיעה גרסה 1.58 אם הגרסה באתר הרשמי היא 1.55 ???

מוזר מאוד.

פורסם

גרסת ה-1.58 הגיע מהאתר של פיקוק - יבואנית ה-EDIMAX לארץ -- http://www.pikok.co.il/Tmicha.asp#sub7

לגבי ה-DRIVER -- הכרטיסים האלחוטיים של EDIMAX מבוססים על רכיבים של RALINK אבל EDIMAX לא מעדכנת את ה-DRIVER-ים בקצב ש-RALINK מפתחת אותם, כך לדוגמא באתר של EDIMAX אין עדיין DRIVER-ים ל-WINDOWS 7 ובאתר של RALINK יש.

הקיצר, לגבי ה-FIRMWARE אתה מסודר. לגבי ה-DRIVER-ים -- תעדכן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

אני אנסה ואגיב.

פורסם
  • מחבר

טוב ניסיתי...

זה לא עוזר.

הקליטה נעה בין 10%-25%. והוא גם לא מזהה רשתות שיש מסביב. (הכרטיס רשת המובנה של הנייד מזהה מלא רשתות).

קיצר ללא שום שינוי.

פורסם

כאשר המחשב והנתב נמצאים באותו חדר, אתה עדיין על אותה רמת קליטה נמוכה?

פורסם

ניסית ביציאת USB אחרת\מחשב אחר? אתה משתמש במאריך USB?

פורסם
  • מחבר

לא ניסיתי לשים את המתאם באותו חדר עם הנתב. אני אנסה.

מה שמוזר שהוא גם לא מוצא לי רשתות מסביב. אני יודע שיש כי הנייד שלי (עם הכרטיס רשת המובנה) כן קולט אותם.

אני לא משתמש במאריך USB.

ניסיתי לחבר למחשב אחר שיש לי וזה אותו הדבר.

פורסם
  • מחבר

טוב, בדקתי.

כאשר הכרטיס רשת נמצא באותו החדר עם המתב הקליטה 100%.

אבל עדיין תקן N אמור להיות חזק יותר מתקן G אז למה בכל זאת מחוץ לחדר תקן G קולט יותר טוב ????

אני לא מבין אתה זה !!

פורסם

זו כבר התקדמות.

עוד כמה ניסיונות/שאלות:

1. במחשב בו מותקן כרטיס הרשת האלחוטי החדש (USB) יש כרטיס רשת אלחוטי מובנה? אם כן -- תהפוך אותו ל-DISABLE ב-DEVICE MANAGER ותבדוק עכשיו מה הקליטה, גם כאשר הם הנתב והמחשב אינם באותו חדר.

2. אם אין שיפור ורמת הקליטה נשארת נמוכה, תבצע בדיקה של העברת קובץ בתוך הרשת הביתית -- מה הקצב שאתה מקבל?

פורסם

טוב, בדקתי.

כאשר הכרטיס רשת נמצא באותו החדר עם המתב הקליטה 100%.

אבל עדיין תקן N אמור להיות חזק יותר מתקן G אז למה בכל זאת מחוץ לחדר תקן G קולט יותר טוב ????

אני לא מבין אתה זה !!

miller84,

למרבה ההפתעה ההתנהגות שאתה חווה נורמלית.

אכן, תקן N אינו מתנהג כמו קודמיו ואחוז הקליטה שהמתאם מראה לך אינו קשור כלל לקצב העברת המידע. כך תוכל לראות 50% סיגנל במרחק של 10 מטר מהנתב במקום שמתאם G יראה לך 90% אך אם תבצע העברת קובץ תראה כי המהירות היא עד פי 4, למרות הסיגנל הנמוך !!!

הסיבה לכך מקורה במודולציה של תקן N והחישוב השונה מתקן G

הרבה מהוחות הרוכשים N מצפים לסיגנל גבוה במקום בו הסיגנל היה נמוך ב- G ומתבאסים בעוד מ שחשוב הוא קצב העברת הנתונים

ואם אפשר לשחוט עוד פרה קדושה, תקן N אינו נועד להאריך טווח. שיטת השידור/קליטה שלו מאפשרת פשוט לקלוט במקומות אליהם G התקשה להגיע ולכן בבתים בעלי קומות הוא נותן פתרון טוב אך אם תבדוק בשטח פתוח תראה שתקן N מגיע לאותו טווח של תקן G (

פורסם

אאל"ט אתה מתבלבל בין הMIMO (שאכן כלול בתקן N) לתקן N עצמו שמעלה את קצב העברת הנתונים ומגדיל מעט את הטווח.

פורסם
  • מחבר

miller84,

למרבה ההפתעה ההתנהגות שאתה חווה נורמלית.

אכן, תקן N אינו מתנהג כמו קודמיו ואחוז הקליטה שהמתאם מראה לך אינו קשור כלל לקצב העברת המידע. כך תוכל לראות 50% סיגנל במרחק של 10 מטר מהנתב במקום שמתאם G יראה לך 90% אך אם תבצע העברת קובץ תראה כי המהירות היא עד פי 4, למרות הסיגנל הנמוך !!!

הסיבה לכך מקורה במודולציה של תקן N והחישוב השונה מתקן G

הרבה מהוחות הרוכשים N מצפים לסיגנל גבוה במקום בו הסיגנל היה נמוך ב- G ומתבאסים בעוד מ שחשוב הוא קצב העברת הנתונים

ואם אפשר לשחוט עוד פרה קדושה, תקן N אינו נועד להאריך טווח. שיטת השידור/קליטה שלו מאפשרת פשוט לקלוט במקומות אליהם G התקשה להגיע ולכן בבתים בעלי קומות הוא נותן פתרון טוב אך אם תבדוק בשטח פתוח תראה שתקן N מגיע לאותו טווח של תקן G (

אז איך אתה מסביר את התופעה המוזרה שעם המחשב נייד (עם הכרטיס רשת המובנה) אני מוצא לצורך העניין 5 רשתות מסביב ובאותו מקום עם המתאם USB רק 2 ??

פורסם
  • מחבר

מה אף אחד לא נתקל בבעיה כזאת ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים