עבור לתוכן

האם הפיצול RAID-0 שיש ל"ניהול דיסקים" משפר משמעותי את ביצוע המערכת?

Featured Replies

פורסם

עד כמה טוב ה-RAID-0 שיש ל"ניהול דיסקים" ב-Windows Vista/7? אני רוצה להשתמש ב-3 דיסקים קשיחים ולהשתמש ב-STRIPED VOLUME באמצעות WINDOWS האם זה ישפר לי באופן משמעותי את הקריאה/כתיבה בין המחשב לבין הדיסקים? ואיזה פתרונות חומרה יש? יש עוד היום דבר כזה שנקרא SCSI? בקיצור מה אני צריך לקנות כדי להשתמש באחסון הכי מהיר שיש ובמחיר ביתי?

פורסם

raid תוכנתי גורם בד"כ יותר בעיות ממה שהוא מועיל ובכלליות לא מומלץ. רוב לוחות האם מהשנים האחרונות תומכים בסוג זה או אחר

של RAID וכמובן ישנם גם בקרים יעודיים (שיעילים בהרבה ועולים המון).

פורסם

אתה מוכן להסביר מדוע זה לא מומלץ? אני ממש לא מבין את המשפט "raid תוכנתי גורם בד"כ יותר בעיות ממה שהוא מועיל ובכלליות לא מומלץ."

פורסם

רייד תוכנתי האמת הוא די טוב, הבעיה היא שהוא גרוע בסביבת WINDOWS, לינוקס לעומת זאת מנהלת רייד תוכנתי בצורה מעולה

הבעיה העיקרית של רייד תוכנה הוא העובדה שהרייד מנוהל מסביבת מערכת ההפעלה בניגוד לבקרי הרייד המובנים בלוחות-אם בהם זה מופעל ברמה נמוכה יותר

פורסם

טוב, אני בטוח שאתה מבין שהשאלה שלי היתה פרובוקטיבית...

בכל מקרה, בלוחות האם של היום, בהם כבר משולבת האפשרות לביצוע RAID, אני ממש לא מוצא שום "רע" -- זה אולי לא סופר יעיל אבל זה בהחלט עושה את העבודה. כאשר נפחי הדיסקים נמדדים היום ב-TB, אובדן דיסק פרושו אובדן מידע בקנה מידה עצום במיוחד כאשר גיבוי של כאלה כמויות מידע (אפילו ל-DVD) הופך להיות לא ראלי.

לטעמי במחירי הדיסקים הנמוכים של היום, לא ליישם RAID (אפילו RAID 1) זה כמעט פשע, במיוחד כאשר לוחות אם עם אפשרות לביצוע RAID הם זמינים כל כך.

פורסם

לטעמי במחירי הדיסקים הנמוכים של היום, לא ליישם RAID (אפילו RAID 1) זה כמעט פשע, במיוחד כאשר לוחות אם עם אפשרות לביצוע RAID הם זמינים כל כך.

:xyxthumbs: מסכים עם כל מילה

אחרי מוות מהיר של כונן WD YS תוך 48שעות הפכתי לחסיד רייד 1 עד שעברתי שדרוג למערך רייד הנוכחי שלי. זה אולי יקר, אבל אני יכול לישון בשקט בלילה

פורסם

יעקב

אני לא חושב שצריך לאחסן כמות מידע כל כך חשוב רק על מחשב.כאחד שמוריד סרטים המחשב הוא רק תחנת מעבר.אחרי צריבה הכל נמחק ומפנה מקום.

אין שום טעם לאחסן שעות על שעות על המחשב.לנוחות הצפייה כן בהחלט אבל לא לאיחסון קבע.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה ב-RAID שיש על הלוח?

זה RAID חומרה או שזה גם תוכנה ורק נותן לך אפשרות לחבר יותר דיסקים אבל הבקרה עדיין באמצעות ה-Windows?

פורסם

Radeon38, אני הפסקתי לצרוב... זה לקח לי יותר מדי זמן וסתם היה מיותר... הכל נמצא אצלי על המערך היום

jiddisch, הבקר רייד שעל הלוח הוא לא רייד תוכנה, הרייד מתנהל ברמת הצ'יפסט

פורסם

בקר הרייד שעל לוח האם מכונה"FAKE RAID", מצד אחד הוא לא מתהל ע"י תוכנה ברמת מערכת ההפעלה אלא על לוח האם, מצד

שני המעבד עושה את החישובים הנדרשים ולא הבקר - דבר שמעלה את השימוש במעבד בעת כתיבה\קריאה להרדדיסק.

פורסם

מה שאתה כותב הוא נכון אבל התוספת לעומס על המעבד היא מאוד קטנה (אחוזים בודדים) ובהתחשב בעוצמתם של המעבדים היום וכמות הליבות זה ממש בטל ב-60 לעומת היתרון של שימוש ב-RAID. כפי שנכתב מעלי, RAID הוא לא פתרון גיבוי, אבל הוא בהחלט פתרון של יתרות (redundancy) שמקטין בצורה רצינית את הסיכוי לאיבוד מידע. התוספת ללוח אם בעל יכולת RAID + דיסק קשיח נוסף היא כל כך קטנה יחסית והתועלת שלה עצומה, שאי אפשר היום לוותר על זה.

פורסם

בשביל יתירות כן, שיפור הביצועים הוא הרבה פחות מ100% תיאורטיים (יותר כמו 40% מקסימום) בבקרים מובנים. כתבתי את התגובה שלי

להדגיש שהביצועים לא יעלו כמו שחושבים.

פורסם

בשביל יתירות כן, שיפור הביצועים הוא הרבה פחות מ100% תיאורטיים (יותר כמו 40% מקסימום) בבקרים מובנים. כתבתי את התגובה שלי

להדגיש שהביצועים לא יעלו כמו שחושבים.

מאיפה בדיוק הבאת את המס' ההזוי הזה... 40%?

פורסם

תעשה חיפוש בפורום, בזמנו הבאתי כמה וכמה באנצ'ים. ד"א - 40% מקסימום.

פורסם

אני מכיר את המספרים שלי שעשיתי עם הבקר המובנה של הלוח שלי נגד הבקר החומרתי שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים