עבור לתוכן

הבדל בין די די אר 2 ל3

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין די די אר 2 ל-3 מבחינת איך זה בכלל עובד

קראתי את המאמר הזה: http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=13484&forum=Hardware&viewmode=all

לפי הבנתי זמני אחזור גדולים יותר בדידי אר 2 בגלל שהוא גם בודק שהפאקטים יצאו תקינים (אם הבנתי נכון)

אבל איך זה שהוא שולח 4 יחידות מידע ביחד?

ואיך זה ב3?

פורסם

בויקיפדיה יש הסבר מדויק מאוד על איך כל אחד מסוגי הזכרונות הללו פועל. חבל להכביר סתם במילים.

פורסם
  • מחבר

אבל קראתי ואני לא מביןןן

בשביל זה ציינתי גם שקראתי מאמר שמסביר ולא הבנתי נקודות מסוימות אז בבקשה אל תפנו אותי לויקפדיה או משהו דומה כי כבר הייתי שם

אז בבקשה אם מישהו יכול להסביר

פורסם
  • מחבר

אף אחד?

פורסם

יש לא מעט הבדלים בין DDR3 לבין DDR2.

ב"גדול" התקן של DDR3 דורש ממנו לספק מהירות גדולה יותר בהספק נמוך יותר - וכל חברה מחליטה על טריקים משלה לעשות את זה תוך עמידה בתקן. (לכן לדוגמה יש הרבה סוגים של זיכרונות ולא כל הDDR2 נניח פועלים אותו הדבר - העיקר זה לעמוד בתקן)

כמה דברים שעשו באופן גלובלי בDDR3 להגדלת המהירות לדוגמה זה הגדלת כמות אזורי הזיכרון בתוך המודול (וע"י כך איפשרו מנגנון prefetch יעיל יותר) או מנגנון למידה מהיר יותר של שליחת המידע (הMEMORY CONTROLLER צריך "ללמוד" לסנכרן את העבודה שלו מול הזיכרונות)

ולגביי צריכת האנרגיה - עשו משהו נורא יעיל - לא כל הזיכרון עושה REFRESH. אזורים שאין בהם מידע וולידי גם לא יעשו REFRESH.

כל הדברים האלה מצריכים שינויים משמעותיים בזיכרונות ובבקר זיכרון - ולכן הם לא מתחברים באותו SOCKET.

מה שלא יהיה - שניהם "DDR" ולכן כל מה שקראת באופן כללי על DDR תופס גם פה לגבי שני סוגי הזיכרונות...

פורסם
  • מחבר

קראתי שאיכשהו בדי די אר 2 יש 4 שליחות מידע וקריאה בו זמנית במקום 2 רק שזה מתבצע בחצי מהמהירות

איך זה ? מאיפה פתאום הוא יכול לשלוח ולקבל 4

ואיך בדיוק הגדילו את אזורי הזיכרון כל מודול הוא 64 ביט קבוע לא?

ולמה זכרונות כאלה יש להם זמן עכבה ותגובה איטי יותר מדי די אר 1?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים