עבור לתוכן

טיק טק טיק טק דופק הארדיסק בן חיים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

לאחר התקנת ווינדוס 7 לפני כשבוע, פתאום התחלתי לשמוע תיקתוקים מהמערך רייד שלי ככה שזה או מהארדיסק אחד או משניהם.

ה SMART כתב לי משהו עם CORRRUPTED 0 הסתכלתי בפורום בגוגל ואמרו להוריד את התוכנה של INTEL MATRIX STORAGE ולעשות על זה מקש ימיני ו DISPLAY AS NORMAL. כמו שזה נראה הדבר רק מחק את התקלה מהרישום שלה ב SMART ולאחר מכן בכל זאת שמעתי תיקתוקים.

הורדתי את התוכנת בדיקה של WD, לאחר שפירקתי את הרייד ובדקתי את שני ההארדיסקים גם בדיקה מהירה וגם בדיקה הקפית. שני הבדיקות עברו בהצלחה.

מה אני אמור להסיק על ההארדיסקים שלי? הם בסדר? לא בסדר? זאת הייתה שגיאה חד פעמית אולי כאשר הארדיסק ניסה לגשת למקום מסויים וכאשר מחקתי את כל המידע זה הסתדר?

יש למישהו רעיון מה קורה עם ההארדיסקים שלי?

תודה.

פורסם

לפי התיאור שלך לא ברור מה בדיוק קרה למערך. האם ב-IMS בחרת באפשרות ה-REBUILD למערך?

בעקרון, אם במערך RAID אחד הדיסקים קורס (ולפי מה שאתה מתאר, זה מה שבדיוק קרה -- התקתוקים הללו מצביעים על כך) הדבר הראשון שצריך לעשות, אחרי שברור מי הדיסק הבעייתי זה לכבות את המחשב. אח"כ צריך ללכת לחנות הממחשבים הקרובה לביתך ולרכוש דיסק חדש באותו נפח ורצוי מאותה חברה וסדרה. יש לנתק את הדיסק התקול ולהחליפו בדיסק התקין. רק אז יש להדליק את המחשב. התוכנה תדווח לך בעיה במערך ואתה צריך לבחור באופצית ה-REBUILD. אם לא תעשה כך הסיכוי הוא שתאבד את כל המידע.

פורסם
  • מחבר

אפילו אלוהים לא יודע מה קרה לי למערך...

אחרי שהתקנתי ווינדוס 7 , באחת הפעמים שעשיתי ריסט זה כתב לי שגיאה של COPPUPTED 0 ואז כתבתי כבר מה עשיתי עם ה IMS - מקש ימני ו SHOW AS NORMAL ואז זה כבר לא הראה לי שגיאה.

אל תתעלם מהעובדה שהרצתי את הבדיקה של WD והיא יצאה בסדר אז איך בדיוק אני אזהה את ההארדיסק הדפוק??

תודה על העזרה (בערך) אבל לפעמים אני חושב שאנשים פה קוראים רק חצי ממה שרשום..

פורסם

תתפלא --- קראתי בעיון את ההודעה המקורית שלך. לעצם שאלתך, כאשר המחשב שלך עולה, הוא בודק את הדיסקים במערך וכותב לך איזה מהם בעייתי.

אתה יכול להתעלם מהבעיה ולקוות שהיא לא תחזור, אבל בפעם הבאה שהיא מתרחשת כדאי שתהיה מסודר לגבי מה אתה עשוה.

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו אחרי בדיקה של WD זה אומר לי ששני ההארדיסקים תקינים.

ועכשיו כשהמחשב עולה והוא מציג לי את המערך הוא כותב STATUS NORMAL בירוק

על שניהם. וכל דיסק הוא מאפיין ב MEMBER DISK 0

יכול להיות שההגדרה הקודמת של המערך הייתה דפוקה איכשהו ועכשיו כשביטלתי ועשיתי מערך מחדש זה סידר את זה?

בכל אופן אני לא מצליח למצוא איזה משהו שמצביע לי על שגיאה באחד ההארדיסקים כרגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים