כמה טיפ נותנים למובילים - עמוד 3 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

כמה טיפ נותנים למובילים


shaithebest

Recommended Posts

יש מקומות שבהם המלצרים בקושי מקבלים משכורת, אלא בעיקר טיפים.

בעיקר צעירים.

אם המלצרית נחמדה, משתדלת לעשות את העבודה שלה בצורה כמה שיותר טובה, נותנת לך שירות טוב אפילו שזה מה שהיא אמורה לעשות, אז ראוי שתפנק אותה בטיפ. אם היא מתייחסת אליך כאילו אתה כלום, אז אפשר לדפוק אותה בלי טיפ בכלל.

תחשבו שאתם הייתם במקומם. העבודה היא עבודה קשה יחסית, לפעמים בשעות מוזרות ובתנאים לא משהו. אלה שעדיין עושים את העבודה שלהם כמו שצריך - מגיע להם קצת מעבר לכמה גרושים שהם מקבלים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 86
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

רוני ,תעזוב אותך מהכללות לא מוכחות ( עשירים/קמצנים עניים/קמצנים ולהיפך ) פשוט תעזוב זה שטויות מה שלא שטויות זה אם אתה קם חולה למחרת בילוי במסעדה שבה היית קמצן שלא בפעם הראשונה ובנוסף זכית ב"סמכטה" ביושר כי לא רק שהיית קמצן אלא גם היית זבל של בן אדם ( אני חלילה לא מדבר עלייך רוני או על מישהו אחר ספצפי , פשוט על הלקוח הקמצן והמשפיל/מעצבן/טרחן/מתלונן וכו' ) , בוא אני אגיד ככה , היריקה הראשונה היא הקשה , השניה והלאה כבר זורמות , רבותי נא לשים לב , יריקה זה המינימום - חחח , אם זה משלוח שאתם מזמינים אז האוכל נמצא בהשגחת השליח ( המנוצל ע"י בעל הבית ומכיוון שאתם עושים עסק עם בעל הבית הרי גם אתם מנצלים את השליח ) שמאוד מצפה ולמעשה עובד על הטיפים אני שמעתי על מקרים של רוטב הבית עם תוספות שלא ע"י השף ובו נגיד ככה אם הרוטב היה מעט יותר מלוח זה לא מהסויה - חחח ( אבל אל תאמינו זה שטויות מה שאני אומר - חחח ) , התנועה הזו , התנועה הזו שבה המלצר/מלצרית לוקחים את הצלחת ככה בתנועה סיבובית ויורקים לתוך הצלחת , חחח באמת תנועה מיומנת ,ראיתי אותה עשרות פעמים , כמובן לא להזכיר את הטבחים שמאפרים במקום פלפל שחור או שמחטטים באף ומצרפים את התכולה לסלט , זה משהו מגעיל באמת , רבותי , האוכל שלכם אצל ההשגחה של מישהו שאתם לא מכירים - תהיו נחמדים אליו !!! או שתשארו בבית , החברה המערבית נמצאת בחוץ ואתם חלק מימנה , תזרמו !

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא חובב מסעדות ,מי שיוצא רבות וגם אותן מסעדות צריך לחשוש לזה.

אני אישית אתן טיפ אבל מדוע של 50 או 100 שח -זה ממש מוגזם.

אין מה לעשות -בדרך כלל מדובר על חברה צעירים [הרבה פעמיים גם חמרים] שגם לומדים מקצוע, הם לא צריכים לסגור מהצד איזה 200 שח ומעלה. [לסגור חודשי איזה6000 ,8000 שח]

ומה עם המסעדות היוקרה? שם כל טיפ אני מאמין מעל 100 שח.

המלצר צחוק כל הדרך לבנק.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

למה אתם סתם רושמים שטויות ?

"מקבל משכורת + טיפים "

אם אני לא טועה מלצר מקבל ביום משכורת רגילה לפי שעות .

בערב רוב המלצרים לא מקבלים משכורת בכלל .

בערב המלצרים עובדים רק על טיפים .

ידידה שלי עבדה פעם במלצרות .

בערב היא לא קיבלה משכורת והיא הייתה צריכה להרוייח 200 שקל מטיפים .

אם תוך ערב היא לא עושה 200 שקל מהטיפים אז המעסיק שלה היה עושה לה השלמה ל200 שקל .

אם היא עברה את ה200 שקל אז כל הטיפים שהיא הרוויחה בנוסף ל 200 שקל היא לוקחת לעצמה .

ומה עם המסעדות היוקרה? שם כל טיפ אני מאמין מעל 100 שח.

אבל מכמה שולחנות נראה לך שיביאו למלצר טיפים ?

המלצר לא יכול לקחת טיפ משולחן שלא שלו .

לכול מלצר יש 2-3 שולחנות שהוא צריך לשרת ורק מהשולחנות האלה הוא מקבל את הטיפים .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

המשכרות של המלצרית מגיעה מהכסף שאתה בכל מקרה משלם על האוכל, אין שום סיבה לתת לה עוד "טיפ" כספי.

רק במידה ואתה מרגיש באמת שזאת מלצרית שמנסה להיות אדיבה, יעילה ונחמדה ככל האפשר אפשר לתת לה גם טיפ כספי לפי דעתך.

בערב רוב המלצרים לא מקבלים משכורת בכלל .

לא חוקי.

לכול מלצר יש 2-3 שולחנות שהוא צריך לשרת ורק מהשולחנות האלה הוא מקבל את הטיפים .

אני מאמין שהוא מדבר על כמה שולחנות ביום, לא בו זמנית.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש מעט מאוד עבודות שיכולות להיות נחשבות גרועות יותר מלהיות מלצר/ית אני מבטיח לך שרוב האנשים שעובדים בעבודה הזו הם אנשים שאין להם ברירה וכמו כן חברה צעירים ( שגם זו "אין ברירה מסוג מסויים ) אלו חברה שעובדים בשרות של אנשים אחרים כי הם עושים משהו נוסף , סטודנטים וכו' אז המעסיק מנצל אותם ומצפה שאתה תשתף באחזקתם בעבודה וכמו כן שתראה את התמיכה שלך במטרה שלהם , כי אם לא , אתה תקבל שירות עצמי או שירות מסריח , בדרך כלל אלו יהיו אנשים איכותיים במקומות איכותיים אתה רוצה לדעת איך מתיחסים לאוכל שלך במטבח ? תסתכל על המלצר/מלצרית אם הם איכותים ( נניח סטודנטים ) אז יש יחס טוב ואם אלו ילדים מגעילים אתה מקבל אוכל שנפל על הריצפה ואני יכול להבטיח לך שאף אחד לא שטף את החסה או את הפטרוזיליה שלך בסלט שלא לדבר על השניצל שנשאר לא מכוסה כמה שעות , ושלא תחשוב שזה רק במסעדות "רבנות" חחח , אני מדבר על מסעדת גלאט שהגברת הנכבדה הרימה את האוכל מהריצפה המטונפת ( הריצפה ליד הכיור היא החלק הכי מזוהם במטבח למעט חור הניקוז של הכיור עצמו ) ,הוציאה את שיברי הצלחת והניחה על צלחת חדשה - חחח ואני לא מדבר על משהו כמו סטייק או תפו"א , אני מדבר על קוסקוס אתה יודע פרורים שמתפזרים על הריצפה וזה היה מסעדה גלאט - חחחח , המסעדות האלו רמת התברואה בהם הכי ירודה , אתה יודע יש להם ציבור ש"חייב " להגיע רק לשם .

בתור אחד שמכיר את הענף בצורה הכי קרובה שאפשר אני מאוד ממליץ - תנו טיפים ! רק כך תקבלו כח אדם איכותי שישרת אותכם , לבעל הבית אין עיניין לשלם על השירות שלכם מצידו תאספו את האוכל לבד ( כמו שאמרתי על ארומה למשל ) הוא רק ירויח יותר אם תשרתו את עצמכם .

עבודה בלתת שירות לאנשים פלצנים , זו העבודה הכי קשה שיש , שלא לדבר על השעות ולא לדבר על הכסף , ורוני , יש הרבה אנשים כמו החברה מלמעלה שלא נותנים טיפים אז אל תדאג לחשבון הבנק שלהם שמה יהיה גבוה משלך , וכן אני יודע שאתה לא יוצא הרבה .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני רוצה להביע את דעתי כתור מלצר וגם כבליין שיוצא לא מעט למסעדות/בתי קפה.

נכון שטיפ איננו חובה לפי החוק, אבל העניין הזה של לשים 10-12% טיפ השתרש כל כך עמוק בחברה שגם מלצר צנוע יתבאס אם לא ישאירו לו אותו.

מבחינתי כמלצר הטיפ הוא גם יותר מכמה שקלים (ואגב ברוב המקומות הטיפים ממש לא מטורפים, וברוב המקומות הטפים מתחלקים שווה בין העובדים, או שלוקחים מהם אחוזים, או שעובדים על בסיס השלמה) .

טיפ זה פידבק - כלי בשביל הלקוח לתאר את השירות שניתן לו מבלי להיכנס לפרטים ואי נעימויות, וכלי בשביל המלצר לדעת איך הוא כמלצר.

ברור שלמלצר/ית גרוע/ה ישאירו חרא טיפ או אפילו לא ישאירו בכלל, אבל טיפ יפה למלצר נורמלי רק ידרבן אותו הלאה.

חוץ מזה שעבודת מלצרות היא לרוב קריעת תחת (התרוצצות בלתי פוסקת, צריך טוב, עמידה בלחץ ועבודה עם קהל תוך כדי מתן שירות טוב וחיוך),

ויש גם המון שיראו בה אפילו קצת השפלה (ברעיון של לשרת אדם אחר). אני אישית לא רואה בעבודה שלי משהו משפיל, כל עבודה מכבדת את בעליה.

אבל לא חסרים אנשים ואפילו כאן שמתייחסים למלצרים כאילו היו עבדים ורובוטים שכל תפקידם לשרת אותכם.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מספר השולחנות למלצר/ית תלוי במקום , באולם חתונות שבו יש כ 20 סועדים לכל מלצר ובנוסף יש את הרזרבה שניתנת למלצרים ותיקים ומיומנים יותר אז מלצר / ית יכולים להגיע לשלוש שולחנות ) בפאב מלצרית טובה יכולה לקבל גם חמש שולחנות ( בדרך כלל בפאבים עסוקים מעט פחות אבל יש תחלופה של האורחים אבל כאן תלוי בהחלט באיכות המלצרית/ר ) במסעדה תלוי בשעות ובדרך כלל במקומות עסוקים יהיו אזורים שבו לאורך כל המשמרת מלצר/ית ישרתו כ - 10 שולחנות ויותר .

אבל שוב תלוי באיכות המצלר/ית ותלוי בזמן ובמקום .

בפאבים עסוקים ביותר ונדיבים מלצרית יכולה לצאת ב 250 - 300 שח' לערב

באולמות חתונות הממוצע הוא כ 150 שח' למלצר ( הבעלים לא נותנים למלצרים את הטיפ המשותף והם תלויים אך ורק במה שהם מקבלים ליד מימך ) לערב במקרה הטוב ופלוס 80 שח' למשמרת ,

במסעדה הטיפים עוד פחות וגם כאן מסתכמים בעוד 100 - 150 שח' למשמרת במקרה הטוב פלוס משכורת .

לסיכום : משכורת של מלצר כולל הכל בממוצע במקום טוב עוברת במעט את ה 250 שח' ולא לשכוח שאלו שעות עבודה של לילה

במקומות פחות טובים עד ה 250 שח' מקסימום .

אני לא מכיר אף מלצר מיליונר - חחח

בקושי ממוצע מקסימום .

לכן אתם לא רואים אותם נשארים בעבודה , הם הולכים לעשות משהו יותר טוב ולכן אתם רואים ילדים כי הם מספיק מטומטמים להאמין לסיפורים על מאות שקלים ובאולמות חתונות אתם רואים הרבה ערבים ובעיקר גברים כי זו עבודה קשה ביותר - תעריכו ותיתנו טיפ , רק תקבלו שירות טוב יותר ותהנו מהבילוי .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

למה אתם סתם רושמים שטויות ?

"מקבל משכורת + טיפים "

אם אני לא טועה מלצר מקבל ביום משכורת רגילה לפי שעות .

בערב רוב המלצרים לא מקבלים משכורת בכלל .

בערב המלצרים עובדים רק על טיפים .

ידידה שלי עבדה פעם במלצרות .

בערב היא לא קיבלה משכורת והיא הייתה צריכה להרוייח 200 שקל מטיפים .

אם תוך ערב היא לא עושה 200 שקל מהטיפים אז המעסיק שלה היה עושה לה השלמה ל200 שקל .

אם היא עברה את ה200 שקל אז כל הטיפים שהיא הרוויחה בנוסף ל 200 שקל היא לוקחת לעצמה .

אבל מכמה שולחנות נראה לך שיביאו למלצר טיפים ?

המלצר לא יכול לקחת טיפ משולחן שלא שלו .

לכול מלצר יש 2-3 שולחנות שהוא צריך לשרת ורק מהשולחנות האלה הוא מקבל את הטיפים .

לגבי הסכומים תחילה שאלתי כמה עושים ביום טיפים? [בערך]

אבל לא ענו.

[הנה עכביש לקח יוזמה ^^ ]

לגבי 2 3 שולחנות, אבל כמה כאלה יש לו במשמרת? :silly:

לא יודע אני מדבר רק על מלצרות עם משכורת.

נסכם אפשר לתת טיפ אבל שלא יהיה מוגזם.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מה עיניין הלקוח כמה מרוויח מלצר, יש במדינת משכורת מינימום, מעבר לזה לא מעניין אותי כמה הוא מרוויח, אם המלצר לא מרוצה, הוא מוזמן לעבוד בעבודות אחרות שמשתכרים נהדר בלי טיפים כמו קופאי, מנקה, מקנה רחובות, שירות לקוחות וכו'.

אם מלצר היה מרוויח טוב מלחתחילה אף אחד לא היה משלם עשרות אלפי שקלים ו4 שנים של עבודה קשה כדי ללמוד וא"כ בתקווה לקבל לעבודה איכותית.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...