עבור לתוכן

כתיבת תוכנית בדוס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה לכתוב תכנית בפקודות של דוס(קובץ BAT).יש לי כבר דיסקט איתחול שמעלה את המחשב לדוס.התוכנית יושבת במחיצת FAT16 של 2 ג'יגה(עד הדיסק הקשיח כמובן) והיא מכילה 2 ספריות שנקראות לצורך הענין RAFI,DANA כאשר בכל ספריה כזאת יש קובץ שנקרא P.BAT תיכף תבינו למה אני מציין זאת.

התוכנית שאני צריך שתעזרו לי לכתוב צריכה לתת למשתמש את הוראת הבחירה הבאה ולהמתין עד שהמשתמש יבחר באחת מן השניים כמובן:

to burn RAFI press a

to burn DANA press B

ואז אם לחצתי a,שתיכנס לספריית RAFI ותפעיל שם את קובץ P.BAT

אם לחצתי b,שתיכנס לספריית DANA ותפעיל שם את קובץ P.BAT.

מבחינתכם קובץ P.BAT לא קשור כרגע כי זו תוכנית אחרת לגמרי אני רק רוצה שהיא תופעל ע"י המשתמש שבחר את אחת מהאפשרויות.

מקווה שלא סיבכתי אתכם אם שאלתי.....

תודה מראש.

אגב,עשיתי כבר חיפוש,גם באינטרנט,וכתבתי תוכנית כזאת אבל היא לא עושה בדיוק את מה שתיארתי.טעיתי במשהו.

אשמח לתגובות ולשאלות במקרה שלא הבנתם....

פורסם

קודם כל batch זה לא תכנות ובטח שלא משהו ייעודי למערכת הפעלה DOS.

שנית אני לא יודע איפה חיפשת אבל בגוגל יש 602 אלף תוצאות למה שאתה מחפש:

http://www.google.com/search?hl=en&q=multiple+choice+batch+file&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_en___IL250&ie=UTF-8

כבר בתוצאה הראשונה יש הסבר ממש פשוט בשביל זה.

פורסם

בבקשה:

echo off
echo "to burn RAFI press a"
echo "to burn DANA press b"
choice /c ab

if ERRORLEVEL 2 (
echo dana
) else (
echo rafi
)

כמובן תחליף את ה-echo-ים בפקודות אמיתיות.

צריך לשים לב לשני דברים:

הפקודה choice מציגה למשתמש בחירה בין שתי האפשרויות שנתת אחרי ה-c\ (במקרה הזה a,b). את התוצאה של הבחירה הפקודה שמה במשתנה הסביבה ERRORLEVEL, כמספר (1 אם הוא בחר a ו-2 אם הוא בחר b).

בדיקת if errorlevel בודקת אם ה-errorlevel שווה ל- או גדול מהמספר הנתון. בגלל זה צריך לבדוק את 2 ולא את 1.

פורסם
  • מחבר

שלום לכם,

זה לא היה הוגן מצידי שלא רשמתי שאני לא מעולם התיכנות.אני מתעסק עם אלקט' ואין לי שימוש בכך.אני מנסה קצת ללמוד אומנם אך למשל לא הייתי יודע בכלל לחפש בגוגל תחת הכותרת שאמרת לי.למדתי קצת שפת C אבל אני ברמה של מתחילים.

מצטער.

מבחינתי כל קוד שתרשמו לי אני פשוט יודע שזה קרש הקפיצה היחיד שלי,אעשה "העתקה ,הדבקה" ואנסה להריץ זאת מחר בעבודה.אני מקווה שזה יעבוד.

תודה לכם[br]פורסם בתאריך: 29.10.2009 בשעה 00:43:50

לשניצל,

היכן הפקודה שאומרת לו להיכנס לספריה הרלוונטית?כלומר אני יודע שזאת הפקודה- CD DANA או לחילופין CD RAFI?

סליחה על הבורות....

פורסם

תשתמש בפקודה CALL כדי לפתוח קובץ BATCH מתוך קובץ BATCH

פורסם
  • מחבר

שלום,

הרצתי את זה ואני מקבל הודעה: choice is not recognized as an internal or external command operable program or batch file

כמו כן הוא כותב dana בסוף התוכנית.

אני אסביר שוב:אני צריך שהוא ייתן לי לבחור אחת מהאפשרויות ובהתאם לכך היא תיכנס לאותה ספריה ואז תפעיל שם את קובץ P.bat

מצטער על הניג'וס...

שוב תודה לכם

פורסם

תיכנס ללינק ש-multicore נתן לך, תיכנס לתוצאה הראשונה, ותקרא אותה.

פורסם
  • מחבר

תודה ל multicore ושניצל ולכל מי שעזר.הצלחתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים