עבור לתוכן

בעיות עם L2TP

Featured Replies

פורסם

היום חזרתי מחודש בחו"ל, והסתבר לי שבהעדרי היה בבית טכנאי שהחליף מודם והגדיר חיבור L2TP.

אני משתמש בראוטר של EDIMAX.

הבעיה היא שכנראה בעקבות החיבור (מה זה אומר בכלל??) פתאום דברים לא עובדים, אני לא יכול להתחבר למסנג'ר, להוריד טורנטים, אפילו הצ'אט של פייסבוק לא עולה.

ניסיתי להחזיר את ההגדרות ל-DYNAMIC IP אבל המודם לא תומך בזה ואין חיבור לאינטרנט.

מה עושים??

פורסם

לא ברור לי המשפט "ניסיתי להחזיר את ההגדרות ל-DYNAMIC IP אבל המודם לא תומך בזה". אין שום מקרה בו מגדירים חייגן במודם. את החייגן מגדירים במחשב או בנתב. בכל מקרה, הסיפור הזה הוא קצת הזוי. איזה טכנאי הגיע? למה הוא החליף מודם ואיזה מודם הוא שם לך (אני מקווה שלא טריון)? ממתי טכנאים מגדירים חייגנים בנתבים?

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח איזה טכנאי כי לא הייתי פה, לדעתי טכנאי של HOT.

וכן, כבר קרה לי שטכנאי נכנס להגדרות של הנתב, זה לא חריג מדיי...

מודם של THOMSON, ריבוע קטן ירוק כזה.

הוא החליף מודם כי השני נשרף (מודם ישן של מוטורולה).

ולגבי הדינאמיק IP, בעבר בהגדרות של הנתב זה היה על המוד הזה, ניסיתי להחזיר את זה למוד הזה ולא נוצר חיבור.

פורסם

חבר את המחשב ישירות למודם. אם אכן יש לך חיבור DYNAMIC IP תקבל חיבור מיידי לאינטרנט על המחשב. נתקדם משם.

פורסם
  • מחבר

כשמחברים את המודם ישירות אז אין אינטרנט בכלל.

פורסם

הטכנאי ככל הנראה העביר אותך מחיבור ללא חייגן לחיבור בחייגן.

(זה לא משהו שטכנאי שטח יכול לעשות בעצמו ע"י שינוי הגדרות במודם\נתב\מחשב - מדובר בשינוי ברמת שרתי CMTS בהוט.

אם היה טכנאי שטח אצלך בבית הוא כנראה דיבר עם המוקד הטלפוני של הוט וביקש שיבצעו את השינוי הזה אצלהם)

עריכה: עכשיו ראיתי שכתבת שהחליפו לך מודם: מודם חדש = כתובת MAC חדשה (של מודם חדש) מול השרתים של הוט,

שכנראה שלא משוייכת לספקית אינטרנט כלשהי ולכן המודם מספק לך כתובת לחיבור בחייגן.

(כלומר כתובת IP שמתחילה ב 172.2 במקום כתובת אינטרנטית ציבורית רגילה).

כדי להתחבר אתה צריך להגדיר בנתב חיבור מסוג L2TP (או אם אתה מחבר את המחשב ישירות - לבנות חייגן L2TP ולהתחבר באמצעותו)

או לחלופין להרים טלפון למוקד של הוט ולבקש שיחזירו אותך אחר כבוד לחיבור ללא חייגן שהיה לך לפני החלפת המודם.

נ.ב.

אין בעיה באופן עקרוני להשאר עם חיבור ה L2TP

הדברים שלא עובדים לך - אני מניח שלא עובדים כי הטכנאי איפס לך את הנתב (אני משער) כשהגדיר אותו מחדש,

כתוצאה מכך כל הפניות הפורטים וההגדרות בנתב שהיו לך לפני כן - נמחקו ואתה צריך להפנות את כל הפורטים הרלוונטיים מחדש.

פורסם

בכל מקרה זה לא אמור לשנות ולגרום לבעיות האלה של מסנג'ר שלא מתחבר, או צ'אט שלא עובד... :P

פורסם

^^^

הדברים שלא עובדים לך - אני מניח שלא עובדים כי הטכנאי איפס לך את הנתב (אני משער) כשהגדיר אותו מחדש,

כתוצאה מכך כל הפניות הפורטים וההגדרות בנתב שהיו לך לפני כן - נמחקו ואתה צריך להפנות את כל הפורטים הרלוונטיים מחדש.

אבל בכל זאת אתה צודק, מסנג'ר וצ'אט (תלוי איזה צ'אט) לא צריכים הפניית פורטים בד"כ.

אישית הייתי מאפס את הנתב להגדרות מפעל ומוריד קושחה עדכנית מאתר היצרן,

מגדיר את חיבור ה L2TP מחדש ודואג להפנות את כל הפורטים לתוכנות הרלונטיות.

בנוסף - מוודא שאין פירוולים תוכנתיים על המחשב שאולי חוסמים את האפליקציות הנ"ל

(ואם מדובר בויסטה או WIN7 - מוודא שאני מוגדר לעבודה ברשת ביתית (ולא ציבורית\עבודה).

פורסם

אני כבר עם כמה ראוטרים הייתה לי בעיה עם חיבור עם חייגן של L2TP או PPTP.

הבעיה נפתרה שעברתי לחיבור ללא חייגן.

תחפור לספקית שייתנו לך חיבור ללא חייגן לא משנה מה, ואז שייתנו לך תגדיר על DYNAMIC IP ולא תהיה שום בעיה של מהירות אינטרנט או בעיות של כניסה למסנג'ר או לאתרים מסוימים.

אני מדבר מנסיון די ארוך עם כמה ראוטרים של EDIMAX ו 3COM ועם הרבה כאבי ראש בגלל זה.

(ויש לי גם את ה THOMSON, בתכלס הוא סבבה, יש ניתוקים מדי פעם אבל זה בגלל התשתית המחורבנת של הוט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים