עבור לתוכן

מה הוא הבסיס ללמוד תיכונות ובניית אתרים .

Featured Replies

פורסם

אני למדתי בבית ספר C# שאמר לי המורה שזה הבסיס של השפות . ואחרי זה זה יהיה יותר קל אם תלמד עוד שפות .

היה לנו שתי בחירות PASCAL או C# אני לקחתי C# בגלל שאממרו שזה הבסיס לתיכנות .

ולאחר זה למדתי בבית הספר גם Visual Basic .

והאם ה Cֳ# הוא הבסיס לתיכנות ?

עכשיו אני גם למדתי בבית HTML ותקנו אותי אם אני טועה .

ה HTML הוא הבסיס לבניית אתרים .?

פורסם

או שלא הבנת נכון את המורה שלך, או שהוא אידיוט. שום שפת תכנות אינה "הבסיס" ללימוד תכנות. שפת תכנות היא רק כלי, ולמעשה אפשר להשתמש (כמעט) בכל שפת תכנות כדי ללמד מישהו לתכנת בפעם הראשונה.

יכול להיות שהוא התכוון לומר שמה שהוא מלמד אתכם בשיעור הוא הבסיס לתכנות, והוא משתמש ב-#C בשביל זה. מה שכן, היום כנראה נכון וחכם יותר ללמוד #C מאשר פסקל.

לעומת זאת, HTML זה אכן הבסיס לבניית אתרים. כל אתר בנוי על HTML בסופו של דבר.

פורסם
  • מחבר

בקשר לבניית אתריים זה בסדר ואני מודע .

ומה אני צריך ללמוד אחרי HTML ?

וה C# כדאי להתעמק בזה או לא (בלימוד) ?

פורסם
  • מחבר

מה יותר כדאי ללמוד אחרי הHTML ?

פורסם

אחרי HTML כדאי ללמוד גם CSS וJS.

פורסם

HTML וCSS זה רק איך להציג דברים,

לכן אני חושב שPHP ואחרי זה JS זו הדרך

פורסם

אגב בנוסף לתגובה הנכונה של שניצל

יש לציין שמרבית האלגוריתמים כיום מוצגים בצורה הנקראת pseudo code

שפת תכנות אינה משפיעה על האופן הלימודי של תכנות(אלגוריתמיקה בעיקר)

פורסם

או שלא הבנת נכון את המורה שלך, או שהוא אידיוט. שום שפת תכנות אינה "הבסיס" ללימוד תכנות. שפת תכנות היא רק כלי, ולמעשה אפשר להשתמש (כמעט) בכל שפת תכנות כדי ללמד מישהו לתכנת בפעם הראשונה.

יכול להיות שהוא התכוון לומר שמה שהוא מלמד אתכם בשיעור הוא הבסיס לתכנות, והוא משתמש ב-#C בשביל זה. מה שכן, היום כנראה נכון וחכם יותר ללמוד #C מאשר פסקל.

לעומת זאת, HTML זה אכן הבסיס לבניית אתרים. כל אתר בנוי על HTML בסופו של דבר.

צטערת, אתרים לא בנויים על HTML, הם בנויים על שרתי אפליקציה כלשהם. בין אם הם סטטיים שהם לא יותר משרת קבצים בפרוטוקול HTTP ששולחים קבצי HTML קיימים(אבל מי באמת עובד היום ככה?). או שהם שרתי אפליקציה דינאמיים(ASP/ASP.NET/JSP/PHP/WS וכו') והם בכלל לא קשורים ל-HTML , HTML בסופו של דבר זה מה שהדפדפן מקבל, התכנות עצמו כרוך היום בסופו של דבר בbackend שבונה את ה-HTML.

אפשר לבנות אתר שלם בASP.NET בלי לדעת סינטקס בסיסי של HTML וזה יעבוד יופי, לדבג דברים אולי יהיה בעייתי טיפה(אבל גם זה רק ברמת הדף הסופי עצמו, וגם את הרוב מזה אפשר לעשות בדיזיינר).

HTML אפשר לגמור ביום אחד, וזאת לא הגזמה, JS לא דורש הרבה יותר מעבר לזה.

אם יש לך ידע ב.NET תתחיל ללמוד ASP.NET לקטעי ה-HTML לא צריך משהו מעבר לגוגל.

פורסם
  • מחבר

אני למדתי HTML תוך יומיים .

תראו אני למדתי HTML ואני מכיר אותה טוב טוב .

אבל ה JS ? זה JAVA SCRIPT ?

יהיה קשה ללמוד את שפת ה JAVA SCRIPT ?

ב .NET אין לי כל ידע .

יהיה קל ללמוד את שפת ה .NET ?

פורסם

דובי:

התכוונתי שאתרי אינטרנט בסופו של דבר מביאים ללקוח קוד HTML. לא משנה באיזו טכנולוגיה האתר בנוי (טוב, אלא אם האתר כולו בנוי בפלאש) בסופו של דבר כל הסקריפטים שלך צריכים להחזיר תוכן HTML. לא אמרתי שצריך ללמוד HTML לעומק, אבל ללמוד את הבסיס זה נחוץ על מנת לדעת לבנות אתרי אינטרנט.

אלכס:

כן, JS=JavaScript. לא קשה ללמוד את זה, אם אתה יודע לתכנת.

NET. זה #C.

טוב, האמת היא שזה לא מדויק - #C היא אחת משפות הדוטנט. אבל אין צורך ללמוד יותר משפה אחת (זה כל הפואנטה בדוטנט), והכי מומלצת היא #C.

אתה צריך להבין שברגע שאתה יודע לתכנת, ללמוד שפה חדשה זה כלום, כי אתה צריך לדעת רק תחביר ואת הכלים הנפוצים בשפה. אחרי שאתה מכיר שפה שימושית כלשהי, הצעד הבא הוא לא ללמוד עוד שפות, אלא להתעמק בתכנות - להכיר חבילות שימושיות (GUI, תקשורת, וכד') וללמוד על תכנות ברמה יותר גבוהה -דברים כמו תכנון נכון של אפליקציה וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה . אני אלמד לאט לאט כדי להבין .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים