עבור לתוכן

בעיות בהגדרת Edimax BR-6215SRg כריפטר

Featured Replies

פורסם

היי חברה.

בהמשך לדיון הקודם שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431701.0

רכשתי את הנתב Edimax BR-6215 SRg

כעת אני חווה בעיות בהגדרתו כריפטר.

יש לי נתב של level1 מחובר למודם ולמחשב נייח באמצעות כבל.

אני מעוניין להגדיר את האדימקס לקומה התחתונה של הבית, שם נמצאת המדפסת ובכך גם לחזק את האות בקומה הנ"ל.

אני פועל על פי המדריך הזה:

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

שיניתי את הIP של האדימקס ל 192.168.0.2 בעוד הlevel1 נמצא בדיפולט על 192.168.0.1 כפי שרשום במדריך, הם על אותו סגמנט מתחת לחילוק כתובת שרת ה DHCP של הlevel1 אשר מתחיל ב 192.168.0.100 ועד 199.

שני הנתבים משדרים על אותו ערוץ ובעלי SSID שונה.

נכנסתי לאופציה של WDS בLEVEL1 ושם בסריקת AP הוא מצא את האדימקס. הזנתי את הMAC של האדימס והפעלתי את אפשרות הWDS bridgging בLEVEL1.

לאחר מכן פניתי לנתב ההאדימקס, הזנתי לו את הMAC של הLEVEL 1 (יש לו 2 מאקים, אחד לLAN וזה נמצא תחת לשונית system info והשני תחת wireless אותה הזנתי).

אפשרתי בנתב של אדימקס את האופציה ap bridge-WDS (האם זה האופציה הנכונה?יש עוד שלוש אופציות: point to point, point to multi-point ו- AP).

לא כיביתי את שרת הDHCP בנתב של אדימקס משום שכאשר אני עושה זאת לא ניתן לגשת לממשק שלו גם לא באמצעות כבל.

כאשר שני הנתבים היו באותו חדר, ומחשב נייד בחדר סמוך, הנייד הצליח להתחבר לשניהם ולגלוש!

לאחר מכן הוספתי את האבטחה, הצפנת WEP 128BIT ושוב זה התחבר.

כאשר הורדתי את נתב האדימקס לקומה למטה, לא הצלחתי לגלוש, הוא מתחבר לנתב, אבל לא מעלה דפי אינטרנט.

בהתחלה חשבתי שמא זאת בעיה של קליטה, אך גם במקומות של קליטה מעולה אין לי גישה לאינטרנט עדיין.

מהנייח אני יכול להתחבר לממשק של האדימקס בצורה אלחוטית.

בסריקת AP בLEVEL1 הוא מוצא את האדימקס.

בwireless clints בLEVEL1 אני לא רואה את הנתב אדימקס, האם אני אמור לראות?בפעמים שהצלחתי לגלוש, לא בדקתי מה רשום.

האם לכבות את השרת DHCP?ואז איך אתחבר לנתב?

חבר אמר שאולי בהגדרות שיצרתי הפכתי את המחשב לשרת ובגלל זה הצלחתי לגלוש, זאת הבעיה?

בקיצור, השתגעתי ואשמח אם מישהו ינחה אותי:)

חג שמח!

פורסם

חובה לבטל את שרת ה-DHCP בנתב שמשמש כ-AP. לפי התיאור שלך אתה לא פועל לפי הכתוב במדריך. אתה צריך להתחיל את ההגדרות ב-AP ואז לעבור לנתב עצמו.

פורסם
  • מחבר

AP=?

נתב עצמו =?

אולי תדריך אותי שלב אחרי שלב?

הבעיה היא כזאת, ברגע שאני מכבה את הDHCP באדימקס, אני מאבד קישוריות אליו, גם דרך כבל.

באיזה אופציה לבחור באדימקס?WDS ברידג'?אין ריפטר מוד.

פורסם

AP==הנתב שמשמש כנקודת גישה.

הנתב עצמו == הנתב הראשי.

כל ההסברים במדריך. תעבוד לאט ובסבלנות.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי!

טוב בערך...

עכשיו, הטריק הוא למצוא את המקום הנכון למקם את הנתב החדש, זה צריך להיות יחסית קרוב!

למי שנתקל בבעיה דומה לשלי,

תחילה עדכנתי קושחה בשני הראוטרים, זה לא עזר ולא נתן לי פונקציות חדשות. הסיבה שבחרתי לעדכן קושחה היא משום שהממשק בנתב של אדימקס ממש גרוע. ההגדרה לריפטר נקראת AP Bridge-WDS

הזנתי שם 2 MACים, שמתי לב שבLEVEL1 יש 2. אחד ל LAN, אחד ל WIRELESS. הזנתי את שניהם, אחרי שאני אמצא מיקום אני אבדוק אם צריך באמת את שניהם, ממדריכים הבנתי שצריך רק את LAN.

כנ"ל גם בLEVEL1 הזנתי 2 של האדימקס. הלבל1 זיהה את האדימקס עם סיומת כלשהיא, ובנתב עצמו היה סיומת אחרת.

מי שחווה בעיות בהתחברות לממשק הנתב לאחר ביטול שרת DHCP, אני ממליץ בחום להזין את הIP שלו בTCP/IP במאפיינים של כרטיס הרשת.

כפי שמוצג במדריך של IVORY שכרגע אין לי את הלינק שלו כי תפוז לא עולה:)

בעקרון, בכתובת IP שימו את הכתובת של הנתבים (שהרי היא זהה מלבד הספרה האחרונה) ובספרה האחרונה שימו מספר שהוא בתחום שרת הDHCP של הנתב הקיים, במקרה שלי 200.

מתחת יופיע 255.255.255.0

ומתחת יש להזין את הכתובת של הנתב אליו אתם מנסים להתחבר, אישית את כל ההגדרות של הנתב החדש עשיתי מול נייד כך שאוכל להיות בלייב מול הנתב הקיים שמחובר לנייח.

כעת נשאר לי:

1. למצוא את המקום האופטימלי מבחינת קליטה, מקום מדפסת, מיקום נתב.

2. להוריד את כתובות הMAC לוודא שאין צורך בשניהם או שמא יש.

3. להוסיף הצפנה.

4. להגדיר שרת מדפסת!

5. להגדיר FILE SERVER

;)

תודה לכל מי שעזר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני בדיוק מתכוון לקנות את Edimax BR-6215SRg לאותם מטרות כמו שלך תוכל בבקשה לספר על איך הלך לך אם ההגדרה שלו כשרת מדפסות בבקשה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים