עבור לתוכן

דיון על כדורסל ישראלי 2010-סיכום הליגה הסדירה

Featured Replies

פורסם

רק שכחת שיש הגבלה על כמות הזרים שמותר לקבוצה לרכוש העונה ככה שאם אני זוכר נכון , לא מכבי ,לא חיפה ולא ירושלים יכולות להשתדרג מבחינת זרים.

האופציה היחידה להחתים עוד זרים זה במקום זרים פצועים שגמרו את העונה...

• תגובות 307
  • צפיות 25.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי את זה

אבל תראה היו מיקרים בשנים קודמות שקבוצות פתאום קיבלו איזה זר מצוין בשקל תשעים

רק בשביל הסוף עונה אז לך תדע מה יקרה קרוב לפליאוף

חוץ מזה בעניין מכבי היא לא צריכה אף שדרוג כרגע לליגה

הספסל שלה יותר טוב מרוב החמישיות בליגה גם ככה

רק באירופה יהיו לה בעיות ואולי נגד ירושלים או חיפה אבל היא גם ככה אמורה לנצח אותם בסגלים שיש כרגע

לירושלים וחיפה פשוט אין ספסל שמדגדג את מכבי

פורסם

אני מניח שיודעים אני אוהד מכבי שרוף ושונא בדם את ירושלים אבל גודס בנה יופי של קבוצה שם שבמידה ותתחבר כמו שצריך היא תהיה מתמודדת רצינית.

אני אומר את זה לא רק בגלל מה שראינו בגביע ווינר (שלדעתי זה לא אינדיקציה לשום דבר) אלא בתחושה שיש לי מירושלים.

שאר הקבוצות באמת אין מה למכור נגד מכבי , אולי אחת שתיים תפתיע ביום חלש של מכבי אחרי משחק קשה ביורוליג.

דווקא ביורוליג לדעתי למכבי יהיו פחות בעיות , פיני יכול להעלות איזה 5 שחקנים שהוא רוצה ולא הוא מוגבל ע"י החוק הרוסי הדבילי הזה שחוץ מלגרום לשחקן הישראלי להיות חמדן ועצלן הוא לא תרם דבר.

פורסם
  • מחבר

אני כן חושב שיש לו בעיות באירופה

תראה יש שחקנים במכבי שלא ניראה שיצדיקו את המשכורת

הרכז החדש לדוגמה \לאמפה \ועוד שחקנים

וגם שחקנים טובים כמו פישר או בלומנטל לא ניראים מהאריות של אירופה

בלומנטל היה פעם אחד מהשחקנים הטובים באירופה אבל אחרי הפציעות הוא כניראה ישומש בעיקר כצלף

שדרק שרפ כבר לא מקבל דקות

וגם לליגה הוא ישראלי שזה יתרון גדול למכבי

בעניין החוק הרוסי אני אוהב את החוק הזה למרות שקבוצות נחלשות בגללו

אני לא רוצה ליגה של הכל זרים כי במקרה כזה כבר עדיף לצפות בNBA -שם הרמה גם הרבה יותר גבוה

אני מסתכל על קבוצות ישראליות כי זה מה שמעניין אותי

דרך אגב ראיתה איך יבשו את מקל ? אני לא מבין למה פיני לא נתן לו לשחק

פורסם

קודם כל - זה בלוטנתל , לא בלומנטל - הוא לא איזו חברת כנסת...

לגבי שארפ , הוא על תקן עוזר מאמן שלישי/גיבוי.

לגבי מקל , לא אתה ולא אני היינו באימונים של מכבי כדי לראות מה רמת היכולת/השקעה שלו.

הדבר האחרון שאפשר להגיד על פיני זה שהוא לא נותן הזדמנויות לצעירים.

יש לך זכרון קצר , גם שנה שעברה פישר היה גרוע בליגה ומעולה ביורוליג.

ווישניבסקי לא עולה הרבה כסף והוא בסה"כ עושה עבודה טובה , אל תשכח שרובם עייפים מהמסע בארה"ב..

בלוטנתל עדיין אחד מקלעי השלשות הטובים באירופה והוא הוכיח את זה גם שנה שעברה בלה מאן.

"הפציעה" האחרונה שלו היא לא ממש פציעה , ניקזו לו נוזלים בברך כמו שעושים להרבה שחקני כדורסל , זה פשוט לוקח זמן להחלים מזה..

לגבי לאמפה , פיני מחנך אותו כי הוא מאוד רך בהגנה למרות שיש לו יד טובה ורכה מכל הטווחים בהתקפה.

החוק הרוסי רק הפך את השחקן הישראלי לחמדן (כי אין הרבה ישראלים ל12 קבוצות והם מרשים לעצמם לדרוש סכומים מגוחכים - ע"ע בורשטיין) ולעצלן - בגלל שהם יודעים שהם חייבים לשחק כי צריך לפחות 2 ישראלים במגרש , הם משקיעים פחות באימונים (ע"ע נבחרת ישראל בקמפיין האחרון - חשבו שהחוק הרוסי יקדם את הכדורסל הישראלי וזה רק החזיר אותו אחורה 20-30 שנה)

פורסם
  • מחבר

אלו התוצאות של המחזור הראשון

מכבי חיפה

מכבי תל-אביב

68(34,20,)

76(45,29,)

מכבי ראשון לציון

הפועל ירושלים

75(36,20,)

82(36,12,)

גליל/גלבוע

עירוני אשקלון

72(35,)

57(34,)

הפועל חולון

הפועל עפולה

84(74,32,32)

87(74,36,24)

הארכה 1

בני השרון

עירוני רמת-גן

82(35)

62(42)

אליצור מכבי נתניה

עירוני נהריה

75(20)

63(32)

פורסם
  • מחבר

אתמול ירושלים ניצחה קבוצה צרפתית ועלתה לשלב הבתים ביורוקפ או איך שלא קוראים לזה

היום מכבי הפסידה לוויטוריה ביורוליג

ראיתי רק מהמחצית השניה וזה ניראה משחק ברמה מאוד נמוכה מ2 הקבוצות

מכבי בכלל לא ניראת כמו קבוצה מחוברת ויותר מתבססת על יכולות אישיות של שחקנים מסוימים

פורסם

דווקא המחצית השנייה הייתה יותר טובה מהראשונה...

בהתחשב בעובדה שמכבי הייתה בפיגור 12 , זה נגמר סביר.

אנדרסון היה היום מתחת לכל ביקורת , לאמפה היה חזק בהתקפה וחלש מאוד בהגנה , לאזמה בדיוק הפוך , וויז'נייבסקי היה יציב ובסך הכל טוב , איידסון נכנס מאוחר למשחק אבל סיים טוב ודיויד בלות'נטל היה יד חמה עם 4 שלשות וסיפק הגנה לא רעה.

יניב גרין פתח מעולה אבל נכנס לבעיית עבירות אחרי שספליטר חגג עליו.

בשורה התחתונה , לא הפסד נוראי , הפרש נמוך שיכול לשחק לטובת מכבי (במידה והיא לא תפשל בגומלין) , יש משחק ביתי נגד נהריה ביום ראשון וביום חמישי צסק"א בהיכל , יהיה שבוע מעניין.

פורסם
  • מחבר

נגד נהריה לא יהיה מעניין היא מאוד חלשה השנה

מכבי למרות החולשה שלה השנה אמורה למחוץ את נהריה במשחק הזה

פורסם

כל השבוע יהיה מעניין , ימשיכו לחפור לנו על פרשת פנאן ועל איך זה משפיע על מכבי (לא!!) ובכלל ,יש שני משחקי בית , אולי נזכה לראות מהלכים יפים.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לדבר יותר מידי על פרשת פנאן בדיון כי אני לא רואה את זה כמשהו שיתרום פה

אם נתחיל לדבר על הפרשה הזאת זה יקבור את הדיון על הכדורסל ובגלל זה אני לא מעדכן פה על אף דבר מהפרשה

בעניין נהריה מכבי תמחץ אותה אני לא מבין מה מעניין בזה ?

פורסם

לגבי הפרשייה , אני מסכים בהחלט , רק ציינתי אותה בתור משהו שבוודאי יהיה גם בכותרות שבוע הבא.

מה יהיה מעניין במכבי מוחצת את נהריה?

קודם כל , אני מקווה שדווקא מכבי לא תמחץ את נהריה אלא תשתמש במשחק הזה לניסוי כל מיני הרכבים.

אם איידסון ואנדרסון לא יתחילו לשחק טוב שניהם (כששניהם על הפרקט ביחד) , מכבי לא תצליח באירופה.

לשם שינוי ולמרות שאני מת על פישר , הוא צריך לשבת על הספסל ביום ראשון , לאמפה חייב לקבל עוד דקות ולהראות שיש לו יכולות (גם אם הן קלושות) בצד ההגנתי .

לאזמה חייב לקבל דקות שיעלו לו את הבטחון , הוא התחיל מעולה את ההכנות ופשוט נעלם - כרגע זה נראה שבמקום להיות החתמה שהיא גניבה בשוק זה נראה כמו פלופ וחבל , לבנאדם יש קפיצים ברגליים (זה גם החיסרון שלו מאחר והוא קופץ לחסום כל דבר) , הוא היה היחיד אתמול שגם הצליח להתמודד ולשתק את הגארדים של וויטוריה (שזה לא כל כך חוכמה אבל זה יפה) וגם היחיד שעצר את אליהו בדקות שהוא שיחק ברבע 3,4.

לגבי הישראלים , לימונד חייב לקבל עוד דקות , יש לא יכולות הגנתיות שאין כמעט לגארדים ישראלים.

אולי מקל יראה פרקט סופסוף , אני לא נכנס אם מגיע לו או לא אבל בו נראה מה יש לילד להציע , פיני מאז ומעולם השתמש בליגה שלנו כדי לתת לצעירים במה.

גרין , לא צריך להוכיח דבר לפיני , יש לו כבר קבלות , מאז שהוא חזר מרוסיה , הוא השתפר בהמון דברים , הוא רק צריך לעבוד על הזזת רגליים.

וזהו , אני יודע שזו חפירה אבל בניגוד לתפיסה שכל אוהדי מכבי רוצים שהיא תקרע את היריבות בליגה, אני רוצה לראות דברים מעבר...

פורסם
  • מחבר

טוב עדכונים ממחזור הליגה השני -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3798617,00.html

לצערי בני השרון שיחקה גרוע עצוב לראות את הקבוצה במצב כזה

בעניין מכבי נהריה היה ברור שמכבי תנצח אבל פיני עשה ניסוי כלים במשחק הזה מה שגורם לתוצאה הצמודה יחסית

שבפועל מכבי יכלה לדרוס את נהריה אם הייתה משחקת במלאו הקיטור

גליל ניצחה את ירושלים שזה מפתיע מאוד

לפי מה שהבנתי גליל התחדשה בשחקן חדש

גם חיפה שמשחקת היום קנתה שחקן שעונה שעברה שיחק בבני השרון

שחקן לא רע בשם רובי

פורסם

כהרגלנו , אתה מעדכן ואני מגיב...

נתחיל מהסוף , ריצ'רד רובי היה אחד מהפלופים הגדולים בבני השרון , שחקן עם הרבה פוטנציאל שלא מומש עונה קודמת...

לגבי גליל , אני שמח שהם ניצחו , לא בגלל שאני שונא את ירושלים אלא בגלל שכמו עונה קודמת , היו הרבה משחקים שפשוט לא הגיע להם לנצח.

פשוט משחק ביזיוני של ירושלים , אין תרגילים , אין תוכנית משחק , רק לעמוד ולקלוע שלשות כל המשחק...

לגבי גפני (השחקן החדש של גליל) , לא ברור לי איך הוא שרד עד החיתוך האחרון בלייקרס ,עזוב שהוא עוד לא ידע את התרגילים בהתקפה/הגנה , הוא פשוט נראה רך...

לגבי מכבי , אמרתי לך שזה מה שיקרה , יכלו להביס אותם אבל פיני בחר לעשות ניסויים (נו תודה שאמרתי לך את זה... :) ) , נתן הרבה דקות לישראלים שלא איכזבו ומצד שני המשיך לתת קרדיט ללאמפה (שנראה בסדר אבל יש לו עוד דרך ארוכה) ולאזמה (כי פיני חייב לתת לו בטחון אחרת זה פחות שחקן בסגל - מנטלית)

לגבי בני השרון , אין לי מה להוסיף , אני מסכים לחלוטין , פשוט עצוב , קבוצה שבאופן קבוע הגיעה למעמדים יותר גבוהים נראית ככה זה ביזיון.

עוד עדכון שלא רשמת ,חולון פנתה למיקי דורסמן שיחזור לאמן אותה , עד עכשיו אין תגובה מבחינתו - בהתחשב שהוא הפסיד 3 מיליון דולר אצל ניק לוין , אני מאמין שהוא לא יסרב...

עריכה:

אשכרה שני עמודים אחרונים זה רק אתה ואני קרירין...

פורסם
  • מחבר

נקווה שעוד חברה הצתרפו

לי עצוב עניין בני השרון כי אני אוהד שלה

בעניין רובי תראה יחסית לכלים שהיו לבני השרון עונה שעברה הוא היה שחקן טוב

השנה אם הסגל הדפוק בכלל היה מקבל הרבה דקות משחק אבל חיפה לקחה אותו

ההרגשה שלי זה שבני השרון רוצים לעשות הימור כזה של לרוץ אם סגל חלש רוב העונה ובחלון העברות האחרון לנסות להתחזק

סך הכל בשיטת הפליאוף שלדעתי זאת שיטה מטומטמת ביותר ולא שיש לי אינטרסט כי אני אוהד קבוצה חלשה

גם קבוצת תחתית יכולה למצוא בסוף העונה איזה 2 זרים מצוינים ולהתחרות על האליפות

בסוף העונה תמיד מסתובבים זרים שנפלטו מקבוצות גדולות שמחפשים קבוצה לזמן קצר ופה קבוצות תחתית יכולות להשיג איזה תותח בגרושים

אבל כל זה גורם לרוב משחקי הליגה הרגילה להיות משעממים יחסית

במקום תחרות על ה4 הראשונות ושהקבוצות הטובות ביותר לאורך העונה יזכו ובצדק להתחרות על האליפות יש פליאוף מטומטם

וגם בתחתית זה דפוק למה ש2 הקבוצות שהיו הכי חלשות לאורך העונה לא יעופו וזהו ?

בתאוריה קבוצה יכולה לשחק רוב העונה אם שחקנים בשקל וחצי להיות אחרונה בטבלה ולקראת הסוף לקנות 2 זרים חזקים ולישאר בליגה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים