עבור לתוכן

שאלת תם: הבדלים בין דיסק מקורי לצרוב...?

Featured Replies

פורסם

אוקיי אני לא בטוח שזה המקום הנכון, אבל לאחרונה עלה לי זיכרון מהרדיו דיסקים הישנים שהיו ברכבים פעם אשר לא היו קוראים צרובים

וזה הכניס אותי לאיך בדיוק הרדיו דיסק הבדיל בין דיסק מוזיקה מקורי לצרוב? האם זה השיטת צריבה\מדיה\מהירות?

כמו כן, איך דיסק שאתה לוקח ועושה לו אימג' 1:1 יכול להיות הבדל בין מקור להעתק?

תודה לעונים ;D

נ.ב, שיהיה ברור שזה למטרת ידע כללי(לא בטוח שיש משהו לא חוקי בשאלה, אבל בכל זאת...) ולא ידעתי איפה לשאול =]

פורסם

דיסקים רגיל ודיסקים לצריבה עשויים מחומרים שונים. אני מניח שהחומרים שמהם הם עשויים מגיבים באופן קצת שונה כשהם נקראים בכונן, ומכשירים מסויימים לא יכולים להתמודד עם ההבדל.

פורסם
  • מחבר

דיסקים רגיל ודיסקים לצריבה עשויים מחומרים שונים. אני מניח שהחומרים שמהם הם עשויים מגיבים באופן קצת שונה כשהם נקראים בכונן, ומכשירים מסויימים לא יכולים להתמודד עם ההבדל.

אם כך לפי טענתך, אם אני לוקח דיסק "רגיל" ועושה עליו העתק 1:1 של משחק או כל דבר אחר, הדיסק זהה ב100%?

פורסם

ממש לא מדוייק.

יש הבדל בין דיסקים משוכפלים ודיסקים צרובים.

שכפול דיסקים מתבצע בעזרת glass master. מייצרים את הדיסקים הראשון כתבנית ואז מייצרים את הדיסקים האחרים כשהמידע מוטבע בהם בתהליך הייצור.

אפשר לראות את זה מאחורי הדיסק. זים לב שכשאתה מסתכל על דיסק צרוב אתה רואה את סימני הצריבה, ואילו כאן - אין סימנים.

הייתרון בתהליך זה הוא שכל דיסק זהה לגמרי למאסטר, ואין שגיאות.

זה גם יותר יקר.

אתה יכול לקרוא על זה כאן:

http://www.writers.co.il/%D7%A9%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%E2%80%93-%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%92.html

לגבי הגנה -זה כבר עניין אחר ויש כל מיני שיטות.

שכחתי עוד דבר אחד - לדיסקים משוכפלים יש פחות רגישות לסריטות.

ולגבי שאלתך, תלוי באיכות הצורב והמדיה.

פורסם

איך אתה יכול לראות את סימני הצריבה ??? ??? אתה צריך מיקרוסקופ אלקטרוני בשביל זה-הגודל כאן הוא ברמה של אמסטרונגים(אם אני זוכר איך אומרים את המילה הזאת)--למרות שתפסת אותי,שעה אני מנסה לחפש את הצריבות :smile1:

אין שם הבדל בין הדיסקים ההבדל היחיד הוא בצ'פים של הכוננים

פורסם

אחשלי!

תסתכל באור, תזיז את הדיסק מצד לצד ותראה.

אתה יכול לראות את ההבדל בין החלק הצרוב ללא צרוב, במידה ורק חלק מהדיסק צרוב.

כמובן שאם אתה מסתכל על דיסק מלא במידע - לא תראה את הצריבה כי אתה לא יכול לראות את ההבדל בין מה שצרוב למה שלא צרוב.

פורסם

אה הבנתי למה אתה מתכוון. בסדר אבל לא לזה הוא התכוון.אין הבדל בין סוגי הדיסקים ביחס לכונן הסידירום. ההבדל הוא בצ'יפים של הכונן אם הם יכולים לקרוא את התוכן או לא.כמו שמבחינת המחשב אין הבדל בין כונן צורב לכונן רגיל מבחינתו זה שני סידירומים.

פורסם
  • מחבר

עדיין לא הצלחתי להבין מכל התגובות, אם אני לוקח דיסק מקורי - עושה העתק 1:1 - מה בעצם גורם לו להיות שונה מהמקור?

נקח לדוגמא משחק של XBOX, איך האקסבוקס מזהה שהדיסק אינו הדיסק המקורי בעצם?(נעזוב לרגע בצד עניין של ולדיציה באמצעות מספר סיריאלי...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים